روانشناسی کودکان پیش دبستانی
روانشناسی کودکان پیش دبستانی به جهت سن حساسی که دارند به موشکافی های خاصی نیاز دارد . روانشناسی کودکان پیش دبستانی به دلیل دور افتادن ازخانواده حتی برای ساعاتی بسیار حساس است . این کودکان به محیط جدیدی وارد میشوند که کمتر با آن آشنایی داشته اند . این محیط برایشان تازگی دارد و بسیار جذاب است . در میان هم سن و سالان خود حس میکنند حرف های مطابق با سنشان را میشنوند . آنها میتوانند با دوستان جدید خود در مورد بازی ها و فعالیت هایشان حرف بزنند . روانشناسی کودکان پیش دبستانی از روی بازی هایشان نیز امکان پذیر میشود . کسانی غیر از پدر یا مادر به آنها نظارت میکنند . تمامی این موارد برایشان تازگی و جذابیت دارد . مگر برای کودکانی که وابستگی شدید به خانواده برایشان دشوار است و دوست ندارند از آنها دور باشند . روانشناسی کودکان پیش دبستانی برای این دو متفاوت است .
یادگیری در محیط پیش دبستانی فضای جدیدی برای کودکان است . آنها در یک کلاس می نشینند که همه با هم یک کار را انجام میدهند . آنها تفاوت را درک و احساس میکنند . برخی به رقابت میپردازند . برخی از همدیگر می آموزند . برخی گوشه گیری میکنند . بطور کلی در این محیط کار گروهی را تجربه میکنند . آنها در تعامل با یکدیگر و نظارت مربیان همیاری و همزیستی را تجربه میکنند . روانشناسی کودکان پیش دبستانی در تعاملات این محیط جدید به بسیاری از سوالات پاسخ میدهد . روانشناسی کودکان پیش دبستانی این دوره رادوره پر جنب و جوشی کودکان مینامد . کودکانی که در آپارتمان ها زندگی میکنند و فرصت جست و خیز کافی ندارند از دویدن و هیجان در محیط پیش دبستانی لذت میبرند . آنها میتوانند در زنگ تفریح داد بزنند و هیجانات خود را بروز دهند . با صدای بلند بخندند و بدوند .
خصوصیات روانشناسی کودکان پیش دبستانی
خصوصیات روانشناسی کودکان پیش دبستانی یا دروه سوم کودکی بسیار متفاوت است . از خصوصیات روانشناسی کودکان پیش دبستانی میتوان به علاقه شدید به بازی نام برد . در این دوره آنها از طریق بازی علایق و احساسات خود را بروز میدهند . دختری که دوست دارد مادر باشد . یا پسری که دوست دارد یک قهرمان باشد در بازی هایش این احساسات را بروز میدهد . از دیگر خصوصیات روانشناسی کودکان پیش دبستانی ظهور فرا خود در آنها میباشد . در این دوره آنها همزاد پنداری نموده و احساسات دوست خود را درک میکنند . بروز همنوع دوستی در این مرحله ظاهر میشود . آنها در پیش دبستانی از چاشت خود به دوستانی که چیزی همراه نیاورده اند میدهند . به کودکی که قدرت یادگیری کمتری دارد آموزش میدهند . با طبقات مختلف جامعه نه مفهومی بلکه به ظاهر آشنا میشوند .
از بارزترین خصوصیات روانشناسی کودکان پیش دبستانی یادگیری مهارت های زندگی است . آنها در این دوره همزیستی را می آموزند . کجا باید حالت تدافعی داشته باشند و کجا همزیستی . کودکان با ظهور وجدان یا فراخود شخصیت ممتازی را تجربه میکنند . آنها حس برتری پیدا میکنند . رابطه فرمانروا و فرمانبر یا معلم و شاگرد این حس آنها را تتمیع میکند . آنها با کمک به دیگران احساس خوبی دارند . در این دوره بر گنجینه لغات خود می افزایند و جملات بیشتری به زبان می آورند . سمبل سازی و درک نمادین اشیا تقویت میشود و آنها با اشیا بیجان ارتباط میگیرند . حس مالکیت را بطور مفهومی تجربه میکنند . حس مالکیت در سنین چهار تا پنج سالگی ایجاد میشود اما نه به صورت مفهومی . چیزی را که متعلق به آنان است لحظه ای دیگر رها میکنند اما حالا آن را حفظ میکنند (مالکیت ) .
تست روانشناسی کودکان پیش دبستانی
تست روانشناسی کودکان پیش دبستانی بسیار متنوع و شیرین است . تست ها علاوه بر مشخص کردن بهره هوشی کودک به تقویت هوش آنها کمک میکند . به روانشناسان داده هایی میبخشد که از طریق آن به روحیات ، علایق ، خصوصیات و علایق کودکان پی میبرند . یک تست روانشناسی کودکان پیش دبستانی درک اختلاف دو تصویر مشابه است . دو تصویر کاملا شبیه به هم که ده اختلاف کوچک دارند و کودک باید این اختلاف ها را پیدا کند . یک تست روانشناسی کودکان پیش دبستانی به ماز شهرت دارد . یک قسمت از یک نقاشی برداشته شده که این قسمت با طرح های دیگر چند تعداد در برابر کودک قرار دارد . کودک با توجه به رنگ و طرح قسمت بریده شده شکل مناسب را در جای خود قرار میدهد . سرعت و درست بودن در انتخاب شکل بهره هوشی و روحیات او را مشخص میکند .
یک تست دیگر که مربوط به روانشناسی بالینی میشود آزمون ریون است . در این آزمون کودک با یک آزمون مفهومی روبرو میشود . او سه تصویر در مقابل دارد تصویر چهارم را با توجه به مفهومی که تصاویر به او میدهند در جای خود قرار میدهد . او برای انتخاب خود توضیح و تفسیر دارد . آزمون ها در اولین مرحله مهم هستند . او آزمون های بعدی را با توجه به تجربیاتش راحت تر پشت سر میگذارد . همین تعداد تجربه ها برای تشخیص درست نیز مهم هستند و این آزمون های بعدی آزمون پیشرفت نام دارند . تست دیگر یک کاغذ نقاشی شده است که شکلی خاص در میان خطوط در هم و پیچیده را باید کودک بیابد . بازهم سرعت تشخیص و پیدا کردن شکل در روانشناسی کودک موثر است .
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
روانشناسی کودکان پیش دبستانی در نقاشی
روانشناسی کودکان پیش دبستانی در نقاشی حرف های زیادی برای روانشناسان دارد . قلم نقش خیال میزند بر لوح چه برای کودکان چه بزرگسالان . یک صفحه کاغذ سفید در اختیار کودک بگذارید با مهربانی از او بخواهید چند خط بکشد . حال با اجبار از او بخواهید چند خط بکشد . خواهید دید هنگام مهربانی خطوط نرم و منحنی هستند هنگام اجبار خط ها تیز و شکسته و اگر عصبانی شود قلم را با فشار بیشتر حرکت میدهد و در نهایت ممکن است با نوک مداد کاغذ را سوراخ سوراخ کند . در روانشناسی کودکان پیش دبستانی در نقاشی از آنها میخواهند یک نقاشی بکشند . نوع خطوط بیان کننده یکسری روحیات ، رنگ ها هرکدام بیانگر روحیات دیگری خواهند بود . در یک پرتره بچگانه کشیدن ماشین با جزئیات نشانگر یک روحیه است و کشیدن سطحی ماشین به صورت چهارضلعی منظم یک روحیه دیگر را به روانکاوان میدهد .
در تست های روانشناسی کودک برای شناخت روحیات و هوش او یک نقاشی از پیش آماده میشود . در این نقاشی که ممکن است صورت ، خانه ، ماشین و یا هر شکلی باشد چند جز را نمیکشند . مثلا در نقاشی صورت ممکن است لب یا گوش نگذارند کودک باید آنرا کامل کند . حال یک کودک ممکن است فقط عضو جا مانده را بگذارد . ممکن است برای او گوشواره ، مو و زینت الات بگذارد و کودک پسر کلاه یا تفنگ بگذارد . به این ترتیب میتوان از نقاشی برای پی بردمن به درون یک کودک بهره برد و او را روانشناسی کرد .
روانشناسی کودکان پیش دبستانی در رشد
روانشناسی کودکان پیش دبستانی در رشد همراه با تحولات زیادی خواهد بود . یک کودک در این دوران از نظر جسمی رشد میکند . این رشد در او خصوصیات جدیدی چون حس استقلال پدید می آورد . او احساس میکند دیگر بزرگ شده و توقع دارد همه این موضوع را درک کنند . به او کمتر دستور بدهند . اجازه بدهند برخی کارهایش را به تنهایی انجام دهد و خریدهایش به سلیقه خودش باشد . او از نظر برخی مهارت ها نیز توانایی پیدا میکند . مانند ورزش ها . او در این دوره رشته ورزشی خود را انتخاب میکند البته ممکن است برخی انتخاب های او تحت تاثیر دوستانش باشد . ولی همین انتخاب نشانگر رشد تحرک پذیری کودک میباشد . او در این دوره توانایی تفسیر و تفهیم میابد . او قوه تحلیل پیدا میکند . یعنی به درک مفهومی میرسد . او مهارت های اجتماعی را می آموزد .
او دوست دارد از طرف دیگران مقبول واقع شود در نتیجه برخی مهارت ها در او تقویت میشود . مهارت روابط عمومی . ارتباط برقرار کردن به نحوی که دیگران او را بپذیرند و او بتواند ارتباط عاطفی برقرار کند . در نتیجه این نیاز او یاد میگیرد برخی رفتارها را که ناشی از احساسات درونی است بروز ندهد . روانشناسی کودکان پیش دبستانی در رشد میگوید : شاید کودک در کنترل احساسات و رفتار ماهر نباشد . اما شروع دوره جدیدی است برای تمرین کنترل احساسات . در این دوران مشاوره خانواده لازم است . در این مشاوره مشخص میشود در برابر هریک از رفتارها و خواسته های کودک چه واکنشی داشته باشید . روانشناسی کودک در این دوره حرف های زیادی برای گفتن دارد . چون کودک تغییرات زیادی را در وجود خود و در محیط مشاهده میکند . مشاوره کودک کمک بزرگی به تربیت کودک میکند .
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره روانشناسی و خانوادهخدمات متنوعی را در زمینهروانشناسی کودک آنلاینبه شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .