کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

علت گریه بی دلیل کودک + 11 راهکار برای برخورد با کودکی که زیاد گریه می کند!

گریه بی دلیل کودک
3.1/5 - (25 امتیاز)

آیا کودک شما دائم بی دلیل گریه می کند؟ وقتی کودک گریه می کند چه باید کرد؟ چگونه گریه بی دلیل کودکان را کاهش دهیم؟ گریه کودک تا حدودی طبیعی است. اما وقتی کودک شما بدون دلیل گریه می کند و با هیچ حرف و روشی ساکت نمی شود، مسلما شما را نگران و ناراحت می کند. مخصوصا اگر شما برای اولین بار است که پدر یا مادر شدن را تجربه می کنید، گریه بی دلیل کودک می تواند شما را گیج و سردرگم کند. علت گریه بی دلیل کودک من چیست؟ نکته اینجا است که نوزادان و کودکان بی دلیل گریه نمی کنند. فقط شما دلیل گریه های آنها را نمی دانید و یا علت گریه زیاد کودک برای شما منطقی به نظر نمی رسد. کودکان دلایل جالبی برای گریه های خود دارند که از نظر خودشان کامل درست و منطقی است.

به دلیل سوالات مکرر شما در رابطه با علت گریه بی دلیل کودک و نحوه برخورد با کودکی که گریه میکند، مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی گریه کودکان و رفتار صحیح هنگام گریه زیاد کودک یا نوزاد پرداخته اند. مقاله زیر که یک مقاله جامع و کاربردی است که می تواند به شما والدین گرامی کمک کند تا پاسخ سوالات خود را در رابطه با علت گریه بی دلیل کودک و نحوه برخورد با کودکی که زیاد گریه می کند، بیابید. پس با ما همراه باشید.

روانشناسی گریه کودک

گریه کودک می تواند استرس، نگرانی، اضطراب، کلافگی و ناامیدی والدین را با خود به همراه داشته باشد. جالب است بدانید گریه کردن می تواند در هر سنی مفید باشد. البته اگر به جا و بیش از اندازه نباشد. طبق تحقیقات انجام شده، شرایط بسیاری وجود دارد که در آن، گریه به افراد کمک می کند احساس بهتری داشته باشند. پس همیشه نباید هدف شما این باشد که گریه کودک خود را با هر روشی متوقف کنید. گاهی اوقات ریختن چند قطره اشک می تواند برای بچه ها مفید باشد. پس بهتر است قبل از اینکه به فکر متوقف کردن گریه کودکان باشید، از خود بپرسید:« چرا فرزندم گریه می کند؟ دانستن علت گریه های بی دلیل کودک می تواند به شما کمک کند بهترین پاسخ را نسبت به موقعیت داشته باشید.»

علت گریه بی دلیل کودک

دلیل گریه های زیاد و بی دلیل کودک چیست؟

چرا بچم زود گریه می کنه؟ شاید از نظر والدین گاهی گریه های کودک بی دلیل باشد. اما باید گفت که کودکان و نوزادان بی دلیل گریه نمی کنند. آنها برای گریه های خود دلیل دارند. شاید برخی از دلایل گریه کودکان از نظر والدین مهم نبوده و آن را منطقی ندانند. اما مهم این است که موضوع برای کودک شما اهمیت داشته است که بخاطرش گریه می کند. پس همیشه دلایلی برای گریه آنها وجود دارد. اما ممکن است شما با دلیل گریه کودک خود موافق نباشید. مهم ترین علت گریه های زیاد کودکان عبارتند از:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه علت گریه بی دلیل کودک + 11 راهکار برای برخورد با کودکی که زیاد گریه می کند! با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

خستگی زیاد کودک

یکی از رایج ترین علت گریه زیاد کودک، خستگی بیش از حد آنها است. ناآرام بودن و نداشن خواب کافی می تواند منجر به عصبانیت و گریه کردن های زیاد و بدون دلیل کودک شود. کمبود خواب می تواند دلیل اشک ها و گریه های بی علت کودک شما باشد.

گرسنه بودن کودک

حتی بزرگسالان نیز هنگامی که گرسنه می شوند، ممکن است رفتارشان تغییر کند و بداخلاق شوند. یک کودک نوپا یا خردسال فعالیت های زیادی دارد. پس انرژی زیادی می سوزاند و نیاز به جبران دارد. اگر فرزندتان سرگرم بازی شود ممکن است فراموش کند به شما بگوید گرسنه است. در عوض با گریه های بی دلیل و بداخلاقی کردن گرسنگی خود را نشان می دهد. در صورتیکه خودش هم نمی داند دلیل این اخلاق بد و گریه های زیاد او گرسنگی است. اگر کوچولوی شما به تازگی از خواب بیدار شده یا سه تا چهار ساعت از آخرین باری که خوارکی خورده است می گذرد، ممکن است گرسنگی عامل گریه باشد.

تحریک بیش از حد کودک

بازی های هیجان انگیز، قرار گرفتن در یک مکان شلوغ، دیدن یک سریال ترسناک و … همگی می تواند باعث تحریک پذیری زیاد کودک شما شود. در این شرایط با کوچکترین اتفاق و مشکلی، کودک بی دلیل شروع به گریه کردن می کند. مثلا قرار گرفتن در شلوغی می تواند برای بسیاری از کودکان خردسال وحشتناک و تحریک پذیر باشد. آنها به محض دیدن افراد غریبه شروع به گریه کردن می کنند. اگر کوچولوی شما به ظاهر بی دلیل گریه می کند و شما در مکانی هستید که صداهای بلند وجود دارد یا شلوغ است، سعی کنید آنها را به بیرون یا به اتاقی ساکت‌ تر ببرید و بگذارید چند دقیقه بنشینند تا آرام بگیرند.

استرس کودک

استرس دلیل بزرگی برای گریه های زیاد کودکان، مخصوصا کودکان بزرگتر، است. شاید برای شما نیز این سوال پیش آید که کودک از چه چیزی استرس دارد. باید گفت خیلی چیزها. استرس از ترک شدن و یا استرس از دکتر رفتن، استرس در هنگام بازی کردن و … می تواند برای کودکان رخ دهد. کودکان همچنین می توانند از اتفاقاتی که در اطرافشان رخ می دهد نیز استرس بگیرند. مانند تعارضات و کشمکش های والدین، تغییر مکان یا تغییر مدرسه و … .

عدم توجه به کودک

کودکان و نوزادان نیاز به توجه والدین خود دارند. گاهی اوقات علت گریه های بی دلیل کودک، عدم توجه به او است. کودک برای جلب توجه کردن و دیده شدن بی دلیل شروع به گریه می کند. حتی کودک یک ساله شما نیز می داند که گریه کردن راهی عالی برای جلب توجه شما است. وقتی شما حتی پاسخ منفی به گریه کردن کودک بدهید مانند جیغ نکش یا چرا داری گریه می کنی؟ باعث می شود که کودک احساس کند به او توجه شده است و تشویق می شود که روش خود را برای جلب توجه والدین ادامه بدهد.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه علت گریه بی دلیل کودک + 11 راهکار برای برخورد با کودکی که زیاد گریه می کند! با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

کودک چیزی می خواهد

اغلب کودکان، هنگامی که چیزی را می خواهند اصرار دارند که سریع نیازشان پاسخ داده شود. آنها ممکن است برای پافشاری کردن و برآورده ساختن خواسته خود شروع به گریه کنند. گریه های زیاد کودک می تواند راهی برای برآورده کردن خواسته اش باشد. بچه ای که با گریه چیزی میخواهد، اگر بدست آورد این کار برای او به یک عادت تبدیل می شود. همدلی و مهربانی کردن به کودک نیاز است اما اجازه ندهید اشک های فرزندتان رفتار شما و بایدها و نبایدها را تغییر بدهد.

کودک نمی خواهد کاری را انجام دهد

وقتی فرزندتان نمی خواهد کاری را شما به او گفته اید انجام دهد، ممکن است از گریه کردن برای فرار از انجام کار استفاده کند. زیرا می داند گریه زیاد کودک می تواند شما را اصرار برای انجام کار منصرف سازد. مثلا ممکن است از او بخواهید تلفن همراه را کنار بگذارد و بازی نکند. یا برای خوابیدن آماده شود. او ناگهان بدون دلیل شروع به گریه کردن می کند. شاید در ابتدا متعجب شوید اما بررسی کنید میفهمید که او برای فرار از خوابیدن یا کنار گذاشتن تلفن همراه، اشک ریختن را انتخاب کرده است. اشک های کودک در این موقعیت ممکن است ناشی از غم و ناراحتی او باشد اما می تواند یک ترفند برای فرار نیز باشد.

درد یا ناراحتی کودک

درد و ناراحتی کودک قابل مشاهده و درک نیست. به همین دلیل گریه زیاد کودک یک ساله تا سه سال می تواند به دلیل درد و ناراحتی جسمی باشد که نمی تواند بیان کند. معده درد، رفلکس معده، سردرد و گوش درد و … نمونه هایی از دردهایی هستند که ممکن است برای کودکان و نوزادان رخ دهد. مسلما کودک پنج ساله می تواند دلیل گریه های خود را گفته و بگوید احساس ناراحتی و درد می کند. اما کودکان کوچکتر نمی توانند.

علت گریه زیاد کودک

چگونه جلوی گریه یک کودک را بگیریم؟

وقتی بچه گریه می کنه چکار کنیم؟ شنیدن صدای گریه کودک و نوزاد می تواند برای والدین بسیار طاقت فرسا باشد. گریه زیاد کودک می تواند والدین را گیج و سردرگم کند. والدین در بسیاری از موارد نحوه برخورد با کودکی که گریه می کند را نمی دانند. در این قسمت 11 راهکار برای کنترل گریه کودک و برخورد با کودکی که بیش از اندازه گریه می کند را برای شما عزیزان نوشته ایم. کاربردی ترین راهکار برای مقابله با گریه کودک عبارتند از:

 نیازهای جسمانی کودک را برآورده کنید

با نوزادی که زیاد گریه می کند چه کنیم؟ در بسیاری از موارد نوزاد یا کودک گریه می کند زیرا برای او از نظر جسمی مشکلی وجود دارد. او ممکن است دل درد داشته باشد و یا گوش او درد کند. شاید پوشک نوزاد کثیف می باشد و مواردی مشابه آن. پس نوزاد شما ممکن است گریه کند زیرا درد دارد.

تنظیم زمان خواب کودک

همانطور که گفته شد، ممکن است علت گریه های زیاد کودکان مشکل در خواب و خستگی زیاد باشد. سعی کنید برای خواب کودک خود برنامه منظمی داشته باشید. هنگامی که کودک 15 تا 18 ماهه می شود، نیاز به دو چرت در طول روز دارد که باید در برنامه او قرار گیرد. اما کودک 3 یا 4 ساله نیاز به یک چرت در روز دارد. اگر متوجه شدید که کودک شروع به اشک ریختن کرد، به دنبال نشانه‌های خستگی مانند مالیدن چشم‌ها، خمیازه کشیدن، یا کمی قرمز شدن چشم‌ها بگردید.

به زمان غذا خوردن کودک توجه کنید

کودک شما بی دلیل گریه می کند زیرا او گرسنه است. اگر کودک مدتی است که غذا نخورده و بداخلاقی می کند، مطمئن باشید که او گرسنه است. دم دست نگه داشتن چند میان وعده می تواند کمک کند گریه زیاد کودک شما از بین برود.

احساسات آنها را خاموش نکنید

اگر کودک زیاد گریه می کند، سعی نکنید گریه کردن را به هر روشی متوقف کنید. به فرزندتان بگویید اشکال ندارد که گاهی اوقات احساس ناراحتی کند. راه حل های مختلفی وجود دارد که کودک شما می تواند احساس بهتری در خودش ایجاد کند. احساسات آنها را با هر روشی خاموش نکنید. بلکه سعی کنید مسالمت آمیز رفتار کنید. می توانید به کودک خود بگویید: ببخشید که امروز نتوانستم خوراکی مورد علاقه تو را از فروشگاه بخرم. می توانیم فعلا آنچه که در یخچال هست را بخوریم تا بعد که به فروشگاه رفتیم خوارکی تو را بخریم.

تسلیم گریه زیاد کودک نشوید

اگر کودک برای اینکه کاری را که می خواهد انجام دهید، شروع به گریه بی دلیل کرد، أصلا تسلیم نشوید. حتی اگر صدای داد و فریاد او به آسمان رسید. تسلیم شدن در برابر گریه کودک می تواند این رفتار را به یک عادت بد تبدیل کند. با این کار به کودک خود می آموزید که از اشک ریختن برای به کرسی نشاندن حرف خود استفاده کند. پس هرگز تسلیم نشوید. در حالی که نشان دادن همدلی مهم است، اجازه ندهید اشک های فرزندتان رفتار شما را تغییر دهد.

راه جدید برای مقابله با احساسات را آموزش دهید

اگر کودک شما دائم بی دلیل گریه می کند و نمی تواند احساسات خود را به نحو دیگری بروز دهد. پس دست به کار شوید. راه های مناسب را به فرزندتان آموزش دهید تا با استفاده از آن با احساساتش کنار بیاید. نفس عمیق کشیدن، رنگ آمیزی کردن و یا درست کردن یک کاردستی که نشان دهنده احساساتش باشد، می تواند او را سرگرم کرده و از گریه کردن بی دلیل دور کند.

گریه بی دلیل کودکان

گریه کردن را راهی برای جلب توجه قرار ندهید

فرزند شما می داند که گریه کردن یک راه عالی برای جلب توجه شما است. اگر او برای جلب توجه شروع به گریه کردن کرد، او را نادیده بگیرید. حتی واکنش منفی شما به گریه کردن او می تواند باعث شود که مجدد این رفتار را برای جلب توجه شما انجام دهد. از برقراری تماس چشمی با او هنگام گریه کردن برای جلب توجه خودداری کنید و با او به صحبت یا بحث و دعوا نپردازید. عصبانی شدن شما و یا فریاد زدن اصلا مناسب نیست. به کودک خود نشان دهید که با انجام بازی های مناسب و یا استفاده از کلمات محبت آمیز و … توجه شما را جلب کند. نه با گریه کردن! البته شما نیز توجه خود را به کودکتان زیاد کنید تا دیگر مجبور نشود از گریه زیاد برای جلب توجه والدین استفاده کند.

مدیریت استرس کودک

همانطور که گفته شد، استرس و اضطراب می تواند باعث شود که کودک شما بی دلیل گریه کند. کودکان 5 ساله یا بزرگتر می توانند مهارت مدیریت استرس را یاد بگیرند. تنفس عمیق، مدیتیشن، ورزش های هوازی و فعالیت هایی برای اوقات فراغت می تواند استرس را در کودکان کاهش دهد. کاهش استرس و مدیریت آن می تواند گریه های بی دلیل کودک شما را کاهش دهد. اگر نمی دانید چگونه باید استرس های بی دلیل را مهار کرد، برای یادگیری مهارت کنترل استرس می توانید از مشاوره خانواده کمک بگیرید.

به او کمک کنید تا مشکلش را حل کند

اگر علت گریه زیاد کودک شما این است که نمی تواند کاری را که می خواهد انجام دهد و یا ناتوان است و این موضوع او را عصبی و ناراحت می کند. پس به او کمک کنید. بچه های کوچک دوست دارند که مستقل باشند پس به گونه ای که به احساس مستقل بودن آنها آسیب نزنید به آنها کمک کنید تا مشکل خود را حل کنند. وجود مشکلات مانند ناتوانی در ساختن پازل، عدم توانایی جمع کردن اسباب بازی ها یا مشکل در ضربه زدن به توپ یا مسواک زدن می تواند باعث شود کودکتان عصبانی شده و گریه کند. پس به او کمک کنید. به عنوان مثال، اگر کودک شما از اینکه نمی تواند دندان های خود را مسواک بزند ناراحت است، او را راهنمایی کنید که چگونه خمیر دندان را فشار دهد و مسواک را به اطراف حرکت دهد.

عواملی که باعث تحریک کودک می شود را کنترل کنید

اگر کودک شما بیش از اندازه تحریک شده و دائم گریه میکند. پس عوامل محرک برای گریه کردن را کاهش دهید. مثلا می توانید صدای تلوزیون را کم کنید و یا دیدن سریال های هیجان آنگیز را محدود کنید. سعی کنید فضای آرامی را برای کودک خود بوجود بیاورید. همچنین می توانید کودک خود را به انجام کارهای آرامش بخش مانند نقاشی کشیدن یا حل یک پازل دعوت کنید. این کار باعث بالا رفتن آرامش کودک و کاهش تحریک پذیری او برای گریه کردن می شود.

از راهنمایی های مشاوره کمک بگیرید

اگر گریه های بی دلیل و زیاد کودک خود را نتوانستید کنترل کنید و فرزند شما برای هر انجام هر کاری از گریه کردن کمک گرفت. پس بهتر است از مشاوره کودک کمک بگیرید. مشاور یا روانشناس به شما کمک می کند تا علت گریه زیاد کودک را فهمیده و نحوه برخورد با کودکی که گریه می کند را یاد بگیرید.

بچه ای که با گریه چیزی میخواد

سخنی از مشاوران آویژه

گریه زیاد کودک و بی دلیل او می تواند شما را خسته کند. اما همیشه راهی برای داشتن زندگی شاد وجود دارد. فقط کافی است که علت گریه زیاد کودک خود را فهمیده و به دنبال یافتن راهکارهای مناسب برای کاهش و کمرنگ کردن گریه های بی دلیل او باشید. مسلما هیچ پدر و مادری نمی توانند فرزند خود را در حال اشک ریختن ببینند و ساکت بمانند. اما باید به عنوان یک پدر و یا مادر سنجیده عمل کنید و اجازه ندهید رفتار شما باعث شود کودکتان عادت به گریه های بی دلیل کند و از آن برای رسیدن به خواسته هایش استفاده کند.

سوالات متداول

با کودکی که دائم گریه می کند چگونه رفتار کنیم؟

احساسات او را تأیید کنید، اما توجه او را از گریه دور کنید. در عوض روی تغییر جهت دادن رفتار او به سمتی دیگر تمرکز کنید و از داد و فریادهای او چشم پوشی کنید. او را تشویق کنید که از گریه کردن دست بردارد و به انجام کارهای مفید بپردازد.

چرا دختر 10 ساله من بی دلیل گریه می کند؟

در هر سنی، گریه کردن یک واکنش طبیعی برای غلبه بر احساسات قوی مانند خشم، ترس، استرس یا حتی شادی است. برخی از کودکان بیشتر از بقیه همسالان خود گریه می کنند. همین کودکان ممکن است بیشتر عصبانی شوند، سریعتر احساس ناامیدی کنند و در مقایسه با همسالان خود بیش از حد هیجان زده شوند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

براي مشاوره در زمينه علت گریه بی دلیل کودک + 11 راهکار برای برخورد با کودکی که زیاد گریه می کند!

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- 15 نظر:

  1. سلام پسر من پنج ماه دیگه سه ساله میشه همش گریه می‌کنه ایرادهای الکی میگیره مثلاً آب بینش که می گیرم گریه می‌کنه میگه بزار سر جایش .دیگه دارم دیونه میشم

  2. دخترم سه سالشه خونه هرکی میریم به شدت گریه میکنه و میگه بریم خونمون خیلی گریه میکنه مجبور میشیم برگردیم😭😭😭😭😭توروخدا کسی میدونه چرا

  3. پسرم منم ۶ ماه دیگ میشه ۲ ساله شب یهو بیدار میشه ۳ ساعت گریه میکنه کسی میدونه برا چی هست لطفا راهنمایی کنید

  4. پسرم یه سال هشت ماهشه الکی گریه میکنه نمیدوم چرا دلیلش چیه بنظرتون

  5. دختر دو ساله و هفت ماهم مدام گریه مبکنه مدام لجبازی میکنه و قلبش تند تند میزنه لطفا راهنماییم کنید وزنش هم کم

  6. سلام بچه من چهار سالشه همش الکی گریه به همه پشت میده بخدا نمیدونم چکارش لطفاًن رهنما کنید چکارش کنم خوب بشه

  7. سلام خسته نباشید دخترمن ۵ماه دیگه میشه ۳ساله ولی خیییلی عصبی بداخلاق خیلی هم گریه میکنه لج بازی راه نمونده که نرفتم نمیدونم دیگه چیکار کنم …

  8. سلام
    پسرم ۱۱ سالش کلاس پنجم همه جا شاد و سرحال هستش ولی وقتی به مدرسه می رود هر روز گریه میکند تشویقش کردم، مدام باهاش صحبت کردم ولی به نتیجه نرسیدم دیگه نمیدونم چیکار کنم .

    1. باید سوپرایزش کنی رستوران ببرش چای. نبات .. اب میوه بلوبری غذای فست فود نده غذای خشک و ابکی مثل سوپ و تچین

    2. علت ترسشو تو مدرسه پیدا کن حتما یه علتی تو مدرسه اذیتش میکنه یا با معلمش ارتباط نگرفته یا همکلاسی هاش

  9. دخترم یه ماه دیگه سه سالش میشه خیلی اخلاقش بد شد گریهای بی دلیلش خیلی رواعصابون تاثیر منفی گذاشته موندیم چی کار کنیم یه راهنمای میخوام لطفا

  10. الان دوماه دیگه سه ساله میشه و خیلی عجیب یهو اخلاقاش تغییر کرده هر چیزی بخواد بی دلیل پاهاشو میکوبه زمین و جیغ و داد راه می‌ندازه حتی سر چیزای کوچیک.خیلی لج باز شده و ما هم دیگه کم اوردیم…

  11. سلام خسته نباشی دختر دارم دوساله شبامیخوابه یک ساعت بعد بیدار میشه خودشو میکشه باگریه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉