کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

روانشناسی کودک 2 ساله + برنامه ریزی برای تربیت دو سالگی کودک

روانشناسی کودک 2 ساله
3.2/5 - (9 امتیاز)

هنگامی که فرزند شما به سن 2 سالگی می رسد، احتمالاً هر ماه تغییرات بزرگی را در رشد او مشاهده خواهید کرد. کودکان دو ساله به تنهایی شروع به حرکت کردن در محیط خانه می کنند و سعی می کنند کمی استقلال به دست بیاورند. همچنین آنها تلاش می کنند کارهای بیشتر را بدون کمک شما انجام دهند. در ادامه مواردی که در تربیت کودک 2 ساله باید در نظر بگیرید را بررسی خواهیم کرد.

تخیل کودک 2 ساله شما نیز در حال زنده شدن است! در دو سالگی بازی کردن برای یک کودک، هدف دارد. از طرفی بازی برای رشد کودک ضروری است، چرا؟؟؟

زیرا مهارت های اجتماعی شدن، یادگیری، حل خلاقانه مسئله و بیان افکار و احساسات در 2 سالگی که کودکان کلمات زیادی بلد نیستند، از طریق بازی کردن صورت می گیرد.

کودک 2 ساله شما دوست دارد مهارت های حرکتی، خلاقیت، مهارت های اجتماعی و استقلال خود را به شما نشان دهد. شما می توانید انتظار داشته باشید که کوچولوی شما بین 2 تا 3 سالگی پیشرفت های بزرگی در این زمینه داشته باشد!

در این مقاله کارشناسان مرکز مشاوره روانشناسی آویژه اطلاعات کاملی برای تربیت کودک دو ساله گردآوری کرده اند. برای رهیافت بهتر در مورد نکات روانشناسی کودکان در دو سالگی با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

ویژگی های کودکان 2 ساله

مهارت های شناختی و زبانی کودک 2 ساله

در 2 سالگی، تغییرات بزرگی از نظر شناختی و زبانی در کودکان رخ می دهد. بزرگترین آنها شامل موارد زیر است.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه روانشناسی کودک 2 ساله + برنامه ریزی برای تربیت دو سالگی کودک با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

تخیل و بازی

در حدود 2 سالگی، کودک شما شروع به انجام بازی های تخیلی می کند و فعالیت ها را با هم در یک توالی پیچیده تر ترکیب می کند. اینها علائمی هستند که نشان می دهد ذهن کودک شما در حال برقراری ارتباط بیشتر و شروع به درک روابط بین اشیاء می کند.

“کودک دو ساله شما، به طور طبیعی، شما را برای شرکت در بازی های خود جذب می کند و از شما دعوت می کند تا به دنیای آنها بپیوندید.”

در دو سالگی کودکان نوپا از بازی های تخیلی لذت می برند، مانند استفاده از اسباب بازی آشپزی برای پخت یک غذای خوشمزه، استفاده از جاروبرقی اسباب بازی برای تمیز کردن زمین یا استفاده از کیت اسباب بازی پزشکی برای درمان حیوان عروسکی.

ارتباط بهتر

در حالی که کودکان با سرعت‌های متفاوتی رشد می‌کنند، اکثر کودکان نوپا تا دو سالگی حداقل 50 کلمه گفتاری را یاد می گیرند. البته مهارت های زبانی پسران با سرعت کمتری نسبت به دختران توسعه می یابد.

اکثر کودکان 2 ساله می توانند جملات سه کلمه ای را کنار هم بگذارند.

کودک نوپا شما همچنین می‌تواند دستورات دو مرحله‌ای ساده را دنبال کند، مانند: لطفاً اسباب‌ بازی را بردارید و به من بدهید.

بهبود مهارت های تفکر و حل مسئله

مغز کودک شما در دو سالگی به سرعت در حال رشد است. برخی از پیشرفت های جدید و هیجان انگیز عبارتند از:

مرتب سازی اشکال و رنگ ها

پیدا کردن چیزهایی که در زیر چندین لایه پنهان شده اند

ساخت برج هایی با چهار بلوک یا بیشتر

استفاده از یک دست غالب

در این سن، کودکان عمدتاً از طریق حواس خود و از طریق آزمون و خطا مهارت های لازم را یاد می گیرند. آنها یاد می گیرند که ایده ها را در ذهن خود پرورش دهند و آنها را در دنیای واقعی امتحان کنند. به همین دلیل، صحبت در مورد ایده ها با آنها بسیار مهم است! این مهارت به آنها کمک می کند تا اطلاعات را پردازش کنند.

اگر کودکتان در سن دوسالگی به یک کودک لجباز تبدیل شده است و اصلا حرف های شما را گوش نمی دهد، باید به فکر درمان این لجبازی به صورت صحیح و مناسب باشید. گاهی اوقات والدین با رفتارهای اشتباه خود باعث می شوند کودک نه تنها دست از لجبازی خود بر ندارد بلکه بدتر از قبل شود. با لجبازی کودک دو ساله چه کنیم؟ برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم، مقاله درمان لجبازی کودکان را مطالعه بفرمایید.

روانشناسی و تربیت کودک دو ساله

مهارت های حرکتی کودکان 2 ساله

کم کم متوجه می شوید که کودکان 2 ساله به تازگی کنترل بهتری بر حرکات دست و انگشتان خود دارند.

بهبود مهارت های حرکتی ظریف

ممکن است متوجه شوید که کودکان 2 ساله شما به تازگی کنترل بهتری بر حرکات دست و انگشتان خود دارند، که نشانه‌ ای از ایجاد مهارت‌ های حرکتی ظریف است.

آثار هنری کودک نوپا شما نیز به شدت در حال بهبود است. به جای خط نویسی آشفته، آنها علائم متمرکزتری را ترسیم می کنند. از جمله دایره ها و خطوط افقی، عمودی، مورب یا منحنی.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه روانشناسی کودک 2 ساله + برنامه ریزی برای تربیت دو سالگی کودک با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

دویدن، پریدن

در 2 سالگی، ماهیچه های کودک شما شروع به رشد کردن می کند که مهارت های پریدن و دویدن او را بهبود می بخشد. بیشتر کودکان 2 ساله می توانند از مبلمان بالا بروند، روی نوک پا بایستند و مسافت های کوتاهی را بدوند. کودک شما بیشتر شبیه یک بزرگسال راه می رود. او می تواند بدون اینکه بیفتد در کنار شما راه برود و باید بتواند با کمی کمک، از پله ها بالا برود.

پرتاب و گرفتن توپ

کوچولوی شما عاشق این است که در حال حاضر بازی کند! در 2 سالگی، کودکان نوپا توانایی بیشتری در پرتاب توپ و گرفتن آن با دو دست دارند. کودک 2 ساله شما همچنین در حال یادگیری نحوه زدن توپ است، بنابراین بازی کردن در فضای باز راهی عالی برای کمک به آنها برای تسلط بر این مهارت جدید و سرگرم کننده است! این موارد را در تربیت کودک دوساله خود در نظر بگیرید.

نحوه تربیت کردن کودک دو ساله

مهارت های اجتماعی و عاطفی کودکان 2 ساله

در اینجا به برخی از اصلی ترین رفتارهای اجتماعی و عاطفی در سن دو سالگی کودکان اشاره می کنیم.

یادگیری بیان احساسات

این سن اغلب نشانه شروع کج خلقی است. البته این بد خلق بودن قابل انتظار است، زیرا بچه‌ های دو ساله یاد می‌ گیرند که چگونه وقتی ناامید، ناراحت، خسته یا گرسنه هستند، احساسات خود را ابراز کنند.

از آنجایی که کودکان 2 ساله فاقد مهارت های کلامی برای گفتن “من عصبانی هستم” یا “من احساس تنهایی می کنم” هستند، نمی توانند به کسی بگویند که چه احساسی دارند. بنابراین آنها به احتمال بیشتری کج خلقی را نشان می دهند. اگر با پرخاشگری و یا کج خلقی کودک خود مواجه شدید اصلا نگران نباشید. کج خلق بودن در این سن تا حدودی طبیعی است. اما حواستان باشد که نحوه رفتارها و کردار شما تعیین می کند که این پرخاشگری و کج خلقی به یک عادت تبدیل شود و یا از بین برود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله برخود با کودک پرخاشگر را مطالعه بفرمایید.

وقتی فرزندتان روی زمین افتاد و شروع به جیغ زدن کرد، تعجب نکنید. این بخشی از رشد معمولی و تربیت کودک 2 ساله شماست.

در روانشناسی کودکان 2 ساله یک نکته مهم این است که آنها هنوز خود تنظیمی را یاد نگرفته اند تا بتوانند “احساسات منفی” خود را مدیریت کنند و به آنها پاسخ دهند.

خب حالا چگونه با کودکان دو ساله برخورد کنیم؟ تمام تلاش خود را بکنید تا به آنها کمک کنید تا احساسات منفی را با صبر، عشق و همدلی پردازش کنند و از طریق آنها کار کنند. البته صبور بودن آسان نیست!

علاقه تدریجی به بچه های دیگر

اکثر کودکان 2 ساله ذاتاً “خود محور” هستند، به این معنی که هنوز نمی توانند درک کنند که دیگران نیز افکار یا نگرانی های خود را دارند. آنها فکر می کنند که دنیا همیشه حول محور آنها و نیازهایشان می چرخد.

اما در روانشناسی کودک 2 ساله، در این مرحله، کودکان دوست دارند در کنار دیگران باشند. بودن در کنار دیگران یک فرصت عالی برای یادگیری در مورد تعاملات اجتماعی است.

تقلید رفتارهای دیگران

کودک شما بین 2 تا 3 سالگی یاد می گیرد که از رفتارهای کودکان و بزرگسالان تقلید کند. آنها نه تنها از رفتارها تقلید می کنند، بلکه کلماتی را که می شنوند با همان لحن تکرار می کنند. بنابراین مهم است که برخی الفاظ بزرگسالان را در اطراف آنها سانسور کنید!

در این سن، کودکان نوپا از والدین، خواهر و برادر بزرگ تر و کسانی که در تلویزیون می بینند تقلید می کنند. اگر رفتار تقلید شده نامناسب است، نگران نباشید! آنها نمی توانند قضاوت کنند که آیا رفتارهایشان مناسب است یا خیر؟ اینجاست که شما باید برای راهنمایی و تربیت کودک دو ساله خود وارد میدان شوید. حواستان باشد که تقلید کردن یکی از ویژگی های کودکان دو ساله است پس اگر حتی آنها رفتار و یا کلمات اشتباهی را از دیگران تقلید می کنند آنها را سرزنش نکنید. سعی کنید تنبه مناسبی را برای آنها در نظر بگیرید. این تنبیه نباید آزار دهنده باشد فقط باید به آنها یادآوری کند که حرف یا رفتارشان اشتباه بوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی مقاله بهترین روش تنبیه کودک کلیک کنید.

آموزش و تربیت کودکان دو ساله چگونه هست؟

نکته های مهم تربیت کودک 2 ساله

اکنون که نوزاد شما به دوران کودکی رسیده است، در اینجا نکته های تربیتی دیگری وجود دارد که باید بدانید.

خوردن میان وعده

کودک 2 ساله شما نیاز به یک برنامه غذایی جامد دارد، با سه وعده غذایی در روز به علاوه یک یا دو میان وعده. مشاوران کودک به والدین توصیه می کنند که کودکان از هر یک از گروه های غذایی زیر در روز بخورند:

سبزیجات و میوه ها

برنج، سیب زمینی، محصولات آرد و غلات

مرغ، ماهی، تخم مرغ و سایر گوشت ها

پنیر، شیر و لبنیات اضافی

یک نکته تربیت کودک دو ساله اینکه بد غذایی در این سن رایج است. “ما اغلب از والدین می شنویم که فرزندشان از خوردن غذایی که قبلاً آن را دوست داشت، دست کشیده است یا هر روز همان غذا را می خواهند. در مورد آن استرس نداشته باشید! مصرف نامنظم غذا و تغییر ترجیحات کاملاً طبیعی است.”

در این سن برخی از مادران کودکان خود را از شیر می گیرند و شیر دادن به کودک را متوقف می کنند. اگر شما تصمیم دارید کودک خود را از شیر بگیرید، باید از راه حل های مناسب و درست استفاده کنید. این مرحله یکی از مراحل مهم در زندگی کودکان است. پیشنهاد می کنیم در این رابطه مقاله بهترین زمان از شیر گرفتن کودک را بخوانید.

برنامه خواب منسجم تر

اکثر کودکان دو ساله می توانند شب را کامل بخوابند (حداقل 11 ساعت). آنها ممکن است در مواقع استرس، بیماری یا پس از یادگیری یک کار جدید (مانند راه رفتن) دوباره شروع به بیدار شدن کنند.

کودک شما در این سن همچنان به دو چرت در طول روز نیاز دارد یا ممکن است فقط یک چرت طولانی‌ تر داشته باشد. یک برنامه منظم چرت زدن باعث می شود کودک شما به اندازه کافی بخوابد.

 

نحوه رفتار صحیح با کودکان 2 ساله

چگونه به رشد کودک 2 ساله خود کمک کنیم؟

کودک 2 ساله شما با دنیای اطراف خود تعامل بیشتری دارد و نیاز به راهنمایی، ثبات، کاوش و سرگرمی شما دارند.

در طول روز، به یاد داشته باشید که اغلب با کودک خود صحبت کنید.

هنگام آشپزی یا انجام کارهای خانه به کاری که انجام می دهید اشاره و صحبت کنید. اما از صحبت بیش از حد با کودک خودداری کنید.

به خاطر داشته باشید که کودک شما از طریق بازی، چیزهای زیادی یاد می گیرد. اجازه دهید فرزندتان کاوش کند و با شرایط خودش بازی کند.

زمان بازی همچنین فرصتی برای کمک به کودک دو ساله شماست تا احساسات و عواطف خود را نشان دهد.

حال که اطلاعات کاملی در مورد تربیت و رفتار با کودک 2 ساله بدست آورید، اگر سوالاتی در مورد لجبازی کودک سه ساله، تربیت کودک 3 ساله و خصوصیات کودک 3 ساله دارید، حتما مقاله تربیت کودک 3 سالهرا بخوانید.

چه زمانی باید نگران کودک 2 ساله بود؟

مواردی وجود دارد که می تواند نشان دهنده مشکلات احتمالی در رشد کودک 2 ساله باشد. اگر فرزند شما:

پیوسته راه نمی رود

اعمال و کلمات را تقلید نمی کند

دستورالعمل های ساده را دنبال نمی کند

مهارت هایی را که بلد بوده را از دست می دهد

نمی داند با اشیاء معمولی، مانند تلفن، چنگال، قاشق یا برس چه کار کند

عبارات دو کلمه ای مانند “تاب بازی” را نمی گوید

به یاد داشته باشید، همه کودکان با سرعت متفاوتی رشد می کنند! اگر نگران هستید، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که برای اطمینان خاطر با مشاوره کودک خود تماس بگیرید.

سوالات متداول

چگونه با کودک 2 ساله ای که گوش نمی دهد رفتار کنیم؟

چگونه کودک نوپایی را که گوش نمی دهد تنبیه کنیم؟ تا قد کودک پایین بیایید و تماس چشمی برقرار کنید. انگیزه کودک خود را پیدا کنید. اهداف خود را انتخاب کنید. به کودک خود حق انتخاب بدهید. دلیل تنبیه را توضیح دهید. زمانی که کودک شما کاری را که از او خواسته شده انجام می دهد او را تحسین کنید.

وقتی کودک دو ساله شما را می زند چه کار می کنید؟

اگر ضربه اول یا دوم یا سوم فرزندتان است، آرام باشید. کاری که باید انجام دهید این است که به آرامی و با آرامش بدن خود را از کودکی که ضربه می زند دور کنید تا دوباره نتواند ضربه بزند. می توانید اجازه دهید آنها تلاش کنند. فقط باید بازوی آنها را از ضربه زدن روی شما یا هر کس دیگری دور نگه دارید.

مشاوره کودک آویژه

در این مقاله مرکز مشاوره خانواده آویژه در خصوص تربیت کودک 2 ساله، نکاتی را بیان کردیم. اگر شما هم دیدگاه و نظراتی دارید و در این مقاله به آن پرداخته نشده است، از شما تقاضا داریم تا آن را در بخش دیدگاه های پست بنویسید تا دیگران هم از آن بهره ببرند و از سوی دیگر در مقاله دیگری در حیطه روانشناسی کودکان دو ساله به صورت اختصاصی به آن پرداخته شود.

برای نکات بیشتر در مورد تربیت کودک 2 ساله، لطفاً با مرکز ما تماس بگیرید. ما خوشحال می شویم به شما کمک کنیم!

براي مشاوره در زمينه روانشناسی کودک 2 ساله + برنامه ریزی برای تربیت دو سالگی کودک

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- 6 نظر:

  1. سلام ممنون بابت مشاوره تون من یه دختر بچه دوساله ونه ماهه دارم یه مدت خیلی عصبی پرخاشگر و گریه می‌کنه فقط دعوا می‌کنه خود به خود ناراحت و عصبی میشه نمیر دم نمیخاد حمام کنه موندم والا ممنونم

  2. با سلام
    ممنون ار راهنمایی شما
    کودک2ساله من تقریبا تمام حروف می‌گوید ولی کلمه نمی‌گوید. شاید در حد ۶ یا ۷ کلمه
    با این مورد چه کنم؟
    ممنون

  3. خیلی تشکر چیزای زیادی یادگرفتم
    دوخترمن تقریبادوساله میشود امازیاد علاقه زیاد داره باوسایل بزرگترهابازی بکنه ازجمله وسایل اشپزخانه یاوسایل خیاطی خودم

  4. با سلام و وقت بخیر
    ممنون از توضیحاتتون-سوالی که من دارم اینه دختر دوساله من بسیار فعال و شاده اما از محیط هایی مثل خانه کودک یا پارک کودک که تعداد زیادی بچه هست خوشش نمیاد و ترجیح میده از انجا دور بشه حتی وجود من یا پدرش هم احساس امنیت بهش نمیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉