کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

مشاوره تلفنی وسواس

مشاوره تلفنی
4.8/5 - (17 امتیاز)

مشاوره وسواس چگونه باید مشکلات را کاهش دهد؟

مشاوره تلفنی وسواس چقدر میتواند در رفع اختلال وسواس به ما کمک کند ؟ مشاوره تلفنی وسواس به ما این امکان را میدهد که بدون خجالت و رو دررویی حرفمان را بزنیم . مزیت مشاوره تلفنی وسواس در این است که در برابر سوالهایی که مشاور از ما میپرسد نگران قضاوت نباشیم . خیلی از ما در برابر قضاوت دیگران عجز نشان میدهیم . ممکن است خیلی از واقعیات زندگیمان را مخفی کنیم . مشاوره تلفنی وسواس ما را در گفتن واقعیتها یاری میکند . ما برای اینکه مداوا شویم نیاز داریم تمام واقعیتها را بی کم و کاست با درمانگرمان در میان بگذاریم .

  • حال ببینیم وسواس چیست ؟
  • آیا یک اختلال ذهنی است ؟
  • یا یک اختلال رفتاری ؟
  • آیا یک بیماری ژنتیکی است یا از طریق الگوی رفتاری انتقال می یابد ؟

مشاوره وسواس نوعی روش درمانی است که در آن درمانگر، با ارائه راهکارها و تغییر بینش فرد تلاش می کند تا مشکلات وسواس و بیماری های نظیر آن را درمان کند.

وسواس چیست؟ به چه کسی وسواسی می گویند؟

وسواسی به لحاظ روانشناسی نوعی تردید و شک آزاردهنده درباره موضوعی خاص است. در این حالت فرد وادار به تکرار انجام کاری می شود. فرد وسواس مدام با خود درگیر است و تحت فشار روحی زیادی است. در واقع همه ما در اطرافمان با فردی که وسواس دارد برخورد کرده ایم و می دانیم که او چه عذابی را تحمل می کند. دیده اید که این فرد برای غلبه بر استرس و اضطراب خود چه میکند یا یک کار را چندین بار تکرار میکند. خوب علاوه بر اینکه این کار در نگاه دیگران مسخره به نظر می آید، خود شخص وسواسی را به شدت آزار می دهد.

اما این مشکل تا چه زمانی ادامه دارد؟ تا کی باید فرد به دلیل بیماری در عذاب باشد؟ مردم فکر می کنند که وسواسی اصلا بیماری نیست و نباید آن را جدی گرفت. باید این موضوع را درک کنید که وسواسی، بیماری است. یعنی شمایی که وسواس دارید بیمار هستید و نیاز به کمک و مشاوره دارید. کسی که کمک کند تا نسبت به موضوعاتی که به آن بیش از دیگران توجه می کنید، بی تفاوت باشید. جالب است بدانید اکثر افراد وسواس بعد از چند جلسه مراجعه به مشاوره، توانسته اند غول وسواس را از پا در بیاورند.

مشاوره وسواس فکری چه کمکی به بیماران وسواسی می کند؟

مشاوره وسواس فکری با شناسایی و ریشه یابی علت وسواسی فرد، سعی میکند تکنیک های لازم را برای درمان، به کار گیرد. فکر می کنید مشاوره چگونه می تواند این اختلال روانی جدی را درمان کند؟ نکته ای که در این باره باید بدانید این است که درمان وسواس نیازمند جلسات طولانی مشاوره است. در بسیاری از موارد اگر بیمار با مشاوره در ارتباط باشد و با او همکاری کند دیگر نیاز به ارجاع به روانپزشک نیست و به راحتی بدون خوردن داروهای شیمیایی بهبود پیدا میکند. پس لازمه بهبود بیمار، همکاری با مشاور و درمانگر است.

مشاوره تلفنی

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه مشاوره تلفنی وسواس با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

اما قبل از اینکه مشاوره وسواس فکری، اقدام به درمان کند، باید نوع وسواس فکری را تشخیص دهید.

معمولا مشاوران وسواس فکری را به این صورت طبقه بندی می کنند:

· وسواس نظافتدر این نوع وسواس بیمار فکر میکند وسایلش تمیز نیست و مدام دست ها را می شوید. حمام می کند. روزی چند بار مسواک می زند. دستشویی رفتنش طول می کشد و هر بار خود را می شوید.
· وسواس فکری ممنوعدر این وسواس فکری، بیمار به چیزهایی که ممنوع است فکر میکند، مثل روابط جنسی با همکار یا با افراد آشنا و فامیل، مسائل مذهبی، پرخاشگری و توهین هایی که در فکر خود نثار دیگران میکند و از این موضوع هم بسیار ناراحت و افسرده است.
· تقارندر این نوع وسواس بیمار مدام فکر می کند که وسائلش سر جایش درست قرار ندارد ومدام خط کش دستش است و چندین بار وسائلش را می چیند.
· وسواس آسیبکنترل کردن مداوم خود و دیگران و ترس از اینکه قرار است برای دیگران چه مشکلی پیش بیاید یا مثلا فکر میکند فرزندش در بیرون از منزل آسیب می بیند.

مراحل درمانی توسط مشاوره وسواس

· جلسه اولدر گام اول مشاور سعی میکند علت این وسواس را ریشه یابی کند. در برخی موارد علت وسواس ریشه در کودکی فرد دارد و به سادگی قابل درمان نیست اما این نوع وسواس نیز اگر درست و اصولی پیش برود قطعا قابل درمان است.
· جلسه دومدر گام دوم مشاور سعی می کند راه های پیشگیری از وسواس را به فرد بیاموزد. اگر وسواس شما فکری- عملی است باید مدام با خود تکرار کنید که کاری که می کنید درست است و دیگر نیاز به تکرار نیست. مثلا دست از چک کردن مداوم بردارید. اگر چندین بار چیزی را می شویید آن را رفته رفته کاهش دهید و بگویید الان تمیز شد. این را مدام تکرار کنید تا ملکه ذهنتان شود. دفترچه ای برای خود درست کنید و روند پیشرفت خود را یادداشت کنید.
· جلسه سومدر گام سوم باید نتایج را به مشاور بگویید. مثلا اینکه آیا توانسته اید وسواس خود را کم کنید. آیا تعداد چک کردن های خود را کاهش داده اید؟
· جلسه چهارمدر گام چهارم اگر مشاور پیشرفتی را در شما دید، این روند را ادامه می دهد. اما اگر هیچ پیشرفتی حاصل نشد معمولا به روانشناس ارجاع داده می شوید تا درمان های دارویی را شروع کنید.

مشاوره تلفنی وسواس

وسواس بطور کلی یک اختلال ذهنی و رفتاری است که به دو گونه بروز پیدا میکند .

  1. وسواس فکری
  2. وسواس عملی
مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه مشاوره تلفنی وسواس با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

جایگاه مشاوره تلفنی وسواس در درمان انواع وسواس چیست؟

مشاوره تلفنی وسواس در درمان روانشناختی بیماری های وسواس نقش چشمگیری داد. شما میتوانید با یک تلفن از توصیه های مشاوره استفاده کنید. از طرفی برخی از بیماران وسواسی زمانی که مرکز مشاوره مراجعه میکنند فکر می کنند همه چیز کثیف است یا مدام باید دست هایشان را بشویند و به چیزی دست نزنند. این موضوع تمرکز آن ها را از موضوع اصلی پرت خواهد کرد. اما با استفاده از مشاوره تلفنی وسواس، دکتر را به خانه خود می آورند و روی موضوع تمرکز می کنند. علاوه بر این در خیلی از شهرها و روستاها، دسترسی به مشاوره خانواده و ازدواج هم به سختی مقدور است چه برسد به مشاوره وسواس… همچنین دیگر نیازی نیست که در ترافیک سنگین بمانید یا هزینه آمد و رفت بدهید. مشاوره تلفنی وسواس همیشه در دسترس شماست.

در وسواس فکری یک فکر و اندیشه مزاحم مدام ذهن بیمار را در گیر میکند که این یک اختلال اظطرابی مزمن است . فرد وسواسی برای رهایی از این فکر به تکانه های رفتاری خاصی روی می آورد . در صورتیکه بخواهد این اندیشه را سرکوب نماید دچار اضطراب شدید خواهد شد . اختلال وسواس – اجباری (ocd ) در واقع چهارمین اختلال روانی است که منجر به حرکات وسواسی میشود . حرکات وسواسی شامل شستشوی بیش از اندازه ، شک داشتن در روشن بودن گاز میباشد . شک داشتن در به همراه داشتن پول یا کلید یا و لوازم ضروری ، اختلال در شمردن پول و رفتار تکرار کردن نیز از اختلالات رفتاری وسواس است .

بطور کلی اختلالات رفتار وسواسی ناشی از اختلال فکری میباشد .

مشاوره تلفنی وسواس

درباره تست وسواس فکری چه می دانید؟

تست وسواس فکری معمولا از افرادی گرفته می شود که شک دارند که وسواس دارند یا می ترسند که دچار وسواسی شده باشند. در این حالت از شما سوالاتی پرسیده می شود تا میزان وسواس بودن شما مورد بررسی قرار بگیرد.

سوالات به این شرح است:

  1. اغب اوقات مجبورم یک کار را چند بار انجام دهم.

  2. معمولا فکرهای بسیار بدی به ذهنم خطور میکند که بسیار آزارم می دهد.

  3. حتی در مورد چیزهای ساده ای که انجام می دهم باید مدام آن ها را تکرار کنم.

  4. به جزئیات دیگران بیش از حد اهمیت می دهم.

  5. مدام اتاقم را بررسی می کنم که ببینم همه چیز سر جایش است یا نه.

  6. وقت زیادی صرف شستن و تمیز کردن وسائلم دارم.

  7. در مکان هایی مانند دستشویی احساس ناراحتمی می کنم.

  8. نمی توانم از وسائل عمومی استفاده کنم. استفاده از توالت عمومی برایم بسیاری سخت و دشوار است.

  9. از مواد شوینده زیاد استفاده میکنم..

  10. به شدت نگران این هستم که بیمار نشوم.

  11. به کسی دست نمی دهم و با کسی روبوسی نمی کنم.

  12. اغلب اوقات تا کردن لباس هایم و اتو زدن آن ها وقت زیادی از من می گیرد.

  13. مدام چک می کنم که آیا کارهایم را درست انجام می دهم یا نه. گاهی آنقدر تکرار میکنم که عصبی می شود.

پاسختست وسواس فکری

اگر پاسخ شما به حداقل 8 مورد از سوالات بالا مثبت بود یعنی شما اختلال وسواسی دارید یا در مراحل اولیه آن هستید.

اگر پاسخ شما به حداقل 8 مورد نه بود یعنی مشکلات زیادی بابت وسواسی ندارد و شرایطتان بحرانی نیست و با کمی تغییر در سبک زندگی این بیماری تان بهبود پیدا می کند.

آیا وسواس فکری نشانه های خاصی دارد؟

نشانه های وسواس فکری، معمولا در تمام بیماران مشترک است. فقط میزان تکرار آن و شرایط بیماری، نشان می دهد بیماری در چه درجه ای قرار دارد.

نشانه های وسواس فکری عبارت است از :

  • حساس بودن روی محل قرارگیری اجسام و چیدن چندباره آن ها
  • بیش از حد تمیز بودن
  • عدم توانایی در کنترل افکار
  • اعتقاد به خرافات یا بدعت در دین و مذهب
  • ترس از بیمار شدن و آلوده شدن به میکروب
  • داشتن تیک های عصبی زمانی که وسواسی آن ها بیشتر می شود.
  • افکار ناخواسته جنسی ( این بیماران ممکن است افکار ناخوشایندی درباره مسائل جنسی به مغزشان خطور کند. مثل تجاوز به همکار، یا لمس جنس مخالف درخیابان)

تلفنی وسواس

افراد وسواس چه خصوصیاتی دارند؟

خصوصیات افراد دارای وسواس فکری و عملی در نوع رفتار و کارهایشان مشهود است. شما اگر یک ساعت با این شخص صحبت کنید یا رفتارهای او را زیر نظر داشته باشید متوجه می شوید با افراد عادی کاملا متفاوت است.

  • مثلا این نوع افراد بی جهت پرخاشگر می شوند
  • یک کار را بارها تکرار می کنند. مثلا خود را بارها می شویند. روی محل قرار گیری اجسام حساسیت به خرج می دهند و مدام یک چیز را مرتب می چینند.
  • این افراد مدام فکر میکنند دیگران صدمه و آسیب می بینند یا فرزندانشان در خطر هستند.
  • بعضی از انواع وسواسی، وسواس روی ظاهر است. این افراد معمولا روی ظاهر خود حساس هستند و مدام خود را جلوی آینه وارسی می کنند.
  • تاکنون چیزی درباره وسواسی احتکار شنیده اید؟ افرادی که دچار وسواسی احتکار هستند نمی توانند وسائل قدیمی و بلااستفاده خود را دور بیاندازند و فکر میکنند چیز زیادی از دست می دهند.
  • وسواس تقارن: افرادی که دچار وسواس تقارن هستند مدت ها وقت لازم دارند تا صورت خود را اصلاح کنند یا حتی یک کار ساده را آنقدر به دقت انجام می دهند که شما از دیدنش خسته می شوید چه برسد به خودش که مدام درحال تکرار است.
  • وسواس تردید چه نوع وسواسی است؟ افرادی که دجار وسواس تردید هستند مدام در حال وارسی هستند که ببینند این کار را به درستی انجام داده اند یا خیر.

نشانه های وسواس عملی کدامند؟

نشانه های وسواس عملی نیز مانند وسواس فکری است.

  • بارها چک می کنید که این کارتان به کسی آسیبی نرساند.
  • افراط در حمام، دوش گرفتن، وسواس در اعمال دستشویی و توالت رفتن
  • بارها رفتارتان را چک می کنید که مبادا این کار به خودتان آسیبی نزده باشد.
  • دوباره نویسی یا دوباره خوانی
  • تکرار حرکات بدنی مثل چشمک زدن،تیک خوردن زیر چشم یا حرکات گردن
  • مرتب کردن اشیاء با وسواس و تکرار این کار تا زمانی که خسته شوید.
  • عوض کردن دکور خانه چون فکر میکنید این چیدمان درست نیست.
  • تکرار اعمال مذهبی مثل شک در نماز و روزه

نشانه های وسواس عملی

آیا می توان به وسواس عملی غلبه کرد؟

غلبه بر وسواس عملی نیازمند توانایی و قدرت شما در نوع برخورد با این بیماری است. هرچه مطیع وسوسه های خود شوید شرایط را برای خود سخت تر میکنید.

اگر یک بار که به دستشویی رفتید به جای 4 بار تکرار تنها 2 بار عمل شستشو را تکرار کنید و مدام با خود بگویید نیازی به تکرار نیست و تمیز شده، خوب این یعنی خودتان دوست دارید که خوب شوید. مشاوره وسواس قادر است به شما کمک کند اما تا زمانی که خودتان نخواهید این کار تحقق نخواهد یافت.

مشاوره درمان وسواس به شما راهکارهای کلیدی خواهد داد که در کمال آرامش و تحت هیچ فشاری بتوانید به خودتان کمک کنید. این کار قبل از هر چیز نیاز به خود یاری و خود درمانی دارد. اگر خودتان بخواهید قطعا بدون نیاز به داروهای شیمیایی مضر به راحتی می توانید مانند یک فرد عادی به زندگی ادامه دهید.

مشاوره وسواس شستشو

مشاوره وسواس شستشو به دو روش درمان شناختی و درمان رفتاری، بیمار را درمان می کند. در درمان رفتاری درابتدا ظرفیت تحمل بیمار را می سنجند. مثلا یک چیز کثیف را روی لباس او قرار می دهند و عکس العمل بیمار را می سنجند. این شرایط تنش زا باعث می شود که آن ها شرایط بدی را تحمل کنند. اما کم کم و به تدریج و با کمک مشاور، این استرس کمتر و کمتر خواهد شد.

در درمان شناختی رفتاری، بیمار تمرین می کند که به افکار وسواسی اش حمله کند. مثلا اگر با خود فکر کند که این قسمت تمیز نشده، ناگهان فکر خود را تغییر می دهد و می گوید اینجا کاملا تمیز است. چرا مدام اشتباه می کنی؟

در بعضی موارد مشاوره وسواس به شما می گوید که اگر وسواس خود را تکرار کردید سعی کنید خود را تنبیه کنید. اگر برای هر بار سرکشی و خروج از برنامه درمانی خود را تنبیه کنید تمرکز خود را به کار می گیرید که دفعه بعد از روی برنامه پیش بروید.

مشاوره درمان نجاست نیز به همین شیوه بیماران را درمان می کند. او باعث می شود شما با ترس های خود روبرو شوید. شما باید یاد بگیرید که به افکار وسواسی خود اعتنا نکنید. شما باید بدانید که اگر جایی نجس شده باشد اگر عین نجاست همان لحظه آب کشیده شود پاک است و از هر لحاظی تمیز و عاری از نجاست می شود.

مشاوره وسواس شستشو 

سوالات کلیدی افرادییی که مشاوره وسواس مراجعه میکنند، کدامند؟

  • معمولا سوالات افراد وسواسی در بسیاری جهات شبیه هم است و بیشتر ازینکه درمورد مساله ای بیش از حد حساس هستند و مدام یک کار را چندین بار تکرار می کنند شاکی اند. به عنوان مثال :
  • دوستی سوال کرده که به هیچ عنوان نمی تواند وسواسی اش را کنار بگذارد و بیماری اش هر روز بیشتر و بیشتر می شود. آیا باید به مشاور مراجعه کند یا به روانشناس ؟
  • برای درمان وسواس شستشو چه راهکاری دارید؟
  • راه های مقابله با وسواس فکری و عملی چیست؟
  • چگونه می توان از شر افکار پلید مذهبی خلاص شد؟
  • برای درمان وسواس نجاست چه کنم؟
  • با کسانی که نجس و پاکی برایشان مهم نیست چه بایدکرد؟
  • مدتی است که به خاطر افسردگی دچار وسواسی شدم. آیا باید افسردگی را درمان کنم یا وسواسی را؟ به چه کسی مراجعه کنم؟
  • نقش استرس در وسواسی چیست؟
  • وسواس فکری در مورد مرگ یا وقوع اتفاقات بد را چگونه از خود دور نگه داریم؟
  • آیا ترس از وسواس شدن هم خودش وسواسی است؟
  • انواع وسواس فکری کدامند؟
  • تفاوت وسواس فکری با وسواس عملی چیست؟
  • وسواس فکری خطرناک تر است یا وسواس عملی ؟
  • آیا بعد از قطع دارو دربیماران وسواس ممکن است وسواسی آن ها برگردد یا عود کند؟
  • وسواس فکری کودکان چه علائمی دارد؟

مشاوره وسواس

مشاوره وسواس عملی چه کمکی به بیماران وسواسی میکند؟

مشاوره وسواس عملی ذهن شما را از اضطراب و نگرانی خارج می کند. افرادی که دچار وسواس عملی شده اند به خوبی میدانند که علت این بیماری از چیست. درمانگر با روش های نوین درمانی به بیماران کمک میکند تا در ابتدا استرس را از خود دور کنند. شاید با خود بپرسید چگونه بدون داروهای شیمیایی می توان ترس و اضطراب را از خود دور کرد؟

  • مشاوره وسواس به شما میگوید تا ابتدا همه چیز را به او بگویید. مواردی که شما را اذیت می کند یا کسانی که وسواس شما را بیشتر می کنند. در مرحله بعد به شما می آموزد چگونه با روش های خودیاری بتوانید بر وسواس خود غلبه کنید…. اما چطور؟
  • استراحت و خواب بیشتر 8 ساعت وکمتر از 10 ساعت برای آرامش اعصاب و روان شما بسیار مهم است. سعی کنید شبها از دنیای مجازی فاصله بگیرید. مخصوصا از کانال ها یا شبکه های خبری که مدام اخبار بد را پوشش می دهند دور بمانید.
  • ورزش کنید.. روزانه 1 ساعت به انجام حرکات ورزشی بپردازید. بدوید. برقصید. ورزش هایی مثل یوگا، مدیتیشن و آموزش تنفس درست می تواند در درمان بیماری وسواس بسیار موثر باشد.
  • گروه درمانی وسواس را جدی بگیرید

  • سعی کنید از جمع فاصله نگیرید. اگر میخواهید خوب شوید با دوستانی که به شما انرژی مثبت می دهند رابطه خود را حفظ کنید و از دوستانی که مدام با آن ها چالش دارید دور بمانید.
  • مشاوره وسواس عملی به شما می آموزد چگونه مقابل اجبار مقاومت کنید. اگر از چیزی می ترسید با آن ها روبرو شوید.
  • زمانی که وسواس به سراغ شما می آید سعی کنید کاری که دوست دارید انجام دهید. مثلا بازی کنید. فیلم ببینید. بیرون بروید. مخصوصا برای بیمارانی که دچار وسواس عملی شده اند توصیه می شود که همان لحظه محیط را ترک کنند و جایی بروند که بتوانند فراموش کنند.
  • مشاوره وسواس به شما میگوید که چگونه به وسواس زمان بدهید. مثلا اینکه وسواس های خود را ثبت کنید. به آن ها زمان کمی بدهید که خود را بروز دهند. سپس با اختیار خودتان جلوی آن ها را بگیرید. این باعث می شود بتوانید به راحتی وسواستان را مدیریت کنید.

پرسش و پاسخ در مشاوره وسواس

  1. من وسواس دارم و مدتی به روانشناس مراجعه کردم. ایشون تشخیص دادن که وسواس اجباری دارم. ولی نمی تونم داروها را مصرف کنم چون بعد از مصرف دارو به شدت سرگیجه میگیرم. آیا این بیماری درمان دیگری دارد؟

پس شما مدام درحال تکرار چیزی هستید و از بیماری خود هم آگاهی دارید اما نمی توانید آن را کنترل کنید. پیشنهاد ما این است که به مشاوره وسواس مراجعه کرده و رفتار درمانی را شروع کنید. در بحث رفتار درمانی مشاور، راهکارهای جالبی درمورد چگونگی روبرو شدن با بیماری را به شما می آموزد. مثلا به شما یاد می دهد که وقتی دستتان نجس شد آنرا نشویید. یا آنقدر خود را تنبیه کنید که تنها یک بار دستتان را بشویید. مهم است که تا مدتی کثیف بمانید و لباس هایتان را عوض نکنید.

  1. من در امور تحصیلم به شدت وسواس دارم. مدام درسم را می خونم ولی فکر میکنم از ذهنم می پرد. دوباره کتاب را باز میکنم و می بینم همه مباحث را بلدم. نمی دونم چه کار کنم.

استرس و اضطراب شما ریشه وسواس است. در ابتدا باید استرس و اضطرابتان را کم کنید. در این موارد یک سری درمان های دارویی تجویز می شود. در کنار این درمان ها معمولا می توان از درمان های رفتاری استفاده کرد. مشاوره وسواس فکری در این زمینه کمک بزرگی به شما خواهد کرد. تنها کاری که می کنید باید به هر طریق استرس را از خود دور کنید.

  1. من مدام به دیگران شک دارم. به همین دلیل نمی توانم به هیچکس اعتماد کنم. آیا به نظر شما وسواس هستم؟

در اینکه نباید به راحتی به دیگران اعتماد کرد شکی نیست. اما اگر شک و سوء ظن شما زیاد باشد به نحوی که روی ارتباطتان با دیگران تاثیر بگذارد، به نوعی می توان گفت که دجار بیماری وسواس شده اید. درمان وسواس فکری شما سخت نیست و نیازی به درمان دارویی ندارد. مراجعه به مشاوره می تواند راه حل خوبی باشد. او به شما کمک خواهد کرد تا با معیارهای درست و اصولی با دیگران ارتباط برقرار کنید.

درمان وسواس

مزایای مشاوره تلفنی وسواس

مشاوره وسواس تلفنی به شما کمک میکند بیماری وسواس شما ریشه یابی شود . مشاوره وسواس تلفنی شما را با راهکارهای درمان وسواس آشنا میکند . مشاوره وسواس تلفنی به شما در باره اثرات وسواس آگاهی میدهد . شما ممکن است دچار اختلال وسواس گونه ای باشید مشاور وسواس تلفنی شما را با این موضوع آشنا میکند . اگر شما دچار بیماری وسواس هستید با مشاوره وسواس تلفنی به در مان قطعی وسواس دست پیدا میکنید . راه های درمان وسواس فکری هرچند بیشتر شناختی هستند اما درمان دارویی وسواس فکری نیز وجود دارد . اختلال وسواس فکری –عملی یا (OCD) را میتوانید با تست وسواس فکری دریابید .برای مداوای وسواس فکری و عملی هرگز به خود درمانی نپردازید . چون شما هرچقدر بخواهید در مقابل وسواس فکری مقاومت نشان دهید بر وسواس عملی خود خواهید افزود .

روانشناسان معتقدند ریشه پیدایش وسواس عملی ، وسواس فکری است .

اولین قدم برای درمان، پذیرش بیماری است . شما باید بپذیرید دچار یک اختلال شده اید تا بتوانید آنرا درمان کنید البته نه خود درمانی . همین که بدانید رفتارهای کلیشه ای شما باعث آسیب رسیدن به زندگیتان شده است شما را بر آن میدارد تا با آن مبارزه کنید . این بیماری را میتوان به مرداب تشبیه کرد که به تنهایی بیرون آمدن از آن میسر نیست . مانند کسی که در مرداب فرو رفته اگر بخواهد دست و پا بزند و نگذارد کسی یاریش کند بیشتر غرق میشود . برای درمان این بیماری حتما باید با درمانگر همراه شد . اولین قدم برای ارتباط با درمانگر مشاوره روانشناسی است . شما اول باید برای روبرو شدن با واقعیات که سخت هم نیست آماده شوید . نگرانی شما از وجود این بیماری در وجودتان باعث عود بیماری خواهد شد . یک مشاور مجرب کمک خوبی برای شما است .

مشاوره تلفنی وسواس

مرکز مشاوره تلفنی وسواس

مرکز مشاوره تلفنی وسواس با کادر مجرب و علمی شما را قدم به قدم پیش خواهد برد . مشاوره اختلالات مختلف رفتاری و فکری در مرکز مشاوره تلفنی وسواسمیسر است . شما به جای اینکه با افکار منفی به روح و جسم خود آسیب برسانید در یک مرکز مشاوره وسواسمیتوانید مشاوره وسواس انجام دهید . این مشاوره اختلال وسواس شما را از میزان بیماریتان مطلع خواهد کرد .

اما وسواس فکری چیست ؟ جواب این سوال را نیز میتوانید در مرکز مشاوره وسواسبیابید . ما نیز به اختصار به آن خواهیم پرداخت . اینکه وسواس چیست و انواع وسواس فکری کدام است . منشا دقیق پیدایش وسواس فکری هنوز مشخص نیست . برخی بروز اختلال وسواس را ژنیتیکی میدانند . هنوز ژن خاصی برای بروز این اختلال تعریف نشده . میتوان گفت رفتار وسواسی والدین به فرزندان منتقل میشود البته نه صد در صد .

اضطراب و استرس منشا بسیاری از اختلالات رفتاری است که وسواس نیز از آن مبرا نیست . تنبیه بدنی کودک ، رفتار پرخاشگرانه ، ایجاد استرس و تقویت تابوها از مهمترین دلایل بروز وسواس فکری است . واداشتن کودکان به رعایت قوانین سخت هم در بروز این اختلال سهیم است . مثلا نگذاریم کودک و یا جوان بچگی کند . یا آنها را وادار کنیم بسیار منظم و محافظه کارانه عمل کنند . یا حواشی مذهبی آنها را بیش از حد تقویت کنیم و از همه مهمتر دوران بار داری زنان است . بانوی باردار باید آرامش داشته باشد و دچار استرس نشود . تغذیه بانوی باردار باید شامل چهار گروه غذایی باشد تا جنین دچار اختلال جسمی و ذهنی نشود . در این بخش با منشا بوجود آمدن اختلال وسواس آشنا شدیم .

اولین قدم برای درمان آشنایی با منشا آسیب و اختلال است .


بیشتر بخوانید: اختلال وسواس شدید چه علائمی دارد؟


مرکز مشاوره تلفنی وسواس

مرکز مشاوره تلفنی وسواس میتواند به شما اطلاعات مفید بیشتری بدهد . دومین قدم برای درمان آشنایی با انواع این اختلال است . شما میتوانید با تماس با مرکز مشاوره تلفنی وسواس از میزان آسیب این اختلال در وجودتان مطلع شوید . مرکز مشاوره تلفنی وسواس با طرح پرسشهایی شما را با منشا پیدایش این عارضه آشنا خواهد کرد . توجه داشته باشید در هر شخص میزان ، منشا و نوع وسواس متفاوت است . راه درمان بیماری وسواس با دیگر بیمار فرق میکند حتی اگر رفتار مشابهی داشته باشند . از خود درمانی در مورد خود و یا دیگران خودداری کنید . باز هم تاکید میکنم وسواس عملی برای مقابله با وسواس فکری و اضطراب درونی بوجود می آید . به یاد داشته باشید هر گونه مقاومت باعث تشدید آن میشود . لذا خود درمانی باعث بهبود نخواهد شدحتی ممکن است باعث تقویت برخی تکانه دهای رفتاری شود .

قبل از اینکه به انواع وسواس بپردازیم لازم است به چند منشا ایجاد بیماری اشاره کنیم .

در تحقیقات پزشکی دیده شده کسانی که کمبود سروتنین دارند نیز به بیماری وسواس مبتلا میشوند . سروتونین هورمون ضد افسردگی نامیده میشود . به آن هورمون شادی نیز میگویند که در بسیاری از اختلالات موثر است . برای اینکه سروتنین بیشتری در بدن ترشح شود به تریپتوفان که یک نوع امینو اسید است نیاز داریم . غذاهایی مانند گوشت بدون چربی ، تخم مرغ ، لبنیات ، آجیل و دانه ها حاوی تریپتوفان هستند . البته ممکن است بدن شما این مواد را جذب نکند پس بهتر است به پزشک نیز مراجعه کنید . یکی دیگر از موارد بروز این اختلال احساس نا امنی خانوادگی و اجتماعی است . این احساس نا امنی باعث بروز رفتارهای وسواسی خواهد شد . شما همیشه نگران از دست دادن هستید .


بیشتر بخوانید: راه های درمان وسواس شستشو چیست؟


مرکز مشاوره تلفنی وسواس

مشاوره تلفنی وسواس آویژه

مشاوره تلفنی وسواس آویژه با کادری مجرب و متخصص آماده است تا شما را با محیط واقعی زندگیتان آشتی بدهد . مشاوره تلفنی وسواس آویژه بدون پیش داوری در مورد شما پا به پای شما قدم برخواهد داشت . مشاوره تلفنی وسواس آویژه این امکان را دارد که با مرور گذشته هایتان بیماری وسواس شما را ریشه یابی کند . این مرکز به شما درمانگران و متخصصان مربوط را معرفی خواهد کرد تا شما را با لبخند امید ببیند . لبخند شادی و از ته دل زمانی میسر است که ما احساس امنیت و آرامش کنیم . با اطمینان به کارآمد بودن این مرکز میتوانید امید به خوب زیستن را در خود افزایش دهید . شاید وجود وسواس در وجود کسی اورا نسبت به مراکز علمی مشاوره ای هم بد گمان کند .

اگر با پیامدهای وسواس در زندگی روزمره آشنا شویم بیشتر به درمان فکر خواهیم کرد .

به انواع وسواس ها بپردازیم : وسواس یا او سی دی به دو نوع کلی فکری و عملی تقسیم میشود . وسواس عملی زاییده وسواس فکری است . وسواس ریشه اضطرابی دارد که در برخی موارد باعث بروز فوبیای اجتماعی میشود . این بیماران

  • در جمع کمتر ظاهر میشوند
  • نگران هستند همه به وجود این اختلال او پی ببرند
  • به همه شک میکنند
  • رفتارهای تکراری دارند

برخی در وسواس فکری به عارضه نظافتی و نظمی مبتلا هستند . نظافتی یعنی شستشوی بیش از حد و به تکرار . نظمی مثل به ردیف چیدن یا متقارن کردن اشیا ، تابلو و غیره …در نوع دیگر فرد وسواس بخشی از چهره یا بدن خود را زشت و معیوب میپندارد . او پیوسته به آن عضو نگاه میکند . اندیشه از بین بردن این عیب یا پوشاندن آن فکرش را مخدوش میکند ( وسواس بدریخت انگاری ) .


بیشتر بخوانید: وسواس احساس گناه چیست؟


باز هم در مورد انواع وسواسها

در انواع نادر وسواس اختلال موکنی (تریکو تیلو مانیا) مشاهده میشود . فرد وسواس مدام و دور از چشم بقیه به کندن موهای قسمتهای مختلف بدنش میپردازد . جویدن ناخن نیز یکی دیگر از وسواسهاست فرد همیشه احساس میکند بخشی از ناخنش بلند و آزار دهنده است که الساعه باید کوتاه شود لذا ناخنهایش را میجود حتی بعضی اوقات تحمل ندارد تمام انرا به آرامی بجود و یک گوشه آنرا گرفته و از انگشت جدا میکند که منجر به خونی شدن آن میشود . یک نوع دیگر جویدن و یا کندن بخشی از پوست است او حس میکند بخشی از پوستش اضافی است و انرا با ناخن یا دندان میکند . اینکار را آنقدر تکرار میکند که بخشی از پوست دچار زائده گوشتی میشود . حس بد داشتن نسبت به ساعت مچی ، گوشواره و حتی لباس هم نوعی دیگر است .

انبار کردن وسایل و ابزار که شاید سالها مورد استفاده قرار نمیگیرد نیز نوع دیگری از وسواس است . او فکر میکند اگر این وسایل نباشند بخشی از زندگی ناقص است و برای اطمینان به انبار کردن میپردازد . مورد دیگر شک کردن و احساس ناامنی شدید نسبت به اطرافیان است . بیمار حس میکند همه علیه او هستند یا قصد سو استفاده از او را دارند سو استفاده مالی ، جنسی و عاطفی . در این بخش روابط عاطفی شدیدا تهدید میشوند . در مورد شریک زندگی بصورت چک کردن رفتار ، چک کردن روابط و چک کردن تلفنها بروز میکند . بطور کلی افکار نا خوشایندی او را آزار میدهد . ترس از اینکه شخص مرتکب قتل شود یا به کسی آسیب برساند . یا ترس از اینکه کسی به او آسیب برساند ذهنش را درگیر میکند .


بیشتر بخوانید: تست وسواس فکری


عوارض ناشی از وسواس

عوارض ناشی از وسواس بسیار زیاد است . برخی واضح و برخی پنهانتر هستند . اولین مزاحمت این بیماری اتلاف وقت است . بیمار با تکانه های رفتاری زیادی که به صورت مکرر نیز بروز میدهد وقتش هدر میشود . ایجاد مزاحمت برای افراد خانواده و جامعه . او ممکن است بقیه را موجوداتی کثیف تصور کند و از آنها بخواهد به وسایل خانه دست نزنند . یا مکرر از آنها بخواهد دستهایشان را بشورند و … اینگونه افراد چون ذهنشان درگیر افکار و رفتارهای کلیشه ای است از ذهنشان استفاده بهینه نمیکنند . آنها چون فکر میکنند همه جامعه آلوده به میکروب هستند معاشرت نمیکنند . آنها حوصله دیگران را ندارند چون نظم تکانه ای نها را بر هم میزنند . ااتنتاآنها را بر هم میزنند . آنها ممکن است نسبت به یک رنگ علاقه وافر نشان دهند. ممکن است از یک رنگ نفرت داشته باشند .


بیشتر بخوانید: علائم وسواس کودکان چیست؟


وسواس

راه ها و روش های درمان وسواس

راه ها و روش های درمان بر دو نوع دارویی و ریشه یابی روانشناسی تقسیم میشود که البته هردو روش لازم است . روش دارویی به اینصورت است که فرد پس از مشاوره واطمینان از بیماری به پزشک مراجعه میکند . روانپزشک پس از تشخیص نوع وسواس با توجه به ضعف یا شدت برای بیمار دارو تجویز میکند . بیمار پس از مصرف دارو درمان میشود . روش دیگر که به شناخت درمانی یا ریشه یابی بیماری مشهور است توسط مشاوران آغاز میشود . در بخش مشاوره تستهایی وجود دارد که بیمار با آنها تست میشود . بعد نوبت ریشه یابی است . پس از طرح سوال توسط مشاوران و پاسخ بیمار علت بیماری تا حدی مشخص میشود . در صورت لزوم بیمار به متخصص ارجاع داده میشود . اگر نیاز بیشتر به مشاوره داشته باشد نیز به دفعات اینکار انجام خواهد شد .

راههای دیگر درمان : شناخت درمانی و رفتار درمانی است . قرار دادن بیمار در محیطی که به ان وسواس دارد مثلا کسانی که به خیسی وسواس دارند . یک راه دیگر به تازگی مطرح میشود . رواندرمانگر اجازه میدهد او به وفور تکانه هایش را انجام دهد بعد با صدای خشن و عامرانه فرمان ایست میدهد . به امید داشتن روح و بدنی سالم با آگاهی و مشاوره .

سوالات متداول

تعریف وسواس فکری و عملی چیست؟

وسواس فکری مجموعه ای از افکار، امیال یا تصورات عودکننده ای است که افراد به صورت مداوم و ناخواسته آنها را تجربه می کنند و این تصورات مزاحمت های زیادی را برای افراد به وجود می آورد.

ریشه وسواس های عملی چیست؟

وسواس های عملی مجموعه ای از رفتارهایی است که به صورت مکرر فرد احساس می کند باید به اجبار در پاسخ به وسواس های فکری خود انجام دهد که البته این رفتارهای تکراری بر طبق مقرراتی اجرا می شوند که فرد خود را مجبور و وادار به انجام دادن آنها می بیند و حس می کند باید آنها را با قاطعیت اجرا کند.

اختلالات وسواس چیست؟

اختلالات وسواس شامل 1-اختلال وسواس فکری و عملی یا OCD 2-اختلال بدشکلی بدن 3-اختلال ذخیره کردن 4-اختلال مو کنی 5-اختلال پوست کنی 6-اختلال وسواس فکری و عملی ناشی از مواد و دارو 7-اختلال وسواس فکری و عملی ناشی از بیماری های جسمی می شود.

محتوای وسواس های فکری و عملی که افراد درگیر آن هستند؛ چیست؟

باید بدانیم که محتوای وسواس های فکری و همچنین وسواس های عملی در افراد مختلف، متفاوت است. با این وجود افراد در برخی محتواهای وسواس اشتراک دارند. از جمله نظافت مانند وسواس فکری آلودگی و وسواس عملی نظافت. وسواس تقارن مانند وسواس فکری تقارن و وسواس های عملی تکرار کردن، منظم کردن و مداوم شمردن. وسواس افکار ممنوعه یا به عبارتی تابوهای ذهن مانند وسواس های فکری پرخاشگری جنسی و مذهبی که میتواند حتی جنبه عملی نیز داشته باشد.وسواس صدمه مانند ترس از صدمه زدن به خود و دیگران یا وسواس مبتلا بودن به بیماری و وسواس های عملی وارسی کردن.

ملاک های تشخیصی وسواس؟

1- افکار و تصورات به صورت مداوم و عودکننده به فرد هجوم می آورند و کاملا ناخواسته هستند. این افکار ناراحت کننده و اضطراب آورند.

2-فرد سعی می کند این افکار و تصورات را متوقف کند و آنها را نادیده بگیرد

3-رفتارهای عملی وسواسی، تکراری و برطبق مقراراتی که فرد خود را وادار به انجام آنها می بیند؛ انجام می شود

4-هدف رفتارهای تکراری یا کاهش دادن اضطراب است

5-رفتارهای وسواسی عملی بسیار وقت گیر هستند؛ همچنین ناراحتی و اختلال قابل ملاحظه ای در عملکرد تحصیلی، شغلی و دیگر زمینه های عملکرد افراد به وجود می آورد.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستامرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژهخدمات متنوعی را در زمینه درمان وسواسبه شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:Counseling Online

براي مشاوره در زمينه مشاوره تلفنی وسواس

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- یک نظر:

  1. سلام خانم دکتر وقتتون بخیر من ۱۴ سالمه و اینکه حدود ۴ ماه هست که در مورد درس هام افکار منفی توی ذهنم میاد
    و من همیشه هدفم رو با خودم تکرار می کنم
    و به یک درس خیلی علاقه دارم روی اون درس خیلی حساسیت دارم
    و همش یه فکرایی در مورد هدفم و اون درس توی ذهنم میاد که خودم ازشون خوشم نمیاد
    و به درست بودن همه چیز شک دارم
    و سردرد دارم و عرق می کنم
    خیلی ممنون میشم اگه راهنمایی کنید🙏🙏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉