کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده آویژه

مشاوره خانواده می تواند بهترین گزینه برای حل مشکلات فردی و خانوادگی شما باشد. اگر در شرایطی هستید که دیگر نمی توانید مشکلات خود را تحمل کنید. یا گاهی حس می کنید به آخر خط رسیده اید، اما اینگونه نیست. شما می توانید با استفاده از مشاوره خانواده و روانشناسی تلفنی و حضوری برای زندگی خود قدم مثبت و مفیدی بردارید. و لحظات خوش و قابل تحملی را برای خود رقم بزنید. در ادامه بیشتر در مورد مشاوره خانواده و شرایط آن صحبت خواهیم کرد.

نکاتی که باید به مشاوره خانواده گفت؟!

چه نکاتی را باید به مشاوره خانواده گفت؟ چگونه با مشاور خانواده ارتباط بهتری برقرار کنیم؟ سوالاتی از این قبیل احتمالا در ذهن شما نیز وجود دارد. شاید شما نیز جز آن دسته از افرادی باشید که احساس می کنید به کمک یک مشاور خانواده خوب احتیاج دارید. اما نمی دانید چگونه با مشاور خانواده ارتباط برقرار کرد.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به دلیل سوالات مکرر شما در رابطه با نحوه برقراری ارتباط با مشاور خانواده، چه چیزهایی باید به مشاور خانواده گفته شود؟ و چگونه از مشاوران خانواده کمک بگیریم؟ به نگارش این مقاله پرداخته اند. اگر شما نیز سوالاتی در رابطه با نحوه شرکت در جلسات مشاوره خانواده حضوری و سوالاتی از این قبیل دارید، حتما این مقاله کاربردی و جامع را مطالعه نمایید. در این مقاله به شما یاد می دهیم که یک ارتباط مفید و موثر با مشاور خانواده برقرار نمایید. پس با ما همراه باشید.

شماره تلفن مشاوره خانواده

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.
برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

چرا مشاوره خانواده؟

همه ما می دانیم هنگامیکه خانواده ای شاد و سالم باشد و روابط عاطفی خوبی در آن خانواده برقرار باشد، انگار همه چیز در دنیا درست به نظر می رسد. اما همیشه و همه خانواده ها پایدار، سالم و شاد نیستند. استرس های زندگی، بحران های خانوادگی یا چالش های سلامت روان، مشکلات اقتصادی، مشکلات تفاوت نسل ها و … همگی باعث برهم خوردن نظم، عدم ارتباط عاطفی سالم در خانواده می شود. بسیاری از خانواده ها در برابر برخی از مشکلات انعطاف پذیری درونی دارند. اما حتی بهترین خانواده ها نیز گاهی نمی توانند مشکلات و تعارضات درون خانواده را به راحتی حل کنند.

در برخی از شرایط حضور یک مشاور و یا فردی که تخصص لازم در زمینه خانواده و مشکلات و راه حل ها را دارد، به شدت احساس می شود. پس گاهی خانواده برای بازسازی ارتباط عاطفی سالم خود و ایجاد شادی و زندگی سالم به کمک احتیاج دارد. روانشناس خانواده و یا مشاور خانواده فردی است که می تواند به خانواده شما برای برقراری ارتباطات از دست رفته و ایجاد یک زندگی شاد و بدون تعارض کمک کند. یک روانشناس خانواده خوب می تواند به اعضای خانواده یاد دهد که چگونه تعارضات را حل کنند. ارتباطات خود را بهبود بخشند. پس اگر شما نیز به دنبال رفع تعارضات و ناراحتی های خانواده خود هستید می توانید از مشاوره خانواده آویژه کمک بگیرید. مشاوران خانواده مرکز آویژه با بهره گیری از تکنیک های مدرن درمان موضوعات خانواده و ارائه بهترین راهکارها هم اکنون آماده پاسخگویی به سوالات شما در این حوزه بوده و می توانند معضلات خانوادگی و مسائلی که با آن در خانواده درگیر هستید را برطرف کنند. برای این موضوع می توانید هم اکنون با مشاوران ما در تماس باشید 02162999066

مشاوره خانواده حضوری

چه نکاتی را باید به مشاوره خانواده توضیح داد؟

شاید شما نیز درخواست مشاوره خانواده کرده اید اما حال استرس دارید و نمی دانید که چگونه باید با مشاور ارتباط برقرار کنید. اگر شما یک فرد خجالتی و یا محافظه کار باشید، مسلما برقراری ارتباط با مشاور برای شما سخت تر نیز خواهد بود. جسیکا اسمال، مشاور و روانشناس خانواده، می‌گوید: «طبیعی است که برخی از افرادی که به جلسه مشاوره خانواده می آیند. در مورد آنچه که می خواهند در رابطه با آن صحبت کنند، مطمئن نیستند. آنها نمی دانند که چه موضوعاتی را باید مطرح کنند و از بیان چه چیزی خودداری نمایند.»

در قدم اول باید بگوییم که شما نباید استرس و نگرانی خاصی داشته باشید. دکتر مشاوره خانواده نیز مانند شما یک انسان بالغ است که در حیطه خانواده و مشکلات آن اطلاعات کامل تر و تخصصی تری دارد. شما باید قبل از مراجعه مشکل خود را کامل در نظر گرفته و سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. برقراری ارتباط و صحبت کردن در ابتدا کار سختی است. به خصوص هنگامی که برای اولین بار جلسه روانشناسی خانواده را تجربه می کنید. در این قسمت ما شما را با نحوه شرکت در مرکز مشاوره خانواده، نکاتی که باید به مشاور خانواده بگویید و چگونگی استفاده از خدمات مشاوره خانواده آشنا خواهیم کرد.

البته اگر الان احساس نیاز می کنید که با یک مشاوره خانواده صحبت کنید؛ می توانید بدون از دست دادن زمان هم اکنون با کارشناسان ما تماس بگیرید تا به صورت تلفنی با آنها گفتگو نموده و مشکلات خود را بیان کنید.

در رابطه با تمام مسائل حتی مسائل کوچک و پیش پا افتاده صحبت کنید

ممکن است شما فکر کنید که فقط باید در رابطه با مسائل عمیق یا خیلی جدی با مشاور صحبت کنید، اما اینگونه نیست. به یاد داشته باشید که هیچ ملاک و مشخصه ای برای اینکه چه صحبت هایی مهم و چه حرف هایی مهم نیستند، وجود ندارد. شما می توانید در مورد هر چیزی که می خواهید و فکر می کنید که با گفتن آن احساس بهتری خواهید داشت، صحبت کنید. هر چیزی که ذهن شما را آشفته و به خود مشغول کرده است را بیان کنید.

البته گاهی افراد برای رسیدگی به یک بیماری خاص و یا مشکل خاص به مشاوره مراجعه می کنند و باید در رابطه با آن مشکل صحبت کنند. مثلا اضطراب یا افسردگی. اما گاهی مردم فقط برای گذر از یک تغییر و یا بحران در زندگی و .. می خواهند با کسی صحبت کنند. آنها نیاز دارند که کسی صحبت ها و درد و دل های آن ها را گوش داده و کمک کند تا با این تغییر کنار بیایند. در این صورت راحت و بدون تفکیک کلمات و سنجیدن جملات هر آنچه که در ذهنتان می گذرد را بیان کنید. جسیکا اسمال، روانشناس، می گوید:« مردم در مورد همه چیز در جلسات مشاوره صحبت می کنند. آنها در مورد امیدها، رویاها، ترس ها، ناامیدی ها، آسیب ها، شرم، گفتگو با خانواده، تعاملات با شریک زندگی، شکست ها، تمایلات جنسی و … صحبت می کنند.»

هنوز نمی دانید که جلسه مشاوره خود را از کجا آغاز کنید؟ و با چه جمله ای شروع به صحبت کنید؟ پس سعی کنید آخرین اتفاقی که منجر به ناراحتی و مراجعه شما به مشاوره شده است را به یاد بیاورید. خیلی راحت و بدون استرس شروع به توصیف و تعریف آن کنید. مشاوران آویژه هزاران مورد در این زمینه قبلا تجربه کرده اند و مطمئن باشید با گرفتن سرنخ از صحبت های شما می توانند از مشکلی که دارید آگاه تان کنند و راهکارهایی در این زمینه به شما ارائه دهند.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.
برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

از یادداشت کردن استفاده کنید

یک ایده عالی برای کمک به برقراری ارتباط با مشاور این است که هر آنچه به ذهنتان خطور می کند را یادداشت کنید. اگر شما نیز خجالتی هستید و یا به خاطر سپردن مطالب برایتان دشوار است از یادداشت کردن استفاده کنید. ایده بسیار خوبی است که افکار، الگوها و رفتارهای خود را در دفترچه ای یادداشت کنید. دفترچه یادداشت خود را با خود به جلسات مشاوره ببرید. نوشتن به شما این امکان را می دهد که به دنبال الگوهایی در احساسات و رفتارهای خود باشید. همچنین آن را با روانشناس در میان بگذارید. مثلا یک فرد ممکن است از یادداشت های خود متوجه شود که احساس ترس یا ناامنی کرده است و بخواهد که این موضوع توسط روانشناس بررسی و رسیدگی شود.

احساسات خود را به راحتی بیان کنید

ممکن است احساسات مختلفی را در طول هفته تجربه کنید. مثلا احساس غمگینی، عصبانیت یا افسردگی داشته باشید. البته اگر اکنون این احساسات را ندارید، لازم نیست که با آنها صحبت خود را شروع کنید. روی احساسی که در زمان حال دارید تمرکز کنید. مثلا به روانشناس بگویید که تحت فشار قرار دارید یا استرس دارید و … . جلسات مشاوره باید متناسب و مطابق با چیزی باشد که شما در آن لحظه به آن احتیاج دارید. شما می توانید هر آنچه که روز شما را خراب کرده است و احساسات شما را برهم زده است بیان کنید. حتی اگر خارج از بحث و موضوع مورد مشاوره باشد. مرکز مشاوره آویژه بستری امن را برای شما فراهم نموده تا بتوانید در مورد تمام مسائل و مشکلات روزمره خود با ما صحبت کنید و بدون اینکه مورد قضاوت قرار گیرید تمام احساسات خود را بیان نمایید.

مشاوره روانشناسی آویژه

فکر و خیالات خود را بیان کنید

افسردگی و اضطراب هر دو می توانند شامل فکر و خیالات بیش از اندازه و تمایل به تکرار مکرر افکار مشابه باشند. اگر در این هفته شب سختی را داشته اید و از فکر و خیالات مزاحم نتوانسته اید خوب بخوابید زیرا ذهنتان به شدت درگیر بوده است. یا نگران چیزی بوده اید که هنوز رخ نداده است. صحبت در رابطه با آن فکر و خیالات بهترین گزینه برای شروع جلسه است.

در مورد تمام روابط خود با مشاور صحبت کنید

روابط فقط به معنای زندگی عاطفی و روابط عاشقانه نیست. بهتر است با مشاور خانواده در مورد تمام روابط خود، چه با شریک زندگی، چه خانواده و دوستانتان صحبت کنید. روابط بر روی سلامت روان شما تاثیر به شدت زیادی دارد و تاثیر زیادی بر خلق و خو و احساسات شما به صورت روزانه خواهند گذاشت. پس اگر رابطه خوبی با مادرتان ندارید و یا روابط عاشقانه و زناشویی شما به مشکل خورده است، حتما با مشاور در رابطه با آن صحبت کنید. حتی هنگامی که روابط خوبی دارید، صحبت کردن در مورد آنها به شما کمک می کند تا چیزهایی را که در زندگی شما مهم و موثر هستند پیدا کنید و آنها را بهتر درک کنید.

در رابطه با گذشته و آسیب های آن صحبت کنید

روابط گذشته، آسیب ها، تنش ها و یا حتی موفقیت ها می تواند بر زندگی و احساسات ما در زمان حال، تاثیر بگذارد. چند لحظه عقب نشینی و صحبت کردن در مورد گذشته می تواند به شما کمک کند تا احساساتی را که از بین برده اید یا حل نشده رها کرده اید، برطرف سازید. به یاد داشته باشید که برای داشتن یک زندگی آرام و شاد، نباید مشکل حل نشده ای از گذشته در ذهن شما وجود داشته باشد.

صحبت در رابطه با چالش های جدید زندگی

تغییر و تحول های جدید و رویارویی با چالش هایی تازه می تواند افراد را به شدت درگیر سازد. برخی از چالش ها و تغییرات می تواند بر خلق و خو، افکار و عملکرد افراد تاثیر بگذارد. مانند زایمان، ازدواج، جابجایی، تولد نوزاد جدید، از دست دادن شغل و … . این تغییرات می تواند زمینه هایی را در زندگی افراد ایجاد کند که نیاز به درک و کمک دارد. اگر در زندگی شما تغییراتی به وجود آمده است و به نوعی باعث عوض شدن احساسات شما شده است. حتما آن را با بهترین مشاوره خانواده که می شناسید و به آن مراجعه کرده اید، بیان کنید. لازم نیست همیشه در رابطه با تغییرات و یا موضوعات ناگوار و بد صحبت کنید. تغییرات گاهی می توانند خوب بوده و احساسات جدید و مناسبی را در شما ایجاد کرده باشند.

هرگز خودتان را سانسور و یا قضاوت نکنید

شاید شما در رابطه با افکار و آنچه که در ذهنتان می گذرد احساس خوبی نداشته باشید و یا از بیان آن خجالت بکشید. مثلا فکر کنید که نگرانی در رابطه با آن موضوع از نظر دیگران احمقانه است. یا شاید فکر کنید این چیزی که برای شما مهم بوده از نظر دیگران بی اهمیت و احمقانه باشد. متاسفانه همه افراد خود را سانسور می کنند و احساسات خود را مورد قضاوت قرار می دهند. اما به یاد داشته باشید که در مرکز مشاوره خانواده هیچ موضوع و یا ذهنیتی قضاوت نمی شود.

مشاوره خانواده آویژه مکانی است برای کشف تمام افکار و احساسات شما، حتی آنهایی که احساس می کنیم نباید در ذهن خود داشته باشیم و مسخره هستند. هر آنچه که شما احساس می کنید و یا در ذهنتان به آن فکر می کنید، مهم است و قطعا بیان آن در جلسات مشاوره خانواده اصلا اشکالی ندارد. مرکز مشاوره خانواده آویژه را مکان امنی برای صحبت کردن و دوری از خود سانسوری در نظر بگیرید. در رابطه با چیزهایی که هرگز بیان نکرده اید و آنها را احمقانه می دانید، صحبت کنید.

ایجاد احساس اعتماد

مسلما ایجاد اعتماد زمان می برد. به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات خود با یک غریبه برای دریافت مشاوره کار آسانی نیست. اگر در جلسات اول تماس با دکتر مشاوره خانواده آویژه هنوز نتوانسته اید به صورت صد در صدی به روانشناس خود اعتماد کنید، جای نگرانی ندارد. این روند کاملا طبیعی است. ما مواردی همچون شما را زیاد دیده ایم که هنگام دریافت مشاوره دچار تردید شده اند اما نباید به تفکرات منفی اجازه دهید که این احساس بی اعتمادی افزایش یابد. شما باید سعی کنید که به مرور ارتباط خود را با مشاور خود گسترش داده و از مطرح کردن احساسات خود نترسید.

مشاوران خانواده نیز برای ایجاد احساس اعتماد شما تلاش می کنند و به شما ثابت می کنند که اعتماد کردن به آنها هرگز اشتباه نبوده و کار سختی نیست.

انتخاب و یا تغییر روانشناس

اگر بعد از گذشت چند جلسه همچنان با مشاور خود احساس راحتی نمی کنید. یا نیاز به مشاوره خانواده فوری دارید اما مشاور شما وقت ندارد و … می توانید روانشناس خود را تغییر دهید و این مورد اصلا مشکلی ندارد. مشاوران سوابق، حرفه و تخصص های متفاوتی دارند. شاید شما ترجیح بدهید که با یک مشاور هم جنس خود ارتباط برقرار کنید و یا از نظر اعتقادی یا هویت نژادی با مشاور سازگاری نداشته باشید. شاید مشاور برای دوست شما موثر و عالی بوده باشد اما برای شما مفید نباشد. این موضوع اصلا اشکال ندارد. شما باید خودتان را در نظر بگیرید و ببینید آیا آنچه که نیاز داشته اید، دریافت کرده اید یا نه. شما می توانید گزینه های بیشتری را برای مشاوره بررسی کنید. کارشناسان تشخیص و پشتیبانی آویژه برای جلوگیری از این مشکل که احیانا شما به لحاظ اعتقادی یا هویتی با مشاور خودتون سازگاری نداشتید به شما کمک می کنند با شناخت اخلاق، اعتقادات و آرمان های شما در زندگی به شما کمک می کنند تا بهترین روانشناس را به شما معرفی نمایند. ما از هر قشر و نژادی کارشناسانی را گرد هم آورده ایم تا به شما کمک کنیم تا از اتلاف وقت، هزینه و انررژی شما جلوگیری نموده و کارشناسان تشخیص ما این کمک را به شما خواهند کرد تا با دقایقی صحبت کردن با شما متوجه خلقیات شما شده و بهترین روانشناس متناسب با شما را بهتون معرفی می کنیم. هم اکنون می توانید با ما تماس بگیرید.

سخنی از مشاوران آویژه

انتخاب بهترین مشاور خانواده می تواند یک چالش مهم و گاهی سخت باشد. بعد از انتخاب مشاور؛ نحوه برقراری ارتباط با مشاور و انتخاب نکاتی که باید با مشاور در میان گذاشت، می تواند سخت باشد. اگر در اولین جلسات مشاوره، برقراری ارتباط و صحبت کردن در رابطه با مشکلات برایتان دشوار است، اصلا نگران نباشید. این موضوع کاملا طبیعی است. اما با گذشت زمان، باید احساس کنید که راحت تر می توانید با روانشناس خانواده ارتباط برقرار کنید و با او به صحبت کردن و تبادل نظر بپردازید. برای درمان و کمک گرفتن از مشاوره خانواده این نکته بسیار مهم است که روانشناسی داشته باشید که با او احساس راحتی و دوستی کنید.

سوالات متداول

چگونه گفتگو خود را با یک مشاور خانواده شروع کنیم؟

برای شروع مکالمه، می توانید در مورد فعالیت های روزانه یا روز خاصی که داشته اید صحبت کنید. موضوعی در مورد زندگی خود به اشتراک بگذارید تا ارتباط برقرار کنید. می‌توانید هر چیزی که در حال حاضر ذهنتان را تحت فشار قرار می‌دهد به اشتراک بگذارید، حتی اگر نامرتبط یا بی‌ اهمیت به نظر برسد.

چگونه برای جلسه مشاوره خانواده آماده شوم؟

قبل از اینکه به جلسات مشاوره خانواده بروید، به این فکر کنید که چگونه مشکل خود را توصیف کنید؟ چگونه احساسات خود را بیان کنید؟ یکی از راه های آماده سازی این است که ابتدا آن را یادداشت کنید. می توانید پس از نوشتن آن را با صدای بلند بخوانید. شنیدن و چند بار گفتن آن به شما کمک می کند تا مسائل را واضح تر برای روانشناس خود توضیح دهید.

معمولا چند جلسه مشاوره خانواده نیاز است؟

مدت زمان جلسه مشاوره خانواده به میزان جدیت مشکل شما بستگی دارد و نمی توان قبل از شروع مشاوره تعداد جلسات را تخمین زد. در جلسات مشاوره به این نتیجه می رسید که با استفاده از راهکارها بتوانید مشکلات خود را حل کنید و در مشکلات بعدی هم از این راه حل ها استفاده نمایید.

تفاهم در ازدواج یعنی چه؟

تفاهم در ازدواج یعنی چه؟ 10 دلیل نداشتن تفاهم در زندگی مشترک

تفاهم نداشتن یعنی چی؟ دلایل عدم تفاهم در زندگی مشترک اگر شما هم ازدواج کرده و یک فرد متاهل محسوب می شوید، حتما با واژه تفاهم در زندگی مشترک آشنایی داشته و معنای آن را به خوبی درک کرده اید.🤔 ⭐قطعا این موضوع برایتان روشن شده است که چقدر میزان…

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی در گیشا

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی در گیشا

آیا به دنبال مشاوره خانواده و روانشناسی در گیشا هستید؟ مرکز مشاوره روانشناسی آویژه از بهترین و برترین مراکز مشاوره خانواده در غرب تهران و محله گیشا می باشد. این مرکز مشاوره خانواده خدمات خود را به صورت مشاوره حضوری🧕 و تلفنی📞 ارائه می دهد؛ همین امر باعث شده است دسترسی…

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی در غرب تهران

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی در غرب تهران

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی در غرب تهران کدام است؟ مجرب ترین روانشناسان غرب تهران کدام اند؟🤔 چگونه یک روانشناس خوب در غرب تهران پیدا کنم؟🤔 آیا شما نیز در غرب تهران سکونت دارید و به دنبال یافتن یک مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی در غرب تهران هستید؟ نگران نباشید. مرکز…

وقتی از مادر شوهرم ناراحتم چیکار کنم؟

وقتی از مادر شوهرم ناراحتم چیکار کنم؟ ۱۱ نکته مهم

با مادر شوهر بدجنس چطور رفتار کنیم؟ از مادر شوهرم متنفرم. دلم می خواهد شوهرم با مادرش قطع ارتباط کند. مادرشوهرم با حرفاش ناراحتم می کنه. دوست ندارم حتی برای یک بار دیگر هم که شده به خانه مادرشوهرم بروم. حس می کنم مادرشوهر بدجنسم، چشم دیدن زندگی ام را…

14 ویژگی یک مادر شوهر حسود را بشناسید

با مادرشوهر حسود چگونه رفتار کنیم؟ ۱۴ نشانه حسادت مادر شوهر

چرا مادر شوهر حسود است؟ نشانه های مادر شوهر حسود ممکن است در جریان مراحل مختلف ازدواج شما آشکار شود. این نشانه ها حتی پس از ازدواج در بخش های مختلف زندگی تان از خانه داری تا تربیت بچه ها ادامه پیدا می کند. ❓ شاید از خودتان بپرسید حالا…

جلوگیری از دخالت والدین در زندگی فرزندان

جلوگیری از دخالت والدین در زندگی فرزندان

قطعا اگر جایی در دنیا وجود داشته باشد که والدینتان به آنجا تعلق نداشته باشند، آنجا دقیقا وسط ازدواج و زندگی مشترک شماست. داشتن خانواده ای حامی در زندگی موهبتی بزرگ است با این حال دخالت والدین در زندگی فرزندان می تواند تنش ها و مشکلات زیادی را ایجاد کند. ⚠️…

با دخالت خانواده همسر چه کنیم؟

با دخالت خانواده همسر چه کنیم؟ دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک

جلوگیری از دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک!!! دخالت خانواده شوهر یا دخالت خانواده زن در زندگی هر دو می توانند مشکلات جدی را در روابط زوجین به وجود آورند. اصلا نگران نباشید چرا که شما با یک مشکل رایج بین زن و شوهرها روبرو هستید. 🔘البته که نمی توان…

8 راه حل برای جلوگیری از دعوا زن و شوهر

8 راه حل برای جلوگیری از دعوا زن و شوهر

برای جلوگیری از دعوای زن و شوهر چه کنیم؟ درگیری ها و مشاجرات گاه به گاه بخشی جدا نشدنی از هر رابطه زناشویی است. با این حال باید بدانید که دعوای مداوم با همسرتان استرس زا بوده و طبق روانشناسی دعوای زن و شوهر نشان دهنده این است که رابطه…

جواب بی احترامی خانواده شوهر را چگونه باید داد

جواب بی احترامی خانواده شوهر را چگونه باید داد؟؟

وقتی از خانواده شوهرم ناراحتم چه کنم؟ بی‌احترامی خانواده شوهر به عروس از جمله موضوعاتی است که می تواند در زندگی مشترکتان ناراحتی‌های بسیاری را به بوجود آورد. شاید این تجربه برای شما هم پیش آمده باشد که بنا به دلایل مختلفی از سوی خانواده شوهرتان به شما بی‌احترامی شده…

۱۷ نشانه حسادت عاشقانه در زنان

۱۷ نشانه حسادت عاشقانه در زنان/ آیا مردان دوست دارند؟

آیا مردان حسادت زنان را دوست دارند؟ حسادت عاشقانه در زنان یک احساس بسیار قوی است که به شدت بر طرز تفکر و رفتار زن با مرد در روابط احساسی‌شان تأثیر می گذارد. اگرچه ادعا می شود که حسادت عاشقانه یک ویژگی جهانی است، که تقریباً در روابط انسانی همه…


اهداف مشاوره خانواده

اهمیت مشاوره خانواده

اهمیت مشاوره خانواده در این است که مسائلی که در آن مطرح می شود صرفا مسائل فردی نیست؛ بلکه شامل مسائل بین فردی نیز خواهد شد. یکی از مسائلی که در خانواده درمانی اهمیت بالایی دارد این است که در بعضی مواقع در فرایند درمان و حتی شروع آن کل اعضای خانواده، درگیر می شوند. در این زمان سطوح انگیزش اعضای خانواده اهمیت بسیاری دارد. در مواجهه با مشاوره فردی ممکن است این مسائل اهمیت کمتری داشته باشد از این جهت که کمتر اتفاق می افتد که افراد بدون خواست خودشان در درمان حضور پیدا کنند. اما درمان مشاوره خانواده، زوج درمانی، خانواده درمانی وضعیتی متفاوت است زیرا از نوع درمان های مشترک است.

در این درمان های مشترک ممکن است درگیر روابط دوجانبه مثل زوجین یا چند جانبه مثل والدین و فرزندان باشیم که این خود باعث ایجاد چالش های بیشتری برای این نوع از مشاوره روانشناسی خواهد شد. زیرا ممکن است یکی از طرفین انگیزش بیشتری برای شرکت در درمان داشته باشد و طرف دیگر برعکس انگیزش کمتری برای ورود به درمان داشته باشند و از خود مقاومت نشان دهند و یا صرفا در صورتی حاضر به حضور در درمان باشد که مطمئن شود درمان برای کمک به همسر، حفظ رابطه، حفظ ازدواج ضروری است.

وظایف مشاوره خانواده

وظایف مشاوره خانواده شامل موارد زیر می باشد:

    1. مشاور خانواده باید فردی باشد که بتواند به خوبی به حرف های مراجع گوش دهد و گفته های مراجع را به بهترین نحو به او انعکاس دهد. او باید این حس را در مراجع به وجود بیاورد که حرف های او مهم هستند و با این روش به موثرترین شکل امیدی تازه در مورد حل مشکلات در مراجع ایجاد کنند.
    2. یک مشاور خوب باید وضعیت های بحرانی را به خوبی ارزیابی کند. هنگامی که وضعیت بحرانی است او می بایست مداخله ای فوری را انجام دهد و از صدمه دیدن اعضای خانواده، جلوگیری کند.
    3. مشاور خانواده باید به تخصصی که دارد توجه کند و این امر را مورد توجه قرار دهد که آیا دانش و تجربه لازم برای تشخیص و درمان اختلالی که از جانب مراجع بیان شده است را دارد یا خیر. اگر ندارد باید فرد را به متخصصی متناسب با مشکل مراجع ارجاع دهد.
    4. مشاور خانواده باید در حداقل زمان ممکن پاسخ مراجع را بدهد. این رفتار باید به نحوی اهمیت داشته باشد که نشان دهد مشاور، دغدغه های مراجع را، جدی میگیرد. این رفتار یک حس اعتماد قوی در مراجع ایجاد خواهد کرد. یکی از ضروریت های مشاوره تلفنی خانواده همین است که مشاور به مراجع در کمترین زمان ممکن کمک کند.
    5. مشاوره خانواده باید درک کند چرا یک عضو خاص خانواده تماس یا مراجعه اولیه را برقرار کرده است. مشاور خانواده باید درک کند که یک رابطه مثبت با هر یک از اعضای خانواده بسیار بااهمیت است. مهم ترین نکته این است که به یک فرد از اعضای خانواده بیش از بقیه اهمیت ندهد یا ناخواسته فردی از اعضای خانواده را نادیده بگیرد.

بیشتر بخوانید: شکست عشقی


وظایف مشاوره خانواده

مشاوره خانواده تلفنی

در مشاوره خانواده تلفنی سوالات زیر برای پاسخگویی بهتر به نیازهای مراجع مطرح خواهد شد:

  • مشکل مراجع چیست؟
  • مراجع مشکل خود را به چه نحوی مطرح می کند؟
  • مشکل مراجع بحرانی است یا یک مشکل شدید است یا متوسط و یا دشواری ای مزمن قلمداد می شود؟
  • اعضای خانواده به مشکلی که پیش آمده چگونه پاسخ داده اند؟
  • اعضای خانواده تاکنون چگونه مشکل خود را حل و فصل کرده اند؟
  • آیا درمورد این مشکل قبلا درمانی صورت گرفته است؛ اگه درمان انجام شده است چه درمانی؟
  • دلیل اینی که خانواده حال به سراغ مشاوره خانواده آمده اند چیست؟
  • چه فاکتورهایی بر مشکل خانواده تاثیر می گذارند؟ مانند عوامل استرس زای شغلی، شخصی، جسمی و … .
  • در مشاوره خانواده تلفنی می بایست سوالاتی نیز در مورد درمان های دارویی و مشکلات حال پزشکی فرد و خانواده نیز پرسیده شود.

ضرورت مشاوره خانواده

یکی از ضروریات مشاوره خانواده این است که اعضای خانواده می بایست در طول درمان حضور داشته باشند. در نتیجه مشارکت آنها اهمیت حیاتی دارد. البته بعضی اوقات خانواده درمانگر انعطاف بیشتری می تواند نشان دهد و نسبت به حضور تمام اعضای خانواده اصرار نورزد. اما باید توجه داشته باشیم که در مشکلات بین فردی مبنا بر مشارکت اعضای درگیر در مشکل است و هیچکس نباید نقش حاشیه ای داشته باشد. از دیگر ضرورت های مشاوره خانواده تعیین چارچوب هایی برای مراجعان است در همین راستا باید سوالات زیر حتما پرسیده شود:

  1. خانواده خواهان این هستند که چه کسی به درمان بیاید و دلیل آن چیست؟
  2. مشاور خانواده باید مشخص کند که در خانواده چه کسی تحت تاثیر مشکل قرار گرفته است؟
  3. اگر در خانواده ما با یک مشکل فردی روبرو هستیم آیا حضور سایر اعضای خانواده نیز ضرورت دارد؟ آیا حضور آنها می تواند درمان فرد را تسهیل کند یا حداقل تاثیر مثبتی بر روی مشکل فرد داشته باشد؟
  4. آیا اعضای دیگر خانواده می توانند مانع درمان موثر شوند و بر آن تاثیر نامطلوبی بگذارند؟

ضرورت مشاوره خانواده ایجاد می کند که این افراد را حتما تشخیص دهند. مشاوره خانواده باید انگیزش های خانواده و چالش های آنها را برای شرکت در خانواده درمانی مشخص کند.

چه کسانی باید به مشاوره خانواده مراجعه کنند؟

مراجعه افراد به مشاوره خانواده می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. مشکلات شناختی و اختلالات روانپزشکی بسیاری باعث می شود که افراد انگیزه حضور در خانواده درمانی یا زوج درمانی و یا مشاوره روانشناسی را داشته باشند. اختلالاتی مانند افسردگی، اضطراب، سوءمصرف مواد و الکل، اختلالات کنترل تکانه، درگیری در مشکلات روابط عاطفی و سایر مشکلات شناختی و روانی دلیل حضور افراد به مشاور خانواده است.

مراجعان اصولا در مورد اینکه چه کسی باید به خانواده درمانی مراجعه کنند، عقاید متفاوتی دارند. از وطایف مشاوره خانواده است که ریشه این دیدگاه ها را مورد توجه قرار دهد. به عنوان مثال در یک مشکل زناشویی یکی از زوجین درخواست فردی می کند زیرا معتقد است علت مشکل در این ازدواج خود اوست. البته درمانگر می تواند به این موضوع اشاره کند که در ازدواج شما مشکل رابطه ای وجود دارد و می تواند این پیشنهاد را ارائه دهد که زن و شوهر هر دو در درمان حضور پیدا کنند. بسیار واضح است که رابطه مستقیمی بین اهداف درمان و اعضای شرکت کننده در آن وجود دارد. با توجه به حضور اعضای خانواده در خانواده درمانی اهداف درمان می تواند محدود شود یا گسترش پیدا کند.


بیشتر بخوانید: مشاوره طلاق


مشاوره خانواده تلفنی

ایجاد انگیزه در مشاوره خانواده

در هنگام مراجعه به مشاوره خانواده در اکثر مواقع مراجعان تا حدودی برای مراجعه به خانواده درمانگر و مشاور انگیزه دارند و به صورت داوطلبانه در جلسات شرکت می کنند. اما در فرایند درمان مشاوره خانواده تمامی افراد با میل خود مراجعه نمی کنند و یا انگیزه ای برای تغییر رفتار خود ندارند. مانند شوهری که حس می کند تمام ایرادات و مشکلات خانواده به همسر او برمیگردد و به نظر او همسرش باید رفتارش را تغییر دهد و او هیچ مشکلی ندارد. یا نوجوانی را تصور کنید که به اجبار والدین به درمان آمده است به همین منوال دلیل حضور برخی افراد اجبار سایر اعضای خانواده است.

تصور کنید که یک همسر فقط در صورت تهدید به طلاق حاضر به حضور در جلسات خانواده درمانی شده است. باید به یاد داشته باشیم که درمانگر و مشاور خانواده نمی تواند به همه افراد خانواده انگیزه بدهد ولی راهبردهایی نیز برای ایجاد انگیزش در افراد نیز وجود دارد. مشاوره خانواده سعی می کند قبل از اینکه افراد در مورد تصمیماتی که باید بگیرند انتخاب کنند زمانی را صرف فکر کردن در مورد این تغییرات بکنند. در مشاوره خانواده می بایست مراجعان با انگیزه و بی انگیزه از هم تفکیک شوند و سعی بر این باشد که دلیل بی انگیزگی افراد تشخیص داده شود و برای ایجاد انگیزه در این افراد یک فکر اساسی شود و راه حلی مناسب تعبیه گردد. ولی در کل زمانی که مراجعان از مزایای مشاوره خانواده مطلع شوند و آن را تجربه کنند کاملا به آن متعهد می مانند.

نکات مشاور خانواده به مراجعان بی انگیزه

در صورتی که مشاوره خانواده با مراجعانی سروکار داشته باشد که به وجود مشکل شان اصلا اعتقاد نداشته و یا آن را جدی نمیگیرند قطعا آنها انگیزش کمی برای درمان خواهند داشت و شاید از درمان امتناع ورزند اینجا مشاور خانواده باید هشدارهای اساسی به فرد مورد نظر بدهد که بر فرض مثال اگر شما به شکایت و شکوه های همسر خود بی توجه باقی بمانید نتیجه کار چیزی جز فروپاشی رابطه و ازدواج شما نخواهد بود.

تکنیک های مشاوره خانواده

تکنیک های مشاوره خانواده به طور مختصر در ادامه این مقاله توضیح داده می شود. هر کدام از این تکنیک ها، الگوها و روش های خاص خود را دارند که یک مشاور خانواده باید از این تکنیک ها آگاهی داشته باشد.

تغییر سلسله مراتب خانواده ها

یکی از مسائل مهمی که در خانواده درمانی مطرح می شود شیوه سازماندهی و رهبری در خانواده است. زمانی که یک خانواده درمانگر به چارچوب خانواده نگاه می کند باید به این نکته توجه کند که قدرت درون ساختار خانواده چگونه تقسیم شده است. به طور مثال آیا والدین و فرزندان یا زن و شوهر از قدرت مساوی برخوردار هستند یا خیر؟ اگر بچه های خانواده بیش از والدین قدرت داشته باشند ما با یک سلسله مراتب معیوب مواجه ایم که کودک والدگونه تعریف می شود. اصولا زمانی که قدرت در خانواده به صورت نامتعادل تقسیم شده باشد قطعا این خانواده دچار تعارضات، مشکلات و تنش های بسیاری خواهد شد. خانواده درمانگر باید سعی کند این سلسله مراتب معیوب را تغییر دهد.

در این مورد باید مرزهای بین اعضای خانواده شامل رابطه زن و شوهر، رابطه همشیره ها و رابطه بین والدین از نو تعریف شود. و هر کس از جایگاه خود مطلع و از آن حس رضایت داشته باشد.

مرزسازی

تکنیک مرزسازی در مشاوره خانواده به فعالیتی اطلاق می شود که مرزهای بین سیستم خانواده و سایر سیستم های اجتماعی مثل مدرسه و همچنین محیط کار را در برمیگیرد. در این تکنیک سعی می شود مرزهای بین خانواده ها و محیط هایی که خانواده با آنها تعامل دارد را در نظر بگیرد. در این تکنیک درمانگر باید اطمینان حاصل کند که هر یک از اعضای خانواده فرصت کافی را دارد که بدون ترس از قطع شدن حرف هایش سخنان و خواسته های خود را بیان کنند.

تکنیک فعال سازی

تکنیک فعال سازی در مشاوره خانواده به درمانگر امکان می دهد که تعامل منفی اعضای خانواده با یکدیگر را قطع کنند و سعی کنند یک تعادل سازنده را جایگزین آن سازد. این دگرگونی تعامل منفی به مثبت را فعال سازی می گویند.

تکنیک برون سازی مشکل

در تکنیک برون سازی مشکل خانواده درمانگر سعی می کند به مشکل زوجین یا اعضای خانواده یک نام بدهد و آن مشکل را از اعضای خانواده جدا کند تا اعضای خانواده بدون هیچ پیش داوری نسبت به یکدیگر بتوانند در مورد حل مشکل با یکدیگر به توافق برسند. مثلا اینکه زوجین نمی توانند فعالیت لذت بخش مشترکی را داشته باشند یک مشکل است. این مشکل را از آنها جدا می کنیم و بر فرض مثال نام گوجه فرنگی را بر آن می نهیم. بدین نحو زوجین می توانند بدون قضاوت در مورد یکدیگر بیشتر روی حل مشکل تکیه کنند.

تکنیک شناسایی و قطع الگوهای تعاملی منفی

در این تکنیک خانواده درمانگران الگوهای رابطه خانواده ها را به صورت دقیق بررسی می کنند. در این زمان مشاوره خانواده باید به منظور قطع الگوهای تعاملی منفی جنبه های رفتاری، شناختی و هیجانی روابط زوجین، والدین و در کل خانواده را مورد توجه قرار دهد. در کل مشاوره خانواده باید تعاملات بین اعضای خانواده را انعطاف پذیرتر کند و سعی کند الگوهای منفی روابط بین اعضای خانواده را از نو بسازد.

تکنیک شناسایی نقاط قوت خانواده

تکنیک شناسایی نقاط قوت خانواده در مشاوره خانواده بسیار اهمیت دارد. خانواده هایی که به مشاوره خانواده رجوع می کنند آکنده از توصیفات مفصلی از نقاط ضعف خود هستند. این درست است که شناختن نقاط ضعف خانواده برای درمان بسیار اهمیت دارد اما شناسایی نقاط قوت خانواده نیز اگر اهمیتش از شناسایی نقاط ضعف خانواده بیشتر نباشد؛ کمتر نیست. شناسایی نقاط قوت خانواده فرصتی را پدید می آورد که ویژگی های مثبت افراد شامل والدین، زوج ها، فرزندان در درون خانواده مجددا کشف شود و به اهمیت آن پی برده شود و همچنین رابطه اعضای خانواده به صورت یک کل در نظر گرفته شود. همان طور که در شناسایی نقاط ضعف خانواده و ریشه های آن باید تاریخچه مشکلات بررسی شود در نقاط قوت خانواده نیز همین امر صادق است و ما باید به گذشته نقاط قوت خانواده توجه کنیم.


بیشتر بخوانید: مشاوره کودک


اهمیت مشاوره خانواده در مسائل کودکان

اهمیت مشاوره خانواده در مسائل کودکان

توجه به رویکرد مشاوره خانواده در مشکلات کودکان بسیار مهم است زیرا سیستم خانواده سیستمی پویا می باشد که پیوسته در حال تغییر و تحول است. علاوه بر این ها باید توجه کنیم که تحقیقات و پژوهش های زیادی بر این نکته دلالت دارند که شکل گیری مشکلات کودکان و نوجوانان در خلاء اتفاق نمی افتد بلکه این مشکلات تحت تاثیر ویژگی های رابطه زناشویی والدین و خانواده ها می باشند. باید بدانیم که عواملی از قبیل درگیری های زناشویی، مشکلات روانی والدین، شکست های اجتماعی و نواقص شناختی اعضای خانواده وضعیت های اجتماعی – اقتصادی نامطلوب، روابط آشفته والد و فرزند، عدم حمایت اجتماعی، انزوای اجتماعی خانواده همگی فاکتورهایی هستند که تاثیر قابل توجهی بر اختلالات کودکان برجای می گذارند که قابل انکار نیست.

در مشاوره خانواده به طور حتم ارزیابی فردی و معاینه بالینی و تشخیص مشکلات کودک اهمیت بسیاری دارد. متخصصان مشاوره خانواده می بایست دانش کارآمد و بروزی در مورد چگونگی تشخیص های مشکلات روانی کودکان و نوجوانان داشته باشند. از یک مشاور خانواده انتظار می رود که با تشخیص های مشکلات رایج کودکان آشنایی کامل داشته باشند. مشکلاتی نظیر افسردگی، اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی، اختلالات رشدی فراگیر مانند اوتیسم، اختلالات سلوک، اختلالات اضطرابی مانند فوبی ها و سوء مصرف مواد و دارو. البته اغلب نوجوانان مشکلات متعددی دارند. به طور مثال ممکن است یک نوجوان هم بیش فعال باشند و هم مشکل سوء مصرف مواد داشته باشند.

مداخلات مشاوره خانواده در مورد کودکان

خانواده درمانگران هنگامی که مراجع آنها یک کودک است با چالش های بسیاری روبرو هستند از جمله اینکه اغلب کودکان تمایلی برای افشای دغدغه هایشان ندارند و احساسات خود را به سختی بروز می دهند. مشاوره خانواده باید راهکارهایی را در نظر بگیرد که از پس این چالش ها با کودکان بربیاید. یکی از راهکارهای مواجهه با این مشکلات بازی درمانی است و همچنین رویکردهای فرافکنی که به کودک کمک می کند درمورد مشکلات خود صحبت کند. اما باید توجه داشته باشید که یک رویکرد موثر در مشاوره خانواده در مورد کودکان مبتنی بر کمک والدین بنا می شود. مشاوره خانواده باید به والدینی که در مشارکت درمان کودکان خود بی میل هستند هشدار دهد که بدون کمک آنها فرایند درمان کودکشان به خوبی پیش نخواهد رفت.

مشاور خانواده به هیچ وجه نباید از تاثیر خانواده بر روی کودک غافل بماند. بدترین نوع از والدین کسانی هستند که کودک شان را برای درمان تحویل داده و ساعتی بعد برای بردن آن مراجعه می کنند. مداخلات مشاوره خانواده این حقیقت را روشن ساخته است که والدین قطعا بخشی از یک چارچوب درمان موفقیت آمیز هستند. بنابراین در مداخلات مشاوره خانواده سعی می شود والدین را هر چه بیشتر به مشارکت در درمان کودکان شان تشویق کنیم و موانع مشارکت والدین را ارزیابی کرده و در جهت رفع آنها کوشش کنیم.

مشاوره خانواده در مورد زوج ها

یکی از موضوعاتی که در مشاوره خانواده در زوج ها مطرح می شود برخورد با بی وفایی و یا خیانت است. افشای یک رابطه نامشروع یکی از موضوعاتی است که بسیار در خانواده درمانی و زوج درمانی رایج است. پژوهش ها نشان می دهند که زنان و مردان به طرق مختلفی در روابط خارج از ازدواج خود درگیر می شوند. پژوهش ها نشان می دهد که زنان بیشتر در روابط خارج از خانواده درگیر روابط هیجانی می شوند. از سوی دیگر مردان در روابط خارج از ازدواج خود وارد روابط جنسی می شوند. البته این یک قانون نامنعطف و سخت نیست و امروزه در حال تغییر است.

متاسفانه بی وفایی امروزه شکل های متنوعی را به خود گرفته است. یکی از انواع خیانت هایی که در مشاوره خانواده در حال حاضر مطرح است به عنوان خیانت اینترنتی یا خیانت مجازی شناخته می شود. این نوع خیانت متمرکز بر فعالیت آنلاین است که ممکن است دیدارهای حضوری را در بر بگیرد یا نگیرد. ولی در هر صورت روابط زوجین را قطعا تهدید می کند. این رفتارها شامل خیانت آنلاین، وابستگی هیجانی به جنس مخالف، استفاده از تصاویر مستهجن و پرنوگرافی آنلاین، چت کردن با جنس مخالف، جست وجو کردن شرکای جنسی و عاطفی بالقوه به صورت پنهانی است.

تحقیقاتی که در عرصه مشاوره خانواده خیانت اینترنتی انجام شده است نشان می دهد که متاسفانه دسترسی آسان، ارزان و ناشناس بودن افراد از عوامل اصلی گسترش خیانت اینترنتی است. در مشاوره خانواده افشای خیانت باعث می شود زوجین احساس کنند اعتماد آنها از بین رفته است و اگر از نو شکل نگیرد ادامه رابطه ناممکن است. نقض پیمان زناشویی بسیار حالت انتزاعی دارد یعنی فردی که خیانت کرده در بیشتر موارد شاید آن را کم اهمیت بداند و حتی کم اهمیت جلوه دهد.


بیشتر بخوانید: مشاوره خیانت


چگونگی برخورد با خیانت در مشاوره خانواده

در مشاوره خانواده در مورد خیانت با یک نکته خیلی مهم مواجه هستیم. زمانی که خیانت کننده رفتار خودش را بی اهمیت جلوه می دهد موجب می شود اضطراب همسرش بیشتر شود. فردی که مورد خیانت قرار می گیرد حس می کند در قبال صدمه ای که از این بی وفایی می بیند، کنترلی ندارد و از اینکه ممکن است حتی از آن بی خبر باشد احساس تهدید بیشتری می کند. تمامی خیانت ها دو عنصر مشترک دارند که می توان گفت در اکثر آنها یافت می شود.

  1. در یک خیانت انحصاری بودن رابطه جنسی و هیجانی نقض می گردد.
  2. در اکثر خیانت ها عنصری که وجود دارد پنهان کاری است زیرا اکثرا سعی می کنند خیانت خود را افشاء نکنند و از افشا شدنش جلوگیری کنند. حتی زمانی که در برابر شواهد قطعی قرار می گیرند به آن بی توجهی کنند و آن را انکار کنند.
چگونگی برخورد با خیانت در مشاوره خانواده

مشاوره خانواده هنگام افشا شدن رابطه نامشروع

باید بدانید که زنان نسبت به بی وفایی عاطفی و هیجانی به همان شدت خیانت جنسی پاسخ می دهند. درمانگر باید به فردی که خیانت می کند کمک کند معنای نقض این قرارداد مهم بین زوجین را درک کند. زمانی که شما یک رابطه پنهانی داشته باشید قطعا مانع پیشرفت درمان خواهید شد. بنابراین مشاوره خانواده خیانت در اینجا برای شما کاری نمی تواند انجام دهد. درمانگر در مشاوره خانواده خیانت به هیچ وجه نباید در پنهان نگه داشتن رابطه نامشروع با خیانت کار همکاری کند.

یکی از مسائل حادی که مشاوره خانواده باید در آن مداخله کند غالبا زمانی است که یک رابطه نامشروع افشا می شود. به هیچ وجه نباید خطرات ناشی از لو رفتن یک رابطه نامشروع را دست کم گرفت. در اینگونه مواقع خطر خودکشی بیشتر بالا می رود از این گذشته برخی زوج ها بلافاصله پس از اطلاع از خیانت خواهان جدایی بدون قید و شرط هستند. بنابراین مشاوره خانواده در این زمان در مورد مسائلی مانند اینکه هر کدام از همسران کجا باید زندگی کنند یا بخوابند یا مراقبت از فرزندان چگونه باید باشد، یا مسائل مالی بعدی چگونه مدیریت شود؛ می تواند کمک کننده باشد.

سوالات متداول

مشاوره خانواده چیست؟

مشاوره خانواده یکی از مواردی است که اغلب خانواده های در مواقع مشکلات میتوانند از آن بهره میبرند. این درحالی است که اکثر جامعه از اهمیت مشاوره خانواده غافل هستند. در بیشتر موارد مشاوره خانواده زمانی اهمیت پیدا میکند که کار از کار گذشته و مشکلات کوچکی که زمانی به آسانی قابل حل بوده اند تبدیل به گره های کور در زندگی مشترک یا به عبارت دیگر به بحران خانوادگی شود.

چرا مشاوره خانواده مهم تلقی میشود؟

برخی خانواده ها سعی میکنند به تنهایی مشکلات خود را حل کنند. این کار وجه مثبت و منفی زیای دارد. در گذشته به علت روابط عمیق خانوادگی بزرگان فامیل اقدام به حل مشکلات خانوادگی و راهنمایی آنها با استفاده از تجربیات شخصی خود میکردند. با پیشرفت سطح رفاه در خانواده ها و تغییر سبک زندگی مشکلات خانوادگی به مراتب پیچیده تر شدند که نیاز به مشاوره تخصصی را افزایش میدهد. به مرور زمان با رشد علم و علمی شدن فرآیند مشاوره خانواده، به دور از تعصبات و تجربیات شخصی، ابتدا مشاوران خانواده و سپس مراکز مشاوره خانواده حضوری در شهر های مختلف به وجود آمدند.

چرا مشاوره تلفنی خانواده آویژه ؟

مرکز مشاوره خانواده آویژه پس بررسی مشکلاتی که در مسیر مشاوره خانواده حضوری وجود دارد پی برد که عمیق ترین مشکلات این حوزه به شرح زیر است : نیاز به تعیین وقت قبلی و انتظار برای رسیدن زمان مشاوره خانواده ممکن است سبب شود که کارازکار بگذرد و خانواده ها با بحران خانوادگی مواجه شوند. زمانبر و هزینه بر بودن رسیدن به مراکز مشاوره خانواده حضوری از محل کار یا زندگی، سبب میشود که برخی خانواده ها صرفا به این دلیل از خدمات مشاوره بهره نمیبرند و حتی اغلب افرادی که در چند جلسه مشاوره خانواده شرکت کرده اند عملا از ادامه آن بازمانند و علی رغم صرف هزینه و وقت بسیار از آن سر باز زنند به نتیجه مطلوب خود نرسند.

مقایسه مشاوره خانواده تلفنی و حضوری

هزینه های بالا مشاوره خانواده حضوری که در اغلب مراکز مشاوره خانواده دریافت میشود که سبب میشود که اکثر خانواده ها از مشاوره مختصصین خانواده استفاده نکنند و مشکلات خود به نسخه های خودساخته یا براساس تجارب شخصی و بعضا غیرعلمی برخی افراد نزدیک یا دور استفاده کنند. این در حالی است که برخی مشکلات خانوادگی با چند دقیقه صحبت با یک مشاور خانواده قابل حل بوده و میتوان با کمک آن از بحران های پیش روی خانواده جلوگیری کرد.

مزیت مشاوره خانواده چیست؟

خدماتی که مشاوره خانواده میتواند در اختیار خانواده ها قرار دهد شامل موارد زیر است: در خانواده درمانی شما میتوانید بدون فوت وقت برای مشکلات آنی در خانواده خود پاسخ های سریع و علمی بگرید. بدون صرف زمان و هزینه رفت و آمد میتوانید با مشاور متخصص حوزه خود ارتباط بگیرید. با کمترین هزینه مشاوره خانواده بگیرید. از همه مهمتر با توجه به سطح مشکل خانواده هزینه مشاوره را تنظیم کنید .خدمات مرکز مشاوره خانواده تلفنی آویژه چیست؟ مرکز مشاوره خانواده تلفنی آویژه با بهره مندی از مشاوران مجرب این حوزه در موضوعات زیر اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی نموده است 1- مشاوره تربیت کودک 2- مشاوره نوجوان 3- مشاوره جوان 4- مشاوره زناشویی و زندگی مشترک 5- مشاوره زنان و خانواده6- مشاوره خیانت7- مشاوره طلاق

مشاوره تلفنی خانواده چه مزیتی نسبت به مشاوره خانواده حضوری دارد؟

مشاوره خانواده تلفنی هزینه بسیار کم تری نسبت به مشاوره خانواده حضوری داشته و دسترسی به آن بسیار سریعتر و آسانتر است.

چه زمانی به مشاوره خانواده نیاز داریم ؟

زمانی که شما دچار استرس و اضطراب هستید و این مشکل عملکردهای شما را مختل کرده است. زمان که شما دچار افسردگی شده اید و قادر نیستید اندوه حاصل از آن را تحمل کنید. زمانی که شما درگیر اعتیاد به ماده مخدر یا دارویی شده اید. زمانی که شما دچار اختلال وسواس شده اید و به درمان وسواس فکری یا عملی نیاز دارید. زمانی که شما فکر میکنید درگیر یک اختلال شخصیت شده اید و این موضوع کارکرد های شما را مختل کرده است.


بیشتر بخوانید: مشاوره ازدواج


خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خانواده به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

مشاوره خیانت

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉