موانع ازدواج برای دانشجویان و راهکارها
ازدواج قسمت مهمی از زندگی همه افراد است. این یک اتفاق مهم و یک گام جدی در زندگی فرد است، بنابراین باید قبل از تصمیم گیری در مورد همه جزئیات معیار های ازدواج خودتان فکر کنید. به خصوص اگر جوان هستید و هنوز در دانشگاه تحصیل میکنید. زیرا ازدواج دانشجویی میتواند شما را با موانعی مثل استرس، مسائل بهداشت روان و کاهش عملکرد تحصیلی مواجه کند. مسئولیت های ازدواج میتواند مدیریت زمان را تحت تاثیر قرار دهد و استرس را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. البته نظرات در مورد ازدواج دانشجویی متفاوت است و نمیتوان گفت که ازدواج دانشجویی خوب یا بد است. زیرا این نوع ازدواج هم مجموعه ای از معایب و مزایا دارد.
لذا در این مقاله سعی میکنیم به چالش ها و مزایای ازدواج در دوران دانشجویی بپردازیم و در عین حال به مزایای این نوع ازدواج اشاره خواهیم کرد. اما قبل از آن باید تعریف مشخصی از ازدواج های دانشجویی داشته باشیم:
ازدواج دانشجویی چیست؟
شاید بهترین تعریف برای ازدواج های دانشجویی این است که؛ ازدواج در دانشگاه به معنای این است که شما وقت زیادی برای برنامه ریزی برای آینده دارید. شما به سادگی بالغ خواهید شد زیرا ذهنیت شما به لطف ازدواج، در زندگی شما تغییر خواهد کرد. بنابراین با برنامه ریزی های بیشتر به آینده خود نگاه خواهید کرد.
معایب ازدواج دانشجویی کدامند؟
ازدواج با دانشجو چالش های زیادی را به دنبال دارد که میتواند زندگی را سخت تر کند. به همین دلیل بهتر است قبل از هر گونه تصمیم گیری با این چالش ها و معایب آشنا شوید و با دید بازتری تصمیم بگیرید. برخی از معایب ازدواج های دانشجویی شامل موارد زیر است:
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
1. ممکن است برای ازدواج زود باشد
بسیاری افراد عشق دانشجویی را خطرناک میدانند و آن را تهدیدی برای وضعیت تحصیلی و آینده میدانند. اگرچه احتمالا شما فکر میکنید این فرد برای شما مناسب است، اما توصیه میکنیم صبر کنید و عجولانه تصمیم نگیرید. به این فکر کنید که آیا از نظر شغلی و تحصیلی و مالی به ثبات لازم رسیده اید یا نه؟ همچنین به احساسات خود فکر کنید و سعی کنید پنج سال دیگر خود را با هم ببینید، آیا آن زمان هم همینقدر عاشق هستید یا نه؟
2. حواس پرتی ناشی از ازدواج ممکن است هزینه بر باشد
اگر چه روابط عاشقانه و ازدواج ممکن است به درس و دانشگاه آسیب بزند. اما بیشترین آسیب را افرادی میبینند که شخص اشتباهی را برای ازدواج انتخاب کرده اند. فهمیدن اینکه با شخص اشتباهی ازدواج کرده اید و همه چیز قرار است از هم بپاشد، میتواند صدمات جبران ناپذیری به وضعیت تحصیلی و روحیه شما وارد کند. زیرا یکی از دلایل عمده ترک تحصیل دانشجویان همین ازدواج های ناپایدار، است.
3. روابط اجتماعی شما محدود می شود
یکی دیگر از نکات منفی ازدواج در دانشگاه این است که احتمالا شما زندگی اجتماعی قبل از ازدواج را از دست میدهید. چون دوره دانشجویی دوره ای است که شما با بهترین دوستان خود ملاقات میکنید، با هم به موفقیت هایی میرسید، با هم شکست میخورید و با هم خاطره میسازید. این در حالی است که افراد متاهل به واسطه ی مسئولیت بیشترشان، فرصت کمتری برای حضور در این جمع های دوستانه دارند که این یک نکته منفی است.
4. بچه دار شدن در دوره دانشگاه
یکی از چالش هایی که زوجهای دانشجو خواسته یا ناخواسته با آن روبرو میشوند، بچه دار شدن است. اگرچه بچه دار شدن یکی از لذت بخش ترین اتفاقات زندگی هر فردی است. اما اگر این اتفاق در دوره دانشجویی بیفتد، دغدغه شما را دو چندان میکند. مثلا داشتن فرزند باعث افزایش هزینه های شما می شود. لذا ممکن است لازم باشد یکی از شما برای تأمین معاش خانواده خود درآمد زایی کرده و تحصیل را متوقف کند. درست است که بچه ها نعمت و شیرینی زندگی هستند و ترک تحصیل پایان جهان نیست. با این حال، این بر آینده مالی شما تأثیر میگذارد، بنابراین نکته قابل تاملی است.
5. مسئولیت های شما دو چندان می شود
اگر چه ازدواج با هم دانشگاهی باعث میشود که شما در دوره تحصیل یک نفر همراه و هم مسیر داشته باشید، اما مسئولیت های شما را دو چندان میکند. زیرا شما در مورد شریک زندگی خود نیز مسئولیت های اضافی دارید. شما باید وقت خود را به زندگی مشترک خود اختصاص دهید و حتی در کارهای خانه هم به همسرتان کمک کنید. همچنین زمانیکه همسرتان به حمایت های عاطفی، مالی و… نیاز داشت بایسد به او کمک کنید. . پس باید همزمان چندین مسئولیت را به درستی انجام دهید.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
6. نارضایتی خانواده
یکی از سخت ترین شرایط ازدواج دانشجویی، زمانی است که خانواده ها با ازدواج شما مخالفت میکنند. در اغلب موارد دلیل این مخالفت ها این است که خانواده شما را آماده پذیرش ازدواج نمیدانند یا کس دیگری را برای شما در نظر گرفته اند. اما این مخالفت ها به هر دلیلی که باشد میتواند زندگی و آینده شما را تحت الشعاع قرار دهد. پس ابتدا سعی کنید این مشکل را حل کنید و بعد به ازدواج فکر کنید.
مزایای ازدواج دانشجویی کدامند؟
بعد از بیان این معایب یکی از متداولترین سوالات ازدواج دانشجویی این است که این نوع ازدواج چه مزیت هایی دارد؟ آیا با وجود این معایب، ازدواج با همکلاسی کار درستی است یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که ازدواج و نامزدی در دوران دانشجویی صرفا یک اتفاق دردسرساز و استرس زا نیست. بلکه وقتی درباره تجربه ازدواج دانشجویی از افراد میپرسیم، با نظرات موافق و امیدوارکننده هم مواجه میشویم که در ادامه بعضی از آنها را مشاهده میکنید:
1. ازدواج دانشجویی ازدواجی بر پایه عشق
شاید اولین و مهم ترین مزیت ازدواج های دانشجویی این است که شما، احتمالاً با کسی که واقعاً دوستش دارید و کسی که به همان اندازه شما را دوست دارد ازدواج خواهید کرد. این بدان معناست که شما مجبور نخواهید شد با شخصی که به سختی میشناسید ازدواج کنید، فقط به این دلیل که به سن ازدواج رسیدید و هنوز ازدواج نکرده اید. روابط حاصل از عشق معمولاً به یک ازدواج سالم و پایدار ختم میشود. پس عشق همکلاسی و ازدواج های دانشجویی یکی از بهترین و پایدارترین ازدواج ها است. هر چند عوامل مختلفی در موفقیت رابطه نقش دارد و این موضوع صد درصدی نیست.
2. استفاده از تسهیلات دانشگاه ها برای ازدواج
یک امتیاز خوب دیگر برای شما این است که دانشگاه ها اغلب برای این ازدواج های دانشجویی اهمیت قائلند و حتی میتوانند شهریه خود را تخفیف دهند. یا کمک هزینه و وام هایی را برای ازدواج های دانشجویی در نظر گرفته اند.
3. تجربه با هم بودن از سنین پایین
شما همچنین یک تجربه کاملا متفاوت با شریک زندگی خود خواهید داشت زیرا زندگی مشترک شما از سنین بسیار کمی آغاز شده است و مدت طولانی ادامه خواهد داشت. خاطرات ازدواج دانشجویی از زیبا ترین اتفاقات زندگی شما خواهد بود، بنابراین بسیار ارزشمند است. در واقع شما از همان سنین پایین آنقدر همدیگر را می شناسید که باعث می شود بیشتر همدیگر را دوست داشته باشید.
4. شما هیچوقت تنها نیستید
یک ازدواج سالم درواقع یک نوع پشتیبانی تمام وقت را برای شما فراهم میکند. که میتواند در انواع موقعیت های استرس زا، از جمله مدیریت حجم کار، مدیریت زمان و حتی برای تحمل یک روز پر استرس مفید باشد. علاوه بر این، همسر شما میتواند از جهات مختلف به افزایش عملکرد تحصیلی شما کمک کند. مثلا میتواند در مطالعه، تحقیق، ایده پردازی و… به شما کمک کند یا بازخورد انتقادی درباره کارهای دانشگاهی ارائه دهد و شما را برای انجام کارها تشویق کند. این یک سیستم پشتیبانی عالی است که اکثریت قریب به اتفاق دانشجویان دانشگاه از آن بی بهره اند.
حالا که نظرات درباره ازدواج دانشجویی را با هم بررسی کردیم، شما میتوانید با سبک سنگین کردن وضعیت، به درستی تصمیم گیری کنید. البته اگر هنوز هم در پاسخ این سوال که آیا ازدواج دانشجویی خوبه؟ شک دارید، توصیه میکنیم از مشاوره ازدواج دانشجویی استفاده کنید. تا نظرات تخصصی کارشناسان ما را هم بشنوید.
سوالات متداول
معایب ازدواج دانشجویی کدامند؟
ممکن است دوران دانشجویی برای ازدواج زود باشد و با مخالفت خانواده مواجه شوید. همچنین احتمال از نظر مالی به ثبات لازم نرسیده اید.
مزایای ازدواج دانشجویی کدامند؟
ازدواج با عشق و در سنین پایین میتواند یکی از بهترین و باثبات ترین ازدواج ها باشد. زوج های دانشجو میتوانند در امور تحصیلی هم حامی و پشتیبان یکدیگر باشند.
مسئولیت های زوج های دانشجو چه تفاوتی با بقیه زوجها دارد؟
علاوه بر مسئولیت های تحصیلی شما باید وقت خود را به زندگی مشترک خود اختصاص دهید و حتی در کارهای خانه هم به همسرتان کمک کنید. همچنین همسرتان را از نظر عاطفی حمایت کنید.
خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستامرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژهخدمات متنوعی را در زمینه مشاورهازدواج به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.
خودم باشم بدم میاد چون هنوز دارم محصلم
سلام همگی
دانشجویان غیر فرهنگیان، چون همدیگر را میبینند و شناخت پیدا میکنند، تعداد ازدواج و سرعت ازدواج میان آنها بالاست.
اما در فرهنگیان هیچگونه کلاس مختلطی نیست!
بدین سبب هیچ گاه یکدیگر را نمیبینند علی رغم اینکه یک حقوقی دارند و شغل ثابت.
بدین سبب آمار پایین ازدواج در دانشجو معلمان را با وجود شغل و درآمد شاهدیم.
حال که کلاس ها و دانشگاه مجزاست ، چگونه به ازدواج این قشر کمک کنیم؟
فعالت فوق برناه شاید کمک کنه XD
هیچی یه گدای بی پول افاده ای میاد خواستگاریت تو هم بهش جواب مثبت میدی بعدم چون عقده ای هستی حرصت رو سر دوستای مجرد بدبختت درمیاری 🤦🤦🤦
سلام ازدواج دانشجویی هنوز ازدواج نکرده است ۴۴ سالگی آشنا باشه پدر مادر از دنیا رفت خودم تنها شده است