آیا رنگ زرد به شما احساس شادی و نشاط می دهد؟ تا چه اندازه با روانشناسی رنگ زرد آشنایی دارید؟ آیا می دانید رنگ ها می توانند بر شخصیت، خلق و خو و رفتار و عملکرد شما تاثیر قابل توجهی بگذارند. روانشناسی رنگ ها نشان می دهد که برخی از رنگ های خاص می توانند احساسات شما را تحت تاثیر قرار دهند. استفاده از رنگ زرد و روانشناسی رنگ زرد چه چیزهایی را نشان می دهد؟
مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه به بررسی روانشناسی رنگ زرد پرداخته اند. آنها تحقیقات بسیاری در رابطه با تاثیر رنگ زرد بر شخصیت افراد و ایجاد احساسات مختلف در آنها انجام داده اند. اگر شما نیز به دنبال یافتن تاثیرات رنگ زرد بر افراد و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با روانشناسی رنگ زرد هستید، پس مطالعه این مقاله جذاب و کاربردی را از دست ندهید.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
روانشناسی رنگ زرد
در میان روانشناسی رنگ ها، رنگ زرد را می توان در طیف رنگ های گرم قرار داد. این رنگ می تواند احساس انرژی، خوش بینی و شادی را در افراد ایجاد کند. طبق تحقیقات انجام شده بر روی روانشناسی رنگ زرد، محققان دریافتند اگر به کودکی مداد رنگی های با رنگ های مختلف بدهید، احتمال اینکه او زرد را انتخاب کند بسیار زیاد است. رنگ زرد می تواند سریعا توجه افراد را به خود جلب کند و یک رنگ خیره کننده محسوب شود. البته به یاد داشته باشید که استفاده زیاد از این رنگ در دکوراسیون داخلی، لباس ها و … توصیه نمی شود. زیرا می تواند منجر به خستگی چشم و ضعف در بینایی شود.
لتریس آیزمن، متخصص بینالمللی، می گوید: از نظر علم روانشناسی، رنگ زرد قوی ترین رنگ محسوب می شود. در قرن نوزدهم از ربان های زرد رنگ برای بیان خوش بینی و امید استفاده می شد. به گفته آیزمن، می توان رابطه تنگاتنگی بین رنگ زرد با صمیمیت، برون گرایی، شاد بودن و … دانست. همچنین رنگ زرد را می توان با عزت نفس، خلاقیت و احساسات مرتبط دانست.
طبق روانشناسی رنگ زرد، این رنگ باعث می شود که شما بتوانید به راحتی و در کمترین زمان تصمیمی گیری های مهمی انجام دهید. مخصوصا در موقعیت های استرس زا. استفاده از رنگ زرد باعث می شود که شما در موقعیت های پیچیده بتوانید احساسات خود را نادیده گرفته و با عقل و منطق تصمیم بگیرید. زیرا رنگ زرد باعث می شود تا افکار شما سازماندهی شده و بتوانید به سرعت از میان گزینه ها بهترین را انتخاب کنید. همچنین هنگامیکه فردی با رنگ زرد احاطه شود، مغز او سروتونین بیشتری آزاد می کند. در نتیجه شادی و مثبت اندیشی را در فرد احیا و چند برابر می کند.
مهم ترین ویژگی های رنگ زرد در روانشناسی رنگ ها
همانطور که می دانید رنگ ها در زندگی روزمره ما به طور پیچیده ای تاثیر خواهند گذاشت. رنگ هایی که برای لباس خود انتخاب می کنیم، رنگ دیوارهای اتاق خواب، مبلمان و … می توانند باعث ایجاد شادی، آرامش و یا حتی خستگی، غم و گرسنگی شوند. هر کدام از رنگ ها ویژگی های خاصی دارند که در روانشناسی رنگ ها مورد بررسی قرار می گیرد. مهم ترین ویژگی های رنگ زرد در روانشناسی رنگ ها عبارتند از:
رنگ زرد به شدت جلب توجه می کند
می توان گفت در بین رنگ ها، رنگ زرد قابل مشاهده تر است. مخصوصا اگر رنگ زرد پر رنگ را مد نظر داشته باشید. به همین دلیل می توان گفت، رنگ زرد بیشترین توجه را به خود جلب می کند. به دلیل ویژگی جلب توجه بودن زرد، از آن برای برخی از قسمت هایی که نیاز به توجه دارد مانند تابلوهای رانندگی و یا تابلوهای تبلیغاتی استفاده می شود.
خواندن رنگ زرد بسیار دشوار است
یکی از ویژگی های منفی رنگ زرد این است که به دلیل اینکه میزان نور بالایی را منعکس می کند، چشم را خسته کرده و خواندن نوشته ای که به رنگ زرد نوشته شده است، دشوار می شود. به دلیل خستگی چشم از انعکاس نور که بر رنگ زرد می تابد، از این رنگ برای پس زمینه کاغذ کمتر استفاده می کنند. همچنین نوشته های طولانی مدت را با رنگ زرد نمی نویسند.
رنگ زرد یک رنگ پر انرژی است
همانطور که در بالا اشاره شد، در روانشناسی رنگ ها، رنگ زرد را یک رنگ پر انرژی می دانند. زیرا این رنگ می تواند متابولیسم را افزایش داده و سبب ایجاد انرژی در افراد شود.
ایجاد احساس ناامیدی با رنگ زرد
یکی دیگر از ویژگی های منفی رنگ زرد که در روانشناسی رنگ ها مورد توجه قرار گرفته است این است که این رنگ می تواند باعث ایجاد احساس عصبانیت و ناامیدی در افراد شود. البته این رنگ را یک رنگ شاد در نظر می گیرند اما استفاده بیش از حد از آن می تواند افراد را به شدت عصبانی کند. مثلا اگر فردی به مدت طولانی در یک اتاق با دیوارهای زرد رنگ قرار بگیرد می تواند عصبانیت و یا احساس ناامیدی را در وجود خود حس کند. همچنین طبق مطالعات انجام شده، کودکان و نوزادان در اتاق های زرد رنگ بیشتر گریه می کنند.
رنگ زرد رنگی شاد و گرم محسوب می شود
زرد جز رنگ های روشن است. اغلب از این رنگ به عنوان یک رنگ گرم و شاد یاد می شود. البته همانطور که در بالا ذکر شد استفاده بیش از اندازه از این رنگ می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.
رنگ زرد چگونه بر خلق و خوی افراد تأثیر می گذارد؟
هنگامیکه رنگ زرد می بینید به یاد چه چیزهایی می افتید؟ رنگ زرد را می توان با نور خورشید، امید، خنده و شادی، انرژی و گرما همراه دانست. تاثیر رنگ زرد بر مغز به گونه ای است که باعث می شود فرد احساس خودانگیختگی و شادی و نشاط داشته باشد. اگر شما در کنار رنگ های تیره و کسل کننده از رنگ زرد استفاده کنید و آنها را با رنگ زرد ترکیب کنید، باعث می شود که احساس شادی و خوش بینی برای شما ایجاد شود.
استفاده از وسایل زرد رنگ در اتاق می تواند کمک کند تا تفکرات شما فعال شده و ایده های جدید و جذابی به ذهن شما خطور کند. زرد تفکر مثبت و شور و اشتیاق برای کسب دانش را تقویت می کند. به همین دلیل هنگام انجام دادن پروژه ها و یا مطالعه برای آزمون ها، استفاده از یک لامپ زرد و یا هر وسیله زرد رنگ دیگر در نزدیکی فرد می تواند کمک کند تا ذهن او فعال تر شود. همچنین بهتر بتواند مسائل را تحلیل کند و راه حل خلاقانه و مناسبی را برای حل مشکلات پیدا کند. به همین خاطر می گویند رنگ زرد با عقل و منطق هم مسیر است.
به دلیل انرژی بالایی که رنگ زرد با خود به همراه دارد، اغلب در موقعیت ها و محصولاتی که نیاز به ایجاد احساس هیجان در فرد است، از این رنگ استفاده می شود. البته استفاده از این رنگ با هدف ایجاد انرژی و شادی باید به گونه ای باشد که نتیجه معکوس نداشته و مغز را خسته نکند. خسته شدن چشم انسان به دلیل منعکس شدن شدید نور در رنگ زرد می تواند خستگی مغز و ایجاد احساس عصبانیت در خلق و خوی افراد را به همراه داشته باشد.
حواستان باشد، رنگ زرد می تواند تهاجمی باشد
در حالیکه در روانشناسی رنگ زرد اشاره شده است که پر انرژی بودن و ایجاد إحساس شادی از فواید رنگ زرد است. این رنگ می تواند جنبه منفی نیز داشته باشد. این ویژگی منفی رنگ زرد ایجاد إحساس تهاجم و خصمانه بودن است. در مقادیر زیاد هنگامیکه فرد دائم در معرض رنگ زرد باشد، می تواند تحریک شده و عصبانی شود. مثلا تحقیقات نشان داده است که در یک مدرسه با دیوارهای زرد دعواهای دانش آموزان بسیار بیشتر از موقعی بوده که دیوارها رنگ سفید داشته اند. همچنین سطح ناامیدی دانش آموزان نیز با زرد شدن دیوارها افزایش یافته است.
پس باید گفت استفاده از رنگ ها باید طبق روانشناسی رنگ باشد. با توجه به تاثیراتی که برروی انسان ها خواهند گذاشت، از رنگ های درست و مقدار مناسب استفاه شود. نه افراط و نه تفریط هیچ کدام سودی ندارند.
سخنی از مشاوران آویژه
همانطور که در این مقاله بارها اشاره شد، روانشناسی رنگ زرد بیان می کند که این رنگ هم می تواند جنبه مثبتی برای فرد به همراه داشته باشد و هم ویژگی منفی دارد. اگر به اندازه و به جا از آن استفاده نشود. اکثر طراحان داخلی از ویژگی های مثبت و منفی انواع رنگ ها آگاهی کاملی دارند. به همین دلیل بهتر می توانند تشخیص دهند که برای دکوراسیون باید از چه رنگ ها و به چه میزان استفاده شود. رنگ زرد می تواند واکنش های روانشناختی مختلفی را با خود به همراه داشته باشد. برخی از این واکنش ها می توانند منحصر به فرد باشند. مثلا ممکن است فردی با دیدن رنگ زرد احساس اضطراب کند. ولی فرد دیگر احساس شادی و نشاط!
اگر شما می خواهید با روانشناسی رنگ های مختلف بیشتر آشنا شوید و علاقه مند به دانستن ویژگی های هر رنگ در روانشناسی هستید می توانید از مشاوره آنلاین کمک بگیرید.
سوالات متداول
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
زرد نماد چیست؟
زرد، احساسات مثبت را به همراه دارد. شادی و امید و نشاط و … همه در حوزه زرد هستند. می تواند اعتماد به نفس، کنجکاوی و حتی یادگیری را بهبود بخشد.
رنگ زرد چه تاثیری بر ذهن افراد می گذارد؟
زرد باعث نشاط و شادی می شود. به این دلیل که به ترشح یک ماده شیمیایی در مغز به نام سروتونین کمک می کند. این ماده برای ایجاد خلق و خوی مثبت و شاد ضروری است. مطالعات نشان می دهد که زرد تمرکز ذهن را بیشتر کرده و به مغز و سیستم عصبی یک زنگ بیدار باش می دهد.
رنگ زرد را خیلی زیاد دوسش دارم 💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛