مشاوره طلاق چرا ضروری است؟
به جرات میتوان گفت که مشاوره طلاق یکی از حساس ترین و پر چالش ترین مشاوره ها در رشته روانشناسی و آسیب شناسی اجتماعی است. اما چرا می گوییم پرچالش؟ شما چگونه می توانید به فردی که به انتهای زندگی زناشویی اش رسیده و به شدت تحت فشار روحی و روانی است، مشاوره بدهید و او را آرام کنید؟چطور می توان به این فرد امید زندگی داد؟ طلاق یکی از غم انگیزترین اتفاقات جامعه بشری است و آثار آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی جسم و روح و روان فرد تاثیر می گذارد.
اما فاجعه به اینجا ختم نمی شود. اگر در این خانواده فرزندی باشد میدانید چه به روزش خواهد آمد؟ علاوه بر این آثار طلاق روی نظام اقتصادی و اجتماعی نیز کاملا به چشم می آید. به همین دلیل مشاوران طلاق و آسیب شناسان نهایت سعی خود را می کنند که اگر حتی روزنه امیدی برای حفظ بنیان خانواده باشد آن را از زوجین آسیب دیده دریغ نکنند و حدالامکان آن ها را به زندگی بازگردانند.
مزایای مشاوره تلفنی طلاق چیست؟
مشاوره تلفنی طلاق نیز مانند مشاوره حضوری سعی دارد تا با ارائه بهترین راهکارها، این انتخاب فاجعه بار را به تاخیر بیاندازد تا شاید راهی پیدا کند که دوباره این زندگی احیا شود.
مشاوره تلفنی طلاق برای افرادی مناسب است که دوست دارند خیلی راحت مشکلاتشان را با یکی درمیان بگذارند بدون اینکه به چشمان درمانگرشان نگاه کنند یا خجالت بکشند. باور کنید بعضی از دلایل طلاق آنقدر شرم آور است که گاهی خود درمانگر تاسف می خورد. مشاوره تلفنی طلاق انتخاب فوق العاده ای برای این شرایط است.
در بعضی موارد یکی از طرفین راضی به مراجعه به مشاور حضوری نمی شود. در این شرایط خیلی راحت تلفن را بردارید و به یک مشاوره متخصص وصل شوید و مشکلتان را با او در میان بگذارید. قطعا مشکلتان را به زودی حل خواهد کرد.
برخی از زوجین متاسفانه در زندگی راهنمایی ندارند. علاوه بر این به لحاظ جغرافیایی در مکان دور افتاده ای هستند که دسترسی به مشاور نیست. در این حالت مشاوره طلاق آنلاین و روی خط منتظر تماس شماست. شک نکنید و تماس بگیرید.
بعضی از زوجین نیز به دلیل کار و مشغله زیادی که دارند وقت ندارند به مشاور مراجعه کنند. از طرفی زندگی شان به هم ریخته و از طرفی اگر کارشان را از دست بدهند دیگر آینده ای ندارند. پس راه حل چیست؟ مشاوره طلاق تلفنی در این شرایط فرشته نجات شماست. بدون ترافیک و در سریعترین زمان می توانید مشکلتان را با او درمیان بگذارید.
مشاور قبل از طلاق چه سوالاتی می پرسد؟
سوالات مشاوره طلاق معمولا در تمام زوجین یکسان است مگر اینکه مشکل خاصی داشته باشند. مهم ترین سوالاتی که مشاور قبل از طلاق می پرسد عبارت است از :
- آیا دیگر دوستش ندارید؟
- به شرایط بعد از طلاق فکر کرده اید؟
- آیا قبل از اینکه به طلاق فکر کنید حداقل دو ماه از هم دور مانده اید و اگر مانده اید آیا توانسته اید دوری یکدیگر را قبول کنید؟
- تصمیمی که گرفتید از روی عقل است یا از روی احساس ؟
- هیچ راهی وجود ندارد که از تصمیم خود منصرف شوید؟ اگر همسرتان رفتارش را ترک کند میتوانید دوباره به زندگی با او برگردید؟
- آیا راهی برای نجات این زندگی وجود دارد؟
- آیا مشاور میتواند به شما کمک کند؟ اگر می تواند چه کاری از دستش برای شما بر می آید؟
- آیا بدون همسرتان راحت و خوشحال هستید؟ اگر جوابتان بله است آیا این را از سر احساس می گویید یا عقل؟
- آیا هنوز به همسرتان حس دارید؟
- درباره ترس های قبل از طلاق چیزی می دانید؟
- اگر فرزند دارید درباره آینده فرزندتان بعد از طلاق برنامه ریزی کرده اید؟
- آیا آمادگی مشکلات مالی و روحی را بعد از طلاق دارید؟ آیا برای آن روز خود را آماده کرده اید؟
درباره جلسات مشاوره قبل از طلاق چه می دانید؟
جلسات مشاوره قبل از طلاق معمولا بین 3 تا 6جلسه متغیر است. در جلسه اول تا سوم زوجین مشکلاتشان را در حضور مشاور خواهند گفت. در جلسات بعد مشاور به آن ها پرسشنامه هایی خواهد داد و طی این پرسشنامه و با استناد به صحبت های زوجین، راهکاری های آزمایشی را در اختیار آن ها قرار داده و به آن ها فرصت می دهد تا مدتی با این روش با هم زندگی کنند. اگر راهکار جواب داد آن را ادامه خواهند داد اما اگر جواب نداد مشاوره در جلسات بعدی نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
در مورد زوجینی که طلاقشان توافقی است، دادگاه آن ها را به مشاوره طلاق ارجاع می دهد تا حدالامکان طی ۵ جلسه مشاوره اجباری انجام دهند. در طی این ۵جلسه اگر نتیجه گرفتند به زندگی مشترک باز می گردند و اگر به توافق نرسیدند به صورت توافقی از هم جدا خواهند شد.
هزینه مشاوره قبل از طلاق چقدر است؟
هزینه مشاوره قبل از طلاق به موارد زیر بستگی دارد:
- مکان مشاوره
- مدرک درمانگر
- تعداد جلسات
طبق تعرفه های سازمان هزینه مشاوره از 70 هزار تومان تا 170 هزار تومان متغیر است.
تعرفه های جلسات مشاوره طلاق به شرح زیر است:
- روانشناس دارای کارشناسی ارشد 72 هزار تومان
- دکتری معمولی 105 هزارتومان
- دکتری روانشناسی استادیار 125 هزار تومان
- دکتری دانشیار 144 هزار تومان
- دکتری استاد 165 هزار تومان
آیا مراجعه به مشاوره طلاق اجباری است؟
در ضرورت مشاوره طلاق شکی نیست. از آنجایی که آسیب های اجتماعی و روانی طلاق در عصر امروز بیش از پیش حس می شود، وجود یک راهنما باعث می شود که حدالامکان از این فاجعه شوم جلوگیری شده و تا آنجایی که ممکن است سعی شود رشته ارتباط زوجین از هم گسسته نشود. مشاوران کارآزموده و متخصص به نوعی نجات دهندگان زندگی ما هستند. در بعضی موارد زوجین حتی علت مشکلشان را نمی دانند. افرادی هم هستند که نمی دانند در زندگی مشترک از یکدیگر چه می خواهند. در این شرایط هر چه جلو و جلوتر می روند کار را برای خود سخت و سخت تر خواهند کرد و در این زمان است که در یک نقطه واقعا کم می آورند و فکر می کنند کلید مشکلاتشان طلاق است.
در حالی که حلال مشکلاتشان یک درمانگر متخصص است تا علت مشکلات را ریشه یابی کنند و با استفاده از رهنمود های او زندگی را از نو شروع کنند. همه ما نیاز به همچنین انسان متبحری در زندگی داریم. فراموش نکنید همه ما… مشاور را به چشم پزشک نبینید. او کلید حل تمام مشکلاتتان است. توصیه ما به شما این است که از نو شروع کنید. برای شروع دوباره هیچ گاه دیر نیست.
مراحل مشاوره طلاق توافقی چیست؟
مراحل مشاوره طلاق توافقی به این صورت است که زوجین طی اقدامی به دادگاه مراجعه کرده و بعد از پر کردن فرم مشخصات و توضیحات مربوط، درخواست طلاق خود را ثبت میکنند. پس از آن دادگاه به زوجین اعلام می کند که باید حداقل پنج جلسه با مشاوره طلاق صحبت کنند. پس از آن، مشاوره به دادگاه صورت جلسه ای خواهد داد و نظرش مبنی بر سازش و عدم سازش زوج و زوجه را اعلام می کند. قاضی پس از بررسی گواهی عدم امکان سازش زوجین را صادر کرده و وکلای آن ها می توانند برای ثبت طلاق اقدام نمایند.
وظایف مشاوره طلاق چیست؟
وظیفه مشاور طلاق در وهله اول حفظ رابطه زناشویی زوجین است. او تا حد امکان سعی می کند تا زوجین از طلاق صرف نظر کنند. او برای حل مشکلات و برای حل اختلافات به هر راهی واصل می شود. اما در شرایطی که راهی جز طلاق نیست، به زوجین کمک می کند تا بهترین راه را انتخاب کنند تا از آسیب های احتمالی بعد از طلاق پیشگیری کند. اما این کار را چگونه باید انجام دهد؟ البته این موضوع به مهارت و تخصص مشاور بستگی دارد.
- سوالات مشاور باید درست و اصولی و دقیق پرسیده شود.
- اگر شرایط را مهیا دید و زن و شوهر نسبت به هم نرم شدند به قول معروف باید نان را به تنور بچسباند و با حرف هایش آن ها را از طلاق منصرف کند. این به زیرکی مشاور بستگی دارد.
- مشاور باید جزئیات و شرایط را مو به مو بررسی کند. شرایط را به درستی بسنجد و حتما صحبت ها و راهکارهایش مطابق با قانون باشد.
- یکی از وظایف مهم مشاور طلاق این است که اگر زن و شوهر فرزندی داشته باشند و قصدشان طلاق است، آن ها را از شرایط حقوقی خود آشنا کنند و درباره نحوه و شرایط سرپرستی فرزندشان با جزئیات کامل توضیح دهد. علاوه بر این مشاور به فرزندشان نیز کمک می کند تا با طلاق والدینش راحت تر کنار بیاید و آسیب های روحی و روانی او را به حداقل برساند.
- مشاوره طلاق باید زوجین را نسبت به شرایط بد و آسیب های بد طلاق آگاه کند.
درباره آسیب های طلاق چه می دانید؟
آسیب های طلاق را نمی شود در بیان به تصویر کشید. تنها کسی که طلاق گرفته، تمام حس های بد را با تمام وجود لمس کرده است. حتی زمانی که فکر می کند از دست همسرش و زندگی ننگینش خلاص شده، احساس خلاء بزرگی خواهد کرد.
- ترس از تنهایی
- افسردگی
- اختلالات روانی( روانپریشی، اختلالات خواب، زودرنجی، خشم، عصبانیت، ناهنجاری و …)
- ترس از بدون پشتوانه بودن
- احساس گناه
- خیانت نسبت به فرزندان و خوشبختی در آینده آن ها
- انزوا
- استرس و اضطراب آینده
- بیماری های قلبی و عروقی
- انحرافات جنسی
- بیماری های پوستی و ریزش موی سر
- آسیب های اقتصادی و مشکلات مالی
- از دست رفتن اعتماد به نفس
- ناتوانی در اداره زندگی
- تن دادن به ازدواج موقت
- سرخوردگی های اجتماعی
- اعتیاد به مواد مخدر و الکل
- خودکشی
- جرم و بزهکاری فرزندان
- ناتوانی در تربیت فرزندان
نقش مشاوره برای پیشگیری از طلاق چیست؟
مشاوره برای پیشگیری از طلاق از ملزومات است. حتی در بعضی موارد روانشناسان اعتقاد دارند که زمانی که حس می کنید از زندگی خسته شده اید یا قدرتی برای ادامه زندگی ندارید هر چه زودتر به مشاوره مراجعه کنید و کار را به جای باریک نکشید.
مشاور به شما کمک می کند که زندگی را از زاویه دیگر ببینید.
مشاور به شما کمک می کند که روی نقاط مثبت و منفی خود بیشتر کار کنید و رفتارهای منفی خود را بهبود بخشیده و رفتارهای مثبت خود را تقویت کنید.
مشاور به شما می آموزد که در دعواها و اختلافات خانوادگی چطور خشم خود را کنترل کنید و به شما آموزش میدهد چطور و با چه زبانی خواسته هایتان را به هم بگویید.
مشاور به شما مهارت خوب شنیدن را می آموزد. متاسفانه بسیاری از زوجین هنگام درگیری به هیچ عنوان صبر ندارند و آنقدر جر و بحث می کنند که گاهی حرف های خود را هم نمی شوند چه برسد حرف های همسرشان را.
مشاور به شما کمک می کند که مثبت باشید و از لحاظ عاطفی فردی متعادل بار بیایید نه اینکه گاهی آتش عشقتان آنچنان شما را بسوزاند که گویی هیچگاه اینگونه عاشق نشده اید و فردای همان روز به فردی یخ زده تبدیل شوید که هیچ احساسی در دلش ندارد.
مشاور به شما کمک می کند که در دعوا وجنجال ها و چالش های زندگی انعطاف پذیر باشید. چه اشکالی دارد اگر شما کوتاه بیایید؟ چه اشکالی دارد که شما جواب ندهید؟ اگر اجازه دهید طرف مقابلتان خود خواهد فهمید که رفتارش اشتباه بوده و خودش از شما معذرت خواهی خواهد کرد.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
در جواب توهین گاهی سکوت کنید
برای آرام کردن تنش های زندگی، همه نیاز به یک نفر سومی دارند که وضعیت را بهبود ببخشد. اجازه ندهید شرایط از این که هست بدتر شود. بحران را مدیریت کنید تا بتوانید زندگی شادی داشته باشید. قطعا هیچ کدام از ما دوست نداریم در راهروی دادگاه های طلاق صبح تا شب بدویم و آخر زمانی که به نتیجه رسیدیم تنها و بی کس بشویم . اگر این متن را می خوانید و در زندگی خود مشکل دارید، همین الان با یک مشاور متخصص تماس بگیرید و زندگی تان را نجات دهید.
آیا فرزندان طلاق هم نیاز به مشاوره دارند؟
مشاوره برای فرزندان طلاق گاهی از مشاوره زوجین نیز مهم تر و ضروری تر است. زیرا بیشترین آسیب ناشی از طلاق را کودکان متحمل می شوند. آسیب هایی نظیر ترس، اضطراب، مشکلات یادگیری، افسردگی و گوشه گیری و انزوا، در تمام کودکان طلاق به چشم می خورد.
مشاور علاوه بر اینکه به کودک کمک میکند که طلاق پدر و مادرش را بپذیرد و با این مساله کنار بیاید، به پدر و مادر توصیه می کند که مدتی بیش از پیش به فرزندشان محبت و توجه کنند.
زوجین آموزش می بینند که بعد از طلاق چگونه با فرزندشان رابطه داشته باشند و چطور با او رفتار کنند. به او توضیح بدهند که علت طلاق آن ها عدم تفاهمشان بوده و اگر با هم بودند شرایط بیش از پیش بد و بدتر میشده. آرامش او در طلاق است تا کمتر جر و بحث بشنود و دعوا و کتک کاری ببیند.
درباره مدت زمان مشاوره قبل از طلاق چه می دانید؟
مدت زمان مشاوره قبل از طلاق به دو صورت است.
- حالت اول :
زوجین قبل از اینکه تصمیم به طلاق بگیرند به صورت آزاد به یکی از مراکز مشاوره مراجعه می کنند و مشکل خود را با مشاور درمیان می گذارند. در صورتی که مشاور بتواند به آن ها کمک کند که از طلاق منصرف می شوند و زندگی جدید با متد جدید را شروع می کنند. این جلسات بین 1 تا 7 جلسه ممکن است متفاوت باشد. حالت
- حالت دوم
زوجین به دادگاه مراجعه می کنند. دادگاه طی حکمی آن ها را وادار می کند به مشاور طلاق مراجعه کنند زیرا نظر مشاور روانشناس نیز باید ضمیمه پرونده باشد. این مشاوره حدود 5 جلسه طول خواهد کشید. زمان این مشاوره از یک ماه تا 45 روز است. یعنی زوجین موظف هستند طی 45 روز تصمیم خود را سبک و سنگین کنند. سپری شدن 45 روز یا 1 ماه و 15 روز اجباری است.
ضرورت مشاوره طلاق چیست؟
ضرورت مشاوره طلاق با بیشتر شدن مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بیش از پیش به چشم می آید. مشاوره به دو صورت به فرد کمک می کند:
- مشاوره قبل از طلاق
در این نوع مشاوره ، مشاوره سعی می کند حدالامکان با ارائه راهکارهایی اجازه ندهد یک زندگی به راحتی از هم پاشیده شود. در این نوع مشاوره ، مشاور به صورت انفرادی یا با دو نفر به بحث و گفتگو می پردازد. علت این تصمیم را جویا می شود و پس از ریشه یابی و شناسایی علت اصلی، اگر قابل حل بود، جواب مشکل را به زوجین ارائه میدهد. مهارت های ارتباط فردی را در زوجین تقویت می کند و تا جایی که امکان دارد سعی می کند که نکات منفی و رفتارهای بد را در زندگی دو طرف کمرنگ و کمرنگ تر کند. این کار بزرگی است و نیازمند مهارت و تخصص است. به گفته روانشناسان اگر به درستی و در جای درست از مشاوره استفاده کنید قطعا فکر طلاق به ذهنتان خطور نخواهد کرد.
مشاوره بعد از طلاق
اهمیت مشاوره بعد از طلاق هم دست کمی از مشاوره قبل از طلاق ندارد. بیشتر زوجینی که طلاق گرفته اند به شدت بحران زده هستند. این افراد نمی دانند خود را چگونه آرام کنند و چطور با این اتفاق تلخ کنار بیایند. بعضی از افراد علاوه بر شکست در زندگی شکست عشقی هم خورده اند و این کار را برای مشاور سخت تر سخت تر میکند. مشاوره موظف است که چگونه با این پریشانی کنار بیاید و خود را از هیجانات منفی دور کند.
- یادگیری خویشتن داری
- رسیدن به آرامش
- درمان مشکلات و بیماری ها
- آمادگی برای ازدواج مجدد
- یادگیری مهارت فراموش کردن اتفاقات بد
- آشنایی با نقاط ضعف و قدرت
- آموزش تربیت فرزند بدون وجود همسر و …..
از دیگر اهدافیست که مشاوره طلاق آن را بررسی خواهد کرد.
مرحله بعد از مشاوره طلاق چیست؟
مرحله بعد از مشاوره طلاق در دادگاه، گرفتن گواهی عدم سازش است. به این صورت که ابتدا یکی از زوجین با شناسنامه و عقد نامه خود به دادگاه رفته و آنجا درخواست خود را ثبت می کنند. پس از آن دادگاه زوجین را مکلف می کند که به مشاوره مراجعه می کنند. مشاوره طلاق در این شرایط حدود 5 جلسه به طول می انجامد و این 5 جلسه روی هم رفته حدود 45 روز طول خواهد کشید.
اگر طی این 45 روز، زوجین به نتیجه نرسیدند، مشاور نتیجه را صورتجلسه کرده و گواهی عدم سازش را صادر می کند. اگر به نتیجه رسیدند و از طلاق منصرف شدند پرونده مختومه است و زوجین می توانند مدارک را از دادگاه بگیرند و به زندگی خود ادامه دهند که امیدواریم تمام پرونده های طلاق ختم بخیر شود و هیچ خانواده ای از هم متلاشی نشوند.
سوالات متداول
آیا شرکت در جلسه مشاوره در مورد طلاق توافقی است یا اجباری؟
شرکت در جلسات مشاوره طلاق، حتی در مواردی که طلاق توافقی است ، اجباری می باشد. دو طرف باید در جلسات حضور داشته باشند تا گواهی لازم را گرفته و در هنگام ثبت دادخواست به قاضی ارائه دهند.
چه زمان به مشاوره طلاق نیاز داریم؟
زمانی که زوجین حس کنند در کنار هم خوشبخت نیستند و هیچ وجه اشتراکی با هم ندارند یا یکی از زوجین به وعده هایش عمل نکرده و آنقدر تحت فشار هستند که ادامه زندگی برایشان مقدور نیست در این صورت تصمیم نهایی را برای طلاق گرفته اند. این افراد باید به مشاوره طلاق مراجعه کرده و او را از علت تصمیمشان آگاه کنند. در شرایطی هم زوجین مستقیما به دادگاه مراجعه می کنند و دادگاه آن ها را ملزم می کند که به صورت اجباری در جلسات مشاوره طلاق شرکت کنند.
شرکت نکردن در مشاوره قبل از طلاق به چه معناست؟
در صورتی که زوج یا زوجین در مشاوره شرکت نکند مشاور به دادگاه اعلام می نماید که امتناع کرده اند. چون این مشاوره ها اجباری است دادگاه حکم را تا زمان حضور زوجین به تعویق می اندازند. نکته دیگر اینکه در مشاوره اجباری قبل از طلاق زوجین می توانند از وکیل خود بخواهند که به جای آن ها در این جلسات شرکت کند. نکته آخر اینکه هیچ کس جز خود شما دلسوز زندگی تان نیست. بهترین انسان ها هم نمی توانند شرایط شما را آنگونه که هست درک کنند. پس بهتر است قبل از رفتن به دادگاه تصمیم عاقلانه ای بگیرید و اگر راهی وجود دارد از طلاق چشم پوشی کنید.
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستامرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژهخدمات متنوعی را در زمینهمشاوره قبل از طلاقبه شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .