کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

دلایل میل جنسی بالا یا پایین چیست؟ برای درمان چکار کنیم؟

میل جنسی
2.7/5 - (3 امتیاز)

میل جنسی مجموعه نیروهایی است که ما را به سمت رفتارهای جنسی متمایل میکنند. طیف عادی میل جنسی بین انزجار، عدم تمایل، بی تفاوتی، علاقه، نیاز و اشتیاق است. اگرچه بسیاری از افراد الگوی جنسی مشخصی را در طول زندگی بزرگسالی خود دارند، اما این طیف به طور قابل توجهی در طول چرخه زندگی تکامل می یابد.

در واقع چهار متغیر اصلی شامل سن، جنس، وضعیت اجتماعی و سلامتی بر میل جنسی تأثیر می گذارند.

پس هر شخصی میل جنسی مختص خود را دارد که برای او طبیعی است و برخی عوامل ممکن است باعث افزایش یا کاهش آن شوند. ادامه مطلب را بخوانید تا بفهمید چرا برخی از افراد دارای میل جنسی زیاد یا کم هستند، به علاوه نکاتی درباره چگونگی افزایش آن در مشاوره جنسی مطرح خواهد شد.

در برخی موارد ، میل جنسی فرد ممکن است بسیار زیاد یا بسیار کم شود. این ممکن است به یک اختلال عملکرد جنسی تبدیل شود.

علل میل جنسی بالاتر در برخی افراد چیست؟

همانطور که گفتیم بعضی افراد ممکن است میل جنسی بالایی داشته باشند. برخی از دلایلی که یک فرد میل جنسی بالایی دارد، عبارتند از:

ورزش:

یک مطالعه نشان می دهد افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند تمایلشان به برقراری رابطه جنسی بیشتر است.

مصرف دارو:

مصرف برخی داروها میتواند با افزایش میل جنسی همراه باشد. مثلا داروهای محرک، مانند کوکائین، می تواند باعث تقویت قوای جنسی شود.

تغییرات در انتقال دهنده های عصبی:

دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است. افراد مبتلا به بیماری پارکینسون ممکن است در روند درمان، دوپامین دریافت کنند. این می تواند باعث افزایش میل جنسی در این افراد شود.

تستوسترون:

برخی از تحقیقات قدیمی نشان می دهد که ممکن است ارتباطی بین سطح تستوسترون بالاتر در مردان و انگیزه های جنسی بالاتر وجود داشته باشد. پیشنهاد میکنیم مقاله خود ارضایی را مطالعه کنید.

میل جنسی
میل جنسی در انسان

تفاوت در میل جنسی مردان با زنان چگونه است؟

وقتی درباره مقایسه میل جنسی در زنان و مردان حرف میزنیم، اولین پرسشی که ایجاد میشود این است که آیا مردان واقعاً از میل و قدرت جنسی قوی تری نسبت به زنان برخوردار هستند؟ در واقع مطالعات مختلف نشان می دهد که انگیزه های جنسی مردان نه تنها قوی تر از زنان است، بلکه بسیار سرراست تر است.

به طور کلی، زنان برای ارتباط عاطفی بیش از میل جنسی ارزش قائل هستند. اما به نظر می رسد میل جنسی زنان، به شدت تحت تأثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی هستند.

درحقیقت تفاوت تمایلات جنسی در مردان و زنان به چند نکته مهم بستگی دارد از جمله:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه دلایل میل جنسی بالا یا پایین چیست؟ برای درمان چکار کنیم؟ با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

مردان بیشتر در مورد رابطه جنسی فکر می کنند

اکثر مردان بالغ زیر 60 سال حداقل یک بار در روز به رابطه جنسی فکر می کنند. این درحالی است که فقط حدود یک چهارم زنان می گویند که مرتباً در مورد رابطه جنسی فکر می کنند. با افزایش سن خیال پردازی جنسی در زنان و مردان پردازی کاهش میابد، اما مردان هنوز هم دو برابر بیشتر از زنان خیال پردازی می کنند.

مردان با شوق بیشتری رابطه جنسی را دنبال می کنند

بعد از نظرسنجی های متعدد مشخص شده که مردان در آغاز رابطه، در اواسط آن و بعد از سال ها هنوز هم مشتاقانه از رابطه جنسی لذت میبرند.

انگیزه های جنسی زنان بیشتر تحت تأثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی است

شیوه ها، رفتارها و تمایلات جنسی زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر محیط زندگی قرار می گیرد: نگرش زنان نسبت به اعمال مختلف جنسی (و تمایل به انجام آنها) بیشتر از مردان با گذشت زمان تغییر می کند. همچنین زنان در تصمیم گیری هایشان در مورد رابطه جنسی تحت تأثیر نگرش گروه همسالان خود قرار می گیرند.

زنان ارگاسم متفاوتی را تجربه می کنند

مردان به طور متوسط ​​از زمان آغاز رابطه تا انزال 4 دقیقه زمان میخواهند. اما در زنان معمولاً حدود 10 تا 11 دقیقه طول می کشد تا به ارگاسم برسند. این تفاوت در رسیدن به ارگاسم و همچنین تعداد ارگاسم ها در هنگام رابطه جنسی یکی از دلایل تفاوت در تمایلات جنسی زن و مرد است.

انواع اختلال میل جنسی در زنان و مردان

اختلال میل جنسی به میزان پایین علاقه جنسی اشاره دارد که منجر به عدم شروع صمیمیت جنسی یا عدم پاسخ به محرکات جنسی می شود. این می تواند شامل عدم وجود افکار یا تخیلات جنسی، کاهش لذت یا عدم وجود لذت در هنگام فعالیت جنسی باشد. توجه کنید که این شرایط زمانی تشخیص داده می شود که علائم حداقل به مدت شش ماه وجود داشته باشد و باعث پریشانی بالینی قابل توجهی برای فرد شود.

زنان مسن، نسبت به کاهش تمایل جنسی، ناراحتی کمتری دارند. اما در مردان، تخمین زده می شود که 6 درصد مردان جوان (18 تا 24 سال) و 41 درصد مردان مسن (66-74 سال) برخی از مشکلات میل جنسی را دارند. با این حال تنها 1.8 درصد مردان 16-44 ساله با مشکلات مداوم بیش از شش ماه مواجه هستند.

میل جنسی در زنان و مردان چه تفاوت هایی دارد؟
کدام خوراکی‌ها میل جنسی شما را افزایش می‌دهد؟

علائم اختلال و پایین بودن میل جنسی کدام است؟

علائم علاقه جنسی زنان و اختلال برانگیختگی شامل موارد زیر است:

  • عدم علاقه به فعالیت جنسی
  • افکار یا تخیلات جنسی غایب هستند یا کاهش یافته
  • کاهش یا عدم شروع فعالیت جنسی
  • در بیشتر فعالیتهای جنسی هیجان یا لذت جنسی وجود ندارد

برای رسیدن به معیارهای مربوط به اختلالات جنسی، این علائم باید حداقل به مدت شش ماه وجود داشته باشد و باعث پریشانی قابل توجه فرد بشود. این تغییرات میل جنسی را می توان به عنوان یک مشکل اکتسابی تشخیص داد که پس از یک دوره فعالیت جنسی عادی بوجود آمده است.

چرا میل جنسی ما کاهش میابد؟

تغییر در میل جنسی طبیعی است و ممکن است بسته به وقایع شخصی یا مسائل مربوط به زندگی مشترک دلایل مختلفی داشته باشد.

برخی از عوامل خطر و دلایل بی میلی عبارتند از:

نگرشهای منفی در مورد رابطه جنسی

مشکلات روابط (ارتباط ضعیف، سو استفاده از همسر)

عملکرد جنسی نامطلوب شریک زندگی

عوامل استرس زا در دوران کودکی

بیماریها (دیابت شیرین، اختلال عملکرد تیروئید، اختلالات غدد درون ریز و…)

اختلال در نعوظ

سابقه سو استفاده عاطفی یا جسمی

سایر تشخیص های روانپزشکی (افسردگی ، اضطراب)

عوارض جانبی برخی دارو ها

عوامل استرس زا (از دست دادن شغل، از دست دادن عزیزان)

مصرف الکل و…

پایین بودن میل جنسی - علل و درمان کاهش میل جنسی چیست
افزایش میل جنسی

برای درمان اختلالات میل جنسی چکار کنیم؟

اگر فکر میکنید به اختلال در قدرت و میل جنسی مبتلا شده اید، باید به فکر راه های درمانی باشید. از جمله این راه های درمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1. آموزش و مشاوره جنسی

گفتگو با یک درمانگر جنسی یا مشاور ماهر می تواند به درمان و تقویت قوای جنسی پایین کمک کند. درمان اغلب شامل آموزش در مورد تکنیک های جنسی است. درمانگر یا مشاور شما احتمالاً توصیه ها یا تمریناتی ارائه می دهد. مثلا مشاوران جنسی همواره توصیه میکنند که برای داشتن یک رابطه جنسی خوب، از برقراری رابطه در زمان خستگی جلوگیری کنید.

2. مصرف داروها

پزشک شما داروهایی را که قبلاً مصرف کرده اید بررسی میکند تا ببیند آیا هر یک از آنها عوارض جانبی جنسی ایجاد می کند یا خیر. به عنوان مثال، داروهای ضد افسردگی ممکن است میل جنسی را کاهش دهند. همراه با مشاوره، پزشک ممکن است دارویی برای افزایش میل جنسی شما تجویز کند.

3. هورمون درمانی

خشکی یا کوچک شدن واژن، یکی از علائم برجسته سندرم دستگاه ادراری تناسلی یائسگی است که ممکن است رابطه جنسی را ناخوشایند کرده و به نوبه خود میل جنسی شما را کاهش دهد. برخی از داروهای هورمونی با هدف تسکین علائم GSM می توانند به راحت تر شدن رابطه جنسی کمک کنند. و راحت تر بودن در هنگام رابطه جنسی ممکن است میل شما را بهبود بخشد.

4. شیوه زندگی و درمان های خانگی

زندگی سالم می تواند تفاوت زیادی در میل شما به رابطه جنسی ایجاد کند:

ورزش های هوازی منظم و تمرینات قدرتی می توانند قدرت شما را افزایش دهند، تصویر بدنی شما را بهبود بخشند، روحیه شما را بالا ببرند و میل جنسی را تقویت کنند.

5. کمتر استرس داشته باشید

یافتن راهی بهتر برای کنار آمدن با استرس شغلی، استرس مالی و دردسرهای روزمره می تواند انگیزه جنسی شما را افزایش دهد.

با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید. زوجینی که یاد می گیرند به روشی شفاف و صادقانه ارتباط برقرار کنند، معمولاً رابطه عاطفی قوی تری دارند که می تواند منجر به یک رابطه جنسی خوب شود.

6. کمی هیجان و تنوع، به زندگی جنسی خود اضافه کنید

موقعیت های جنسی متفاوت، زمان یا مکانهای متنوعی را برای رابطه جنسی امتحان کنید. سعی کنید انواع روابط جنسی از جمله رابطه جنسی دهانی یا رابطه جنسی مقعدی را در برنامه جنسی خود بگنجانید. البته توجه کنید که در این شرایط، رضایت و خواسته همسرتان را در نظر داشته باشید.

سوالات متداول

میل جنسی طبیعی چیست؟

میل جنسی مجموعه نیروهایی است که ما را به سمت رفتارهای جنسی متمایل میکند.

آیا مردان نسبت به زنان میل جنسی بیشتری دارند؟

بله در اکثر موارد به دلیل تفاوتهایی که در رفتار، جنسیت، نیازها و تاثیر پذیری اجتماعی زن و مرد وجود دارد، میل جنسی مردان بیشتر است.

رایج ترین علت کاهش میل جنسی در مردان چیست؟

مشکلات روابط، اختلال نعوظ، عوامل استرس زا، بیماریهای زمینه ای و… از رایج ترین دلایل هستند.

براي مشاوره در زمينه دلایل میل جنسی بالا یا پایین چیست؟ برای درمان چکار کنیم؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉