کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

۱۲ راه‌ درمان فحاشی کردن + ۱۰ علت ناسزاگویی در روانشناسی

۱۲ راه‌ درمان فحاشی کردن
5/5 - (1 امتیاز)

با راهکارهای 12 گانه مقابله با ناسزا گفتن آشنا شوید!😓

بیشتر مواقع خیلی زود عصبانی شده و در زمان عصبانیت تنها راهکاری که به ذهنتان می رسد، فحاشی کردن است.؟؟؟؟؟؟؟؟

به اعتقاد شما در شرایطی که هیچ چیز باب میلتان پیش نمی‌رود و اطرافیانتان هم خلاف میل شما رفتار می کنند، تنها راهی که می تواند به شما کمک کند تا حقتان را از آنها بگیرید، ناسزا گویی و فحش دادن است.؟؟؟؟؟؟

این رفتار نادرست شما به عنوان یک رفتار مخرب شناخته می شود و به مرور زمان زمینه ساز عادت‌های نادرستی در زندگی تان خواهد شد.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه در این مقاله با بررسی علت فحاشی کردن، سعی کرده اند تا با آشنا کردن شما با عواقب فحاشی، کمک کنند تا راه‌های درمان عادت ناسزاگویی ‌تان را پیدا کنید. پیشنهاد می کنیم اگر شما هم اهل فحاشی کردن و ناسزاگویی در زمان های غیر معمول زندگی تان هستید. حتما مقاله زیر را تا انتها دنبال کنید:

فحاشی کردن چیست؟

فحاشی کردن به معنای استفاده از کلمات توهین آمیز و ناپسند در تعامل با افراد مختلف است. گاهی اوقات این افراد از نزدیکان ما هستند و گاهی اوقات هم به افراد کاملا غریبه ناسزا می گوییم.

پیش از آنکه با دلایل فحش دادن آشنا شوید، بهتر است این حقیقت را درک کنید که افراد در هر طبقه، سطح تحصیلی و قشری که هستند، گاهی اوقات بنا به شرایط مختلفی فحاشی می کنند. از این جهت، نه خود فحاشی کردن به تنهایی بلکه شدت فحاشی کردن است که می تواند مسئله ساز شود. فحاشی کردن افراد می تواند توهین آمیز، قابل اعتراض، نامناسب و غیرقابل قبول باشد.

طبق مباحث جامعه شناسانه فحاشی کردن شما می تواند، سه نوع متفاوت باشد:

  1. استفاده از کلمات رکیک و آزار دهنده
  2. دشنام های توهین آمیز
  3. تهمت زدن های دور از واقعیت

۱۰ علت ناسزاگویی در روانشناسی

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ۱۲ راه‌ درمان فحاشی کردن + ۱۰ علت ناسزاگویی در روانشناسی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

علت فحاشی کردن هایتان چیست؟

فحاشی کردن شما می تواند علل مختلفی داشته باشد. گاهی اوقات عصبانیت بیش از حدتان در مورد موضوع خاصی زمینه این رفتار نادرست را فراهم می کند، گاهی اوقات دیگر هم نارضایتی شما از شرایط کنونی زندگی تان و یا وقایعی که با آنها دست و پنجه نرم می‌کنید، عامل اصلی فحاشی کردن شما محسوب می شود.

با این حال می توان مهم ترین دلایل فحاشی کردن و ناسزاگویی‌هایتان را در چند مورد خلاصه کرد:

وقتی فحاشی می کنید، احساس می کنید درد و رنجتان که در زندگی تحمل می کنید، تسکین پیدا می کند.

احساس می کنید فقط در زمان هایی که فحاشی کرده و به اطرافیان ناسزا می گویید، شما را می بینند.

در تصور شما فحاشی کردن و ناسزاگویی یک خصلت ویژه محسوب می شود که به واسطه آن احساس قدرت می کنید.

فحاشی کردن شما فقط و فقط از سر عادت بوده و همیشه به معنای عصبانیت و ناراضی بودنتان نیست. در حقیقت شما توان صحبت محترمانه و مودبانه را ندارید.

گمان می کنید، فحش دادن در میان دوستان و رفقایتان موجب ایجاد صمیمیت بیشتر در میان شما می شود و در اصل سعی دارید از این طریق حس صمیمت بیشتری را ایجاد کنید.

سعی می کنید با فحش دادن و ناسزا گفتن حرفتان را که چندان خریدار ندارد، به کرسی بنشانید.

به واسطه فحاشی کردن تلاش می کنید تا حد امکان از دعوای فیزیکی با افراد در حین عصبانیت دوری کنید.

عادت نادرست فحاشی کردن را از دوران کودکی خود از بزرگترهایتان به ارث برده و اکنون به کار می برید.

ناسزا گویی و فحش دادن را چندان ناپسند ندانسته و فکر نمی کنید در حین انجام چنین کاری، اشتباه می کنید.

تنها راه برای شنیده شدن حرف هایتان و دیده شدن خودتان را فحاشی کردن می دانید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه در این قسمت سعی کرده اند تا شما را با عواقب منفی فحاشی کردن و ناسزاگویی آشنا کنند.

علت فحاشی کردن هایتان چیست؟

عواقب فحاشی کردن و ناسزاگویی چیست؟

از مهم ترین عواقب فحاشی کردن و ناسزاگویی کردن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فحاشی کردن شما موجب تنها شدنتان می شود. به مرور زمان افرادی که تجربه ناسزاگویی شما را داشته اند از اطرافتان دور شده و ترجیح می دهند کمتر در ارتباط با شما باقی بمانند.

فحاشی کردن ممتد شما موجب آن خواهد شد تا نگاه افراد به شما تغییر کرده و اغلب آنها شما را فردی بی ادب و بدون شخصیت ببینند.

فحاشی کردن دائمی شما موجب خواهد شد تا اطرافیانتان کمتر به شما اعتماد کرده و سعی کنند در هیچ زمینه ای با شما مشورت نکنند.

اگر والدین هستید و فرزندانی دارید که تجربه فحاشی کردن شما را داشته اند، این موضوع موجب می شود که فرزندانتان برای دور شدن از این فضا کمتر با شما روراست بوده و بیشتر به دنبال پنهان کاری در زندگی با شما باشند.

فحاشی کردن شما قطعا میزان اعتماد اطرافیان به خصوص نزدیک ترین کسانی که بارها و بارها شاهد این رفتار شما بوده اند را از بین می برد.

به موجب فحاشی کردن های مداوم شما نوع نگاه بقیه نسبت به شما دچار تغییر شده و کمتر کسی نسبت به برقراری تعامل با شما احساس مثبت و خوشایندی خواهد داشت.

فحاشی کردن شما به مرور زمان موجب می شود در ارتباط با بقیه اعتماد به نفس لازم برای صحبت کردن عادی و معمولی را هم نداشته باشید.

فحاشی کردن شما موجب می شود که حس تنفر اطرافیانتان نسبت به شما بسیار بیشتر از حس محبت آمیز آنها شود.

هر اندازه که در صحبت هایتان فحاشی کرده و ناسزاگویی کنید، بیشتر از دایره افراد و آدم های با شخصیتی که در اطراف زندگی خود می بینید، دور خواهید شد.

دائمی فحاشی کردن شما موجب می شود افراد اغلب شما را تنها با خصلت بددهن بودنتان برای دیگران توصیف و معرفی کنند.

حواستان به این موضوع باشد که عواقب منفی فحاشی کردن شما به مرور زمان و بر حسب میزان تکرار این رفتار و عادت اشتباه خود را نمایان می‌کند. هر اندازه در زمان سریع تری برای مقابله با این عادت اقدام کنید، تاثیرات منفی آن روی شما کمتر خواهد شد.

عواقب فحاشی کردن و ناسزاگویی چیست؟

راه‌های درمان ناسزاگویی و فحاشی کردن چیست؟

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ۱۲ راه‌ درمان فحاشی کردن + ۱۰ علت ناسزاگویی در روانشناسی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

از محیطی که در آن قرار دارید، دور شوید:

هنگامی که تحت تاثیر موضوع خاصی احساس ناراحتی و عصبانیت می کنید، سعی کنید از افرادی که موجب عصبانیت و یا ناراحتی شما شده اند دوری کنید.

ترک کردن محیطی که احساس عصبانیت شما در آن ایجاد شده است، بهترین گزینه برای جلوگیری کردن از فحاشی کردنتان است.

نوشیدنی آرامش بخش میل کنید:

قطعا شما بهتر از هر شخص دیگری متوجه این موضوع خواهید شد که چه زمانی حالتان به سمت و سوی نامساعدی پیش رفته و احساس می کنید دوست دارید با اطرافیان خود وارد بحث و کشمکشی شوید که در نهایت به فحاشی کردن شما ختم می شود.

بهتر است در چنین شرایطی پیش از آنکه کاسه صبرتان لبریز شود، نوشیدنی آرامش بخشی میل کنید که از قبل تر تاثیر مثبت آن را بر روی اعصاب و روانتان دیده اید.

حتی نوشیدن یک لیوان آب خنک به همراه گلاب می تواند صبرتان را بیشتر و تنش درونی تان را با محیط و اطرافیان کمتر نماید.

پیش از پاسخ دادن چند لحظه سکوت کنید

قطعا فحاشی کردن شما در شرایطی اتفاق می افتد که دلتان می خواهد به طرف مقابلتان به صورت رگباری و حمله کرده و بدون هیچ وقفه ای از الفاظ و کلمات نامناسب استفاده کنید.

به شما توصیه می کنیم پیش از آن که برای پاسخ دادن های نامحترمانه به طرف مقابل وارد عمل شوید، تا حد ممکن سکوت اختیار کنید و چند ثانیه برای واکنش نشان دادن به خودتان فرصت دهید.

رفتارهای گذشته تان را مرور کنید

یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با فحاشی کردن شما این است که در زمان هایی که شرایط مطلوب بوده و حال مساعد و آرامی دارید به زمان هایی که تحت تاثیر ناراحت بودن و یا عصبانیت بیش از حد به شروع به فحاشی کردن کرده اید، فکر کنید.

این موضوع موجب می شود تا رفتار زشت و نادرست خود را بیشتر مورد تحلیل و بررسی قرار داده و با دقت بیشتری به رفتارهای نادرست خودتان فکر کنید.

راه‌های درمان ناسزاگویی و فحاشی کردن چیست؟

برای تغییر دادن خود تلاش کنید

تلاش کنید دست از فحاشی کردن در مواقع مختلف زندگی تان بردارید. تا جای ممکن سعی کنید از به کار بردن الفاظ نادرست و ناشایست برای افراد مخلف زندگی تان جلوگیری کنید.

یادتان باشد تصمیم برای تغییر دادن خودتان زمانی الزامی و مورد نیاز است که شما به انجام یک رفتار ناپسند و نامطلوب عادت کرده باشید.

برای نزدیکانتان ارزش قائل شوید

درست است که همسر، فرزند و یا دوستان صمیمی تان به فحاشی کردن و ناسزاگویی های شما عادت کرده و با وجود آنکه بارها آنها را با القاب و کلمات ناشایستی صدا زده اید، همچنان در حال ارتباط و زندگی کردن با شما هستند.

اما این به معنای راضی بودن آنها از شرایط فعلی شما نیست. با خودتان تصمیم بگیرید که تا حد ممکن برای آنها ارزش بیشتری در هنگام گفتو قائل شوید.

خودتان را جای طرف مقابل بگذارید

خودتان را جای کسانی بگذارید که تحت تاثیر شرایط خاصی شروع به بد گویی کردن از آنها و فحش دادن به آنها می کنید. قطعا شما تمایلی نخواهید داشت که دیگران با همین الفاظی که شما در هنگام بحث و گفتگو با آنها به کار می برید، با شما صحبت کنند.

از خودتان سوال بپرسید که اگر شما در موقعیت کسانی باشید که به آنها فحاشی می کنید، چه واکنشی در برابر آنها از خود نشان می دهید.

برای خودتان ارزش قائل شوید

حتی اگر فحاشی کردن و به کار بردن الفاظ نامناسب و ناشایست از جانب شما خطاب به دوستانتان زمانی استفاده می شود که قصد شوخی کردن با آنها را دارید، باز هم رویه درستی را در پیش نگرفته اید.

بهتر است حتی در چنین شرایطی هم دست از بد دهنی کردن برداشته و با کلمات صمیمانه تر اما ادبی تری با آنها صحبت کنید.

راه‌های درمان ناسزاگویی و فحاشی کردن

شروع به خواندن رمان ها و داستان های ادبی کنید

یکی از مهم ترین دلایل فحاشی کردن همیشگی شما تحت تاثیر دور بودنتان از فضای ادبی است. می توانید برای جبران این موضوع از کتاب خواندن شروع کنید.

خواندن آثار ادبی هر چند کم و کوتاه اما همیشگی می تواند به مرور زمان دایره لغات و کلماتی که در گفتگوها و حتی جر و بحث کردن هایتان استفاده می کنید، تغییر دهد.

به مشاور مراجعه کنید:

شاید از نظر شما فحاشی کردن و عادت به ناسزا گویی مشکل چندان خاصی نباشد، اما قطعا بی توجهی به چنین موضوعی می تواند به مرور زمان مشکلات رفتاری بزرگ تری را برای شما ایجاد کند.

اگر در حل این مشکل و تغییر ادبیات خود ناتوان هستید، به شما توصیه می کنیم تا از یک فرد دیگری در این زمینه کمک بگیرید. مراجعه به یک مشاوره تلفنی خانواده قابل اعتماد می تواند کمک حالتان باشد.

برای حفظ آرامش درونی خود اقدام کنید

بهتر است برای حفظ آرامش درونی خود اقدام به انجام برخی از کارهای خاصی نمایید که احساس می کنید حال درونی تان با آنها خوب می شود. به عنوان مثال یک ورزش مورد علاقه خود را دنبال کنید. روزانه زمانی را به یوگا، مدیتیشن اختصاص دهید.

سعی کنید به این واسطه کنترل بیشتری روی کلام و ذهن خودتان داشته باشید.

خود را فردی با اهمیت و موثر تصور کنید:

بهتر است در تصوراتتان خود را فردی موثر و با اهمیت بببینید. فردی که دیگران احترام بسیاری برایش قائل هستند و در نگاه سایرین فردی قابل احترام و با شخصیت محسوب می شود.

هر چقدر خودتان را مهم تر و موثرتر تصور کنید، تمایلتان برای انجام کارهایی که از شان و شخصیت شما می کاهند، کمتر خواهد شد.

سخنانی از مشاوران آویژه

فحاشی کردن شما می تواند به مرور زمان موجب شود تا کسانی که در قبالشان مسوول هستید تحت تاثیر این رفتار مخرب و ناشایستتان قرار گرفته و به شیوه نادرستی رفتار کنند.

به عنوان مثال، اگر صاحب فرزند و یا فرزندانی باشید این رفتار شما آنها را تحت تاثیر قرار می دهد و قطعا آنها فحاشی کردن را از شما یاد می گیرند. بهتر است سعی کنید چه برای دوستان، چه اعضای خانواده خود نمونه بارز یک فرد با شخصیت و خوش سخن باشید نه مصداق فردی که در باور آنها حتی صحبت کردن عادی هم بلد نیست.

براي مشاوره در زمينه ۱۲ راه‌ درمان فحاشی کردن + ۱۰ علت ناسزاگویی در روانشناسی

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉