کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

چگونه بفهمیم همسرمان دروغ می گوید؟ 10 نشانه های دروغ گفتن همسر

شوهر دروغگو و پنهان کار
3.2/5 - (5 امتیاز)

همه افراد گاهی دروغ می گویند. برخی از واژه دروغ مصلحتی برای قانع کردن خود استفاده می کنند. یا به دلیل ملاحظه کردن شرایط و موقعیت، محافظت از دیگران و … مجبور می شوند دروغ بگویند. در هر صورت دروغ گویی همسر می تواند تاثیرات به شدت نامطلوبی را بر زندگی مشترک افراد باقی بگذارد. آیا شما نیز به همسر خود شک دارید؟ آیا فکر می کنید به شما دروغ می گوید اما نمی دانید چگونه باید مطمئن شوید؟ نگران نباشید برای تشخیص دروغ گویی همسر می توانید به دنبال نشانه های دروغ گویی در همسرتان باشید.

مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه در این مقاله شما را با نشانه های دروغ گفتن همسر آشنا می کنند. همچنین در مورد دلایلی که باعث دروغ گفتن همسرتان شده است اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیار شما قرار می دهند. بهترین انتخاب این است که این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و برای داشتن زندگی شاد و روابط سالم تلاش کنید.

دروغگویی همسر

نشانه های دروغ گویی همسر

تشخیص افراد دروغ گو همیشه آسان نیست. گاهی می توانید از روی زبان بدن یا مکالمات با همسر خود به دنبال نشانه های دروغ گویی همسر باشید. گاهی نیز آنقدر ماهرانه به شما دروغ می گویند که شما را در تشخیص دروغ گویی همسر دچار تردید می کنند. همسر کنترل گر یا ریزبین بهتر می تواند دروغ گفتن را از رفتار شریک زندگی خود، تشخیص بدهد. در هر صورت، اگر کسی حقیقت را نمی گوید و یا اطلاعاتی را مخفی می کند، علائم زیر را دارد. اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده است که چگونه دست شوهر دروغگو را رو کنیم؟ پس به دنبال نشانه های دروغ گویی شوهر در رفتارهایش باشید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چگونه بفهمیم همسرمان دروغ می گوید؟ 10 نشانه های دروغ گفتن همسر با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

اجتناب از برقراری تماس چشمی

اگر همسرتان از برقراری تماس چشمی اجتناب می کند. یا بیش از اندازه برای چشم در چشم نشدن با شما تلاش می کند. احتمالا در مورد موضوعی که در حال صحبت کردن هستید، دروغ می گوید. یک دروغگو به احتمال زیاد از برقراری تماس چشمی با شما اجتناب می کند. اما گاهی نیز سعی می کند با برقراری تماس چشمی بیش از حد، دروغگویی خود را پنهان کند. شما می توانید این نشانه دروغگویی را در کنار نشانه های دیگر بررسی کنید. تا متوجه شوید آیا همسرتان یک فرد دروغگو است یا خیر.

تغییر در نحوه غذا خوردن

اگر همسرتان در حال غذا خوردن است و شما از او سوالی پرسیدید که می خواهد دروغ بگوید. می توانید تغییراتی را در نحوه قورت دادن غذا و یا حتی سرعت جویدن او مشاهده کنید. او ممکن است بیش از حد غذا بخورد. یا آب بنوشد و از این رفتارهای خود برای فرار از پاسخ دادن به شما استفاده کند. مثلا ممکن است از او در مورد حقوق دریافتی اش سوال کنید و ناگهان متوجه شوید که همسرتان بیش از اندازه با غذایش بازی می کند. یا پرخوری می کند و یا مکرر آب می نوشد. مسلما تغییر ناگهانی اصلا طبیعی نیست و حتما دلیلی دارد.

بی قراری بیش از اندازه همسر

مراقب بی قراری همسرتان باشید. این یک شاخص رایج دروغگویی است. با شروع صحبت در مورد یک موضوع، همسر شما ممکن است در جای خود بی قرار شود. پاهایش را جابجا کند، با اشیا کنار خود درگیر شود و یا به هر طریقی بخواهد بی قراری خود را از بین ببرد. البته ممکن است ناگهان بسیار ساکت شود و از جمع کناره گیری کند. دلیل سکوت و آرام شدن او این که، وقتی او برروی دروغ هایش تمرکز می کند، انرژی بیشتری نسبت به گفتن حقیقت از دست می دهد. این تلف شدن انرژی می تواند او را فردی ساکت و گوشه گیر کند.

پلک زدن بیش از اندازه همسر

به دنبال پلک زدن بیش از حد همسرتان باشید. اگر همسرتان در مورد موضوعی به شما دروغ بگوید به دلیل وحشت از دروغ گفتن خود، ممکن است ناخودآگاه سرعت پلک زدنش افزایش یابد. پلک زدن مکرر می تواند انعکاس دهنده دروغ او باشد.

بازی با موها یا خاراندن سر

اگر در حین گفت و گو با شما، وقتی موضوعی را مطرح کردید یا سوالی از همسرتان پرسیدید و ناگهان او شروع به خاراندن سرش یا بازی با موهایش کرد بهتر است کمی به صداقت او شک کنید. افزایش ناگهانی خاراندن سر یا بدن می تواند نشانه ای از افزایش شدت عصبانیت فرد به دلیل سوال شما و پنهان کاری خودش باشد.

شوهر دروغگو و پنهان کار

ارائه جزئیات کم یا بیش از حد

اگر همسرتان سوال شما را سربسته و کوتاه پاسخ داد و از توضیحات بیشتر درباره آن اجتناب کرد احتمالا دروغ می گوید. گاهی نیز برعکس است و همسرتان جزئیات بیش از حدی را برای موضوع بیان می کند و یا الکی سر و صدا می کند. البته همیشه نمی توان کم صحبتی همسر را به عنوان یک نشانه دروغ گویی دانست. برخی از افراد کلا ساکت و کم صحبت هستند و یا ممکن است مشغله ذهنی داشته باشد و ذهنشان درگیر موضوع دیگری باشد. گاهی هم سوال شما پاسخ کوتاهی دارد و توضیح بیشتری را نمی توان در مورد آن داد. پس باید خودتان بسنجید و تشخیص بدهید آیا این رفتار طبیعی است یا خیر.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چگونه بفهمیم همسرمان دروغ می گوید؟ 10 نشانه های دروغ گفتن همسر با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

ناسازگاری در صحبت ها

ناسازگاری در کلام ابتدایی ترین نشانه برای تشخیص دروغ گویی همسر است. ممکن است از همسرتان در رابطه با موضوعی سوال کنید و او به راحتی به سوال شما پاسخ بدهند. سپس بعد از چند ساعت از لابه لای صحبت هایش متوجه شوید که پاسخ به سوال شما یک دروغ بوده است و او حواسش نبوده و خودش حرفش را نقض کرده باشد. یا چند روز بعد همان سوال را بپرسید و جواب متناقصی دریافت کنید. اگر همسرتان جواب های مختلفی برای سوال شما بدهد که هیچ سازگاری با هم ندارند پس مسلما دروغ می گوید. او ممکن است خودش نیز متوجه تناقص حرف ها و پاسخ هایش شود. در این صورت شما با یک همسر عصبانی و بداخلاق مواجه خواهید شد. اگر همسر شما نیز به سرعت عصبانی می شود و نسبت به مشکلات حتی کوچک واکنش تندی نشان می دهد. به شما توصیه می کنم حتما مقاله نحوه رفتار با مردان بداخلاق را مطالعه بفرمایید.

پاسخ مناسب ندادن به سوال غیر منتظره شما

اگر مشکوک هستید که همسرتان در رابطه با موضوعی چندین بار به شما دروغ گفته است. یک سوال غیر منتظره بپرسید. شما می توانید با یک سوال غیر منتظره و خارج از بحث او را غافل گیر کنید. به عنوان مثال اگر فکر می کنید او در رابطه با هزینه ها و در آمد و پس انداز زندگی مشترکتان چندین بار به شما دروغ گفته است پس می توانید به صورت ناگهانی به او بگویید: به بانک برویم و صورتحساب های بانکی خود را بررسی کنیم. شما با رفتارهای ناگهانی و پیش بینی نشده، می توانید آنها را در بن بست قرار دهید. در این صورت اگر به شما دروغی گفته باشند آشکار می شود.

مکث های زیاد در گفتار و یا ناتوانی در پاسخ دادن سریع

به طرز صحبت و گفتار همسرتان توجه کنید. اگر در الگوهای گفتاری او مکث های زیادی را مشاهده کردید و یا متوجه شدید هنگام پاسخ دادن به شما درمانده است احتمالا می خواهد به شما دروغ بگوید. تردید در صدا و صحبت های همسرتان می تواند نشانه هایی از اضطراب او به دلیل دروغ گفتن یا پنهان کاری باشد. مکث های زیاد در گفتار، ناتوانی در پاسخ دادن سریع یا تلوتلو خوردن هنگام صحبت کردن می تواند نشانه هایی از دروغ گویی همسرتان باشد.

داشتن زبان بدن متناقص با گفتار

هنگامی که همسرتان به شما دروغ می گوید شاید بتوانید تناقص را در صحبت و زبان بدن او مشاهده کنید. مثلا از او سوالی می پرسید و او به شما می گوید که نه چنین نبوده اما همزمان با پاسخ خود سرش را به نشانه تایید بالا و پایین می کند. البته تشخیص این موضوع و پیدا کردن اینکه آیا همسرتان دروغ گفته یا نه کمی سخت خواهد بود و بهتر است شما فقط صرفا به وجود این نشانه اکتفا نکنید.

به این نکته توجه کنید

عصبی بودن، حواس پرتی، عدم تماس چشمی به دلیل ناراحتی ها و … را با دروغگویی اشتباه نگیرید. صرفا همیشه به دنبال یکی از نشانه های بالا در همسر خود نباشید و یکی از این رفتارها را به تنهایی به معنای دروغگویی همسرتان ندانید. مثلا فقط به این دلیل که وقتی شما یک سوال سخت از او پرسیدید او جرعه ای آب نوشید، نمی توان گفت او دروغ گو است. شاید همسرتان واقعا تشنه بوده است. به دنبال دسته ای از نشانه های بالا در همسر خود باشید. مثلا اگر او از برقراری ارتباط چشمی با شما دوری می کند، بی قرار است و در صحبت هایش ناسازگاری دیده می شود می توان نتیجه گرفت شما یک همسر یا شوهر دروغگو و پنهان کار دارید.

وقتی عشقت بهت دروغ میگه

دلایل دروغگویی همسر در زندگی مشترک چیست؟

دلایل دروغ گویی همسر با توجه به زندگی و موقعیت هر فردی متفاوت خواهد بود. افراد به دلایل زیادی دروغ گفتن را انتخاب می کنند. برخی از افراد با نیت خوب از دروغ گفتن استفاده می کنند و از اینکه حقیقت را بگویند و طرف مقابلشان ناراحت شود می ترسند. برخی دیگر نیز از عمد و با نیت های بد و پلید از دروغ گفتن استفاده می کنند. به عنوان مثال، یک همسر خود خواه همیشه از دروغ گفتن برای رسیدن به آنچه که می خواهد، استفاده می کند. در هر دو صورت نمی توان دروغ گفتن را امری پسندیده قلمداد کرد. حتی شما با نیت و هدف خوب و نیکو نیز نباید از دروغ گویی استفاده کنید و یک شوهر دروغگو یا زن دروغگو باشید.

برخی از علت های رایج دروغگویی عبارتند از:

برای اجتناب از موقعیت یا شرایطی که از آن می ترسند.

به دلیل خجالت کشیدن یا ترس از عواقب کارهایشان

ترس از طرد شدن یا از دست دادن اعتماد همسر

برای پنهان کردن حقیقت در مورد هزینه های اضافی و خرج شده بدون برنامه ریزی یا پنهان کردن وضعیت مالی خود

برای محافظت از حریم خصوصی دیگران

به دلیل محافظت از شریک زندگی در برابر غم و اندوه یا موقعیت ناخوشایند

جلوگیری از درگیری و دعوا و یا ترس از بوجود آمدن دعوا با گفتن حقیقت

محرمانه نگه داشتن اطلاعات مربوط به کار

به دلیل پنهان کاری که انجام داده اند و سعی برای اینکه شریک زندگی در تشخیص پنهان کاری همسر موفق نشود.

حفظ و کنترل موقعیت خود

خوب جلوه دادن خود یا موفق ‌تر، خاص ‌تر یا با استعداد تر از آن چیزی که هستند.

دروغ را راهی برای فرار از مسئولیت انتخاب می کنند.

از دروغگویی به این منظور استفاده می کنند که شکست خود را بپوشانند و کسی متوجه ناتوانی آنها نشود.

برای لاف زدن یا به رخ کشیدن موقعیت اجتماعی یا اقتصادی خود.

به دلیل مخفی کردن خیانت های خود.

همانطور که در بالا گفته شد، شاید کسی به عنوان راهی برای محافظت از احساسات شریک خود یا جلوگیری از درگیری، دروغ بگوید. اما تفاوتی ندارد. دروغ می‌تواند با کاهش اعتماد و صمیمیت بین زوجین، باعث ایجاد مشکل در رابطه و زندگی مشترک شود.

 تشخیص دروغ گویی همسر

دروغ گفتن چه تاثیراتی در زندگی مشترک دارد؟

برخی از افراد تصور می کنند که دروغ های کوچک و بی ارزش تاثیری در زندگی زناشویی آنها ندارد و می توان ساده از کنار آنها گذشت. اما باید گفت حتی دروغ های ناچیز و کوچک نیز می تواند باعث بی اعتمادی و سایر مشکلات در رابطه زوجین شود از جمله:

کاهش اعتماد

وقتی عشقت بهت دروغ میگه، در مقابل اعتماد شما به او کمرنگ می شود. اگر شریک زندگی شما مدام دروغ می گوید، می تواند تاثیر بسزایی بر اعتماد شما به او داشته باشد. هرچه بیشتر دروغ بگویند، کمتر به آنها اعتماد می کنید. مسلما دروغگویی بیش از اندازه باعث می شود که شما حتی به صداقت و حرف های درست و راست آنها نیز اعتمادی نداشته باشید.

کاهش همدلی

دروغ گفتن باعث می شود تشخیص احساسات دشوارتر شود. شما نمی توانید احساسات صادقانه فردی را که دروغ می گوید تشخیص بدهید. این موضوع باعث می شود به مرور احساس شفقت و همدلی شما نسبت به همسر دروغگو کاهش یابد.

از بین رفتن صمیمیت

صمیمیت نیاز به ارتباط عاطفی قوی دارد و هنگامیکه اعتماد و صداقت وجود نداشته باشد پس نمی توان ارتباط عاطفی سالمی با همسر خود برقرار کرد. در نتیجه بدون وجود ارتباط عاطفی سالم، صمیمیتی نیز وجود ندارد.

عادت به دروغ و فریب دیگران

طبق یک مطالعه علمی، مغز می تواند خود را با عدم صداقت و دروغ گویی سازگار کند. یعنی هر کسی هر چقدر بیشتر دروغ بگوید، مغز او بیشتر به دروغ گفتن عادت می کند.

آیا باید همسر دروغگو را بخشید یا نه؟

این موضوع که همسرتان را به خاطر دروغ گفتن ببخشید یا نه، یک انتخاب کاملا شخصی است و بستگی به خود فرد دارد. شما باید رفتارهای قبلی همسرتان، میزان آسیب و تاثیر دروغ او در زندگی مشترک، پشیمان بودن او، تکرار مکرر دروغ گویی و … را در نظر بگیرید. سپس در مورد بخشیدن همسرتان تصمیم بگیرید. پس فقط شما می توانید انتخاب کنید، که دروغ تا چه میزان در رابطه شما قابل قبول است. مسلما بخشیدن خیانت همسر دشوارتر از دروغ گفتن در مورد تفریح با دوستانش است.

به یاد داشته باشید، به جا ماندن کینه و ناراحتی می تواند رفاه و رابطه سالم شما را از بین ببرد. یکی از اشتباهات رایج زنان و مردان در رابطه این است که به دنبال راهی برای پایان دادن به کینه ها و ناراحتی های یکدیگر نیستند و این ناراحتی ها به مرور باعث کمرنگ شدن روابط عاطفی زوجین و صمیمیت آنها می شود. پس تمام تلاش خود را بکنید تا در مورد ناراحتی هایی که به دلیل دروغگویی همسرتان دارید صحبت کنید. البته بخشیدن همسر به این معنی نیست که از دروغگویی یا رفتار آزار دهنده او چشم پوشی می کنید.

چگونه دست شوهر دروغگو را رو کنیم؟

سخنی از مشاوران آویژه

برخی از دروغ گفتن برای حفظ آرامش یا جلوگیری از آسیب رساندن به احساسات طرف مقابل استفاده می کنند. اما حواستان باشد تلاش برای پنهان کاری یا گفتن دروغ های مکرر به یک عادت تبدیل می شود و باعث کمرنگ شدن رابطه سالم در زندگی مشترک شما شود. صداقت و راستگویی یک انتخاب درست و صحیح برای داشتن یک زندگی شاد و سالم است. پس همیشه سعی کنید از دروغ گفتن به همسرتان اجتناب کنید. همچنین اگر به این نتیجه رسیدید که همسرتان به شما دروغ گفته است، عجولانه و از عصبانیت تصمیم نگیرید.

اگر در زندگی مشترک خود با مشکلات ناشی از دروغ گفتن همسرتان دست و پنجه نرم می کنید می توانید از مشاوره خانواده برای حل مشکلات خود کمک بگیرید. صحبت با یک روانشناس می تواند به شما کمک کند تا تصمیم درست را در مورد زندگی با همسرتان بگیرید. آیا می خواهید از او جدا شوید؟ و یا با دروغ گویی همسرتان کنار بیایید و سعی کنید او را ببخشید و زندگی شاد و رابطه سالم خود را بازیابی کنید؟

سوالات متداول

چگونه می توانم یاد بگیرم بعد از اینکه همسرم به من دروغ گفت به او اعتماد کنم؟

بازسازی اعتماد و برگرداندن رابطه به مسیر اصلی اغلب با صادق بودن و متعهد شدن همسرتان شروع می شود. همسرتان باید تلاش کند تا اعتماد از دست رفته شما را با رفتارهای درست و ابراز پشیمانی خود بازگرداند. تغییر در رفتار، احساس مسئولیت در برابر پنهان کاری و دروغ و … باعث بازسازی اعتماد می شود.

آیا دروغ گفتن به همسر نوعی سوء استفاده است؟

بستگی به این دارد که چرا و چگونه همسرتان دروغ می گوید. افرادی که درگیر سوء استفاده عاطفی می شوند اغلب از دروغ گفتن به عنوان راهی برای کنترل و تحت تاثیر قرار دادن شریک زندگی خود استفاده می کنند. اما دروغ گفتن همیشه نشانه سو استفاده کردن از شریک زندگی خود نیست و بسته به دلیل دروغ گویی همسر دارد.

براي مشاوره در زمينه چگونه بفهمیم همسرمان دروغ می گوید؟ 10 نشانه های دروغ گفتن همسر

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉