کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان / 7 راهکار + 6 پاسخ صحیح

نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان
3.4/5 - (5 امتیاز)

درس گرفتن از اشتباهات در زندگی بسیار مهم است.
همه ما پدر و مادرها می خواهیم مراقب فرزندانمان باشیم. ما نمی خواهیم فرزندانمان را تنها بگذاریم. ما می خواهیم در لحظه با آنها باشیم. البته در برخی مواقع بیش از حد از آنها محافظت می کنیم یا به آنها فرصت اشتباه کردن نمی دهیم.

اما هدف ما باید پرورش فرزندانی باشد که در آینده رشد کنند. اهمیت حیاتی دارد که اجازه دهید نوجوانان از اشتباهات خود درس بگیرند. هنگامی که این کار را انجام دهند، با دانش و خرد حاصل از این اشتباهات، تجربه نوجوانان ما تقویت خواهند شد.

با این راهکار های مفید به فرزندان خود کمک کنید از اشتباهات خود بیاموزند و درس عبرت بگیرند.

آرامش خود را حفظ کنید

البته که بله، ما باید آرامش خود را حفظ کنیم. اگر نتوانیم احساسات خود را کنترل کنیم، نوجوانان ما از احساسات منفی مان از جمله خشم، نا امیدی تاثیر می پذیرند. ما باید با آرامش اشتباهاتشان را گوشزد کنیم.

صبور باشید تا آرام شوند

اگر نوجوانان شما هنوز در حالت استرس و هیجان هستند، از صحبت کردن در مورد مشکل فعلا خودداری کنید. تقریباً در این مواقع غیرممکن است آنچه را که شما می گویید، درک کنند. برای اینکه جوانان بتوانند کار درست را تمیز دهند، باید بتوانند در آرامش فکر کنند. هیچ کس نمی تواند در حالت وحشت تفکر کند.

اشتباعات نوجوانان
اشتباهات نوجوانان را چطوری مدیریت کنیم؟

سخنرانی نکنید

سخنرانی ها و نصیحت کردن عموما نتیجه معکوس دارند. نوجوانان اغلب نصایح و سخنرانی های شما را نمی فهمند یا نمی شنوند، به خصوص اگر قبلاً ناراحت شده باشند. ما باید کاری کنیم که فرزندانمان خودشان به نتیجه گیری درست برسند و راه حل های خودشان را پیدا کنند. این امر به تجربیات زندگی آنها اضافه می کند و باعث می شود نوجانان ما در آینده تصمیم گیری هوشمندانه ای داشته باشند.

بگذارید نوجوان شما بداند که به او و توانایی هایش برای حل مشکلات اعتماد دارید. بگذارید خودشان سعی کنند مسائل را حل کنند و راه حل های خودشان را داشته باشند.

احساس گناه ممنوع

از احساس گناه برای فشار به نوجوانان استفاده نکنید حتی اگر واقعاً احساس می کنید که آنها سزاوار سرزنش شدن هستند. به احتمال زیاد، آنها از قبل نسبت به کاری که انجام داده اند احساس بدی دارند. در عوض، در مورد نگرانی هایتان به آنها بگویید. راه‌های بالقوه بهتری را برای مدیریت این موقعیت‌های بحرانی انتخاب کنید.

چگونه با اشتباهات نوجوانان برخورد کنیم؟
اشتباهات رایج والدین در برخورد با نوجوانان

من به تو گفته بودم!

در جلسات مشاوره نوجوان مشاهده می کنیم که والدین مدام می گویند هزار بار اینو گفته بودیم! این جمله را اینقدر تکرار نکنید. وقتی فورا گوشزد می کنید که قبلا هشدار داده بودید از خود راضی به نظر می رسید. بدین ترتیب نوجوانان شما دفعه بعدی که مرتکب اشتباه شوند، از درخواست کمک از شما منصرف می شوند. درعوض، برای تقویت نقش خود،به عنوان یک حامی فرزندتان این موضع «اشتباه کردن حق انسان است» را امتحان کنید.

به‌عنوان راهنما، به تقویت تعاملات سازنده با فرزندتان کمک کنید تا مهارت‌های نوجوانانتان را در تحلیل صادقانه و تصمیم‌گیری بهبود دهید. به نوبه خود، این مهارت ها به آنها کمک می کند تا اعتماد به نفسی را که هسته اصلی موفقیت آینده است، توسعه دهند.

گوش شنوا داشته باشید

پژواک صدای آنها باشید. بگذارید بدانند که به آنها و توانایی هایشان برای حل مشکل اعتماد دارید. بگذارید خودشان سعی کنند مسائل را حل کنند و راه حل های خودشان را داشته باشند. به مهارت های فزاینده آنها در مدیریت فراز و نشیب های زندگی توجه کنید.

عشق بی قید و شرط

اجازه دهید فرزندانتان بدانند که آنها را دوست دارید، حتی زمانی که اشتباه می کنند. به آنها یادآوری کنید که همیشه فرصتی برای بخشش وجود دارد. فرصتی برای تلاش دوباره، اما با رویکردی متفاوت. عشق بی قید و شرط به معنای پذیرش بی قید و شرط نیست. شما مجبور نیستید رفتارهایی را بپذیرید که امنیت یا ارزش های خانوادگی را به خطر می اندازند. اما همیشه باید فرزندتان را بپذیرید.

رفتار با نوجوان
چگونگی برخورد با اشتباهات نوجوانان

5 راه برای پاسخ دادن به اشتباهات نوجوانان

دانستن اینکه چگونه به اشتباهات یک نوجوان پاسخ دهید، می تواند تفاوت بزرگی در تصمیم گیری های آینده او ایجاد کند.

واکنش درست به انتخاب های بد می تواند نوجوان شما را فردی توانمند کند. در اینجا 5 قانون برای شما آورده شده است که هر زمان که نوجوانتان مشکلی ایجاد می کند باید از آنها پیروی کنید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان / 7 راهکار + 6 پاسخ صحیح با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان / 7 راهکار + 6 پاسخ صحیح با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

قانون تصویر بزرگ

اشتباهات نوجوانان گاهی اوقات می تواند فوق العاده شما را عصبانی کند. اما قبل از اینکه کنترل خود را از دست بدهید، نفس عمیقی بکشید و به تصویر بزرگ نگاه کنید. ویژگی های خوب نوجوانتان را به خود یادآوری کنید و اینکه هنوز زمان برای کمک به او وجود دارد تا راه های بهتری برای مدیریت اشتباهات او پیدا کنید.

قانون گفتگو با موقعیت

هنگامی که نوجوان شما به هم می ریزد، خیلی ساده است که خشم خود را متوجه شخصیت او کنید: «تو خیلی بی عرضه هستی! تو خیلی بی مسئولیتی! به چی فکر می کردی؟» در عوض، روی موقعیت تمرکز کنید. “من نگران نمره فیزیک شما هستم. خیلی نیاز به بهبود دارد. برنامه شما برای پیشرفت آن چیست و چگونه می توانم کمک کنم؟»

قانون امتیاز/مسئولیت

یک قانون ساده برای نحوه پاسخگویی به اشتباهات نوجوان این است که در صورت برآورده شدن مسئولیت ها، امتیازات حفظ می شود. می خواهید از ماشین استفاده کنید؟ پس باید با احتیاط رانندگی کنید. وقتی نوجوان شما اشتباه می کند، آن امتیاز/مسئولیت را در کنار هم قرار دهید. به جای فریاد زدن بر سر یک نوجوان به خاطر یک تصادف که در هنگام رانندگی مخاطره آمیز داشت، بگویید: “می بینم که در رانندگی احتیاط نکرده ای.” در نتیجه فعلا از رانندگی خبری نیست!.

رفتار با نوجوان پسر
نحوه برخورد صحیح والدین با نوجوانان

قانون دیدن/احساس/یادآوری

زمانی که ما خیلی خیلی عصبانی هستیم، طبیعی است که نتوانیم خودمان را کنترل کنیم. هدف ما از فرزندپروری نوجوانانمان این است که به آنها کمک کنیم یاد بگیرند که چگونه به تنهایی بتوانند مسیر زندگی خود را تعیین کنند و اهداف خود را محقق کنند. اگر شروع به حمله کردن به آنها کنیم و آنها را زیر سوال ببریم، آنها به حالت دفاعی می روند. در صورت امکان، آنچه را که می بینید و احساس می کنید بیان کنید و قوانین را به آنها یادآوری کنید.

من می بینم که وقتی به شما گفتم که به مهمانی نروید، تصمیم گرفتید به مهمانی بروید. من از دست شما خشمگین هستم (شما می توانید از کلمات قوی برای توصیف احساس خود استفاده کنید، اما نه از کلمات توهین آمیز!) قانون خانه ما این است که در شب های امتحان مهمانی نرویم!.»

این قانون با قانون امتیاز/مسئولیت همراه است – بی مسئولیتی منجر به از دست دادن امتیاز می شود.

قانون تمرکز بر راه حل

نشان دادن ناامیدی از اشتباهات نوجوانتان اشکالی ندارد، اما باید در نحوه بیان آن بسیار مراقب باشیم. ما می‌خواهیم نوجوانان بشنوند، “این انتخاب بدی بود و من می‌دانم که شما واقعاً نمی خواستید که اینطور شود.” پس روی راه حل مشکل تمرکز کنید. به آن‌ها کمک کنید به جای اینکه به آنها درباره علت وقوع اشتباه آنها سخنرانی کنید، با آنچه در آن لحظه اتفاق می‌افتد کنار بیایند.

نتیجه گیری

پیشنهاد مشاوره خانواده این است که بگذارید جوانان از اشتباهات خود درس بگیرند. آنها دانشی را به دست خواهند آورد که به بهترین وجه از طریق تجربیات زندگی (خوب و نه چندان خوب و شاید بد) می آموزند. حتی بهتر است که به آنها گوشزد کنید که افراد از طریق آزمون و خطا، به پیشرفت در زندگی خود می رسند.

 

سوالات متداول

نوجوانان چگونه می توانند از اشتباهات خود درس بگیرند؟

روی راه حل تمرکز کنید. مثال هایی از اشتباهات خود، عواقب و نحوه آموختن به نوجوان خود ارائه دهید. نوجوانان را تشویق کنید که مسئولیت اشتباهات خود را بپذیرند و دیگران را سرزنش نکنند. از اشاره به اشتباهات گذشته نوجوانتان بپرهیزید.

آیا اشتباه کردن نوجوانان خوب است؟

پاسخ کوتاه بله است. پاسخ طولانی این است که اگر فرزندانمان را از اشتباه کردن منع کنیم، آنها انتظار دارند به جای اینکه یاد بگیرند که چگونه کارها را خودشان انجام دهند، همه چیز را از ما یاد بگیرند. اشتباهات چیزی است که به ما امکان می دهد راه بهتری را انتخاب کنیم. اشتباهات ما را به سمت تفکر انتقادی و خروج از منطقه امن بی عملی هدایت می کنند.

مشاوره نوجوان

در این مقاله مرکز مشاوره خانواده آویژه در خصوص با نوجوانی که دروغ میگوید چگونه رفتار کنیم؟ نکاتی را بیان کردیم. اگر شما هم دیدگاه و نظراتی دارید و در این مقاله به آن پرداخته نشده است، از شما تقاضا داریم تا آن را در بخش دیدگاه های پست بنویسید تا دیگران هم از آن بهره ببرند و از سوی دیگر در مقاله دیگری در حیطه مشاوره نوجوان به صورت اختصاصی به آن پرداخته شود.

براي مشاوره در زمينه نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان / 7 راهکار + 6 پاسخ صحیح

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- یک نظر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉