مشاوره کودک
مشاوره کودک می تواند به شما همراهان عزیز در تشخیص و راهنمایی مشکل فرزندتان کمک کننده باشد. تشخیص درست مشکل فرزند در اغلب موارد برای والدین، دشوار است. مسئله جدیتری که باید به آن توجه داشته باشید این است که باید از یک فرد حرفهای و متخصص در این زمینه کمک بگیرید. بیشتر بچهها در برخی از زمینههای زندگی و رفتاری دچار مشکل هستند. در این شرایط، اگر کودک شما به طور مداوم در عملکرد رفتاری، عاطفی و اجتماعی خود با مشکل مواجه می شود، وقت آن رسیده که به یک مشاوره کودک مراجعه نمایید.
کودکان شما، گلهای زیبای زندگی تان هستند. با کمک گرفتن از مشاوره کودک، به رشد و شکوفایی آنها کمک نمایید. با شناسایی و پی بردن به استعدادها و تواناییهای کودک و مرتفع کردن چالشهای رفتاری آنها، آیندهای روشن برای کودک خود رقم بزنید.
ارتباط والد_کودک از اهمیت بسیاری برخوردار است. آیا در ایجاد برقراری ارتباط موثر با فرزند خود دچار مشکل هستید؟ مشاوره کودک به شما کمک میکند تا بتوانید ارتباط موثر و عمیقتری با فرزندتان برقرار کنید و به انواع سوالات او پاسخهای مناسب بدهید.
آیا فرزند شما در مدرسه مشکلاتی زیادی دارد؟ آیا به خاطر رفتارهای او نگران هستید؟ مشاوره کودک تلفنی، راه حلی سریع برای رفع مشکلات رفتاری و تحصیلی کودکتان می باشد. همچنین مشاوره کودک، به شما کمک میکند تا فرزند خود را بهتر و بیشتر بشناسید و به او در حل مشکلاتش کمک کنید. با مشاوره کودک، می توانید اعتماد به نفس فرزندتان را افزایش دهید و مهارتهای اجتماعی او را نیز تقویت نمایید.
مشاوره کودک چیست؟
مشاوره کودک، فرآیندی است که در آن، متخصصان باتجربه در حوزه روانشناسی کودک، به کودکان و خانواده های آنها کمک می نمایند تا بتوانند مشکلات رفتاری، عاطفی و اجتماعی خود را بهتر درک کنند و راهکارهایی مناسب و عملی برای حل آن ها پیدا کنند. فرآیند مشاوره، یک فضای امن و حمایتگر را برای کودک شما فراهم می نماید تا بتواند آزادانه و مستقلانه احساسات خود را بیان کند و مهارت های ضروری برای مقابله با مشکلات را یاد بگیرد.
اگر این علائم و نشانه ها را در کودک خود مشاهده کردید، شما به کمک متخصص، روانشناس و مشاور کودک نیاز دارید.
علائم رفتاری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
علائم خودزنی و خودکشی
آیا کودک شما علائمی از خودزنی، خودکشی یا تهدید به آسیب رساندن به خود را نشان می دهد؟ بریدن یا سایر اعمال آسیب رساندن به خود (مانند سوزاندن، خراشیدن، کندن پوست و غیره) نشانه هایی هستند که کودک شما به کمک دکتر مشاوره کودکان نیاز دارد.
حتی اگر فرزند شما واقعاً به خودش صدمه و آسیب نزده است، نسبت به تهدیدهایی که در مورد آسیب رساندن به خودش دارد، آگاه باشید. بعضی از رفتارهای کودکان محسوس نیست، مانند “من می خواهم بمیرم” یا ظریف تر مانند، “من باید خودم را تنبیه کنم.”
به حرف هایی که میزند خوب گوش دهید
جملاتی که فرزندتان بیان می کند، می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که در دنیای درونی او چه مشکلاتی وجود دارد. کودکان نمی توانند افکار و احساسات خود را مانند بزرگسالان بیان کنند. اما صحبت های آنها تا حدود زیادی به مشکلاتشان اشاره دارد.
به صحبت هایی که اشاره به مشکلات کودک شما دارد با دقت گوش کنید. مانند جملات مکرری مثل “من نمی خواهم به مدرسه بروم زیرا بچه های دیگر من را مسخره می کنند.”
رفتارهای دردسرساز
بعضی رفتارها به وضوح نشان می دهد که فرزند شما به روانشناس کودک نیاز دارد. این نوع رفتارهای مشکل ساز عبارتند از: طغیان خشم، عصبانیت های غیرقابل کنترل، رفتارهای پرخاشگرانه، یا گریه کردن های شدید.
رفتارهای کتک زدن، گاز گرفتن یا لگد زدن نسبت به خود یا دیگران به دردسرهای بزرگتری اشاره می کنند.
اگر چنین رفتارهایی را در کودک خود مشاهده می کنید حتما هم اکنون با مرکز مشاوره روانشناسی آویژه تماس بگیرید و این مورد را با مشاوران ما درمیان بگذارید.
تغییرات در عملکرد کودک
هر تغییر مهم و در عین حال غیرقابل توضیحی در رفتار یا عملکرد فرزندتان مثل زنگ خطری برای شما است. از دیدگاه مشاور کودک مشکلات اساسی یک شبه ظاهر نمی شوند.
شب ادراری، مشکلات خواب، اضطراب جدایی ناگهانی، تغییرات غذا خوردن، گوشه گیری و قلدری کردن همگی به مسئله بزرگتری اشاره دارند.
نظر دیگران را نیز جویا شوید
قبل از تصمیم گیری برای رفتن به مرکز مشاوره کودک، ممکن است در تماس با دیگران از میزان مشکل آگاه شوید. اغلب اوقات، رفتارهای مشکل ساز کودک منحصر به محیط خانه نیست. فرزند شما ممکن است در سایر عملکردهای تحصیلی یا ورزشی مشکلاتی نیز داشته باشند. دیگرانی که با کودک شما تعامل دارند، ممکن است تغییراتی را در نگرش یا عزت نفس کودک شما مشاهده کرده باشند.
شما باید با همسر یا معلمان کودک خود صحبت کنید تا ببینید آیا آنها رفتارهای نگران کننده ای را مشاهده کرده اند یا خیر. همچنین میتوانید از معلمان، مربیان، مشاوران مدرسه یا مشاوره روانشناسی کودکان برای ارزیابی عملکرد کودکتان کمک بخواهید.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
با فرزندتان ارتباط بیشتری برقرار کنید
تشخیص سلامت رفتاری و عاطفی فرزندتان همیشه آسان نیست. برای درک بهتر آنچه در دنیای کودک شما اتفاق می افتد، باید خطوط ارتباطی خودتان را با کودک تان گسترش دهید. برای تعامل سازنده با کودک خود موارد زیر را انجام دهید:
قبل از اینکه از فرزندتان کاری بخواهید، با او ارتباط برقرار کنید.
به گونه ای با کودک خود صحبت کنید که متناسب با سطح رشد او باشد.
نگرشی مثبت به فرزندتان داشته باشید.
به جای ناامیدی یا عصبانیت نسبت به فرزندتان، ابراز نگرانی کنید.
از تهدید یا قضاوت کردن کودک اجتناب کنید.
قبل از صحبت کردن به کودک خود فرصت دهید تا افکار و جملات خود را تمام کند.
برای اینکه فرزندتان بیشتر صحبت کند، سؤالات باز پاسخ از او بپرسید.
بررسی مسائل اجتماعی و عاطفی
تغییرات بزرگ زندگی فرزندتان را بررسی کنید
تغییرات ناگهانی زندگی ممکن است سلامت روانی یا عاطفی کودک شما را مختل کند. از دست دادن یکی از عزیزان یا طلاق والدین می تواند بر عملکرد کودک، تأثیر منفی بگذارد.
اگر مشاهده کردید که کودک شما بعد از چند هفته غذا نمیخورد، نمیخوابد یا عملکرد طبیعی خود را ندارد، بهتر است با یک مشاور کودک صحبت کنید.
به غم، خستگی یا گریه نامتعارف توجه کنید
اگر کودک شما شاد و پرانرژی بوده است و اخیراً به نظر می رسد که بیش از حد خسته یا بی حوصله است، بهتر است در این زمینه با مشاوره کودکان صحبت کنید. توجه داشته باشید که آیا تغییر در خلق و خو یا انرژی فرزندتان به طور ناگهانی اتفاق می افتد یا در نتیجه یک محرک خاص است.
اطلاعات دقیق از این تغییرات می تواند به مشاور کودک شما کمک کند تا بفهمد چگونه به فرزندتان کمک کند.
رابطه اجتماعی کودک را ارزیابی کنید
کودکانی که دچار مشکل هستند ممکن است از دوستان و خانواده خود دور شوند. اگر به نظر میرسد که فرزندتان دیگر نمیخواهد با دوستان یا خواهران و برادرانش بازی کند یا با آنها معاشرت کند، باید به دنبال علت و ریشه این مورد باشید. انزوای اجتماعی یا کناره گیری از دیدگاه مشاوره کودک نشانه یک مشکل اساسی و مهم است.
بهتر است از فرزندتان در مورد این تغییرات سوال بپرسید: “عزیزم، متوجه شدم که دیگر برای بازی با دوستانت بیرون نمی روی. آیا می خواهی در این مورد صحبت کنی؟”
دردهای جسمانی بی دلیل
اگر کودک شما دائماً در مورد معده درد، سردرد یا سایر علائم جسمانی ناله می کند، به شکایات او در این زمینه ها توجه کنید. این مشکلات باید با مراجعه به پزشک و استراحت حل شود، مگر اینکه کودک بیماری تشخیص داده نشده ای داشته باشد.
اگر به نظر می رسد هیچ چیز این مشکلات را کاهش نمی دهد، ریشه این شکایات جسمانی ممکن است در عملکرد عاطفی کودک شما باشد.
به فشارهای خانوادگی خود توجه کنید
مشکلات فرزندتان بر خانواده شما تأثیر می گذارد. اگر شما و همسرتان در مورد نحوه تربیت فرزند اختلاف نظر دارید، یا اگر خواهر و برادرها اغلب شکایت می کنند که همه چیز حول محور یک فرزند می چرخد، ممکن است نیاز به مشاور تربیت کودک داشته باشید.
رها کردن و بی توجهی به این مشکلات، به آسیب های جبران ناپذیری در زندگی خانوادگی شما منجر می شود.
مزایای مشاوره کودک
- بهبود سلامت روان کودک: مشاوره به کودکان کمک می نماید تا احساسات خود را بهتر مدیریت کنند و بتوانند با استرس و اضطراب مقابله کنند.
- تقویت و بهبود روابط خانوادگی: مشاوره به والدین و کودکان کمک می کند تا ارتباط مؤثرتری با یکدیگر برقرار نمایند.
- افزایش اعتماد به نفس کودک: مشاوره به کودکان کمک می کند تا به استعدادها و توانایی های خود باور پیدا کرده و اعتماد به نفس خود را افزایش دهند.
- بهبود و پیشرفت در عملکرد تحصیلی: مشاوره می تواند به کودکان کمک کند تا مشکلات یادگیری خود را برطرف کنند و عملکرد تحصیلی خود را بهبود بخشند.
تماس با مشاور و تراپی
نگرانی های خود را مستند کنید با جمع آوری اطلاعات بهتر می توانید به دکتر مشاوره کودکتان اطلاع دهید. حتی پس از مراجعه به روانشناس کودک، به نظارت بر رفتارهای فرزند خود ادامه دهید.
این اطلاعات از کودک شما می تواند به هدایت تیم مراقبت های مرکز مشاوره کودک در جهت درست کمک کند. پیشنهاد می کنیم حتما با مشاوران کودک آویژه در ارتباط باشید.
به علائم بیماری های پزشکی با دقت نگاه کنید
توجه داشته باشید که یک بیماری جسمانی حتما علائمی ایجاد می کند. علاوه بر مسائل رفتاری، اجتماعی و عاطفی، ممکن است فرزند شما یک مشکل پزشکی اساسی داشته باشد که باید به آن رسیدگی شود. ژنتیک، عدم تعادل هورمونی و آسیب به سیستم عصبی مرکزی همگی می توانند بخشی از این مشکل باشند.
حتی چیز ساده ای مانند خروپف کردن ممکن است با مشکلات رفتاری در کودکان مرتبط باشد.
با دکتر یا رونشناس کودک خود مشورت کنید
در مورد گزینه های درمانی با دکتر مشاوره کودکتان همکاری کنید. برای درمان مشکلات کودک، قبل از هر چیز باید به درستی این مشکلات ارزیابی شود. شما باید نقش فعالی در این فرآیند ایفا نمایید تا اطمینان حاصل کنید که کودک شما تشخیص مناسب و توصیه های درمانی موثری را دریافت می کند. شما می توانید با ارائه اطلاعات دقیق به دکتر مشاوره کودک خود به تسهیل این روند کمک کنید.
در مورد سلامت فرزندتان سؤالاتی بپرسید و نگرانی های خود را با مشاور کودک درمیان بگذارید.
گزینههای درمانی مختلفی برای کودکان مبتلا به مشکلات رفتاری وجود دارد، اما تشخیص صحیح کلید درمان موفقیتآمیز است.
توجه داشته باشید که دارو ممکن است به عنوان بخشی از درمان کودک شما توصیه شود.
بهترین مشاور کودک را انتخاب کنید
درمانگری را پیدا کنید که با ارزش ها و نیازهای کودک شما همسو باشد. حتی اگر از طریق ارجاع به یک مشاور کودک متصل می شوید، باز هم در مورد انواع مختلف درمان و انواع درمانگران در منطقه خود تحقیق کنید.
به دنبال مشاوره کودکی باشید که آموزش های ویژه ای برای کار با کودکان و نوجوانان دیده باشد.
به خاطر داشته باشید که هر درمانگری مناسب کودک شما نیست. به رواشناس کودکتان زمان بدهید تا ارتباط برقرار کنند، اما اگر به نظر می رسد فرزندتان با مشاور جدید ارتباط برقرار نمی کند، آماده تعویض با رواشناس کودک دیگری باشید. کارشناسان پیشتیبانی و تشخیص آویژه به شما کمک می کنند و با بررسی مشکلات کودک شما بهترین مشاور در این زمینه را به شما معرفی می کنند تا بتوانید در انتخاب مشاور به نتیجه دلخواه برسید و مشکل فرزند دلبندتان را برطرف نمایید.
روند مشاوره را برای کودک خود توضیح دهید
هنگامی که مشخص شد که فرزند شما به یک مشاور کودکان مراجعه خواهد کرد، باید فرآیند مشاوره را به نحوی که آنها می فهمند برایشان توضیح داد. بیان کنید که یک درمانگر می تواند به رفع نیازهای آنها کمک کند.[16]
ممکن است بگویید، “من و پدرت متوجه شده ایم که نمرات شما بسیار کاهش یافته است. شما همچنین از گروه موسیقی خودداری می کنید و با دوستان خود همنشینی نمی کنید. ما فکر می کنیم ممکن است برای شما مفید باشد که فردی را ببینید که با بچه هایی کار می کند که مشکل دارند. ”
اگر شما نیز به دنبال یک مشاور کودک متخصص حرفه ای هستید، به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
- تخصص و تجربه مشاور: اطمینان حاصل کنید که مشاور دارای تحصیلات و تجربه کافی در زمینه روانشناسی کودک باشد.
- روش های درمانی و مشاوره: از مشاور در مورد روش های درمانی که استفاده می نماید، سؤال بپرسید.
- ارتباط با کودک: مشاهده کنید که مشاور چگونه با کودک ارتباط برقرار می کند و آیا کودک شما احساس راحتی می کند یا خیر.
- نظرات و توصیه های دیگران: از دوستان، خانواده یا سایر والدین در مورد مشاوران خوب سؤال کنید.
در پایان یادتان باشد، مشاوره کودک می تواند هدیه ای مفید و ارزشمند برای آینده فرزندان باشد. با کمک مشاور، می توانید به کودک خود کمک کنید تا به یک فرد سالم، شاد و موفق تبدیل شود.
چرا باید برای مشاوره کودک از مشاوران آویژه کمک بگیرم؟
پدر و مادر گرامی شما پدر و مادر بودن را شاید یک بار و نهایتا سه یا چهار بار تجربه نمایید. اما مشاوران آوِیژه با علم به موضوعاتی که برای فرزندان شما پیش خواهد آمد و با تخصص در این زمینه و سالها تجربه و مشاهده هزاران مشکلاتی که کودکان برای والدین خود به وجود آورده اند می توانند به شما کمک کنند تا چالش هایی که با فرزند خود دارید را در سریعترین زمان ممکن برطرف کنید و رابطه دلنشین همراه با آرامشی را با فرزندان خود تجربه کنید.