چگونه با مرگ پدر کنار بیاییم؟
جای خالی پدر شما پس از مرگ وی را هیچ شخص دیگری نمی تواند، پر کند. از دست دادن پدر می تواند زمینه ساز افسردگی های بعد از فوت وی برای هر فردی شود.
اگر پدرتان به تازگی فوت کرده است و سوگ از دست دادنش به قدری شدید است که توان مقابله با آن را ندارید، حتما مقاله زیر را تا انتها بخوانید. موضوعات خوبی برای کمک به شما در شرایط کنونی تان از سوی مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه ارائه شده است که می تواند راهگشایتان باشد.
غم از دست دادن پدرسخت است😩
قطعا اولین راهکاری که در زمان از دست دادن پدرتان به ذهن شما می رسد این است که شروع به شیون و گریه و زاری کرده و مدام به خاطر این فقدان بزرگ در زندگی خود اشک می ریزید.
طبیعی است که هر چقدر میزان وابستگی شما به پدرتان بیشتر بوده باشد، صبرتان برای تحمل چنین اتفاق غم انگیزی هم کمتر خواهد شد. موضوعی که می تواند در این دوره آسیب های ذهنی و روحی جدی به شما وارد کند. از این رو بهتر است تا حد ممکن برای کنار آمدن با مشکل مرگ پدرتان تلاش کرده و اقدامات موثری را جهت مراقبت از سلامت ذهنی و جسمی خودتان انجام دهید.
راه های تسکین غم از دست دادن پدر
برخی از مهم ترین راهکارهایی که به شما توصیه می کنیم برای کم کردن میزان غم و اندوه خود انجام دهید، موارد زیر است.
توجه به این نکته را فراموش نکنید: قرار نیست خود را ملزم به غصه نخوردن در این شرایط سخت کنید. قرار است فقط با انجام برخی از این اقدامات کمی از رنج و اندوه درونی تان بکاهید.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
خاطراتش را زنده کنید:
برای اینکه بتوانید تا حد ممکن از گریه و زاری کردن هایتان کم کرده و فشار کمتری به خودتان وارد کنید، زمانی را برای فکر کردن به خاطرات خوشی که با او داشتید، صرف کنید.
⚫ برای اینکه در این لحظات حساس و غم انگیز تنها نباشید، می توانید خاطرات خوبی را که از پدرتان در ذهن شما نقش بسته است با خانواده و دوستان خود به اشتراک بگذارید.
⚫ در مورد روزهای خوشی که با پدرتان داشتید، صحبت کنید و با یادآوری خاطرات خوشی که از وی دارید، خود را در آن لحظات تصور و تجسم کنید.
۱۱ تاثیر مهمی گریه دارد و باید بدانید! این مقاله را حتما بخوانید: گریه کردن چه تاثیری بر بدن ما دارد؟
به رفتنش فکر نکنید:
قرار نیست از همان ابتدای فوت پدرتان به رفتنش فکر کنید. سعی کنید بیشتر این موضوع را مد نظر قرار دهید که پدرتان هنوز هم کنار شماست و متوجه ناراحتی هایتان می شود. او به هیچ وجه دلش نمی خواهد ناراحتی شما را ببیند. پس اگر واقعا دلتان می خواهد در این شرایط همانطوری که پدرتان دوست داشته، رفتار کنید، تا حد ممکن از اشک و گریه و زاری کردن هایی که شدیدا شما را تحت تاثیر قرار داده و موجب می شود حالتان دگرگون شود، جلوگیری کنید.
⚫ سعی کنید به این موضوع فکر کنید که اگر پدرتان همین حالایی که در حال شیون و زاری هستید در کنارتان بود، چه احساسی از این حال بد شما به وی دست می داد. قطعا دیدن اشک های شما روح پدرتان را رنجور خواهد کرد.
برایش نامه بنویسید
اگر حال شما چندان مساعد نیست و نمی توانید از تاثیر مرگ پدرتان بر روی حال و احوال خود برای کسی صحبت کنید، بهتر است به فکر نوشتن نامه برایش بیفتید. این اقدام شما می تواند به یک روال دائمی در زندگی تان تبدیل شود.
⚫ اگر واقعا به قدری وابسته پدرتان بوده اید که اکنون جای خالی وی برای شما واقعا دردناک است، نوشتن حرف های دلتان برای وی حال خوبی به شما خواهد داد.
⚫ سعی کنید در نامه ای که برای پدرتان می نویسید، همان لحنی را استفاده کنید که در زمان زنده بودنش با وی صحبت می کردید.
معجزه دعا را فراموش نکنید:
اگر از نظر مذهبی فرد معتقد و با عقاید قوی هستید. گذشتن از غم و اندوه وضعیت کنونی برایتان آسان تر خواهد بود. قطعا خواندن دعا و قرآن برای پدرتان هم می تواند صبر شما در برابر مصیبت وارد آمده را بالا ببرد هم اینکه موجب می شود احساس کنید بر خلاف اشک ریختن های بی تاثیر خود، اقدام اثر گذاری برای آرام کردن روح پدرتان انجام داده اید.
⚫ حتی اگر هم فرد چندان معتقدی نباشید، ذکر گفتن های شما به تنهایی هم زمینه ساز حال بهتر شما خواهد شد و هم اینکه روح پدرتان را آرام می کند.
قدم بزنید:
اکثر اوقات حال و حوصله انجام هیچ کاری را پس از مرگ پدرتان نخواهید داشت. بهتر است برای اینکه کمی به حال خودتان کمک کرده باشید و اقدام مثبتی در این شرایط غم انگیز انجام داده باشید، پیاده روی روزانه را در دستور کار خود قرار دهید.
⚫ هر چقدر میزان پیاده روی های شما بیشتر باشد، ذهنتان آرام تر شده و کمتر فرصتی برای فکر و خیال های بی ارزشی که این روزها به سراغتان می آید، پیدا می کنید.
⚫ شک نداشته باشید که قدم زدن شما تاثیر قطعی بر روی آرامش ذهنتان خواهد داشت.
فکر مرگ عزیزان تان شما را آزار میدهد؟ این مقاله را بخوانید: ترس از دست دادن عزیزان
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
به خودتان فشار نیاورید:
حتی اگر گمان می کنید حالتان با گریه کردن خوب می شود، اصلا خود را از گریه کردن هم منع نکنید. گریه کردن شما گاهی اوقات می تواند زمینه را برای آنکه ذهنتان را کمی از اندوه فراق پدرتان آزاد کنید،فراهم کند.
⚫ اگر جز آن دسته از افرادی هستید که دوست ندارید اشک ریختن هایتان را اشخاص دیگر و اطرافیانتان ببینند، می توانید در خلوت خود و جایی که احساس آرامش دارید و می توانید به راحتی خودتان را برای گریه کردن رها کنید، این کار را انجام دهید.
از جمع فرار نکنید:
گاهی اوقات برخی از مصیبت های وارده به تنهایی به قدری سنگین بوده و می توانند به فرد فشار وارد کنند که راهکاری جز اینکه غم خود را در آنها با عزیزانتان به اشتراک بگذارید، وجود ندارد.
⚫ تنها ماندن شما در این شرایط می تواند به مرور زمان زمینه افسردگی تان را هم فراهم کند.
⚫ سعی کنید با بودن در کنار افرادی که در غم شما شریک هستند و آنها هم از مصیبت وارد آمده ناراحت هستند، غم درونی تان و فکر و خیال های منفی که سراغتان می آیند را کنترل کرده و کاهش دهید.
خودتان را مشغول کنید:
درست است که در روزهای اولین این سوگ بزرگ حال و حوصله چندانی برای انجام دادن کارهای خود ندارید، اما به شما توصیه می کنیم که در این مدت به جای ترک کردن کارهایی که پیش از این انجام می دادید، آنها را باز هم انجام داده و از بیکار ماندن و دست روی دست گذاشتن جلوگیری کنید.
⚫ کار کردن شما موجب می شود ذهنتان از افکار منفی دور شود. گاهی اوقات حتی می توانید کارهای نیمه تمام و یا ناتمام پدرتان را انجام دهید.
⚫ شاید از این طریق ذهن شما کمی آرام تر شود. قرار نیست در شرایط فعلی برای رسیدن به هدفی کار انجام دهید، قرار است فقط برای اینکه در افکار منفی غرق نشوید، فعالیتی را ادامه دهید.
حسرت گذشته را نخورید:
حتی اگر به خیالتان آنطور که باید و شاید در زمان حیات پدرتان با وی وقت نگذرانده باشید باز هم اکنون زمان مناسبی برای سرزنش کردن خود و فکر کردن به موضوعاتی که می تواند موجب حسرت خوردنتان شود، نیست.
⚫ مدام خود را به این خاطر که کمتر در زمتن حیات پدرتان، حواستان به وی بوده و یا اینکه خیلی دیر به دیر به وی سر می زدید و یا اصلا این موضوع که ارتباط خوبی با او نداشته اید، اذیت نکنید.
⚫ فکر کردن شما به چنین افکار منفی تنها یک تاثیر روی شما می گذارد و آن این است که احساسات غمانگیز و سوگواری تان را بیشتر و شدیدتر می کند.
کارهای خیر انجام دهید:
حال که چندان حال و حوصله انجام کارهای دیگرتان را ندارید، بیایید قدم بزرگتری بردارید. برای آرامش روح پدرتان خیرات دهید. هر خیراتی که فکر می کنید، روحش را شاد می کند و موجب می شود، احساس خوبی نسب به خودتان داشته باشید.
⚫ حس خوب ناشی از انجام کار خیر شما برای پدرتان موجب می شود این احساس در وجودتان شکل گیرد که یک قدم موثر برای آرامش روح پدرتان برداشته اید که اگر همین حالا کنارتان بود، به وجودتان افتخار کرده و خوشحال می شد. بهتر است از اهمیت اقدامات ثواب و کار خیر غافل نشوید.
تاثیر مرگ پدر بر دختر
شاید شما هم این جمله را شنیده باشید که می گویند، اولین عشق یک دختر در زندگی اش پدرش خواهد بود. اگر در اطراف شما و در بین قوم و خویش و یا دوستانتان، دختری پدرش را از دست داده است، سعی کنید، حواستان کمی بیشتر به وی جمع باشد.
⚫ بهتر است تا جای ممکن در چنین مواقعی به دختری که عزادار و ماتم زده از جای خالی پدرش است، توجه بیشتری داشته باشید.
⚫ البته این موضوع را هم مد نظر قرار داشته باشید، که همیشه شرایط به صورت یکسان نیست و گاهی اوقات تحت تاثیر رفتارهای احساسی پدر با پسر، پسران احوالات غم انگیزتری نسبت به خواهران خود در برابر موضوع از دست دادن پدرشان دارند.
⚫ توصیه می کنیم پس از مرگ پدرتان برای مراقبت بیشتر از ذهن و روح و جسم خود این اقدامات را انجام به هیچ عنوان انجام ندهید.
از هر گونه افکار منفی که به سراغ ذهنتان می آید دوری کنید:
گاهی اوقات شرایط سخت زندگی افراد را به فکر رفتن سراغ کارهای خطرناکی می اندازد. استعمال مواد مخدر برای کم کردن درد و ناراحتی و یا فکر کردن به ایده خودکشی برای آنکه به پیش پدرتان بروید و از این دنیای غمگین بدون وی خلاص شوید، جز همین دسته از افکار هستند.
⚫ سعی کنید از رفتن به سمت این افکار دست بردارید.
چگونه ترس از مرگ را از بین ببریم؟ این مقاله را بخوانید: ترس از مرگ
دست از آِیه یاس خواند بردارید:
درست است که در شرایط نرمال و عادی نیستید، اما بهتر است کمی روی خود کار کرده و رفتار منطقی تری از خود نشان دهید. اینکه مدام زانوی غم بغل کرده و در حال ناله کردن از زمین و زمان باشید، به هیچ عنوان پدرتان را پیش شما بر نمی گرداند.
⚫ شکایت کردن هایتان از زمان و زمان و زندگی را متوقف کنید.
موجب رنجش اطرافیانتان نشوید:
بهتر است در چنین مواقعی به فکر سایر اعضای خانواده تان که مانند شما سوگوار این موضوع هستند، باشید. رفتارهای نگران کننده شما موجب خواهد شد غم و ناراحتی آنها برایتان دو چندان شود.
⚫ سعی کنید در این مواقع خودتان جز آن گروه از افرادی باشید که اعضای خانواده می توانند رویشان حساب کرده و با آنها درد و دل کنند و کمی آرام شوند.
۱۰ راهکار برای رهایی از عذاب وجدان! این مقاله را حتما بخوانید: چگونه از احساس گناه خلاص شویم؟
عذاب وجدان را کنار بگذارید:
خود را به هیچ عنوان مقصر در مرگ پدرتان ندانید. به هیچ عنوان هم سعی نکنید خود را فرزند بدی جلوه دهید که قدر بودن نعمت پدرش را در زندگی نمی دانست. هر اتفاقی که در گذشته رابطه پدر و فرزندی شما رخ داده است، مربوط به همان زمان بوده است.
⚫ بهتر است این جمله را که ای کاش زمان به عقب بر می گشت تا رابطه بهتری با پدرم برقرار می کردم را کامل فراموش کنید.
محیط را برای خود غمگین نسازید
درست است که شما در شرایط ایده آلی نبوده و نمی توانید رفتارهای درستی از خود نشان دهید. اما به شما توصیه می کنیم که از رفتار کردن به گونه ای که موجب می شود شرایط برای غصه خوردن هایتان بیشتر شود، دست بردارید.
⚫ آهنگ های غم انگیز، فیلم هایی بر پایه محتوای تراژدی، رفتن به مکان هایی که حال و هوای خوبی نداشته و تجارب غم انگیزی در آنها دارید را کنار بگذارید. ذهن شما در شرایط فعلی بیشتر از همه به آرامش نیاز دارد.
سخنانی از مشاوران آویژه
در این موضوع که فوت پدر شما می تواند غم انگیزترین خبری باشد که در زندگی خود شنیده اید، هیچ شکی نیست. مرگ عزیزان و بستگان درجه یک در خانواده همیشه می تواند روند زندگی افراد را در یک چشم به هم زدن بر هم بریزد.
اما به این موضوع فکر کنید که نه شما در این ماجرا تنها هستید و نه پدرتان اولین پدری است که فرزندان خود را تنها گذاشته و از این دنیا می رود. درست است که منطقی بودن در چنین شرایطی کار بسیار دشواری است اما با خودتان این جمله را تکرار کنید که زمان همه چیز را حل خواهد کرد. قطعا مرگ پدر شما جز آن دسته از موضوعاتی است که نیاز به زمان بیشتری برای کنار آمدن با آن خواهید داشت. برای اینکه با آویژه همراهید متشکریم
نظراتتون خیلی کاربردی و خوب بودن برخلاف سایت های دیگه که توصیه های کلیشه ای ترجمه شده ای رو اورده بودن ممنونم