مشاوره تلفنی کودک و نوجوان و راه های حل مشکلات فرزندان
مشاوره تلفنی کودک و نوجوان از جمله خدمات مراکز مشاوره روانشناسی است که می تواند در حل مشکلات کودک و نوجوان شما مفید باشد. مشاوره کودک تلفنی یا مشاوره کودک آنلاین در دسته مشاوره غیرحضوری قرار می گیرد. در مشاوره غیرحضوری یا آنلاین خیلی مهم است که فرد مشاور، تجربه بالایی داشته باشد؛ زیرا در مشاوره آنلاین امکان معاینه بالینی وجود ندارد.
بی شک تربیت درست کودک و نوجوان مسئولیت سنگینی بر دوش والدین می باشد. مخصوصا کودکان امروز که مدام در حال یادگیری و کسب تجربه هستند و همه چیز را می فهمند. امروزه لزوم کمک خواستن از تکنیک های روانشناسی کودک بیشتر از همیشه احساس می شود. زیرا کودکان امروزی بر خلاف تصور ما همه چیز را متوجه می شوند.
در این میان کودکانی هستند که قربانی مشکلات خانوادگی، بدرفتاری دیگران یا ترس ها و استرس هایی می شوند که برای هیچ کس قابل تصور نیست. محرک های اجتماعی و اختلافات خانوادگی، قطعا روی رفتار کودک شما تاثیر زیادی می گذارد. حتی شاید باور نکنید که کودک مدام خود را با شرایط زندگی دوستان خود مقایسه می کند و اگر در این زمینه کمبود داشته باشد و خود را پایین تر از شرایط خانوادگی دوستانش ببیند؛ دچار افسردگی می شود.
گاهی نمی دانید با کودک خود چه رفتاری داشته باشید و یا چطور به او کمک کنید. دوست دارید با هر روشی، حال او را خوب کنید و دوباره او را کودکی شاد و پرجنب و جوش ببینید. تمام راه ها را رفته اید ولی نتیجه ای نگرفته اید. مشاوران روانشناسی آویژه توصیه می کنند در این شرایط از مشاوره تلفنی کودک کمک بگیرید. زیرا شناسایی این مشکلات کاری نیست که والدین به تنهایی بتوانند از عهده آن بر بیایند. معمولا کودکان از آمدن به مشاوره کودک امتناع می ورزند؛ به همین دلیل مشاوره کودک تلفنی گزینه مناسبی برای حل مشکلات کودک است.
چرا روانشناسی و مشاوره کودک تلفنی اهمیت دارد؟
روانشناسی کودک به شما کمک می کند که کودک از پس استرس ها و مشکلات خود بربیاید. او پس از بررسی شخصیت فرزندتان به شما نحوه درست برخورد با کودک را آموزش می دهد. روانشناس کودک ترس های کودک را شناسایی می کند. کمک می کند که کودک بتواند، احساساتش را بیان کند. وقایع مهم و درد آور زندگی را بپذیرد و با آن ها کنار بیاید. در مورد افراد یا چیزهایی که باعث ناراحتی او می شود صحبت کند و مواردی را که باعث آزار کودک می شود را از او دور کند.
18 نشانه ای که کودکتان به مشاوره کودک نیاز دارد چیست؟
اگر کودکتان یکی از مشکلات زیر را داشت حتما به یک روانشناس کودک مراجعه کنید.
تمایل به انزوا و گوشه گیری بی علت و طولانی مدت
بیش فعالی ( بیقراری و شیطنت شدید کودک)
مشکلات یادگیری یا افت شدید تحصیلی مخصوصا اگر این اتفاق برای اولین بار افتاده باشد
انزوای اجتماعی و دور شدن او از دوستانش
عدم اعتماد به نفس و تحقیر شدن توسط دیگران
عدم علاقه به وسایلی که دوست دارد
بی خواب شده یا خیلی می خوابد
رفتارهای عجیب و غریب مثل پرخاشگری شدید، گریه های بی علت، عدم کنترل احساسات
مشکلات تغذیه ای و یا بی اشتهایی
مشکلات جسمی مثل سردرد و سرگیجه (بعد از معاینه پزشک و اطمینان از اینکه مشکلش عصبی است می توانید با استفاده از تکنیک های روانشناسی کودک این مشکلات را به حداقل برسانید)
استرس های شدید و بیقراری کودک (مثل استرس امتحان یا دیر رسیدن به مدرسه)
مشکلات روانی کودک به خاطر اختلافات خانوادگی پدر و مادر (طلاق یا جدایی یا دست به دست شدن بین پدر و مادر)
سوء استفاده های جنسی از خود یا از دیگران
صدمه زدن به خود مثل زخمی کردن و خود آزاری
حیوان آزاری
اذیت کردن خواهران و برادران یا همکلاسی ها به خاطر اینکه از او حساب ببرند
آسیب زدن فیزیکی به دیگران
تاخیر در رشد کودک مثل دیر به حرف آمدن یا دیر راه افتادن
در مواردی ممکن است نیاز باشد مشاور با مربیان و معلمان کودک نیز صحبت کند. مشاوره تلفنی کودک و نوجوان این شرایط را برای شما فراهم کرده است. فقط در هیچ شرایطی، رفتار کودکتان را دست کم نگیرید و تا دیر نشده اقدام کنید.
روش های اشتباه والدین در تربیت کودک
کودکان در سن بحرانی هستند و مثل کارگاه های مرموز به دنبال کشف واقعیت ها هستند. حساسیت و ضعف آن ها بیشتر از هر زمان دیگری است. به همین دلیل هر لحظه ممکن است از صحبت های شما ناراحت شوند. اولویت برای والدین این است که در مرحله اول تربیت فرزند خود از اشتباهات پرهیز کنند. در این شرایط باید کسی باشد که مدام او را زیر نظر داشته باشد یا در لحظات بحرانی به والدین کمک کند که بهترین تصمیم را برای او بگیرد. مشاوره تلفنی کودک، این کار را برای شما بسیار راحت کرده است. در ادامه به روش های غلط در تربیت کودک می پردازیم:
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
1- تنبیه بدنی
یکی از مهم ترین اشتباهاتی که والدین برای تربیت فرزندشان انجام می دهند، تنبیه بدنی است. خشونت راه حل درستی برای حل مشکل کودک شما نیست. اگر کودکتان را کتک بزنید او نیز فکر می کند که کتک زدن تنها راه حل است و در مقابل دیگران هم همین کار را تکرار می کند.
علاوه بر این تنبیه فیزیکی بسیار خطرناک است و این کار باعث آسیب های بدنی جدی در کودک می شود. خودتان را کنترل کنید و سعی کنید از راه بهتری استفاده کنید. اگر فکر می کنید شرایط کودکتان بحرانی است و به هیچ وجه تربیت نمی شود و تنها راه حل تنبیه فیزیکی است حتما به مشاور مراجعه کنید. مشاوره مادر و کودک به مادران کمک می کند نسبت به موقعیتی که هستند بهترین راه حل را انتخاب کنند.
به جای تنبیه فیزیکی این کارها را انجام دهید:
- قهر کنید. بی توجهی کنید ولی کوتاه مدت… زیرا معمولا اکثر بچه ها از قهر متنفر هستند و این قهر اگه طولانی شود آثار منفی زیادی روی روحیه کودک خواهد گذاشت.
- محروم کردن کودک از امتیازاتی که دوست دارد. هر کودکی نقطه ضعفی دارد یا چیزی را دوست دارد. برای او شرط بگذارید که اگر دوباره دست به این کار زد امتیازی که داشته را از او بگیرید.
- کودک را در اتاقش مدت کوتاهی حبس کنید اما اگر کودکان از تنهایی می ترسیدند توصیه می کنیم که اینکار را انجام ندهید زیرا آثار مخربی خواهد داشت و اوضاع بدتر می شود. اگر نمی ترسد حدودا 2 الی 3 ساعت به او بگویید که اجازه ندارد از اتاقش بیرون بیاید.
- محروم کردن کودک از یک وعده شام یا ناهار. مخصوصا بچه هایی که روی خورد و خوراکشان حساس هستند.
اگر حس کردید که تمام این اقدامات را کردید و نتیجه نداد از مشاوره کودک کمک بگیرید.
2- فرزند لوس تربیت نکنید
متاسفانه بعضی از والدین به خاطر اینکه کودکشان از کسی کم نیاورد تمام امکانات را در اختیارشان قرار می دهند و هر چه کودکشان می خواهد؛ فراهم می کنند. ما به این کودکان لوس می گوییم. زیرا اینگونه کودکان تصور می کنند که همه باید مطیع آن ها باشند و هر کس برخلاف میل آن ها رفتار کند شروع به گریه و زاری می کند. به جای اینکه تا این حد تسلیم آن ها شوید برعکس سعی کنید آنها را قوی و مطیع بار بیاورید. کودک باید متوجه شود گاهی برای رسیدن به اهداف خود تلاش کند. اگر اینگونه تربیت شود در آینده هم برای رسیدن به خواسته هایش هر راه اشتباهی را امتحان نمی کند.
3- به او رشوه ندهید
بعضی از والدین عادت دارند به کودک رشوه دهند. این کار کودک را سردرگم می کند و باعث می شود که مسئولیت های خود را به عنوان عضوی از خانه انجام ندهد. مثلا به او می گویند “اگر غذایت را بخوری تو را به پارک می برم” ، ” اگر به برادرت کمک کنی برایت فلان چیز را می خرم” .. در این شرایط کودک شرطی می شود و فکر می کند برای انجام هر کاری باید چیزی دریافت کند. اگر می خواهید جایزه ای به او بدهید بدون اینکه آن را از قبل اعلام کنید در شرایطی که باورش نمی شود این کار را انجام دهید. در این صورت بسیار مفیدتر خواهد بود. علاوه بر این کودک متوجه می شود کارهایی که در خانه انجام می دهد به نوعی وظیفه اش است و باید مسئولیت پذیر باشد.
4- او را تهدید می کنید اما عمل نمی کنید
بعضی از مادران عادت دارند زمانی که کودک کار اشتباهی می کند او را تهدید می کنند که با این کارت، این کار را می کنم. چند دقیقه بعد همه چیز فراموش می شود و با یک بوسه قائله را ختم می کنید. دفعه بعد او دیگر از شما نمی ترسد و کار خودش را انجام می دهد. در عوض سعی کنید که او را از کار زشتش آگاه کنید. مثلا وقتی توپش را به شکستنی ها می زند به جای اینکه تهدید کنید عمل کنید. توپش را بردارید و تا دو روز به او پس ندهید. اثر گذاری این کارتان بسیار بیشتر از تهدید و ارعاب خواهد بود.
5- نپذیرفتن عذرخواهی کودک
زمانی که کودک اشتباهی مرتکب می شود معمولا از والدینش عذر خواهی می کند. اگر این کار را برای اولین بار انجام می دهد سعی کنید عذرخواهی او را بپذیرید و بگویید که دفعه بعد به این آسانی او را نخواهید بخشید. بعضی از والدین فکر می کنند که با نبخشیدن کودک او را بیشتر تنبیه می کنند درحالی که این کار اشتباه است و به غرور کودک لطمه می زند و دفعه بعد نه تنها عذرخواهی نمی کند بلکه کاری بدتر از دفعه قبل را انجام می دهد.
سوالات متداول
چگونه کودکان خود را بهتر تربیت کنیم؟
انسان موجودی الگو پذیر است. تربیت در سال های ابتدایی عمر کودک با روش الگو پذیری شکل میگیرد. چراکه کودک در چند سال نخست زندگی خود، تمام کارهایش را از رفتار و عمل پدر مادر و اطرافیان برداشت میکند، وبا تقلید از آنها، کارهایش را انجام میدهد. به همین جهت قرآن کریم در آیه ۴۴ بقره میفرماید: أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنسَوْنَ أَنفُسَکُم؛ آیا مردم را به نیکی دعوت میکنید، اما خودتان را فراموش مینمایید. در آیات ۲ و ۳ سوره صف میفرماید: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ کَبُرَ مَقْتًا عِندَ اللَّهِ أَن تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ؛ اى کسانىکه ایمان آورداید چرا چیزى مىگویید که انجام نمىدهید، نزد خدا سخت ناپسند است که چیزى را بگویید و انجام ندهید.
چرا تربیت کودک مهم است؟
همان طور که گفته شد تربیت از همان دوران ابتدایی رشد برای کودک حائز اهمیت است بطوریکه اگر پایه های این تربیت درست باشد میتوان امید داشت که در آینده کودک از نظر فردی و اجتماعی از جایگاه والایی برخوردار باشد.
بهترین والدین برای تربیت کودک چه کسانی هستند؟
بر اساس نظر کارشناسان و مشاوران تربیت کودک بهترین والدین برای تربیت کودک، والدینی هستند که ویژگی والدین مقتدر را دارا باشند چرا که این والدین همانطور که به قوانینی که خود وضع کرده اند پایبند هستند، به همان صورت هم به احساسات فرزند خود احترام میگذارند. از این نکته هم نباید غافل شد که عوامل محیطی هم بر تربیت کودک اثر گذار هستند، پس والدین باید هم خود را آماده تربیت فرزند کنند و هم شرایط را برای انجام این امور در نظر داشته باشند.
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید.
در این راستامرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژهخدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک تلفنی به شما هم میهنان عزیز ارائه می دهد.