کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

مشاوره فردی

انواع مشاوره فردی و مهمترین اهداف جلسه مشاوره فردی

مشاوره فردی با روانشناس

چرا افراد به مشاوره فردی مراجعه می کنند؟ هدف از دریافت مشاوره چیست؟ آیا مشاوره فردی برای من نیاز است؟ شاید شما نیز با دیدن مراجعه اقوام و یا اطرافیان و دوستان خود به مشاوره فردی به این فکر فرو بروید که آیا من نیز نیاز به مشاوره دارم یا نه؟ مشاوره فردی می تواند به افراد کمک کند تا مهارت های زندگی فردی، اجتماعی و زناشویی خود را گسترش داده و فرصتی برای رشد و تقویت خود پیدا کنند. اگر شما نیز می خواهید به مشاوره فردی مراجعه کنید، اما اطلاعات کمی در این زمینه دارید اصلا نگران نباشید. مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه در این مقاله جامع و تخصصی در رابطه با مشاوره فردی، انواع مشاوره فردی، مزایای مشاوره فردی و اهداف آن برای شما عزیزان اطلاعات مفیدی را نگارش کرده اند. پس با ما همراه باشید.

مشاوره فردی چیست؟

مشاوره فردی با روانشناس فرصتی شخصی برای دریافت حمایت و تجربه رشد در زمان های چالش برانگیز زندگی است. مشاوره فردی می تواند به افراد کمک کند تا با بسیاری از موضوعات و مشکلات شخصی در زندگی خود مانند: خشم، افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد و الکل، چالش ها و نگرانی های ازدواج، مهارت برقراری روابط سالم، مشکلات والدین، مشکلات مدرسه و تحصیل، تغییرات شغلی و …. مقابله کنند.

جلسه مشاوره فردی فرایندی است که از طریق آن مراجعان به صورت انفرادی با یک پزشک متخصص در حوزه سلامت روان، در محیطی امن و محرمانه ملاقات می کنند. مشاوره فردی ممکن است شامل مشاوره و برنامه ریزی شغلی، غم و اندوه پس از مرگ یکی از عزیزان یا برخورد با مشکلات در یک شغل قبل از بزرگ شدن مشکل باشد.

انواع مشاوره فردی

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.
برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

انواع مشاوره فردی

در جلسات مشاوره فردی می توان در رابطه با موضوعات مختلف به بحث و تبادل نظر پرداخت. شما می توانید با مشاور یا روانشناس در مورد هر آنچه که می خواهید صحبت کنید. مشاوران فردی می توانند از تکنیک ها و الگوهای مختلف، برای رفع نگرانی های خاص بیماران خود استفاده کنند. با این حال، بر اساس حوزه خاص مشاوره فردی که مشاور در آن تخصص دارد، انواع مختلفی از مشاوره وجود دارد.

انواع مشاوره فردی می تواند شامل موارد زیر و یا حتی بیشتر از آنچه که گفته شده است باشد.

مشاوره شغلی

مشاوره ازدواج

مشاوره برای حل تعارضات خانوادگی

مشاوره زناشویی

مشاوره جنسی

مشاوره سلامت روان

مشاوره توانبخشی

مشاوره سوء مصرف مواد

مشاوره تحصیلی

مشاوره برای یادگیری مهارت برقراری ارتباط سالم

و ….

مزایای مشاوره فردی چیست؟

مشاوره فردی به افراد کمک می کنند تا مشکلات خود را حل کنند و به آرامش برسند. شما می توانید با شرکت در جلسات مشاوره فردی انرژی از دست رفته خود را بدست آورید و یا یاد بگیرید چگونه باید با دیگران ارتباط سالم برقرار کنید. هدف مشاوره فردی بهبود کیفیت زندگی افراد است پس شما می توانید هر آنچه که به ذهنتان می آید را بدون نگرانی و یا ترس بیان کنید. مشاوره فردی دارای مزایای زیادی برای افراد است. مهم ترین مزایای مشاوره فردی عبارتند از:

توجه کامل

در مشاوره فردی، فرد از توجه کامل مشاور برخوردار است. همچنین مشاور نیز از توجه و تسلط کامل مراجعه کننده بهره می گیرد. پس مهم ترین مزیت مشاوره فردی توجه کامل هر دو طرف در یک جلسه انفرادی است.

محرمانه بودن

در مشاوره گروهی معمولا سایر افراد و یا اعضای خانواده نیز حضور دارند و یا حتی ممکن است سایر بیماران مبتلا به بیماری های مشابه نیز در آنجا باشند. اما مشاوره فردی یک جلسه مشاوره محرمانه است که تنها فرد و روانشناس حضور دارند. به همین دلیل افراد می توانند در آرامش خاطر و بدون دغدغه و نگرانی، آنچه که می خواهند را بیان کنند.

برنامه ریزی مناسب برای درمان

مسلما برنامه ریزی کردن با یک مراجعه کننده ساده تر و مسمرثمرتر از هماهنگی با یک گروه است. گزارش جلسه مشاوره فردی می تواند نشان دهد که تا چه اندازه مشاوره به صورت انفرادی می تواند روند بهبود و درمان را سریع تر کند و هر جلسه از مشاوره فردی می تواند تا چه اندازه بر درمان تاثیر بگذارد.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.
برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

قضاوت نشدن

مشاور هیچ گاه فرد مراجعه کننده را قضاوت نمی کند. اما در جلسات مشاوره های گروهی به دلیل اینکه افراد دیگر نیز حضور دارند ممکن است برای افراد ناخوشایند باشد. زیرا ممکن است مورد قضاوت افراد دیگر حاضر در جلسه قرار می گیرند. اما در جلسات مشاوره فردی هیچ شخص دیگری حضور ندارد که بخواهد رفتار، عملکرد و یا صحبت های آنها را مورد قضاوت قرار بدهد.

رشد مهارت های مقابله ای

افرادی که اختلالات روانی دارند، با علائم بیماری خود دست و پنجه نرم می کنند. این علائم می تواند منجر به ایجاد رفتارهای ضعیف در افراد شود. برای مثال، ممکن است فردی با اضطراب دست و پنجه نرم کند و برای آرام کردن خود، به مواد مخدر روی آورد. در عوض، این نوع مشاوره مهارت های مقابله ای سالم مانند خود آرام بخشی و پذیرش را به افراد آموزش می دهد.

اشتراک گذاری الگوهای فکری

برای افراد مبتلا به اختلالات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه و … مشاوره فردی به فرد اجازه می دهد تا در مورد علائم و آنچه که احساس می کند، راحت صحبت کند. مراجعان همچنین می توانند الگوهای فکری خود را به اشتراک بگذارند و با خیال راحت در مورد تجربیات خود بحث کنند. برای کسانی که اعتیاد دارند، مشاوره فردی امکان کشف علل، استفاده از الگوها و رفتارهای بی پروا را بدون قضاوت می دهد. همچنین می تواند به کشف آسیب های قبلی، عوامل استرس زا و چالش هایی که منجر به اعتیاد می شود کمک کند.

بهبود مهارت های ارتباطی

بیان احساسات و نیازها به شیوه ای معنادار و مفید، ضروری است. در طول مشاوره فردی، فرد یاد می گیرد که چگونه این کار را به شیوه ای موثرتر انجام دهد. از طریق گذراندن مراحل مشاوره فردی، بیماران می توانند مهارت های مربوط به احترام، اعتماد به نفس و همدلی را بهبود بخشند.

بهترین مشاوره فردی

اهداف مشاوره فردی

به طور کلی، هدف عمده مشاوره فردی صحبت از نگرانی های مربوط به سلامت روان و کمک به مراجعه کننده برای بهبود، رشد و حرکت به سمت زندگی پربارتر و از نظر روانی سالم تر است.

مشاور در جلسه مشاوره فردی به شما کمک می کند تا جنبه هایی از زندگی خود را که دوست دارید تغییر بدهید، شناسایی کنید. همچنین به شما یاد می دهد که چگونه اهداف خود را پیدا کرده و برای رسیدن به آنها چه برنامه هایی را پیش بگیرید. مشاور یا روانشناس به شما کمک می کند تا بتوانید بهتر با چالش های زندگی خود مواجه شوید و بهتر بتوانید آنها را مدیریت کنید. مشاور بر روی بهبود خود، روابط و پیشرفت در اهدافی که برای خود تعیین کرده اید، کار می کند.

اهمیت مشاوره فردی بسیار بالا است. تحقیقات نشان می دهد که روان درمانی منجر به کاهش امکان ابتلا به بیماری ها و شرایط رایجی مانند افسردگی، اضطراب و … می شود. در واقع بسیاری از مراجعان به مشاوره فردی بعد از گذشت چند ماه از مراجعه و جلسات مشاوره فردی، بهبود در زندگی و بازیابی آرامش خود را گزارش می دهند. اهداف مشاوره فردی برای هر فرد می تواند بسیار زیاد باشد. در حقیقت مشاوره فردی به افراد این امکان را می دهد که:

احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کنند.

خاطرات تأثیرگذار یا منفی و بد را بررسی کنند.

جنبه هایی از زندگی را که می خواهند تغییر دهند شناسایی کنند.

خود و دیگران را بهتر درک کنند.

اهداف شخصی مناسبی را تعیین کنند.

 برای تغییر مطلوب خودشان و زندگی خود تلاش کنند.

به طور کلی می توان گفت، روان درمانی و مراجعه به مشاوره فردی اغلب موثرتر از استفاده از داروهای روانگردان یا درمان ها و داروهای پزشکی است. که حتی ممکن است عوارض جانبی مضری نیز ایجاد کنند.

مشاوره فردی چیست

در جلسه اول مشاوره فردی یا در طول یک جلسه چه اتفاقی می افتد؟

در ابتدا اگر شما احساس می کنید که نیاز به مشاوره فردی دارید باید به بهترین مشاوره فردی و مرکز مشاوره ای که می دانید خوب است مراجعه کنید. ما به شما پیشنهاد می کنیم که مرکز مشاوره آویژه را در انتخاب های خود قرار دهید. در مرکز مشاوره، اولین جلسه مشاوره فردی برای شما برنامه ریزی خواهد شد. همچنین زمان و ساعت حضور را به اطلاع شما می رسانند. که معمولا اولین قرار ملاقات ظرف چند روز یا چند هفته بعد برنامه ریزی می شود.

در حالت استاندارد مدت زمان مورد نیاز برای جلسه اول مشاوره فردی 90 دقیقه است. شما در ابتدا باید فرم های لازم را پر کنید. این فرم ها شامل فرم تاریخچه دموگرافیک و بالینی، موافقت نامه درمان، رضایت از درمان و اطلاعیه اقدامات حفظ حریم خصوصی است. پزشک شما با مطالعه فرم ها، اطلاعاتی در مورد نگرانی های فعلی، سابقه مرتبط و اهداف شما به دست خواهد آورد. سپس جلسه درمانی شما آغاز می شود. در پایان جلسه، برنامه ریزی برای قرارهای بعدی انجام می شود. پس حتما هنگام مراجعه به مشاوره مدت زمان حدود یک و نیم ساعت را در نظر داشته باشید. برای زمانی که می خواهید به مشاوره مراجعه کنید برنامه ریزی کنید. تا به کار، زندگی و یا برنامه های دیگر شما لطمه وارد نشود. همچنین در هنگام جلسات مشاوره استرس زمان را نداشته باشید و با خیالت راحت از جلسه مشاوره فردی خود استفاده کنید.

جلسات بعدی مشاوره فردی

جلسات مشاوره فردی معمولا بین 45 دقیقه تا 50 دقیقه طول می کشد. پس بعد از گذشت اولین جلسه مشاوره فردی، شما در جلسات بعد به حدود 50 دقیقه زمان نیاز دارید. سعی کنید در ساعت مقرر شده در مرکز مشاوره حضور یابید. تا بدون هیچ گونه نگرانی و استرس بتوانید از مشاوره استفاده کنید. البته اگر شما مایل باشید که تایم مشاوره بیشتری داشته باشید، می توانید با مشاور یا روانشناس خود در این باره صحبت کنید. گاهی اوقات نیز، مشاور خود بر حسب نیاز به شما خواهد گفت که باید جلسه مشاوره بیش از زمان استاندارد بوده تا بتوان کامل مشکلات و موضوعات را بررسی کرد.

در جلسات اولیه مشاوره فردی، شما با روانشناس خود بر روی تعیین اهداف جلسات مشاوره کار می کنید. تعیین اهداف مشاوره فردی به افراد کمک می کند تا بتوانند بهتر با مشاور ارتباط برقرار کنند. همچنین با برنامه ریزی صحیح به آنچه که می خواهند و نیاز دارند برسند. همچنین تعیین اهداف مشاوره کمک می کند تا پیشرفت بهتری در جلسات حاصل شده و شما آن را درک کنید. اگر سؤال یا نگرانی در مورد فرآیند مشاوره دارید، دریغ نکنید. حتما سوالات خود را در هر زمینه و هر آنچه که به ذهن شما می رسد، از مشاور بپرسید.

جلسات مشاوره فردی جای خجالت، پنهان کاری، دروغ گفتن، استرس داشتن و یا سنجیدن حرف های خود نیست. پس سعی کنید در ابتدا به مشاور خود اعتماد کنید. سپس با او صادق بوده و بدون خجالت و داشتن احساس بد هر آنچه که به ذهنتان می آید بگویید و بپرسید. مشاور یا روانشناس هیچ گاه شما را از روی حرف ها و رفتارهایتان در حین مشاوره، قضاوت نمی کند.

اهمیت مشاوره فردی

سخنی از مشاوران آویژه

مشاوره فردی ابزاری عالی برای کمک به حل مشکلات در روابط و زندگی فردی و اجتماعی افراد است. افراد می توانند با استفاده از مشاوره فردی تعارضات، درگیری ها و دو راهی هایی که در تصمیمات خود دارند را برطرف سازند. برخی از افراد تصور می کنند که فقط اشخاصی که از بیماری های روانی مانند افسردگی رنج می برند، نیاز به مراجعه به مشاوره دارند. در صورتیکه این گونه نیست. تمام افراد می توانند به مشاوره مراجعه کرده و هر گونه مشکلات و موضوعاتی را که ذهن آنها را مشغول کرده است، حل کنند. مسلما مشورت با یک روانشناس متخصص و آموزش دیده می تواند زندگی تمام ما را بهبود بخشیده و شادی و نشاط و آرامش را به زندگی ما هدیه کند.

پس اگر احساس می کنید که نیاز به مشورت با یک فرد متخصص دارید که راهگشا باشد و بتواند کمک موثر و مفید به شما کند، مشاوره خانواده و مشاوره فردی را از دست ندهید.

سوالات متداول

مدت درمان مشاوره فردی چگونه تعیین می شوند؟

همانطور که اشاره شد، جلسات مشاوره فردی معمولا بین 45 تا 50 دقیقه طول می کشد. دفعات و مدت درمان تا حد زیادی به نیازها، اهداف درمانی و پیشرفت شما بستگی دارد. بسیاری از نگرانی ‌ها به آسانی با درمان کوتاه‌ مدت برطرف می ‌شوند و سایر نگرانی ‌های مزمن یا پیچیده ‌تر نیاز به مدت زمان طولانی ‌تری دارند.

تفاوت مشاوره گروهی و فردی چیست؟

تفاوت اصلی مشاوره فردی با مشاوره گروهی این است که مشاور در مشاوره گروهی چند نفر را با هم درمان می کند. اما جلسات مشاوره فردی برای تعاملات فردی و مشاوره برای یک فرد طراحی شده است.

مدل های تصمیم گیری

انواع مدل های تصمیم گیری + چرا تصمیمات اشتباه می گیریم؟

همه ما در زندگی روزمره خود تصمیمات کوچک و بزرگی می گیریم. صبح خود را با تصمیم در مورد اینکه صبحانه چی بخوریم؟ چه برنامه ای برای امروز خود داشته باشیم؟ شروع می کنیم و ممکن است در طول روز تصمیمات حیاتی و مهمی را بگیریم. نقش مهارت تصمیم گیری…

افزایش روابط اجتماعی

چگونه روابط اجتماعی خود را تقویت کنیم؟ 18 راهکار برای بهبود روابط اجتماعی ضعیف

چگونه روابط اجتماعی بهتری داشته باشیم؟ چگونه در روابط اجتماعی موفق باشیم؟ تقویت روابط اجتماعی یکی از بهترین راه ها برای برقراری ارتباط سالم با دیگران و داشتن یک زندگی شاد و موفق است. کیفیت روابط شما با دیگران می تواند بر بخش های مختلف زندگی شما تاثیر بگذارد. داشتن…

دوست یابی چیست؟

چگونه دوست خوب پیدا کنیم؟ 12 روش دوست یابی

برای دوستیابی به چه مهارت هایی نیاز داریم؟ پیدا کردن یک دوست خوب گاهی سخت خواهد بود. براشتن اولین گام در معاشرت دشوار است. یکی از مهم ترین و شکل دهنده ترین انواع روابطی که ما در طول زندگی خود تجربه می کنیم، دوستی است. دوستان افرادی هستند که می…

فراموش کردن خاطرات تلخ گذشته

چگونه گذشته را فراموش کنیم؟ 15 راهکار برای فراموشی خاطرات تلخ گذشته

چطور گذشته رو فراموش کنیم؟ همه ما خاطرات بد و لحظات ناراحت کننده ای داریم که ترجیح می دهیم فراموش کنیم. فراموش کردن گذشته کار آسانی نیست. روابط عاطفی گذشته که باعث دلشکستگی ما شده اند به راحتی فراموش نمی شوند. شما ممکن است از یادآوری خاطرات گذشته مخصوصا آنهایی…

علائم کمبود اعتماد به نفس

علائم و دلایل کمبود اعتماد به نفس + 6 راهکار برای درمان اعتماد به نفس پایین

کمبود اعتماد به نفس می تواند بر احساس افراد نسبت به خود تاثیر گذاشته و از پیشرفت و رشد آنها و بروز توانایی هایشان جلوگیری کند. اعتماد به نفس پایین می تواند بر نحوه تصمیم گیری افراد و زندگی آنها از جنبه های مختلف تاثیر گذاشته و آسیب برساند. به…

اعتماد به نفس کاذب یعنی چه؟

اعتماد به نفس کاذب و واقعی چه تفاوتی دارند؟ 12 راهکار طلایی برای درمان

داشتن اعتماد به نفس در اکثر شرایط خوب و مفید است. افرادی که دارای اعتماد به نفس سالم هستند، در حوزه های مختلف موفق تر عمل می کنند. اما آیا اعتماد به نفس کاذب نیز باعث پیشرفت انسان می شود؟ در برخی از افراد اعتماد به نفس فراتر از حد…

چگونه فرد موفقی باشیم؟

16 راز زندگی موفقیت آمیز || چگونه زندگی موفقی داشته باشیم؟

چگونه آدم موفقی باشیم؟ زندگی موفق چگونه است؟ صرف نظر از اینکه چند سال دارید، کجا زندگی می کنید یا اهداف شغلی و تحصیلی شما چیست، احتمالا هدف نهایی شما داشتن زندگی موفقیت آمیز و شاد است. موفقیت در زندگی، پیشرفت و یا دستیابی به اهداف همگی همان چیزی است…

چگونه اعتماد بنفس خود را افزایش دهیم؟

18 راهکار شگفت انگیز برای افزایش اعتماد به نفس و تقویت خود باوری

چگونه اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟ از کجا بفهمیم اعتماد به نفس داریم؟ راه های افزایش اعتماد به نفس چیست؟ شاید برای شما نیز این سوالات بوجود آمده باشد. اعتماد به نفس همان احساس اعتماد به توانایی ها، عملکرد و قضاوت های خود است. اعتماد به نفس را…

اعتیاد به فضای مجازی

اعتیاد به فضای مجازی و راهکار مقابله با آن

آیا از وابستگی به اینترنت و فضای مجازی فرزند خود نگران هستید؟ آیا دائم در حال چک کردن فضای مجازی هستید و از برنامه های خود عقب می مانید؟ نحوه استفاده صحیح از فضای مجازی چیست؟ آیا از اعتیاد نوجوانان به فضای مجازی نگران هستید؟ اعتیاد به فضای مجازی زمانی…

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉