کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

16 راهکار طلایی برای تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان دختر و نوجوانان پسر

اعتماد به نفس در نوجوانان
5/5 - (1 امتیاز)

چگونه خودباوری نوجوانان را افزایش دهیم؟ مسلما شما نیز به عنوان والدین، می خواهید اعتماد به نفس در نوجوانان را افزایش داده و به آنها کمک کنید نسبت به اینکه چه کسی هستند و توانایی های خود، ایمان و اطمینان داشته باشند. سال های نوجوانی پر از تغییرات مهم برای نوجوانان است. نوجوانان در حال جست و جو جایگاه خود در جهان هستند، به همین دلیل افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان نیز حائز اهمیت بسیار زیادی است. دختر نوجوان یا پسر نوجوانی که اعتماد به نفس خوبی نداشته باشد نمی تواند مانند سایر هم سن هایش اجتماعی، شاد، فعال و … باشد. پس تقویت اعتماد به نفس در پسران و دختران و درمان اعتماد به نفس پایین نوجوانان باید یکی از دغدغه های مهم والدین باشد.

راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان چیست؟ چگونه عزت نفس را در نوجوانان افزایش دهیم؟ مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه به بررسی خودباوری در نوجوانان پرداخته و مقاله جامع زیر را نگارش کرده اند. پس اگر شما نیز نگران تربیت صحیح نوجوانان بوده و به دنبال یافتن پاسخ مناسب برای سوالات خود در رابطه با افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان دختر و پسر، رفتار صحیح با دختر بی اعتماد به نفس و پسر بی اعتماد به نفس هستید، مطالعه این مقاله جامع و کاربردی را از دست ندهید.

تحقیق در مورد اعتماد به نفس در نوجوانان

افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

همانطور که می دانید، دختران و پسران از نظر بیولوژیکی و روان شناختی تفاوت هایی را با هم دارند. این تفاوت ها گاهی نحوه رفتار صحیح با آنها را متمایز می سازد. لازم به ذکر است، برخی از راهکارهای بالابردن اعتماد به نفس در نوجوانان کلی بوده و ربطی به جنسیت ندارد. برخی دیگر نیز مثلا برای دختران از اهمیت بیشتری نسبت به پسران برخوردار است. به همین دلیل ما نیز در این مقاله راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان پسر و دختر را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داده و برخی از مهم ترین رفتارها و راهکارهای تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان دختر و پسر را برای شما عزیزان نگارش کرده ایم.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه 16 راهکار طلایی برای تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان دختر و نوجوانان پسر با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان دختران

در روزگاری که جهان از عکس های مدلینگ های لاغر و زیبا پر شده است، تربیت دخترانی با اعتماد به نفس و خودباوری بالا واقعا دلهره آور است. اما شما به عنوان والدین می توانید تاثیر به شدت زیادی در تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان خود داشته باشد. برخی از مهم ترین راهکارها برای تقویت اعتماد به نفس و درمان اعتماد به نفس پایین در نوجوانان دختر عبارتند از:

پذیرش و دوست داشتن اندام و ظاهر خود

دختران بیشتر از پسران به اندام، وزن، زیبایی صورت و بدن خود اهمیت می دهند. در این میان، مادران تاثیر بسیار زیادی خواهند داشت. شما به عنوان یک زن باید از اندام و ظاهر خود راضی بوده و آن را دوست داشته باشید. تا دخترتان نیز از شما الگوبرداری کند. پس هرگز از جملاتی مانند: آیا این لباس مرا چاق نشان می دهد. یا من نسبت به خاله خیلی چاق ترم و … استفاده نکنید. سعی کنید بدن و ظاهر خود را دوست داشته و به دخترتان نیز آموزش بدهید که آنگونه که هست خودش را دوست داشته باشد و بداند بهترین اندام و ظاهر را دارد. هرگز اندام و ظاهر دختر نوجوان خود را با دیگر دختران مقایسه نکنید. این کار باعث می شود که اعتماد به نفس دخترتان کاهش یافته و از حضور در اجتماعات و مکان های شلوغ خودداری کند.

ورزش های گروهی را در برنامه قرار دهید

تحقیق در مورد اعتماد به نفس در نوجوانان نشان می دهد، دختران نوجوانی که در تیم ها و گروه ها بازی می کنند، از اعتماد به نفس بیشتری برخوردار هستند. آنها می توانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کرده و برای رسیدن به موفقیت، به توانایی های خود ایمان داشته باشند. پس برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان دختر، ورزش های گروهی را در برنامه روزانه آنها قرار دهید.

مهارت قاطعیت را افزایش دهید

دختران نیز مانند پسران حق انتخاب و تصمیم گیری دارند. نباید آنها را به کارهایی که نمی خواهند انجام دهند، مجبور کرد. سعی کنید برای افزایش و تقویت اعتماد به نفس در نوجوان دختر خود، به او یاد بدهید که چگونه با قاطعیت از نظر خود دفاع کند. یک دختر نوجوان قاطع می تواند به راحتی از حق خود دفاع کرده و با اعتماد به نفس بالایی که دارد، کارهایی را انجام دهد که در آن توانا است. پس به دختر نوجوان خود اجازه دهید که انتخاب کنید و به انتخاب های او احترام بگذارید.

به تحصیلات و سواد دخترتان اهمیت بدهید

متاسفانه در برخی از جوامع و فرهنگ ها، به سواد و تحصیل دختران به اندازه پسرها بها داده نمی شود. تحصیلات و داشتن سواد می تواند باعث افزایش خودباوری در نوجوانان شود. پس برای شما مهم باشد که نوجوان دختر شما نیز از سطح سواد بالایی برخوردار باشد تا بتواند با اعتماد به نفس بالا در مکان های شلوغ حضور یافته، صحبت کند و توانایی های خود را باور کرده و رشد کند.

افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان دختر

تعریف و تمجید به دور از تعریف از ظاهر

تعریف و ستایش خود را به دور از ظاهر دختران هدایت کنید. به جای اینکه یک دختر را به دلیل اندام و ظاهر زیبا مورد ستایش قرار دهید، او را به خاطر توانایی ها و عملکرد خوبش ستایش کنید. افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان دختر با افزایش خودباوری آنها نسبت به خود و توانایی هایشان همراه است. پس سعی کنید توانایی های نوجوان دختر خود را نیز در نظر گرفته و او را به این باور برسانید که توانا، متخصص و کاربلد است.

تقویت مهارت های نوجوان

سعی کنید برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان دختر، آنها را در فعالیت هایی که باعث ایجاد حس اعتماد به نفس می شود، در گیر کنید. فعالیت هایی مانند تئاتر، ورزش، موسیقی، هنر، اردوهای علمی و هرچیزی که می تواند به دختر نوجوان شما کمک کند خود را از طریق کلمات، خلاقیات ها و یا فعالیت ها نشان دهد و به توانایی های خود ایمان داشته باشد.

مراقب فیلم ها و مجلاتی که در خانه می بینید، باشید

دختران در سن نوجوانی، در رابطه با مد، اندام و ظاهر خود کنجکاو هستند. آنها به دنبال این هستند که ظاهر و اندامشان بهتر از همه بوده و مورد تحسین واقع شوند. تحقیقات نشان می دهد که پس از 15 دقیقه نگاه کردن به یک مجله مد، خلق و خوی نوجوانان دختر از کمنجکاوی و اشتیاق به مقایسه خود و تحقیر کردن اندام و ظاهر خود تغییر می کند. پس حواستان باشد که وجود این تصاویر، باعث اعتماد به نفس پایین دخترتان نشود.

با دخترتان مانند یک دختر ضعیف رفتار نکنید

والدین، مخصوصا پدرها، سعی کنید هیچ گاه دختر خود را یک موجود کوچک، شکننده، درمانده و ناتوان ندانید. با آنها به گونه ای رفتار نکنید که نشان بدهد شما آنها را ضعیف می دانید. درعوض به دختر خود فرصت بدهید تا تجربه کسب کند. هنگامی که شما دختر نوجوان خود را ضعیف بدانید، او نیز ناخودآگاه این را قبول کرده، توانایی هایش را نادیده گرفته و به آنها باور ندارد. در نهایت، یک دختر بی اعتماد به نفس تحویل خواهید گرفت. برای درمان اعتماد به نفس پایین دختر و یا تقویت خودباوری نوجوانان، آنها را قدرتمند، محکم، توانا و سخت کوش خطاب کنید.

افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان پسر

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه 16 راهکار طلایی برای تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان دختر و نوجوانان پسر با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان پسر

تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان پسر به اندازه دختران مورد توجه قرار نمی گیرند. یک باور غلط وجود دارد که می گوید پسرها احساسات زیادی ندارند یا احساساتی نیستند. باید گفت این تصور به شدت نادرست است. والدین باید برای پسران خود وقت گذاشته و به احساسات و آنچه که می خواهند اهمیت دهند. نوجوانان پسر اعتماد به نفس پایینی خواهند داشت اگر خانواده به آنها اهمیت نداده و افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان پسر را جدی نگیرد. برخی از مهم ترین راهکارها برای تقویت اعتماد به نفس و درمان اعتماد به نفس پایین در نوجوانان پسر عبارتند از:

به مشکلات در مدرسه اهمیت بدهید

پسرها نسبت به دختران تکانشگرتر هستند. پسران نوجوان نمی توانند ساعت ها ساکت و آرام در کلاس درس بنشینند. اما رفتار نادرست و برخورد غیر صحیح با آنها نیز باعث کاهش اعتماد به نفس نوجوانان پسر می شود. پس سعی کنید در ابتدا مشکلاتی که پسر نوجوان شما در مدرسه دارد را بفهمید. سپس به دنبال راهکارهایی برای جبران آن باشید. مثلا می توانید از تعریف و تمجید استفاده کنید. هنگامی که پسرها را حتی بخاطر کوچکترین کار مثبت تشویق کنید، آنها اعتماد به نفس مناسبی پیدا می کنند و می توانند با تکیه بر توانایی های خود مشکلات را حل کنند. اعتماد به نفس بالا می تواند به آنها کمک کند که حتی توانایی کنترل تکانشگری خود را پیدا کنند.

پسران نوجوان را به چالش بکشید

پسران عاشق رهبری و به سرانجام رساندن کارها هستند. پسر نوجوان خود را به چال بکشید و به آنها اجازه دهید مهارت های خود را توسعه دهند. اجازه بدهید که خودشان کارها را انجام داده و رهبری را به عهده بگیرند. موقعیت هایی را ایجاد کنید که پسر بتواند مهارتی را توسعه دهد و یا توانایی خود را نشان دهد. با این کار اعتماد به نفس در نوجوان پسر شما افزایش می یابد.

در مورد متفاوت بودن صحبت کنید

برخی از پسران در دوران نوجوانی دائم خود را با دیگران مقایسه می کنند. آنها از خود می پرسند چه کسی قوی تر است؟ چه کسی قدبلندتر است؟ و … سعی کنید در رابطه با اینکه افراد از نظر توانایی ها با هم متفاوت هستند و هرکسی توانایی منحصر به فرد خود را دارد و با سرعت متفاوت رشد می کند با پسر نوجوان خود صحبت کنید. سپس مهارت ها و توانایی های عالی پسر خود را برشمارید تا فرزندتان متوجه شود که او نیز قدرتمند بوده و عالی است. برای درمان اعتماد به نفس پایین نوجوانان پسر، اجازه ندهید آنها خود را با دیگران مقایسه کرده و در مقایسه توانایی های خود با دیگران شکست خورده و ناامید شوند.

به احساسات آنها اهمیت بدهید

والدین، به خصوص پدرها، باید در رابطه با بیان احساسات و بروز آنها به پسر نوجوان خود کمک کنند. هرگز عواطف و احساسات پسر خود را نادیده نگیرید. اینکه پسران احساساتی نیستند، کاملا اشتباه است. آنها نیز مانند دختران، به در آغوش گرفتن، بوسیدن و نوازش والدین خود احتاج دارند. با پسر خود هنگامی که ناراحت یا عصبانی است صحبت کنید. به او بگویید که هرموقع دوست داشت می تواند در مورد احساسات خود با شما صحبت کند. به یاد داشته باشید که اهمیت ندادن به احساسات نوجوانان پسر، آنها را به یک پسر بی اعتماد به نفس و گوشه گیر تبدیل می کند.

پسران را از گریه منع نکنید

یکی از بزرگترین جملات اشتباه در تربیت پسران این است که : پسر گریه نمی کند. چرا پسران نباید گریه کنند؟ به پسر نوجوان خود بگویید که نباید از اشک ریختن و گریه کردن خجالت بکشد. ابراز احساسات و گریه کردن به معنای ضعیف بودن نیست. اگر شما به پسر خود یاد بدهید که مردها گریه نمی کنند. هنگامی که احساساتش فوران می کند و نیاز به گریه کردن دارد. خود را فرد ضعیفی می داند و اعتماد به نفس خود را از دست می دهد. اما اگر پسر بداند گریه کردن اصلا بد نیست، حتی هنگام ناراحتی ها، اشک ریختن را ضعیف بودن نمی داند.

ترس از شکست را در پسر خود کاهش دهید

اشتباهات و شکست ها می توانند اعتماد به نفس در نوجوانان را کاهش دهند. در هنگام مواجه نوجوان پسر با شکست، صحبت ها و حمایت های شما ضروری است. یکی از نکات برای آموزش اعتماد به نفس به نوجوانان این است که به آنها بگویید شکست و اشتباهات یک تجربه بسیار مهم در زندگی هستند. هرگز از شکست ها نترسند و ناامید نشوند. بلکه به آن به چشم تجربه نگاه کنند. اگر نوجوانان از شکست خوردن بترسند، هنگام مواجه با آن اعتماد به نفس و خودباوری خود را از دست داده و دست از تلاش برمیدارند. پس سعی کنید ترس از شکست را در نوجوانان خود کم کنید. شما می توانید برای کاهش ترس از شکست فرزند خود، از مشاوره نوجوان کمک بگیرید. آنها شما را راهنمایی کرده و راهکارهای مناسبی برای شما خواهند داشت.

بی قید و شرط، عشق بورزید

به نوجوان خود اطمینان بدهید که عشق شما نسبت به او به نمرات، توانایی ها، عملکرد و یا هر عامل دیگری بستگی ندارد. به آنها ثابت کنید که هرگونه که باشند، دوستشان دارید. همچین برای موفق شدن و شاد بودن آنها تمام تلاش خود را می کنید. اگر فرزند نوجوان شما احساس کند که به دلیل نمرات بالا یا توانایی هایی که دارد او را دوست دارید. هنگامی که با شکست روبه رو می شود، امید خود را از دست داده و اعتماد به نفسش کاهش می یابد. چون احساس می کند دیگر مورد قبول شما نیست. عشق بی قید و شرط باعث افزایش اعتماد به نفس و خودباوری نوجوانان می شود.

از توانایی ها و فرصت های جدید آنها استقبال کنید

انجام فعالیت های جدید، کشف استعدادها و توانایی های نوجوانان می تواند به افزایش اعتماد به نفس نوجوانان کمک کند. پسر نوجوان خود را تشویق کنید تا بتواند فرصت های جدیدی را برای کشف استعدادهایش پیدا کند. تسلط بر مهارت های جدید به آنها کمک می کند تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشند و اعتماد به نفسشان افزایش یابد.

راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

سخنی از مشاوران آویژه

افزایش خودباوری در نوجوان باعث می شود که او توانایی ریسک کردن، تفکر و کشف استعدادهای خود را بدست آورد. اعتماد به نفس در نوجوانان باعث می شود که آنها افرادی انعطاف پذیر، موفق و شاد باشند. برای تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان تلاش کنید و آنها را به چالش بکشید. چیزهای جدید امتحان کنند و به آنها در تعیین اهدافشان کمک کمنید. اگر نمی دانید چگونه کمبود اعتماد به نفس نوجوانان را از بین برده و به درمان اعتماد به نفس پایین در نوجوانان بپردازید، بهتر است از مشاوره خانواده در این زمینه کمک بگیرید. آنها به شما یاد می دهند که چگونه نوجوانی با اعتماد به نفس سالم داشته باشید.

سوالات متداول

آیا والدین می توانند باعث کاهش اعتماد به نفس نوجوانان شوند؟

بله، روش های تربیتی والدین، نحوه ساختن تصور کودک از خود را تعیین می کند. والدین بیش از حد درگیر و بی توجه، هر دو نقش کلیدی در اعتماد به نفس نوجوانان دارند. والدین سخت گیر نیز نوجوانان را وادار می کنند که باور کنند به اندازه کافی خوب نیستند.

چه چیزی باعث کاهش اعتماد به نفس نوجوانان می شود؟

شایع ترین علل اعتماد به نفس پایین در نوجوانان عبارتند از: والدین غیرحمایت کننده. دوستانی که تاثیرات بدی دارند. رویدادهای استرس زا در زندگی مانند طلاق یا مرگ یکی از عزیزان. توجه نکرده و احترام قائل نشدن برای نوجوانان.

براي مشاوره در زمينه 16 راهکار طلایی برای تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان دختر و نوجوانان پسر

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- 4 نظر:

  1. سلام.ممنون از مطالب خوبتون.پسری ۱۶ ساله دارم.یکسال جهشی خونده و از همکلاسیهاش کوچکتره..بشدت در جمع همکلاسی‌ها منزوی.. ولی در جمع خانواده و فامیل اعتماد بنفس بالایی داره اما نتونسته تو همسالان دوستی پیدا کنه و مدام مورد آزار و اذیت و بی توجهی از جانب همکلاسیهاشه.این موضوع باعث شده از مدرسه بدش بیاد و هر روز که بر میگرده افسرده و ناراحته…چکار کنم.جو خانواده هم متاثر از این ناراحتی و غم پسرم قرار گرفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉