کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

چرا نوجوانان دروغ می گویند و چگونه باید با آنها برخورد کرد؟ 7 راهکار طلایی

چرا نوجوانان دروغ می گویند و چه باید کرد؟
4.6/5 - (5 امتیاز)

تقریباً صد در صد مطمئن باشید که نوجوان شما در مورد چیزی به شما دروغ گفته یا خواهد گفت. اولین نکته مهمی که در مورد دروغگویی نوجوانان وجود دارد این است که نباید در این مورد خودتان را گول بزنید. این حقیقت است که نوجوانان دروغ می گویند.

در واقع، تحقیقات مشاوره کودک و نوجوانان، نشان می دهد که نزدیک به 96 درصد از نوجوانان به والدین خود دروغ می گویند. در هر صورت، دروغ گفتن نوجوانان بیشتر از آن چیزی است که بسیاری از پدر و مادرها فکر می کنند.

علاوه بر این، والدین همیشه در تشخیص دروغ گویی نوجوانشان خوب عمل نمی کنند. از این گذشته هنگامی که والدین دروغ فرزندشان را کشف می کنند، راهبردهای موثری برای برخورد با یک نوجوان دروغگو ندارند. بنابراین، آنها ممکن است با خشم و تنبیه پاسخ دهند. در نتیجه موجب پنهانکاری فرزندشان می شوند.

از این رو، بهترین راه حل دروغگویی نوجوانان ایجاد ارتباط صادقانه و باز والدین با نوجوانان است.

نوجوانان بیش از هر گروه سنی دیگری دروغ می گویند!

مطالعه‌ای که رفتارهای دروغگویی را در سنین 6 تا ۷۷ سال بررسی کرد، محققان به این نتیجه رسیدند که اوج عدم صداقت در دوره نوجوانی رخ می‌دهد. بنابراین، ما در نوجوانی بیشتر دروغ می گوییم، و پس از بزرگسالی، کمتر دروغ می گوییم. (کودکان و سالمندان کمترین احتمال دروغگویی را دارند.)

حال سوال این است، چرا نوجوانان بیش از هر گروه سنی دیگری دروغ می گویند؟ تا حدی، این ممکن است به دلیل تغییرات در مغز ما انسان ها باشد. همانطور که مغز نوجوان به بلوغ می رسد، مهارت های تنظیم هیجان و کنترل تکانه بهبود می یابد. با پختگی و عقلانیت، رفتارهای ریسک پذیر کاهش می یابد. دروغ گفتن به عنوان یک رفتار پرخطر شناخته می شود.

دروغگویی نوجوان - علل و راهکارهای مقابله با دروغگویی نوجوانان
در مقابل دروغگویی نوجوان چه کنیم؟

انواع دروغگویی در نوجوانان

سه نوع اصلی از دروغگویی نوجوانان شامل موارد زیر است:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چرا نوجوانان دروغ می گویند و چگونه باید با آنها برخورد کرد؟ 7 راهکار طلایی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

دروغ گویی اجتنابی:

این استراتژی دروغ گویی شامل دور کردن والدین از موضوعاتی است که نوجوانان نمی‌خواهند درباره آن با پدر و مادرشان صحبت کنند. بنابراین، نوجوانان حواس والدین خود را از گفتگوهایی که ممکن است آنها را مجبور به افشای اطلاعاتی کنند که نمی‌خواهند با والدینشان در میان بگذارند، منحرف می‌کنند.

دروغ گفتن برای حذف اطلاعات مهم:

وقتی نوجوانان برای نگفتن حقایق مهم دروغ می گویند، می دانند که این اطلاعات برای والدینشان مهم است، پس عامدانه سعی میکنند آنها را حدف کنند. اما توجه داشته باشید که حذف اطلاعات نه چندان مهمی که والدین چندان به آن اهمیت نمی‌دهند، از سوی نوجوان به عنوان یک دروغ شناخته نمی شود.

دروغگویی با داستان سرایی:

این ابتدایی ترین و واضح ترین شکل دروغگویی در دوره نوجوانی است: در این نوع دروغ گویی نوجوان با اظهارات ساختگی یا گفتن داستان هایی که حقیقت ندارند سعی میکنند اطرافیان را فریب دهند. البته این نوع دروغ گفتن نادرتر از بقیه است. با این حال، همین دروغ های آشکار بیشترین تأثیر منفی را بر روابط والدین و فرزندان دارد.

علل دروغگویی نوجوانان
چرا نوجوانان دروغ می گویند؟

دلایل دروغگویی نوجوانان|چرا فرزندم دروغ میگوید؟

پژوهش های مشاوره نوجوان نشان می دهد که اکثریت قریب به اتفاق نوجوانان موافق هستند که اعتماد و صداقت در روابط بین فردی ضروری است.

پس چرا نوجوانان با وجود اینکه برای صداقت ارزش قائل هستند باز هم دروغ می گویند؟ در اینجا به برخی از این دلایل اشاره می شود:

  • برای اینکه توی دردسر نیفتند.
  • برای انجام کاری که اجازه ندارند آن را انجام دهند یا کار خطرناکی است.
  • فکر می کنند قوانین و دستورات والدینشان ناعادلانه است.
  • آنها فکر می کنند کاری که می خواهند انجام دهند خطری ندارد.
  • نمی خواهد دیگران را ناراحت کنند یا فکر می کنند با گفتن حقیقت باعث رنجش آنها می شوند.
  • حفظ حریم خصوصی.
  • مهمتر از همه، ایجاد استقلال و آزادی عمل.

نوجوانان درباره چه موضوعاتی دروغ می گویند

نوجوانانی که دروغ می گویند اغلب این کار را برای ساختن هویت خود انجام می دهند این یک روند طبیعی در دوران نوجوانی است. به همین دلیل، نوجوانان تمایل دارند که بتوانند تصمیمات و انتخاب های خود را داشته باشند. اما درک این نکته مهم است که نه تنها چرا نوجوانان دروغ می گویند، بلکه در مورد چه چیزی دروغ می گویند، که این می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • پولشان را برای چه مواردی خرج می کنند
  • دوستان آنها چه کسانی هستند
  • مصرف الکل یا مواد
  • چه فعالیت هایی انجام می دهند
  • گروه هایی که در آن عضویت دارند
  • داشتن روابط عاشقانه
  • تکالیفشان درسی و تحصیلی

برخی از این دروغ ها ممکن است بی اهمیت باشند. اما برخی دیگر می توانند سلامت و ایمنی یک نوجوان را به خطر بیندازند.

دلایل دروغگویی نوجوان
نحوه برخورد با درغگویی نوجوانان

سندرم دروغگویی اجباری نوجوان

دروغگویی اجباری نوجوان شامل دروغ های مداوم و پیوسته است. نوجوانان از دروغ گویی به عنوان راهی برای مقابله با کنترل والدینشان استفاده می کنند. علاوه بر این، آنها ممکن است عادت به دروغ گویی را به عنوان راهی برای پوشاندن رفتارهای خطرناک مانند سوء مصرف مواد یا آسیب رساندن به خود انتخاب کنند.

علاوه بر این، نوجوانان ممکن است به طور اجباری دروغ بگویند تا تصویری نادرست از شخصیت خود ایجاد کنند. (این نوع دروغگویی در مورد همسالان نوجوانان به جای والدین اتفاق می افتد.) یا نوجوانان ممکن است به طور مکرر دروغ بگویند زیرا می ترسند والدینشان در صورت دانستن حقیقت از دست آنها عصبانی شوند. بنابراین، آنها برای پنهان کردن کارهای بد خود، مانند: نمرات ضعیف، اضطراب اجتماعی، کارهای غیر قانونی یا قلدری کردن، دروغ می گویند.

دروغگویی اجباری نوجوانان می تواند نشانه ای از اختلالات مختلف سلامت روان نوجوانان باشد.

آیا والدین می توانند دروغ گویی نوجوان را تشخیص دهند؟

هیچ راه مطمئنی برای تشخیص اینکه یک نوجوان حقیقت را نمی گوید یا حقایق مهم را حذف می کند وجود ندارد. گاهی اوقات هیچ نشانه روشنی وجود ندارد که یک نوجوان دروغ می گوید، به خصوص اگر آنقدر دروغ پشت سر هم بچیند که تشخیص حقیقت سخت شود.

به عنوان مثال، در مطالعه ای، محققان دریافتند که بسیاری از شرکت کنندگان نوجوان الکل می نوشیدند. اما فقط یک سوم از والدین از نوشیدن الکل آنها آگاه بودند. متاسفانه، والدین مشکوک بودند که نوجوانانشان به طور کلی تمایل به نوشیدن الکل دارند. اما آنها باور نمی کردند که نوجوان خودشان یکی از آنها باشد.

با این حال، تحقیقات همچنین نشان می دهد که مادران به طور قابل توجهی دروغگویی یک نوجوان را بهتر تشخیص می دهند.

راه های جلوگیری از دروغگویی نوجوان
علائم دروغگویی در نوجوان

با نوجوان دروغگو چگونه رفتار کنیم؟

در اینجا چند راهکار را بیان میکنیم که به والدین کمک می کند تا از دروغگویی نوجوانان جلوگیری کنند، به خصوص اگر آنها در درک دلیل دروغگویی نوجوانان مشکل دارند. هدف ایجاد ارتباط باز و صادقانه با نوجوان است.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چرا نوجوانان دروغ می گویند و چگونه باید با آنها برخورد کرد؟ 7 راهکار طلایی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

با علاقه به صحبت های نوجوان گوش کنید

راه‌هایی برای شروع مکالمه در زمان‌هایی که نوجوان آرام است، پیدا کنید. مانند زمانی که با هم رانندگی می کنید یا زمانی که با هم مشغول انجام کارهای خانه هستید. مطمئن شوید که آنها می دانند که شما به هر چیزی که آنها می خواهند بیان کنند علاقه مند هستید و زود از کوره در نمی روید (با این حال، بهتر است از فرزندپروری کنترل گرایانه خودداری کنید).

در عین خونگرم بودن قوانین محکمی تنظیم کنید

نوجوانان اغلب دروغ می گویند زیرا معتقدند گفتن حقیقت منجر به تنبیه، عدم تایید، عصبانیت یا نصیحت های کلافه کننده شما می شود. نوجوانان وقتی از تنبیه شدید و ناعادلانه نترسند با والدین خود صادق‌تر هستند. با این حال، نوجوانان همچنین به مرزهای روشنی که با عواقب معقول از سمت والدین اعمال می شوند، به خوبی پاسخ می دهند.

الگوی مثبتی برای فرزندتان باشید

این فقط نوجوانان نیستند که دروغ می گویند: بزرگسالان به ازای هر پنج تعامل اجتماعی یک دروغ مصلحتی می گویند. با این حال، کودکانی که والدین خود را در حال گفتن دروغ‌های سفید یا بی ضرر مشاهده می‌کنند ممکن است به این نتیجه برسند که بهتر است به جای بیان حقایق ناراحت‌کننده، دروغ بگویند.

از مچ گیری نوجوانان بپرهیزید

تظاهر به بی اطلاعی از یک دروغ و تلاش برای وادار کردن نوجوان به اعتراف به دروغ گویی نتیجه معکوس خواهد داشت. توجه کنید که، اگر نوجوانان شما احساس کند که والدینش هنگامی که دروغ می گوید با آنها برخورد قاطعانه ای ندارند، ممکن است به این نتیجه برسند که لازم نیست صادق باشند!

به نوجوانان برچسب دروغگو نزنید

رفتار دروغ گویی را از شخصیت نوجوان جدا کنید. نوجوانان برچسب ها را جدی می گیرند و تمایل دارند آنها را درونی کنند. اگر خود را دروغگو ببینند، بیشتر دروغ خواهند گفت.

ریشه های اصلی دروغ گویی را ببینید

اگر والدین نمی دانند که چرا نوجوانشان دروغ گفته است، باید حتما دلیل آن را بفهمند. نوجوان چه چیزی را پنهان می کند؟ چرا آنها احساس کردند که باید آن را مخفی نگه دارند؟ آیا آنها می ترسیدند که والدینشان بفهمند چه اتفاقی می افتد؟ این سؤالات ممکن است به والدین کمک کند تا بیشتر در مورد آنچه که باعث دروغ گویی یک نوجوان می شود، بدانند.

طاقت شنیدن حقیقت را داشته باشید

گاهی اوقات دروغ گفتن نوجوان راهی نادرست برای محافظت از والدین است. نوجوانان برای نظرات والدین خود ارزش قائل هستند و خواهان تایید آنها هستند. بنابراین، آنها ممکن است به جای پذیرش مسئولیت دروغگویی، به والدین خود دروغ بگویند. از این رو، والدین باید به نوجوانان این پیام را بدهند که آنها مایلند و می توانند حقایق ناراحت کننده را بشنوند و با آن کنار بیایند. در نتیجه، دروغگویی نوجوانان کاهش می یابد و روابط والدین و نوجوانان بهتر می شود.

سوالات متداول

آیا باید نوجوانم را به خاطر دروغ گفتن تنبیه کنم؟

نوجوان دروغگو می تواند در مورد آسیب رساندن به عزیزانشان احساس گناه کند. نوجوان دروغ گو غالباً دو بار تنبیه می شود – اول به خاطر تخلف و کار زشتش، و دوم به دلیل دروغ گفتن در مورد آن.

چرا نوجوان من همیشه دروغ می گوید؟

نوجوانان به عنوان راهی برای رهایی از کنترل والدینشان، دروغ می گویند. علاوه بر این، ممکن است عادت به دروغ گفتن را به عنوان راهی برای پوشاندن رفتارهای خطرناک مانند سوء مصرف مواد یا آسیب رساندن به خود ایجاد کنند. علاوه بر این، نوجوانان ممکن است به طور اجباری دروغ بگویند تا تصویری نادرست از شخصیت خود ایجاد کنند.

مشاوره نوجوان

در این مقاله مرکز مشاوره خانواده آویژه در خصوص با نوجوانی که دروغ میگوید چگونه رفتار کنیم؟ نکاتی را بیان کردیم. اگر شما هم دیدگاه و نظراتی دارید و در این مقاله به آن پرداخته نشده است، از شما تقاضا داریم تا آن را در بخش دیدگاه های پست بنویسید تا دیگران هم از آن بهره ببرند و از سوی دیگر در مقاله دیگری در حیطه مشاوره نوجوان به صورت اختصاصی به آن پرداخته شود.

براي مشاوره در زمينه چرا نوجوانان دروغ می گویند و چگونه باید با آنها برخورد کرد؟ 7 راهکار طلایی

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉