کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

15 روش برای طفره رفتن از پاسخ به سوالات خصوصی که نمی خواهیم جواب دهیم!!

طفره رفتن از پاسخ به سوالات
3.8/5 - (6 امتیاز)

وقتی کسی از شما سوال شخصی می پرسد چگونه پاسخ می دهید؟ شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که با سوالات خصوصی آزاردهنده روبرو شوید. گاهی اوقات در جمع خانوادگی یا دوستان و یا در محل کار از ما سوالات خصوصی می پرسند که ما را ناراحت می کند. سوالاتی که نمی خواهیم جواب بدهیم اما نمی دانیم چطور از پاسخ دادن طفره برویم؟ البته گاهی تسلیم می شویم و راز یا اطلاعات شخصی خود را برای آنها توضیح می دهیم. راه های زیادی برای طفره رفتن از پاسخ به سوالات شخصی وجود دارد. شما می توانید به شیوه ای مودبانه از پاسخ دادن اجتناب کنید و یا با شوخ طبعی موضوع را عوض کنید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه در این مقاله جامع و کامل راهکارهایی برای جواب ندادن به سوالات بی مورد و طفره رفتن از پاسخ به سوالات آزاردهنده نگارش کرده اند. اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی هستید که از سوالات بی جا و خصوصی دیگران رنج می برید اما نمی دانید چگونه باید پاسخ دهید و روش برخورد با افراد فضول را نمی دانید، پس با ما همراه باشید تا به شما روش های پاسخ ندادن به سوالات خصوصی را بیاموزیم.

سوالاتی که نمی خواهیم جواب بدهیم

چرا کسی از ما سوالات شخصی می پرسد؟

هنگامی که شخصی از شما سوالاتی در مورد زندگی خصوصی، درآمد، مشکلات خانوادگی و … می پرسد. مسلما در ابتدا باعث شوکه شدن و تعجب شما می شود. شاید شما انتظار این را نداشتید که آن فرد این چنین سوالی را بپرسد و یا از اینکه کسی از مشکلات شما با خبر شده است ناراحت شوید. شما باید سعی کنید به دنبال راهکارهایی برای پاسخ دادن مناسب به آن سوال باشید و همچنین در ذهنتان شاید این سوال به وجود بیاید که چگونه دیگران را ببخشیم؟ به خاطر اینکه اطلاعات شخصی شما را فاش کرده اند. جواب ندادن به سوالات بی مورد شاید سخت باشد اما غیر ممکن نیست. شما قبل از اینکه به جواب دادن سوالات فکر کنید به این فکر می کنید که چرا چنین سوالی از شما پرسیدند؟ ممکن است مکث کنید و در ذهنتان سوالاتی بوجود بیاید مثل:

چرا این سوال را از من پرسیدند؟

آیا آنها به اطلاعاتی که از پاسخ دادن من به دست می آورند، نیاز دارند؟

جواب دادن یا جواب ندادن به سوالات آنها چه عواقبی به دنبال دارد؟

اگر به سوال آنها پاسخ بدهم از جواب من علیه خودم استفاده می کنند؟

چگونه از اطلاعات خصوصی ام علیه من استفاده می کنند؟

چه کسی ممکن است پاسخ من را بشنود و چه مشکلی ایجاد می شود؟

اعتماد داشتن کافی نیست!

این موضوع که فردی مورد اعتماد شماست دلیل نمی شود که شما به تمام سوالات او پاسخ بدهید. یا اجازه بدهید تمام رازها و مسائل شخصی شما را بداند. نمی توان صرفا به دلیل اعتماد داشتن زندگی خود را نقل همه مجالس کنید. البته که اعتماد و شناخت فرد سوال کننده بسیار مهم است ولی کافی نیست. شما اول باید بسنجید و جواب مناسبی برای سوالاتی که از شما می پرسند، بدهید. بعد با توجه به سوال فرد و اعتماد به آن و … به این فکر کنید که آیا حاضر هستید به سوالش صادقانه پاسخ بدهید یا نمی خواهید و دنبال راهی برای طفره رفتن از پاسخ به سوالات هستید؟ اگر نمی خواهید به سوالات پاسخ بدهید از راهکارهایی که در زیر گفته شده است می توانید کمک بگیرید.

از جواب دادن طفره رفتن

راهکارهایی برای پاسخ ندادن به سوالات شخصی

گاهی نیاز است از جواب دادن به سوالات طفره برویم. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که از جواب دادن طفره رفتن یعنی چه؟ طفره رفتن یعنی به دنبال راهی برای پاسخ ندادن یا عوض کردن بحث باشید. حتی گاهی با اعمال و رفتارتان به شخص بفهمانید که دوست ندارید به سوالش پاسخ بدهید. در این قسمت شما را با راه های طفره رفتن از پاسخ به سوالات خصوصی آشنا می کنیم. همچنین اگر شما به دنبال راز خوشبختی در زندگی زناشویی هستید، به شما توصیه می کنم حتما مقاله راز خوشبختی در زندگی زناشویی را مطالعه بفرمایید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه 15 روش برای طفره رفتن از پاسخ به سوالات خصوصی که نمی خواهیم جواب دهیم!! با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

سوال را با سوال جواب بدهید

سوال را با سوال جواب دادن یکی از بهترین و کارآمدترین راهکارها است. شما می توانید موازی با سوالی که از شما پرسیده شده سوال کنید. برخی از سوالات مانند سوال در مورد وضعیت تاهل یا دلیل اینکه مجرد هستید و … باعث آزار دادن شخص می شود. شما می توانید این سوالات را به خودشان برگردانید. مثلا اگر کسی از شما پرسید چرا ازدواج نمی کنی؟ می توانید بگویید خودت چرا زود ازدواج کردی؟ یا بگویید چرا برای تو انقدر ازدواج من مهم است؟ و … . ممکن است از شما در رابطه با بارداری سوال کنند. شاید شما باردار باشید و خودتان نیز این موضوع را به تازگی متوجه شده باشید و نخواهید به کسی جز همسرتان در این رابطه چیزی بگویید. پس خیلی صریح به آنها جواب دهید و سوالشان را به سوال دیگری به خودشان باز گردانید.

اگر به دنبال ایده های خلاقانه برای گفتن خبر بارداری به همسرتان هستید، حتما از مقاله ایده گفتن خبر بارداری به همسر کمک بگیرید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه 15 روش برای طفره رفتن از پاسخ به سوالات خصوصی که نمی خواهیم جواب دهیم!! با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

مستقیم و روراست باشید

گاهی بعضی از سوالات به شدت اعصاب فرد را بهم می ریزد. می توانید به سادگی و مستقیم به او بگویید دوست ندارید به سوالش پاسخ بدهید و یا به او بفهمانید سوالش خصوصی است و او نباید می پرسید. اگر به شدت تحت تاثیر قرار گرفته اید و سوال فرد شما را ناراحت کرده است پس رو راست باشید، حتی اگر شما را فردی بی ادب خطاب کردند. به این ترتیب، او یاد می گیرد که هرگز در آینده سؤالات شخصی از شما نپرسد.

فرد سوال کننده را شرمنده کنید

گاهی اوقات بهترین راه برای طفره رفتن از پاسخ دادن به سوالات شخصی این است که سوال کننده را شرمنده کنید. مثلا اگر کسی از شما پرسید چقدر حقوق میگیری؟ یا شلوارت را چند خریدی؟ می توانید به جای اینکه تسلیم شوید و به سوال او جواب بدهید بگویید: شما همیشه از همه سوالات شخصی می پرسید؟ یا همیشه قیمت لباس های دیگران برای شما مهم است؟ و … اینکار شاید کمی شخصیت شما را بد جلوه بدهد اما راه مناسبی برای برخورد با افراد فضول است.

به سوال توجه نکنید

مکالمه خود را طوری ادامه بدهید که انگار سوال را نشنیده اید. این کار شما باعث می شود که فرد بفهمد ارزشی برای سوال او قائل نشدید و سوال بی جایی پرسیده است. مثلا اگر از شما پرسیدند روابط با خانواده همسر چگونه است؟ می توانید با بی توجهی به سوال بگویید آره داشتم می گفتم امروز هوا خیلی گرم بود.

با گفتن کلمه نه شروع کنید

اگر از شما سوال بی موردی پرسیده شده که به شدت شما را ناراحت یا عصبانی کرده است، پرخاشگری و کج خلقی نکنید. به جای آن با گفتن یک نه به مکالمه خود پایان بدهید. بگویید نه من نمی خواهم به سوال شما پاسخ بدهم، سپس دور شوید یا موضوع را عوض کنید. این کار باعث می شود که فرد سوال کننده دیگر کنجکاوی خود را ادامه ندهد و به بحث پایان بدهد.

بپرسید چرا این سوال را کرده اند

از آنها بپرسید چرا دانستن این موضوع برای آنها مهم است؟ گاهی سوالات از سمت کسی است که به شما اهمیت می دهد و برای او مهم هستید مثل پدر یا مادر و یا گاهی می خواهند از تجربه شخصی شما استفاده کنند و سوال شان حکم مشورت کردن را دارد اگر چه بی جا یا بی مورد است. از آنها دلیل سوال خود را بپرسید و نیت واقعی آنها را بفهمید. سپس تصمیم بگیرید که چه واکنشی به سوال او نشان دهید. آیا می خواهید جواب مناسبی به او بدهید یا طفره رفتن را انتخاب می کنید.

یک پاسخ آماده داشته باشید

برای سوالات شخصی خود که می دانید زیاد مورد پرسش بقیه افراد قرار می گیرند یک پاسخ آماده داشته باشید. از آنها برای پایان دادن به موضوع استفاده کنید. مثلا اگر همه فامیل دائم از شما می پرسند چرا بچه دار نمی شوید؟ یک جواب مناسب که باعث سکوت و پایان این بحث شود پیدا کنید. مثلا می توانید بگویید این یک موضوع مربوط به خودم و همسرم است.

 

روش برخورد با افراد فضول

به یک سوال خاص پاسخ کلی و جامع بدهید

سوالات شخصی و خصوصی که از شما پرسیده شده را با سوالات کلی تر جواب بدهید. این کار باعث می شود که از تمرکز بر زندگی شخصی شما دور شوند و یک بحث کلی تر به راه بیفتد. مثلا اگر درمورد رتبه کنکورتان سوال شد می توانید با اشاره به سخت بودن کنکور یا سطح سوالات و … جواب خود را جامع تر بیان کنید. اگر فردی مشتاق این جور مباحث باشد سوال خود را فراموش می کند و به بحث جذاب کنکور و قبولی های آن می پردازد.

خود را معذور کنید

با ترک کردن موقعیت یا به بهانه استراحت و یا غذا خوردن و … نشان دهید که از جواب دادن معذور هستید. مثلا می توانید در مقابل سوالات آنها بگویید ببخشید من دیرم شده باید به سرکار بروم. یا بگویید روز خسته کننده ای داشتم و باید استراحت کنم. گاهی نیت سوال کننده فضولی و یا سوء استفاده از شما نیست و صرفا از روی عادت یا برای سرگرمی و داشتن یک مکالمه با شما سوال می کند. برخی افراد متوجه نمی شوند که سوالاتشان آزاد دهنده است پس همیشه پرخاشگری و عصبانی شدن راه کار مناسبی نیست.

به جای پاسخ دادن به سوال، مشاوره بدهید

اگر با یک سوال شخصی روبرو شدید و می دانید که از شما پاسخ مفصل و کاملی می خواهند، به جای پاسخ دادن توصیه های مفیدی در مورد سوالشان را ارائه دهید. مثلا اگر پرسیدند وزن شما جدیدا چه تغییری کرده یا آیا چاق شدنت به خاطر تیروئید است؟ می توانید در جواب آن بگویید من جدیدا ورزشی پیدا کرده ام که به من انرژی زیادی می دهد و حالم را بسیار خوب کرده اگر می خواهید برای شما نیز درموردش توضیح بدهم و … .

مکالمه را تغییر مسیر بدهید

اگر موضوع مکالمه و یا سوالی که از شما شده است را دوست ندارید و به دنبال پاسخ ندادن به سوالات خصوصی هستید، تغییر مسیر بدهید. موضوع را به سمتی هدایت کنید که در مورد آن احساس راحتی دارید. مثلا اگر گفتند شنیدم می خواهی به خواستگارت جواب مثبت بدهی شما می توانید در کل مسیر و موضوع مکالمه را با گفتن اتفاقا منم شنیدم شما بچه ها را خیلی دوست دارید، عوض کنید.

با ابهام و حالت پرسش گرانه به سوالات پاسخ دهید

به جای فرورفتن در یک بحث ناخواسته و جواب دادن به سوالات به صورت مستقیم، سعی کنید پاسخ مبهمی بدهید. مثلا اگر از شما پرسیدند نظرتان در مورد واکسن کرونا چیست؟ آیا تزریق می کنی؟ می توانید به جای بیان کامل دیدگاهتان بگویید خب واکسن ها برای سلامتی انسان نیاز هستند نظر شما چیست؟

با شوخ طبعی از موضوع دور شوید

اگر فرد سوال کننده برای شما شخص مهمی است و نمی خواهید متوجه شود که از پاسخ دادن طفره می روید. یا نمی توانید واضح به او بگویید نمی خواهید به سوالش پاسخ بدهید. می توانید از شوخ طبعی استفاده کنید. این کار باعث می شود که فرد از سوالی که پرسیده دور شود. گاهی در کنار شوخ طبعی بعضی از افراد از کنایه زدن نیز استفاده می کنند که به نظر روش خوبی نیست و باعث ناراحتی می شود.

از دوست یا خانواده کمک بگیرید

اگر در مجلسی حضور دارید و سوالات خصوصی از شما پرسیدند می توانید به خواهر یا دوست خود اشاره کنید تا شما را از پاسخ دادن نجات دهند. مثلا آنها می توانند موضوع دیگری را مورد بحث قرار بدهند و یا شما را صدا کنند تا پیش آنها بروید. در نهایی ترین حالت اعلام کنند که شما دوست ندارید چنین سوالاتی را پاسخ بدهید و خط قرمز شما محسوب می شوند. یکی از مهم ترین خط قرمزهای شما باید مقایسه کردن همسرتان با دیگران باشد. اگر سوالات به این سمت سوق پیدا کرد حتما در رابطه با اینکه این سوال خط قرمز شماست با طرف مقابلتان صحبت کنید. حتما مقاله مقایسه همسر با دیگرانرا مطالعه کنید و اطلاعات مفیدی را در زمینه همسرداری و دلایل اینکه نباید با دیگران مقایسه کرد را کسب کنید.

محل را ترک کنید

اگر در جمعی حضور پیدا کرده اید و موضوع آن چیزی است که خط قرمز شما محسوب می شود و نمی خواهید مورد سوال قرار بگیرید پس زودتر و قبل از آنکه سوالی از شما کنند محل را ترک کنید. اگر مورد سوال قرار گرفته اید می توانید با بهانه هایی مثل دستشویی رفتن، عوض کردن پوشک بچه، استراحت کردن و … از آن مکان دور شوید.

 

طفره رفتن از پاسخ به سوالات شخصی

سخنی از مشاوران آویژه

به یاد داشته باشید، همیشه می توانید مودبانه از پاسخ دادن به سوالات شخصی خودداری کنید. شما موظف نیستید که به تمام سوالات دیگران پاسخ بدهید به خصوص سوالات شخصی که در جمع های خانوادگی و یا در محل کار مطرح می شوند. گاهی عقب نشینی و طفره رفتن از پاسخ دادن به سوالات روشی موثر است. اما گاهی باید از شوخ طبعی یا جواب محکم و قاطعانه برای سوالی که نمی خواهیم جواب بدهیم، استفاده کنیم. اگر زیاد در مورد خط قرمزهایتان سوال پرسیده شود، ناراحت یا عصبانی می شوید. اما پرخاشگر شدن و یا با بی ادبی پاسخ دادن برای شخصیت شما مناسب نیست. شما می توانید برای کنترل ناراحتی و عصبانیت خود و یا برای پیدا کردن راهکارهای مناسب برای طفره رفتن از پاسخ دادن به سوالات خصوصی به مشاوره خانواده مراجعه کنید. آنها به شما کمک می کنند تا راهکارهای مناسبی برای این موضوع پیدا کنید.

سوالات متداول

چرا بعضی از افراد از پاسخ دادن به سوالات اجتناب می کنند؟

گاهی اوقات افراد در آن زمان آماده پاسخگویی به این سوال نیستند، شاید به این دلیل که چیزهای دیگری در ذهن خود دارند. همچنین ممکن است به دلیل حضور افراد دیگر و یا مسائل خصوصی از پاسخ دادن اجتناب می کنند. بعضی از افراد دوست ندارند دیگران درمورد زندگی آنها سوال کنند و صحبت کردن در مورد زندگی خصوصی خط قرمز آنهاست

به چه افرادی آدم فضول می گویند؟

آدم فضول همیشه در امور و تصمیم گیری های دیگران دخالت می کند. کسی که همیشه سوالات شخصی و خصوصی می پرسد و عاشق شنیدن شایعات است را می توان فضول خطاب کرد. افراد فضول کمی بیش از حد به آنچه که دیگران انجام می دهند، اهمیت می دهند و تمایل دارند از حریم خصوصی دیگران مطلع باشند.

براي مشاوره در زمينه 15 روش برای طفره رفتن از پاسخ به سوالات خصوصی که نمی خواهیم جواب دهیم!!

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- 4 نظر:

  1. سلام و خدا قوت
    ان شاءالله که بهترینها نصییتون بشه.
    من شدیدا به این جور مباحث نیاز دارم و دفتری برداشتم و تحقیقاتم رو شروع کردم، لطفا برای این شاگرتون دعا بفرمایید. تشکر

  2. سلام
    اگر این افراد از آدمهای سخت بودند و از نزدیکترین افرادباشندکه باآنها دائم ارتباط داریم باید چه کارکنیم اینجوری مغزمون تعطیل میشه یا دعوا راه میفته آخه چننند بارمحل را ترک کنیم و شوخ طبعی یا بگیم چه و چه ؟
    یعنی ملت و حتی بزرگترا نباید بعد از اینننهمه سال سن دوزار بفهمن دست از سر طرف بردارند؟؟؟
    چه اسسسیر شدیم بخدا اونا که میرن مشاور و روانشناس دقیقاآدمهای سالمی هستند که از ترس روانی شدن از دست آدمای نفهم دیگه فرارمیکنن و پناه به مشاور میبرن درواقع یک روانی دیگر باعث بهم زدن روان انسان سالمی شده است

  3. سلام امروز یک زنه در پارک مزاحم بود سوالای خصوص می پرسید ابتدا کاملا صمیمی بود می کفت نفرین کنم می گیره درویش است سن سال مسخره کرد بعد که پرسیدم ازدواج م چه ربطی به تو داره مگر رو دست تو ماندم فحاشی کرد مظلوم نمایی کرد متاسفانه یک مرد در پارک طرف اون بود بعد با موبایل با یک پسره حرف می زد ادرس پارک می داد بخدا انقدر اعصابم خورد کرد که نمی دانم چکار کنم جالب است که نفرین ش ا سیدم به من گفتند نفرین این زنه فضول به خودش بر می گرده بعد ساده گی خودم ناراحت شدم ایا اون زنه می تونه نفرین کنه یا خیالاتی شدم خدا لعنتش کند

  4. با سلام مطالب شما بسیار برای من گره گشابود همیشه از آدم هایی که فضول هستند بدم می آید ولی گاهی طرف یا از لحاظ پست بالاتر است ویا رودربایستی دارم
    ممنون ومتشکرم از شما مشاوران دانا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉