کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

۲۰ راهکار موثر در ترک ناخن جویدن در بزرگسالان

۲۰ راهکار موثر در ترک ناخن جویدن در بزرگسالان
لطفا به این مقاله امتیاز دهید

عادت جویدن ناخن در بزرگسالان در زمان هایی اتفاق می افتد که آنها تحت تاثیر موضوعی خاص نگران، مضطرب و یا عصبی هستند.

🛑 گاهی اوقات جویدن ناخن ها به حدی زیاد می شود که دل کندن از این عادت نادرست به آسانی امکان پذیر نبوده و برای افراد درگیر این عادت، مشکلات زیادی را به همراه می آورد.

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که اغلب اوقات عصبانیت و یا استرس خود را با جویدن ناخن هایتان بروز داده و عادت دارید در مواقعی این خاص، این رفتار را تکرار کنید، توصیه می کنیم، این مقاله آویژه زیر را تا انتها دنبال کنید. مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه در این مقاله 20 راهکار طلایی برای ترک ناخن جویدن در بزرگسالان ارائه کرده اند.

جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست؟

عادت جویدن ناخن ها در وجود شما اغلب اوقات از دوران کودکی و نوجوانی تان شکل گرفته است و تحت تاثیر بی توجهی والدینتان تا بزرگسالی هم شما را همراه کرده است و شاید هم اکنون هم با این عادت نادرست دست و پنجه نرم می کنید.

قطعا می توان مهم ترین دلایل جویدن ناخن در شما به عنوان یک فرد بزرگسال را اینطور عنوان کرد:

از موضوعی به شدت ناراحت هستید و سعی می کنید با جویدن ناخن هایتان اوضاع را تحت کنترل خود در آورید.

تحت تاثیر موقعیت خاصی قرار گرفته اید که در آن موقعیت احساس ترس و اضطراب شدیدی می کنید که چندان توان مقابله با آن ترس و اضطراب را ندارید.

عصبانی به نظر می رسید و ترجیحتان این است به جای مقابله و بحث کردن با سایرین شروع به جویدن ناخن هایتان در تنهایی و خلوت کنید.

غرق در فکر خاصی هستید که مدت ها ذهن شما را درگیر ساخته است و نمی دانید باید در مورد آن چه اقدامی به کار برید.

انجام کار بزرگی به شما محول شده است، اما احساس می کنید زمان کمی برای انجام این کار در اختیار داشته و نمی دانید از کجا شروع کنید.

ترک ناخن جویدن در بزرگسالان

در مورد موضوعات خاصی احساس بلاتکلیفی شدید کرده و کمتر قدرت انجام اقدام موثری را دارید.

غصه و ناراحتی بیش از حد فکرتان را درگیر کرده است و بیش از حد ممکن بابت موضوعی که ناراحتتان کرده است، فکرتان درگیر شده است.

به چیز خاصی وابستگی بیش از حد دارید و وقتی از آن دور باشید، شروع به جویدن ناخن هایتان می کنید (افراد دیگری مانند شما هستند که در چنین شرایطی کارهای دیگری انجام می دهند، مثلا پوست لبشان را کنده و یا تار موهایشان را می چرخانند).

موضوعی در گذشته زندگی تان فکر شما را درگیر کرده و شما هیچ قدرتی برای تغییر دادن شرایط تحت تاثیر آن موضوع نداشته و تنها کاری که از دستتان برمی آید، فکر کردن به آن و جویدن ناخن هایتان است.

عادت جویدن ناخن عادتی سرسری در شما بوده و گاهی اوقات بر حسب اتفاق آنها را انجام می دهید.

گاهی اوقات جویدن ناخن هایتان نه تحت تاثیر مشکلات عصبی بوده و نه هیچ دلیل نگران کننده دیگری دارد. در اصل در چنین شرایطی جویدن ناخن هایتان به دلیل گرسنگی بیش از حدتان است که سعی می کنید با جویدن ناخن های خود کمتر به آن فکر کنید.

هر یک از موارد عنوان شده می توانند از دلایل جویدن ناخن در شما به عنوان یک فرد بزرگسال محسوب شوند. این دلایل در افراد مختلف متفاوت بوده و با شدت و ضعف خاصی اتفاق می افتد.

💢 این موضوع را نباید فراموش کرد که علت جویدن ناخن در سنین مختلف برای افراد می تواند بسیار متفاوت و متغیر باشد.

جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست؟

عوارض جویدن ناخن در بزرگسالان چیست؟

جویدن ناخن از سوی شما گاهی اوقات می تواند منجر به وقوع بیماری های خاص در وجودتان شود.

برخی از مهم ترین علت های جویدن ناخن از منظر روانشناسی اختلالات شخصیتی است که برعادت ناخن جویدن شما تاثیر می گذارند، شامل موارد زیر می شود:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ۲۰ راهکار موثر در ترک ناخن جویدن در بزرگسالان با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

📛 اختلال ناشی از بیش فعالی و کمبود توجه

یکی از علت های کندن ناخن در بزرگسالان را می توان اینطور عنوان کرد: تحت تاثیر این اختلال شما به عنوان کسی که عادت به جویدن ناخن هایتان دارید، از تمرکز کافی برای انجام دادن کارهای خود برخوردار نبوده و اغلب اطرافیانتان از شما به عنوان یک فرد بی احتیاط و یا حواس پرت یاد می کنند.

📛 اختلال افسردگی شدید و عمده

تحت تاثیر این اختلال در بیشتر مواقع احساس افسردگی شدید کرده و تمایل چندانی برای انجام کارها و وظایفی که به شما محول شده است، ندارید. اغلب در چنین شرایطی، گوشه گیری شما بیش از حد پررنگ خواهد شد.

دلایل جویدن ناخن فرد بزرگسال

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ۲۰ راهکار موثر در ترک ناخن جویدن در بزرگسالان با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

📛 اختلال ناشی از وسواس فکری و عملی

تحت تاثیر این اختلال، زمان زیادی را به فکر کردن در مورد کاری که باید انجام دهید، صرف کرده و اغلب اوقات بیش از حد ممکن کارهایتان را با تاخیر انجام داده و به عنوان یک فرد وسواسی از شما یاد می شود که بیشتر مواقع هنگام فکر کردن به موضوعی که ذهنتان را درگیر شناخته است به جویدن ناخن هایتان اختصاص می دهید.

📛اختلال ناشی از اضطراب جدایی

تحت تاثیر این اختلال، ترس هایتان در مورد جدایی از عزیزانتان تشدید شده است و اغلب اوقات نگران موضوعاتی می شوید که شاید هیچ گاه در زندگی تان اتفاق نیفتند. فکر و خیال های منفی شما اغلب اوقات با جویدن ناخن هایتان همراه می شود.

📛سندروم مربوط به بیماری تیک

تحت تاثیر این سندروم برخی از رفتارهای نادرست اما شایع را از خود نشان می دهید که طی روز برای زمان زیادی با شما همراه بوده و دل کندن از انجام دادن آن ها به شدت برایتان سخت و حتی غیر ممکن است.

عوارض جویدن ناخن در بزرگسالان چیست؟

راهکارهای مقابله با جویدن ناخن در بزرگسالان

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که عادت خوردن ناخن هایتان از سرتان نمی افتد، توصیه می کنیم، یک یا چند مورد از راهکارهای زیر را امتحان کنید شاید این راهکارهای ارائه شده از سوی مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه به شما برای ترک ناخن خوردنتان کمک کردند.

از بلند گذاشتن ناخن هایتان جلوگیری کنید

هر اندازه ناخن های شما کوتاه تر باشد، امکان آنکه برای جویدنشان اقدام کنید، بسیار کمتر می شود. سعی کنید بسته به اینکه رشد ناخن هایتان به چه میزان است، برای کوتاه کردن آنها برنامه زیزی کرده و به این واسطه به جای جویدن ناخن های بلندتان با استفاده از ناخن گیر آنها را کوتاه کنید.

از لاک هایی که طعم تلخ شدیدی دارند، استفاده کنید

اگر شما یک زن هستید، می توانید لاک های رنگی مختلفی را برای مقابله با جویدن ناخن های خود، امتحان کنید که طعم تلخی بسیاری شدیدی داشته و مزه شان غیرقابل تحمل است. اگر هم مرد هستید، می توانید از لاک های بدون رنگ استفاده کنید تا طعم تلخ شدید آنها عادت جویدن ناخن را از سرتان بیندازد.

دستکش دستتان کنید

بسته به اینکه چه زمان هایی عادت جویدن ناخن هایتان را تکرار می کنید، از یک دستکش استفاده کنید. استفاده از دستکش، موجب می شود تا کمتر به فکر جویدن ناخن هایتان بیفتید. می توانید برای از بین بردن این عادت در تمام زمان ها به جز مواردی که دستتان باید فاقد دستکش باشد، مانند زمان شستن آنها این رفتار را تکرار کنید تا عادت ناخن جویدن از سرتان بیفتد.

عوارض جویدن ناخن در بزرگسالان

از چسب زخم استفاده کنید

اگر عادت جویدن ناخن در شما بسیار زیاد است توصیه می کنیم، از چسب زخم برای از بین بردن عادت نادرست خود استفاده کنید. هر کدام از ناخن هایتان را که بیشتر می جوید با استفاده از چسب زخم، مانعی بر سر راه جویدن تان ایجاد کنید.

ناخن بکارید

اگر شما یک زن هستید و عادت به جویدن ناخن در وجودتان زیادی است، می توانید با کاشت ناخن از این عادت نادرست خود جلوگیری کنید.

کاشت ناخن اغلب با ناخن های طبیعی فرق می کند. بر خلاف ناخن هایتان که بسیار جنس ظریف و شکننده ای دارند، ناخن های نوع کاشت از استقامت بیشتری برخوردار بوده و ضخامت بیشترشان هم می تواند به عنوان یک مانع عمل کرده و عادت جویدن ناخن را از سرتان بیندازد.

دستایتان را مشت کنید

یاد بگیرید در هنگام عصبانیت یا استرس و نگرانی بیش از حدی که موجب جویدن ناخن هایتان می شود، هر دو دست خود را مشت کرده و با گره کردن مشت های خود از جویدن ناخن هایتان جلوگیری کنید.

راهکارهای مقابله با جویدن ناخن در بزرگسالان

به دنبال عادت جایگزین باشید

می توانید به جای عادت جویدن ناخن در مواقع حساسی که شاید اوضاع برایتان چندان خوشایند نیست، عادت جدیدی را برای خود تعریف کنید، خوردن آب، شانه کردن موها، شستن دست و صورت می توانند، گزینه خوبی برای شروع باشند.

دلایل جویدن ناخن هایتان را شناسایی کنید

سعی کنید متوجه این موضوع شوید که چه زمان هایی بیشتر تمایل دارید، ناخن های خود را بجوید. با شناسایی آن زمان های خاص، به خودتان کمک کنید تا از جویدن ناخن هایتان جلویگری کنید.

تسبیح در دست بگیرید

در دست داشتن تسبیح در زمان های استرس و یا عصبی بودن شما می تواند تاثیر بسیار خوبی برای مقابله با جویدن ناخن هایتان داشته باشد. دانه های تسبیح را در مواقع استرس و یا عصبی بودن در دست خود جابجا کنید و با این کار ذهنتان را از جویدن ناخن هایتان دور سازید.

روش های مقابله با جویدن ناخن در بزرگسالان

برای خود جایزه تعیین کنید

این تصور که تعیین سیاست تشویقی جهت از بین بردن یک عادت نادرست، تنها در بین کودکان موثر است و در بزرگسالی جواب نمی دهد، کاملا اشتباه است. سعی کنید با تعیین جایزه برای خود، عادت جویدن ناخن را از سر دور کنید.

در مواقع بحرانی فعالیت دیگری انجام دهید

با خودتان عهد کنید در مواقع حساسی که عادت جویدن ناخن به سراغتان می آید، به جای انجام این کار به کار دیگری مانند ورزش کردن ساده، روی آورید تا عادت این نادرست را از سرتان بیندازید.

ورزش کنید

مانند هر عادت نادرست دیگری ورزش کردن، شما می توانید، نقش موثری در تغییر عادات نادرستتان داشته باشد. به عنوان مثال دویدن روزانه شما می تواند، کمتر افکار منفی که منجر به جویدن ناخن هایتان می شود را در ذهنتان ایجاد کند.

نقاشی کنید

به عنوان کسی که عادت به جویدن ناخن در مواقع عصبانیت و مضطرب بودنش دارد، می توانید به سراغ تقویت عادت بهتری در این زمان بروید. با همراه داشتن یک دفتر و قلم و کشیدن خطوط معمولی و حتی خاص و طراحی کردن و یا نقاشی کردن، عادت جویدن ناخن را از خود دور می سازید.

از متوقف شدن بپرهیزید

سعی کنید در مواقعی که تحت تاثیر شرایط نامطلوب زندگی، دلتان می خواهد ناخن هایتان را بجوید، از توقف کردن و بی تحرکی بپرهیزید. به جای آن در این مواقع با کارهای دیگر خود را سرگرم کنید تا ذهنتان آرام شود.

در مواقع عصبانیت تنها نمانید

تا جای ممکن در چنین مواقعی که دوست دارید به جویدن ناخن هایتان در یک گوشه اقدام کنید، سعی کنید وقت خود را با اطرافیانی سر کنید که حرف زدن و صحبت کردن با آنها می تواند شما را از عادات نادرستتان دور سازد.

با گوش موبایل خود کار کنید

درست است که استفاده بیش از حد از گوشی موبایل، اقدام درستی نیست اما انجام این رفتار گاهی اوقات از جویدن بی حد و اندازه ناخن هایتان بهتر است. سعی کنید تا جای ممکن در گوشی موبایل خود برنامه های آموزشی و مفید ببینید.

راهکار موثر در ترک ناخن جویدن در بزرگسالان

از اطرافیان کمک بگیرید

به دوستان و نزدیکانتان در مورد مشکل و عادت نادرستی که دارید بگویید و از آنها بخواهید تا به شما کمک کنند تا عادت مورد نظر از سرتان بیفتد.

روی کنترل عادت نادارست خود کار کنید:

با خودتان روراست باشید و سعی کنید به خودتان قول دهید ظرف مدت زمانی مشخصی، عادت مورد نظر را از سرتان بیندازید.

در مورد معایب جویدن ناخن بخوانید

سعی کنید با معایب ناخن جویدن بزرگسالان آشنا شده و به این واسطه دست از جویدن ناخن های خود بردارید. می توانید با سرچ در اینترنت دانش خود را در این زمینه بالا برید.

به جای جویدن ناخن میوه و مغذی جات بخورید

می توانید همیشه همراه خود مقداری پسته بادام و یا دیگر مغزی جات داشته و در هنگام عصبانیت و یا استرس از آنها به جای خوردن ناخن هایتان استفاده کنید.

سخنانی از مشاوران آویژه

ناخن خوردن در بزرگسالان، یک عادت نامطلوب محسوب می شود که بی توجهی به آن می تواند سالیان زیادی شما را درگیر سازد. بهتر است از همین الان برای حذف این عادت نادرست و نامطلوب و درمان قطعی ناخن جویدنتان اقدام کنید و نسبت به آن بی توجه نباشید.

براي مشاوره در زمينه ۲۰ راهکار موثر در ترک ناخن جویدن در بزرگسالان

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉