چگونه روابط اجتماعی بهتری داشته باشیم؟ چگونه در روابط اجتماعی موفق باشیم؟ تقویت روابط اجتماعی یکی از بهترین راه ها برای برقراری ارتباط سالم با دیگران و داشتن یک زندگی شاد و موفق است. کیفیت روابط شما با دیگران می تواند بر بخش های مختلف زندگی شما تاثیر بگذارد. داشتن مهارت روابط اجتماعی می تواند به شما کمک کند تا بهتر با مشکلات خود کنار بیاید و دوستان خوب و مناسبی برای خود پیدا کنید. متاسفانه امروزه با گسترش شبکه های اجتماعی و افزایش استفاده از فضای مجازی، ارتباط اجتماعی ضعیف شده است. روابط اجتماعی ضعیف از خانواده ها شروع شده و به سطح جامعه گسترش می یابد. روابط اجتماعی ضعیف باعث می شود افراد با دوستان، آشنایان، همکاران و … دیگر ارتباط اجتماعی قوی نداشته باشند.
برای بالا بردن روابط عمومی راهکارهای زیادی وجود دارد. مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه به بررسی راه های افزایش روابط اجتماعی پرداخته و برای درمان روابط اجتماعی ضعیف راهکارهای مناسبی را در این مقاله نگارش کرده اند. اگر شما نیز به دنبال افزایش روابط اجتماعی خود هستید و می خواهید روابط اجتماعی خود را بهبود ببخشید، پس حتما مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.
روانشناسی روابط اجتماعی
طبق روانشناسی روابط اجتماعی، روابط اجتماعی سالم شامل ایجاد و حفظ ارتباطات اجتماعی با دیگران است. داشتن روابط نزدیک با اعضای خانواده، دوستان، همکاران و … بسیار مهم است. تقویت روابط اجتماعی سالم باعث می شود که شما احساس حمایت کنید و برای تمرکز بر روی وظایف و نقش های خود در زندگی و یا حتی کار، بهتر عمل کنید. دوستی های قوی و روابط اجتماعی بالا به طور کلی برای سلامتی شما چه جسمانی چه روانی شما بسیار مفید است. افزایش روابط اجتماعی به شما کمک می کند تا:
اهداف خود را پیدا کرده و به راحتی آنها را دنبال کنید.
باعث می شود که شما سبک زندگی سالم تری داشته باشید.
در مواقع سختی ها و مشکلات می توانید از حمایت اطرافیان و دستان خود استفاده کنید.
دیگر تنها نیستید و از منزوی بودن و گوشه گیری نجات می یابید.
استرس شما کاهش می یابد.
چگونه روابط اجتماعی خود را بالا ببریم؟
تقویت روابط اجتماعی و بالا بردن روابط عمومی بخش مهمی از ایجاد دوستی های غنی، لذت بردن از خود در جمع و موفقیت در حرفه و تخصص شما به شمار می رود. اگر شما یک فرد خجالتی باشید که ارتباط اجتماعی ضعیفی دارید، در گفتگو با افرادی که نمی شناسید دچار مشکل می شوید. نداشتن روابط اجتماعی بالا باعث می شود که شما نتوانید به خوبی زندگی کنید و از لحظات خود لذت ببرید. اما نگران نباشید. خوشبختانه راه های زیادی برای افزایش و بهبود روابط اجتماعی وجود دارد. در این قسمت نکات مهم در روابط اجتماعی و ترفندهای تقویت روابط اجتماعی را به شما آموزش می دهیم. پس با اعتماد به نفس و پشتکار قوی شروع کنید و روابط اجتماعی خود را بهبود بخشید.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
گفت و گو را با یک جمله ساده اما خوب شروع کنید
سلام و احوال پرسی و تعارف ها یک راه عالی برای شکستن یخ روابط اجتماعی است. نگاهی گذرا بیندازید تا مطمئن شوید که فرد عجله ندارد. سپس سلام کنید و با احوال پرسی گفتگو خود را آغاز کنید. گفتگوی خود را با به اشتراک گذاشتن بینش های ساده و پرسیدن سوالات ادامه دهید. گفتگو دوستانه با یک غریبه راهی آسان برای تقویت مهارت های اجتماعی شما است. می توانید با جملاتی مانند: من عاشق رنگ کت شما شدم، واقعا مدل مو زیبایی دارید و … شروع کنید.
مانند یک فرد با اعتماد به نفس رفتار کنید
شما می توانید مانند فردی اجتماعی رفتار کنید. حتی اگر خودتان می دانید که روابط اجتماعی ضعیفی دارید. تصمیم بگیرید با افراد جدید صحبت کنید و وارد گفتگو شوید. حتی اگر در مورد این گفتگو نگران هستید و یا احساس اضطراب می کنید. اجازه ندهید احساستان شما را از داشتن روابط اجتماعی قوی باز دارد. با گذشت زمان، برقراری ارتباط اجتماعی سالم با دیگران برای شما آسان تر خواهد شد و شما به سرعت شروع به بهبود مهارت های اجتماعی خود خواهید کرد.
شرکت در کلاس ها و باشگاه ها ورزشی و هنری
رفتن به باشگاه ورزشی، عضویت در تیم ورزشی، شرکت در کلاس های هنری مانند موسیقی و … همگی راه های عالی برای افزایش روابط اجتماعی هستند. با شخصی که در نزدیکی شما نشسته است صحبت کنید. ایجاد یک محیط سرگرم کننده و اجتماعی، یک زمین تمرین عالی برای بهبود روابط اجتماعی شما است.
ارتباطات خود را گسترش و بهبود دهید
اگر شما بتوانید با افراد ارتباط خوبی برقرار کنید، مهارت اجتماعی شما تقویت می شود. به یاد داشته باشید که مهارت های اجتماعی ریشه در ارتباطات اجتماعی سالم دارند. هنگامی که با فرد جدیدی آشنا شدید، سعی کنید پس از معرفی خود، نام او را به خاطر بسپارید. صدا زدن افراد با نام هایشان ارتباطات شما را تقویت کرده و راه بسیار خوبی برای متمایز کردن خود در یک مکالمه خواهد بود.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
نظرات خود را به دیگران تحمیل نکنید
از تحمیل یک موضوع به دیگران هرگز استفاده نکنید. در عوض، در مورد یک موضوع کلی که دیگران نیز دوست دارند در رابطه با آن صحبت کنند، گفتگو کنید. مانند آب و هوا، قیمت سکه و … به یاد داشته باشید که افرادی که دارای مهارت اجتماعی قوی هستند، هرگز نظرات و انتخاب های خود را به دیگران تحمیل نمی کنند. پس سعی کنید موضوعات مورد بحث را کلی و گسترده نگه دارید، تا کسی از نظرات شما ناراحت نشود.
منفی نگری و شکایت ممنوع
منفی نگری و شکایت در مکالمات می تواند به یک چالش بزرگ تبدیل شود. موضوعات شاد و بحث های جالب را برای مکالمات خود انتخاب کنید. با انتخاب موضوعات مناسب و شاد، به جای شکایت ها یا اظهار نظر منفی، تاثیر مثبتی در مکالمات و روابط اجتماعی خود بگذارید. مثبت اندیشی یک راه مطمئن برای ایجاد تاثیر خوب در اطرافیان است. به جای شکایت از آب و هوا یا چیزهای منفی دیگر، در مورد اتفاق مثبتی که این هفته برای شما افتاده است، صحبت کنید.
به زبان بدن خود دقت کنید
ارتباط غیر کلامی بسیار مهم است. وضعیت بدنی خوب به شما کمک می کند علاقمند و درگیر به نظر برسید. بنابراین سعی کنید در طول مکالمات خود، زبان بدن مناسبی داشته باشید. سعی کنید سر خود را خم نکنید یا اخم نکنید. با حرکات چشم و صورت خود به طرف مقابل نشان دهید که برای او و حرف هایش ارزش قائل هستید و حواستان به اوست. داشتن زبان بدن خوب راهی عالی برای تقویت مهارت های اجتماعی است. پس نسبت به حرکات و رفتارهای خود دقت کنید. نگاه نکردن به شخص هنگام گفتگو می تواند نشان دهنده عدم علاقه یا بی احترامی به او تلقی شود.
شنونده خوبی باشید
هنگامی شما می توانید ارتباط اجتماعی قوی داشته باشید، که هم گوینده و هم شنونده خوبی باشید. اینکه بتوانید در جمع ها به خوبی سخن بگویید و مکالمه خوبی داشته باشید مهم است. اما به همان اندازه گوش دادن به صحبت های دیگران و اهمیت دادن به آنها نیز مهم است. یک شنونده فعال و بادقت، بخش کلیدی مهارت های اجتماعی خوب است.
سوالات باز بپرسید
اگر نمی دانید چگونه مکالمه خود با دیگران را ادامه بدهید، از پرسیدن سوالات باز استفاده کنید. برخی از سوالات به شما کمک می کنند تا مکالمه شما ادامه یابد. مثلا می توانید بپرسید برنامه آخرهفته ات چیست؟ یا روز خود را چگونه سپری کرده ای؟ و … این گونه سوالات به شما کمک می کند تا مکالمه طولانی مدت تری داشته باشید.
با صدای بلند و مقتدرانه صحبت کنید
به صحبت های دیگران گوش دهید و اگر نظر یا حرف های مناسبی داشتید، ارائه دهید. با صدای بلند و مقتدرانه صحبت کنید تا سایر افراد حاضر در گفتگو مکث کنند و به شما گوش دهند. مثلا اگر شما و برخی از دوستانتان در مورد تعطیلات تابستانی صحبت می کنید، ممکن است تجربه شما از آنچه که در تابستان گذشته داشته اید، بسیار مهیج و جالب باشد. پس آن را بیان کنید و مکالمه را ادامه دهید. مکالمات گروهی می تواند بسیار مهیج و سرگرم کننده باشد. همچنین راه مناسبی برای بهبود مهارت های اجتماعی و تقویت روابط اجتماعی هستند.
پایان درست مکالمه بسیار مهم است
اگر موضوعی به ذهنتان نمی رسد و یا دیگر حرفی برای گفتن ندارید، اشکالی ندارد. با یک عذرخواهی به کارهای دیگری که باید انجام بدهید اشاره کنید و بگویید که باید بروید. از شخص به خاطر وقتش تشکر کنید و به او بگویید که مشتاق صحبت کردن با او در آینده هستید. پایان درست یک مکالمه به اندازه شروع و یا حفظ آن، مهم است. برای داشتن روابط دوستانه و پایدار ماندن روابط عمومی خود، بر روی پایان دادن به مکالمات خود دقت کنید.
نکاتی از مکالمات را به ذهنتان بسپارید
داستان ها و حقایقی که شخص مقابل برای شما تعریف می کند را ساده نگاه نکنید. سعی کنید مهم ترین آنها را به ذهنتان بسپارید. به خاطر سپردن نکات مکالمه می تواند شما را از بقیه افراد متمایز کند. اگر مجدد با آن شخص ملاقات کردید، به چیزی اشاره کنید که آنها در گفتگوی قبلی به آن اشاره کرده بودند. این کار آنها را شگفت زده می کند و آنها از توجه و دقت نظر شما به جزئیات قدردانی خواهند کرد. مثلا می توانید بگویید: حال پدرت که گفتی بیمار است بهتر شد؟ یا مسافرت چگونه بود؟ آیا دخترت توانست در تیم ورزشی مورد علاقه اش ثبت نام کند؟
البته به یاد داشته باشید که از پرسیدن سوالات خصوصی و محرمانه زندگی افراد جدا اجتناب کنید. هرگز سوالاتی نپرسید که به معنای سرک کشیدن تلقی شود. در این مواقع شما را یک آدم فضول دانسته و سعی می کنند روابط اجتماعی خود را با شما قطع کنند. پس به جا و عاقلانه سوال کنید.
قاطعیت داشته باشید
برخی از افراد تصور می کنند که قاطعیت داشتن و گفتن نظرات و افکار خود، آنها را از رابطه دور می کند و یا ارتباط اجتماعی ضعیفی را به نمایش می گذارد. در صورتی که اصلا این گونه نیست. قاطعیت شما را خودخواه یا بی دست و پا نشان نمی دهد. اصلا اشکالی ندارد که افکار و نظرات خود را بیان کنید. اعتماد به نفس خود را تقویت کنید و نظرات خود را به صراحت بیان کنید. البته دقت کنید که در بیان نظرات خود، از کلمات و جملات محترمانه استفاده کنید. هرگز با صحبت های خود به کسی توهین نکنید و یا او را تمسخر نکنید. به یاد داشته باشید که ایستادگی برای خود و آنچه که به آن اعتقاد دارید، یک مهارت اجتماعی ارزشمند است.
تعریف و تمجید را فراموش نکنید
برای افزایش ارتباط اجتماعی خود، سخاوتمندانه صحبت کنید. تعریف و تمجید صحیح و به جا از دیگران می تواند راه مناسبی برای بهبود روابط اجتماعی و باز کردن گفتگو باشد. مثلا از همکار خود و ارائه بینظیر او تعریف کنید. یا از همسایه خود برای ماشین جدید یا تیپ خوبی که دارد تعریف کنید. تعریف از دیگران می تواند به آنها نشان دهد که شما خواستار برقراری روابط دوستانه با آنها هستید. البته در تعریف و تمجید خود زیاده گویی و اغراق نکنید. اگر آشپزی او خوب نیست، بی دلیل و برای تملق از او تعریف نکنید. این رفتار شما کاملا مشخص است که تعریف اغراق آمیز بوده و ممکن است حتی طرف مقابل را بیش از اندازه ناراحت کند.
در جریان رویدادهای روز مره باشید
اتفاقات و رویدادهای فعلی را بخوانید تا چیزی برای صحبت کردن با مردم داشته باشید. داشتن اطلاعات کافی و مفید به شما کمک می کند تا روابط اجتماعی سالم داشته باشید. البته سعی کنید از هر چیزی که خیلی بحث برانگیز است، مانند سیاست اجتناب کنید. اما در مورد اخبار دیگری که ممکن است جالب باشد، صحبت کنید. این کار به شما در داشتن روابط اجتماعی قوی کمک می کند.
درباره مهارت های اجتماعی مطالعه کنید
کتاب های زیادی در بازار وجود دارد که می تواند به شما در یادگیری مهارت های اجتماعی خاص و راه های شروع مکالمات کمک کند. البته به یاد داشته باشید که صرفا خواندن کتاب در مورد این مهارت ها شما را به متخصص تبدیل نمی کند. شما باید آنها را بارها و بارها تمرین کنید. اگر نمی دانیم چگونه از راهکارها برای بالا بردن ارتباط عمومی خود استفاده کنید و نحوه به کارگیری راهکارهایی که مطالعه کرده اید را بلد نیستید. می توانید به مشاوره فردی مراجعه کنید و از مشاور بخواهید که به شما کمک کند تا ارتباط اجتماعی خود را بهبود بخشید.
داشتن اخلاق خوب را تمرین کنید
تعامل اجتماعی در روانشناسی همراه با اخلاق خوب است. اخلاق خوب تا حد زیادی به بهبود روابط اجتماعی کمک می کند. مودب بودن، قدردانی کردن، درست صحبت کردن، دوری از تمسخر و … را تمرین کنید. این کار شما را یک انسان با شعور و اجتماعی نشان می دهد که می تواند به راحتی با دیگران ارتباط مفید برقرار کند.
از مشاوره کمک بگیرید
اگر تلاش خود را کرده اید اما ارتباط اجتماعی ضعیف دارید و راهی برای درمان ارتباط اجتماعی ضعیف خود پیدا نکرده اید، بهتر است به مشاوره خانواده و یا روانشناس مراجعه کنید. مشاور به شما کمک می کند تا علت روابط اجتماعی ضعیف خود را پیدا کرده و برای درمان آن تلاش کنید. او به شما راه های افزایش ارتباط اجتماعی و بهبود روابط اجتماعی را آموزش می دهد و داشتن روابط اجتماعی قوی را خواهید آموخت.
سخنی از مشاوران آویژه
مهارت های اجتماعی ضعیف می تواند تاثیرات زیادی در زندگی شما داشته باشد. پس بهتر است که به دنبال راه های افزایش روابط اجتماعی باشید. خوب است که مهارت های اجتماعی خود را ارزیابی کنید و ببینید کدام یک را می توانید بهبود بخشید تا بهترین باشید. داشتن ارتباط اجتماعی قوی به شما کمک می کند تا در بین همکاران، دوستان، اعضای خانواده و حتی اجتماعات عمومی بهترین باشید. اگر نمی توانید به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید و یا نمی دانید که چگونه مکالمه ای را آغاز کنید. به این دلیل است که شما ارتباط اجتماعی ضعیفی دارید. درمان ارتباط اجتماعی ضعیف، شما را به یک فرد با اعتماد به نفس، خوش صحبت، جذاب و قدرتمند و … تبدیل می کند.
سوالات متداول
چگونه می توان روابط اجتماعی را تقویت و بهبود بخشید؟
بخشی از ایجاد روابط قوی داشتن ارتباطات خوب، باز و منظم است. این را می توان با به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات خود با خانواده، دوستان و همکاران مورد اعتماد انجام داد.
چرا نیاز به تقویت روابط اجتماعی وجود دارد؟
داشتن روابط اجتماعی قوی حس ارتباط، هدف، حمایت و در نهایت سلامت و طول عمر بهتر را برای ما فراهم می کند. طبق مطالعات انجام شده، افرادی که روابط رضایت بخشی با خانواده، دوستان و اعضای جامعه دارند؛ شادتر هستند، مشکلات سلامتی کمتری دارند.
بهترین راه برای کسیکه روابط عمومی ضیعف دارد برای شروع این است که در جمع تا جای که سعی دارد سکوت کند وبیشتر شنوده باشد زمانی که جمع حرفهای خود را زدند مطمعنا درجای نیاز است که فرد ی که روابط ضعیف دارد شروع به حرف زدن کند
زنی با مرد اگه مردی گاوی اگه زنی باید نمونه باشی
به نام خدا من ۵۲ سالم من دررابطه عمومی با دیگران خیلی ضعیف هستم میخوام بادیگران رابطه برقرار کنم میمونم چی سوالی بکنم یاحرفی بزنم که طرف ناراحت بشه یا میخوام حرف بزنم طرف مسخره کنه درآخر از شماکمک میخوام ممنون ازشما
سلام وقت بخیر از گروه مشاوره و روانشناسی آویژه بسیار سپاسگزارم برای راهنمایی ها من هم دقیقا مشکل این دوست عزیزمان رو دارم ۳۸سالمه لطفاً راهنمایی بفرمایید ممنونم