کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

8 راهکار برای اینکه فرد خجالتی و کم حرفی نباشیم؟

8 راهکار برای اینکه فرد خجالتی و کم حرفی نباشیم؟
لطفا به این مقاله امتیاز دهید

آیا خجالت می کشید در جمعی به راحتی صحبت کرده و نظرتان را بگویید؟ چگونه خجالتی و کمرو نباشیم؟ هیچ ایرادی ندارد؛ همه افراد در مهارت های اجتماعی شبیه یکدیگر نیستند و با هم فرق می کنند.

❇️ برای همه آسان نیست که به راحتی با دیگرانی که می توانند غریبه و یا حتی آشنا باشند، ارتباط کلامی برقرار کنند. با این وجود راه های زیادی برای درمان خجالتی بودن وجود دارد.

❇️ شما با استفاده از راهکارهای درمان کم رویی و کم حرفی می توانید دیگر فردی خجالتی نباشید و بتوانید بدون هیچ ترس و استرسی با دیگران حرف زده و نظرتان را بگویید.

به دلیل سوالات مکرر شما در رابطه با راهکارهایی برای برطرف کردن کم رویی و خجالت کشیدن از حرف زدن در جمع و اینکه چگونه خجالتی و کم حرف نباشیم؟

⬅️ مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی دلایل کمرویی افراد، احساس خجالت و راهکارهایی برای درمان کمرویی و خجالتی بودن و خجالت کشیدن از حرف زدن در جمع پرداخته و مقاله جامع و کامل زیر را نگارش کرده اند.

⚠️ اگر از خجالتی بودن خود خسته شده اید و احساس خجالت اجازه صحبت کردن در جمع را از شما گرفته است، مطالعه مقاله زیر را از دست ندهید. کافی است مقاله زیر را تا انتها بخوانید و یاد بگیرید چگونه فرد خجالتی و کم رو نباشید.

چرا خجالت می کشیم؟

خجالت کشیدن، احساس بی کفایتی ناشی از باورهای منفی نهادینه شده در درون هر فرد است که خود را با آنها توصیف می کند.

✅ علت اصلی خجالت کشیدن تقریبا همیشه می تواند به تجربیات گذشته شما که مربوط به احساس قضاوت، انتقاد و یا طرد شدن از سوی شخص دیگری است، مرتبط باشد.

✅ در اصل ناامنی های شخصی، اسرار، اشتباهات، عیب و ایراداتتان، همگی می توانند واکنش های مربوط به شرم و خجالت را در وجود شما تحریک کرده و باعث شوند به شدت و کاملا خودآگاه به فردی خود انتقادگر و خجالتی تبدیل شوید.

 

✅ می توان گفت شما زمانی به فردی خجالتی و کمرو تبدیل می شوید که نسبت به خود احساس بدی داشته و گمان می کنید فردی بی لیاقت و بی ارزش هستید. این احساس در موقعیت های گوناگون بسیار متفاوت بوده و در برخی از شرایط بیشتر خود را نشان می دهد.

✅ قطعا شما هم جزء آن دسته افرادی هستید که در صورت داشتن احساس خجالت و کمرویی، سعی می کنید از بقیه کناره گیری کرده و یا جنبه هایی از خود را که احساس می کنید منجر به طرد شدنتان از دایره دوستان و آشنایان می شود، کاملا پنهان کنید. با این حال این روش، راه حل خوبی نبوده و به شما کمکی در برطرف کردن حس خجالت و کمرویی تان نمی کند.

برای دانستن راهکارهای درمان کامل افسردگی بدون دارو و پیشگیری از بروز عوارض جبران ناپذیر آن مقاله رو به رو را مطالعه نمایید: درمان افسردگی بدون دارو

عوامل احساس خجالت و کم رویی

به طور کلی سه عامل اصلی در زمینه خجالتی بودن و کمرویی شما بسیار موثر هستند:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه 8 راهکار برای اینکه فرد خجالتی و کم حرفی نباشیم؟ با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

ژنتیک

اگر اعضای خانواده شما یعنی پدر و مادرتان، افرادی خجالتی هستند، طبیعی است تحت تاثیر انتقال ژن، شما هم تا حدی شبیه به آنها فردی خجالتی و کمرو باشید. عامل اصلی این ویژگی می تواند یا ژنتیکی باشد یا تحت تاثیرات محیطی و یا ترکیبی از هر دو عامل.

با این وجود، هرگز نمی توان اینطور پیش بینی کرد که اگر شما در کودکی فردی خجالتی بوده اید، این ویژگی را در زمان بزرگسالی هم داشته باشید.

تاثیرات محیطی

محیطی که در آن بزرگ شده و رشد کرده اید، تاثیرات بسیار زیادی بر روی شخصیت شما دارد. محیط می تواند برای سال های بسیار زیاد بر روی شخصیت شما تاثیر داشته باشد. داشتن والدین سخت گیر در دوران کودکی که نمی گذاشتند، در آن دوران آزادانه کارهایی که دوست داشتید را انجام دهید، موجب این می شود که در دوران بزرگسالی بسیار سخت تر از منطقه امن خود که همان زندگی در خانه و در کنار خانواده تان است، بیرون بیایید.

البته حتی اگر شما در دوران کودکی در محیطی ناامن بزرگ شده باشید، این احتمال که بدون هیچ ترس و خجالتی وارد محیط های اجتماعی دیگر شوید، بسیار کمرنگ می شود.

فرد خجالتی و کم حرفی

تجربیات آسیب زا

تجربیات آسیب زای دوران کودکی می توانند تا زمان بزرگسالی همراه شما باشند. به عنوان مثال تجربه آزار و اذیت دیدن در دوران کودکی، کتک خوردن شما از خانواده، احساس کمرویی شما در بزرگسالی را در جمع دوستان و هم سن و سال هایتان را بسیار تشدید می کند.

حتی اگر در دوران جوانی به خاطر سرگرمی ها و علایقی که داشتید، مورد تمسخر قرار گرفته باشید، ممکن است اکنون در بیان آن علایق و احساسات تردید داشته باشید. تجربه ای مانند طلاق و مرگ در خانواده نیز می تواند به کمرویی و خجالتی بودن شما منجر شود.

اگر احساس عذاب وجدان و گناه دائم شما را آزار می دهد بهتر است مقاله رو به رو را مطالعه نمایید: از بین بردن احساس گناه

رابطه کمرویی و سلامت روان چیست؟

🔘 خجالت کشیدن و سلامت روان، رابطه وابسته ای به هم دارند که در آن هر یک می تواند دیگری را تحریک و تشدید کند. باید بدانید که احساس خجالت همیشگی تان ارتباط بسیار نزدیکی با میزان عزت نفس پایین شما و تصورات منفی نسبت به خودتان دارد و می تواند تمامی جنبه های فکری زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

🔘 حس خجالت و کمرویی بیشتر زمانی به سراغتان می آید که مبتلا به افسردگی، اضطراب باشید و یا اینکه در مراحلی از زندگی دچار آسیب های روحی و روانی شدیدی شده باشید.

🔘 تحقیقات مرکز مشاوره آویژه نشان می دهد، حتی تجربه سطوح بالای خجالت و کمرویی زمینه ساز طیف وسیعی از رفتارهای پرخطر در شما خواهد شد؛ روی آوردن به مصرف مواد مخدر، استفاده از داروهای آرام بخش، آسیب رساندن به خودتان و حتی خودکشی از این موارد هستند.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه 8 راهکار برای اینکه فرد خجالتی و کم حرفی نباشیم؟ با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

تفکرات یک فرد خجالتی چگونه است؟

اگر شما جزء افراد خجالتی و کمرو هستید احتمالا اینگونه فکر می کنید:

🔴در مورد آینده بدبین هستید.

🔴بیش از حد بر عیب و ایرادات خود تمرکز می کنید.

🔴نشخوار فکری شما در مورد گذشته و اشتباهاتتان بسیار زیاد است.

🔴اغلب نسبت به دیگران بی اعتماد بوده و شکاک هستید.

🔴پیش بینی های شما در مورد آینده همه بر پایه ترس و شکست است.

🔴به دلیل تمرکز بیش از حد بر ویژگی های منفی خودتان، شناخت کمی نسبت به بقیه افراد دارید.

احساسات یک فرد خجالتی و کمرو چگونه است؟

اگر شما جز افراد خجالتی و کمرو هستید احتمالا احساساتی مشابه موارد زیر را تجربه می کنید:

🟩احساس خجالت و یا کم بینی شدید نسبت به خودتان دارید.

🟩تمایل به کناره گیری از افراد دیگر داشته و سعی می کنید خودتان را از جمع دور نگه دارید.

🟩احساس ضعف، درماندگی و حقارت می کنید.

🟩مشکلات معده شما زیاد است و مدام احساس تهوع و بیماری دارید.

🟩احساس جدا شدن از زمان حال را در زندگی تان دارید.

🟩از بی ثباتی عاطفی رنج می برید و مدام بدخلق هستید.

رابطه کمرویی و سلامت روان چیست؟

رفتارهای یک فرد خجالتی و کمرو چگونه است؟

اگر شما جز افراد خجالتی و کمرو هستید احتمالا رفتارهایی مشابه موارد زیر را تجربه می کنید:

⚠️ رفتارهای خودتخریبی در شما زیاد است و تمایل به مصرف مواد مخدر و دارو دارید.

⚠️ مدام از دیگران کناره گیری کرده و کمتر در جمعی حاضر می شوید.

⚠️ در برخورد با افراد غریبه بیشتر حالت تدافعی به خود گرفته و به راحتی ارتباط برقرار نمی کنید.

⚠️ از ورود به موقعیت های ناآشنا و چالش پذیر اجتناب می کنید.

⚠️ فرصت های خود را به راحتی از دست داده و زیاد اشتباه می کنید.

⚠️ بیشتر اهل تظاهر کردن هستید و پنهان کاری شما برای سرپوش گذاشتن به ایراداتی که دارید، بسیار زیاد است.

اگر احساس می کنید دچار جنون خرید یا اختلال وسواس خرید هستید، بهتر است مقاله رو به رو را بخوانید: اختلال وسواس خرید

چگونه خجالتی و کمرو نباشیم؟

اگر جز آن دسته از افرادی هستید که همیشه و یا بیشتر اوقات احساس شکست کرده و نسبت به خودتان حس بدی دارید، این روش ها می تواند به شما کمک کند تا به شیوه ای منصفانه تر و ملایم تر با خودتان ارتباط برقرار کنید:

خجالتی بودن خودتان را بپذیرید

بهتر است خجالتی بودن و کمرو بودن خود را به عنوان یک وِیژگی شخصیتی بپذیرید و برای پنهان کردن و یا زیر سوال بردن آن اقدامی انجام ندهید.

✅ سعی کنید کنترل بیشتری بر شخصیت خودتان داشته باشید.

✅ نوشتن افکار و احساساتتان می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

✅ اول ببینید در کدام مواقع احساس شرم و خجالت شما بیشتر شده و کمرویی تان تشدید می شود، سپس به دنبال رفع آن باشید. از این طریق متوجه می شوید که چقدر بی دلیل و بی رحمانه خود را قضاوت کرده اید و به مرور زمان نه فقط خود را بلکه شخص دیگری را هم قضاوت نخواهید کرد.

ریشه های کمرویی و خجالت خود را پیدا کنید

ریشه اصلی کمرویی خود را پیدا کنید. برای بیشتر افراد علت خجالتی بودنشان به اوایل دوران زندگی آنها باز می گردد.

✅ در این زمینه گاهی اوقات عوامل تاثیر گذار بر ویژگی خجالتی بودن را نمی شود کنترل کرد. مواردی مانند شرم و کمرویی به دلیل فقر، تفکرات نژاد پرستانه، آزارهای عاطفی یا تنبیه فیزیکی از این موارد محسوب می شوند.

✅ با این حال اگر بتوانید این واقعیت را تشخیص داده و بپذیرید که شما مسئول آنها نبوده و نیستید، این احتمال وجود دارد که کمتر خود را سرزنش کرده و مورد انتقاد قرار دهید.

احساسات یک فرد خجالتی و کمرو چگونه است؟

با خود مهربان تر باشید

این واقعیت را بپذیرید که به عنوان یک انسان دارای ویژگی ها و گرایش های خوب و بدی هستید و طبیعی است اگر تمایلات شما گاهی هم به سمت تصمیمات و انتخابات اشتباه می رود.

✅ مهربان بودن با خودتان به شما یاد می دهد که خود را همانطور که هستید، بپذیرید نه در مقایسه با دیگران. این امکان با متوقف کردن ایراد گرفتن از خودتان مهربانانه تر و دلسوزانه تر رفتار کردن میسر می شود.

✅ این روند باید حتی زمانی که احساس ناامنی کرده و یا دچار اشتباهی می شوید، ادامه پیدا کند.

✅ حتی می توانید برای خودتان یک نامه دلسوزانه بنویسید و در صورت موثر بودن آن را به یک عادت روزانه برای خود تبدیل کنید.

در حال زندگی کنید نه در گذشته

فکر کردن در مورد آنچه که می توانید تغییرش دهید، به شما حس مفیدتری می دهد. گذشته و اشتباهاتی را که در آن مرتکب شده اید، به فراموشی بسپارید.

✅ این فکر که نمی توانید اشتباهات گذشته تان را جبران کنید، زمینه بدبینی نسبت به خودتان را افزایش داده و موجب تشدید حس خجالت نسبت به وضعیت کنونی تان می شود.

خجالتی و کمرو بودن

تمرینات ذهن آگاهی را بیاموزید

این مهم است که در افکار منفی و انتقادی خود و داستان های مرتبط با خجالتی بودن و کمرو بودنتان غرق نشوید؛ چرا که این افکار احساسات مربوط به خجالت کشیدن در شما را تشدید می کند و موجب ماندگاری آنها در شخصیت شما می شود.

✅ بهتر است تکنیک های ذهن آگاهی را یاد گرفته و با تمرکز بر نفس و افکارتان به مقابله با احساس خجالت و کمرویی خود بروید. حتی صرف توجه و انرژی کامل معطوف به یک کار هم می تواند در کنترل احساسات منفی شما بسیار موثر باشد.

با توجه به تاثیرات مفید مثبت اندیشی علاقه مندان به یادگیری تکنیک های مثبت اندیشی مقاله رو به رو را مطالعه نمایند: فواید مثبت اندیشی

از شکست در زندگی نترسید

شکست های خود در زندگی را بپذیرید. شکست خوردن به معنای پایان راه شما نیست.

✅ یک تعامل اجتماعی بد هم به این معنا نیست که شما نمی توانید روزی پا به محیط های اجتماعی راحت تر و امن تر بگذارید.

✅ فراموش نکنید، ناامید شدن از خود بسیار آسان است. تلاش برای تبدیل شدن به انسانی کامل سخت و دشوار است.

✅ از سختی ها برای ایجاد تغییر در خود نترسید و توانایی های خود را بپذیرید.

ریشه های کمرویی و خجالت

فکر نکنید که همه نگاه ها به سمت شماست

قرار نیست همه مردم متوجه حرکت و اقدامات شما شوند. این فکر را از خود دور کنید که تمامی مهارت های اجتماعی تان مدام تحت نظر دیگران است و زندگی تان برای بقیه افراد بسیار مهم است.

✅ خجالتی بودنتان ممکن است این احساس را در شما تقویت کند که همه متوجه اشتباهاتتان می شوند و شما همواره در مرکز توجه دیگران هستید. اما این فکر کاملا اشتباهی است.

✅ خودتان را رها کنید و سطح انتظاراتی که از خود دارید را بیش از اندازه بالا نبرید.

به دنبال درمان خجالت و کمرویی تان باشید

بهتر است در شرایطی که گمان می کنید، خجالتی بودنتان مانع از حضور شما در گروه ها و جمع های مختلف می شود، حتما به یک مشاور یا روانشناس آنلاین مراجعه کنید. ممکن است راهکارهای وی دقیقا همان چیزی باشند که شما برای دور شدن از یک فرد کمرو و خجالتی به آنها نیاز دارید، به واسطه مراجعه به روانشناس می توانید:

✅ علت خجالت کشیدن و کمرو بودنتان را متوجه شوید.

✅ افکار منفی که شما را از معاشرت با بقیه دور می کنند، کنترل کنید.

✅ علائم فیزیکی ناشی از اضطراب اجتماعی تان را مدیریت کنید.

✅ استراتژی هایی را برای هدایت خودتان در موقعیت های اجتماعی مختلف تعیین کنید.

اگر فکر می کنید انسان زودرنجی هستید و از حساسیت زیاد خود خسته شده اید، بهتر است مقاله رو به رو را بخوانید: درمان زود رنجی

چگونه خجالتی و کمرو نباشیم؟

سخنی از مشاوران آویژه

فراموش نکنید خجالتی و کمرو بودن اصلا ویژگی منفی محسوب نمی شود و شما حتی به عنوان یک فرد خجالتی هم می توانید در زندگی خود موفقیت های بسیاری کسب کنید.

با این حال اگر تمایل به این دارید که مهارت های اجتماعی خود را تقویت کنید و کمی از احساسات اضطراب آور خود خلاص شوید، بهتر است به دنبال راه هایی برای کاهش احساس خجالت و کمرو بودنتان باشید.

شاید بارها از خودتان پرسیده باشید که چگونه خجالتی و کم رو نباشیم؟ شما می توانید از بین موارد و راهکارهایی که در سطوح بالاتر گفته شد، یک یا چند مورد را انتخاب و شروع به ایجاد تغییر اساسی در برخی از ویژگی های ناخوشایند خودتان کنید.

شما برای درمان کمرویی نیاز است که ابتدا علت خجالتی بودن خود را پیدا کرده و سپس به دنبال راهکارهایی برای رفع آن باشید.

اگر با استفاده از راهکارهایی که در مقاله مشاوران آویژه به آن اشاره شد هنوز نتوانسته اید خجالتی بودن را کنار بگذارید، می توانید با مشاوران تلفنی آویژه تماس گرفته و خجالتی و کم رویی خود را درمان کنید.

براي مشاوره در زمينه 8 راهکار برای اینکه فرد خجالتی و کم حرفی نباشیم؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉