کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

افسردگی بعد از مهاجرت (علائم و راهکارهایی برای آمادگی روحی برای مهاجرت)

افسردگی بعد از مهاجرت
لطفا به این مقاله امتیاز دهید

مفهوم مهاجرت از کشور محل تولد و محل زندگی همیشه بار معنایی مثبتی نداشته و گاهی اوقات برای اغلب افراد به تلخ‌ترین و عجیب ترین تجربه زندگی شان، تبدیل می شود🥺.

به عنوان یک فرد مهاجر این موضوع طبیعی است که پس از گذشته مدت زمانی دور از خانواده و کشور و یا حتی شهر محل زندگی تان به شدت غمگین شده و افسرده شوید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه قصد دارند تا در این مطلب به بررسی ابعاد مختلف افسردگی مهاجرت برای شما بپردازند. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که این روزها شدیدا به مهاجرت فکر می کنید، بهتر است پییش از بستن بار سفر خود، مقاله افسردگی پس از مهاجرت زیر را با دقت بخوانید شاید از رفتن منصرف شده و شاید هم پس از مطالعه مقاله زیر با آمادگی و اطمینان بیشتری دنبال اهداف و آرزوهای خود بروید:

افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟

شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که پس از گذشت مدت زمانی، دور از دوستان و اعضای خانواده و یا جایی که در آن به دنیا آمده اید، بزرگ شده اید و تجربه های تلخ و شیرینی داشته اید، دچار نوعی احساس دلتنگی و یا اضطراب بیش از حد شوید. به این حالت در فرهنگ غرب هوم سیک ((Homesick)) می گویند.

🔴مهاجرت تجربه بسیار تلخ و ناخوشایندی است که بیشتر گریبان گیر افرادی می شود که به دلایل مختلف کاری و تحصیلی مجبور می شوند برای همیشه و یا به صورت دائم از مکان اصلی زندگی خود دور شده و وارد فرهنگ شهر و یا کشور دیگر شوند. در چنین شرایطی اغلب افراد افسرده شده و دیگر حس و حال سابق خود را از نظر روحی و روانی نخواهند داشت😦.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه افسردگی بعد از مهاجرت (علائم و راهکارهایی برای آمادگی روحی برای مهاجرت) با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

درمان هوم سیک چه مدت طول می کشد؟

فردی که بنا به هر دلیلی تجربه مهاجرت به خارج از کشور محل تولد و سرزمین مادری اش را داشته باشد، حالات افسردگی را به خوبی می تواند برای شما توصیف کند.

در اکثر موارد در دلتنگی مهاجرت، مشاهده می شود که افراد پس از گذشت شش ماه زندگی در یک کشور دیگر این حالات منفی را تجربه می کنند😭.

🚫 جدایی شما از افراد و مکان هایی که پیشتر می شناختید و دوستشان داشتید و حالا از همه آنها دور هستید، به شما این حس را می دهد که به بی معنی و پوچ بودن زندگی فعلی تان فکر کنید و هر روز میل و رغبت درونی تان برای فکر کردن به آینده کمتر شده و بیشتر در گذشته ها و خاطراتی که با برخی از افراد و در برخی از مکان ها تجربه کرده‌اید، سیر می کنید🤕🤒.

فارغ از فاصله شما با مکان اصلی زندگی تان افسردگی پس از مهاجرت، ظرف گذشت مدت زمانی که محیط جدید زندگی تان جذابیت هایش را برایتان از دست می دهد، (البته اگر از ابتدا جذابیتی برایتان داشته باشد) این حالت به سراغ شما می ‌آید.

اگر به خودتان بیایید، می توانید ظرف مدت کوتاهی بر این احساسات منفی مشکلات روحی بعد از مهاجرتغلبه کنید. فرقی نمی کند که در چه موقعیتی باشید، چه دانش آموزی باشید که دل کندن از خانه و رفتن به مدرسه برایتان سخت باشد، چه عروسی که بنا به شرایط کاری همسرش مجبور به ترک خانواده اش گرفته است و چه دانشجو و یا فرد شاغلی که برای بهبود وضعیت تحصیلی و اشتغال خود به منطقه دیگری مهاجرت می کنید. در هر حالت شما می توانید دوباره به شرایط روزهای قبل از افسردگی دوران مهاجرت خود باز گردید و زندگی تان را همانطور که دوست دارید مدیریت کنید.

علائم کلی هوم سیک شدن چیست؟

مهم ترین علائم افسردگی پس از مهاجرت یا همان هوم سیک را می توان اینطور برشمرد:

علائم و راهکارهایی برای آمادگی روحی برای مهاجرت

علائم جزئی روحی و روانی مهاجرت چیست؟

جدا از سه مورد عنوان شده تحت تاثیر افسردگی بعد از مهاجرت که اغلب برای اکثر افرادی که مهارجت کرده اند، پیش می آید. گاهی اوقات بسته به ویژگی های شخصیتی که دارید، الگوی زندگی شما هم دچار تغییرات نه چندان مطلوبی می شود که همین موضوع نیز می تواند به شدت شما را آزار دهد و بر میزان فشار روحی مشکلات بعد از مهاجرتتان بیفزاید. این علائم در افراد مختلف متفاوت بوده و در هر فردی به گونه ای شدید و یا ضعیف خود را نشان می‌دهد.

1️⃣ خواب نامنظم

اول اینکه در دوران افسردگی پس از مهاجرت، الگوی زمان خواب و بیداری شما به شدت مختل شده است و احتمال آنکه شب ها بیدار مانده و بیشتر روزها در خواب باشید، بسیار زیاد است.

2️⃣ عدم تعادل رفتاری

از دیگر عوارض روحی مربوط به دوران افسردگی مهاجرت می توان به عصبانیت های گاه و بی گاه در رفتار شما اشاره کرد. طبیعی است که در چنین شرایطی بیشتر از آنکه نگاه تان به زندگی و آدم ها اطراف مثبت باشد، حول محور انرژی های منفی بوده و مدام در حال فحش دادن به زمین و زمان هستید.

3️⃣ احساس تنهایی

شاید پس از مهاجرت به شهر و یا کشور دیگر با افراد جدیدی در زندگی خود آشنا شوید و اوقات بسیار خوبی را هم با آنها سپری کنید، با این حال در این دوران احساس تنهایی و ناامیدی در شما بیشتر شده و مدام بابت دوری از اعضای خانواده خود افسوس می خورید.

4️⃣ احساس ناامنی و ترس

تحت تاثیر شرایط جدید زندگی تان اغلب اوقات به دلیل تجربه های جدیدی که به خاطر محل زندگی تان حس می کنید، مدام احساس ناامنی شدید کرده و از اینکه چرا هیچ از یک نزدیکان شامل اعضای خانواده و یا دوستان کنار شما نیستند تا حس آرامش و امنیت خاطری پیدا کنید، شکایت کرده و ترس ها و حساسیت هایتان از آدم های اطراف و محیط های جدید تشدید می شود.

5️⃣ کاهش اشتها

از مهم ترین نشان هایی که تایید می کند شما دچار افسردگی پس از مهاجرت شده اید، کاهش میل و اشتهای شما به غذا خوردن است.

در اصل در این شرایط به قدری استرس درونی شما بیشتر می شود و سردرد های مزمن می گیرید که ترجیحتان این است به جای غذا خوردن، حرص و افسوس گذشته ها را بخورید. طبیعی است در این شرایط حتی الامکان سعی می کنید، ارتباطتان را با دنیای اطراف کم کرده و در لاک تنهایی خود فرو بروید.

نگران این حالات نباشید چرا که هیچ کدام از آنها دائمی نبوده و به مرور زمان تمامی این احساسات منفی جای خود را به احساسات و عواطف مثبت و خوشحال کننده می دهد.

البته که از این موضوع هم نباید غافل شد که گاهی میزان فشار وارد شده به دلیل افسردگی دوران مهاجرت شما به حدی زیاد می شود که تمام آمال و آرزوها و اهداف خود را فراموش کرده و فقط به بازگشت به مکان اصلی زندگی تان نزد دوستان و خانواده و دل بریدن از هر چیز دیگری غیر از ادامه روند مهاجرت خود فکر می کنید.

علائم جزئی روحی و روانی مهاجرت چیست؟

آمادگی روحی برای مهاجرت

بهتر است قبل از هر گونه اقدامی برای مهاجرت از کشور محل زندگی تان با خود فکر کنید که آیا اصلا توانایی و ظرفیت دور شدن از وطن و اعضای خانواده خودتان را دارید یا نه؟🤔

با خود فکر کنید که آیا اصلا رفتن شما ارزش این همه سختی کشیدن مهاجرت و دلتنگی را دارد؟ یا اینکه چندان نیازی در رفتن خود نمی بینید و زندگی در کشور خودتان هم مزایای زیادی برایتان دارد.

توجه به این موضوع برای افرادی که قصد مهاجرت همیشگی و دائم از کشورشان را دارند، بسیار مهم تر است. پیشنهاد مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه این است که برای کسب آمادگی روحی لازم جهت مهاجرت اقدامات زیر را انجام دهید:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه افسردگی بعد از مهاجرت (علائم و راهکارهایی برای آمادگی روحی برای مهاجرت) با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

سفرهای کوتاه مدت را تجربه کنید

پیش از آنکه به مهاجرت دائم و یا برای مدت طولانی فکر کنید، بهتر است اول سفرهایی را که در بازه زمانی کوتاه تری است امتحان کنید. ترجیح ما این است که این سفرها را نه با اعضای خانواده و دوستانتان بلکه به تنهایی انجام داده و سعی کنید زمانی که به مقصد مورد نظرتان رسیدید، بارها و بارها در خلوت خود، تصور کنید که برای همیشه از نزدیکان و خانواده و کشورتان دور شده اید.

حتی الامکان تا جایی که می توانید احساسات و افکار خود را در دفتری نوشته و پس از آنکه به کشور خود بازگشتید، حتما آنها را مرور کنید.

ببینید چقدر از این که در کنار خانواده هستید و در کشور غریبی زندگی نمی کنید، حس خوشایندی به شما دست می دهد و تا چه حد حاضر هستید که این حس خوشایند را حفظ و از دور شدن دوباره خانواده خود و کشورتان جلوگیری کنید.

در این مورد توجه به دو نکته ضروری است:

  1. اول اینکه حتما تجربه مربوط به سفرهای کوتاه مدت و تنها را چندین بار تکرار کنید.
  2. موقعیت فعلی خود را از همه جهات با موقعیتی که قرار است پس از مهاجرت به دست آورید، مقایسه کنید.

طبیعی است توجه شما به این دو مولفه جدا از بحث تجربه سفر می تواند به شما کمک زیادی در اتخاذ تصمیم صحیح و عاقلانه تان برای مهاجرت کند.

با افراد دیگر مشورت کنید

همین حالا به شما می گوییم که پیش از هر گونه اقدام جهت مهاجرت با اطرافیان خود که این تجربه را در زندگی شان داشته اند، مشورت کنید. با آنها صحبت کرده و از آنها در مورد حس و حالی که اکنون پس ازگذشت مدت زمانی از شروع زمان مهاجرت خود دارند، سوال بپرسید.

در این مورد هم بهتر است به مشورت با یک نفر کفایت نکنید و حداقل نظرات سه نفری را که تجربه مهاجرت خارج از کشور داشته اند را جویا شوید.

نظرات این افراد می تواند به غلبه شما بر هوم سیک شدن در صورت مهاجرتتان هم کمک زیادی کند. بهتر است در بین افرادی که با آنها مشورت می کنید هم جنس زن و هم جنس مرد را مورد توجه قرار دهید و هم از کسانی که سال هاست مهاجرت کرده اند و هم آنهایی که به تازگی این اقدام را انجام داده اند، سوال بپرسید.

آمادگی روحی برای مهاجرت

ارتباط با خانواده را تقویت کنید

مهم ترین بخش مربوط به افسردگی مهاجرت تحت تاثیر دوری شما از خانواده و دوستانتان است. بهتر است برای تقویت آمادگی روحی خود برای مهاجرت پس از خروج از کشور ارتباطتان با اعضای خانواده و دوستان خود را تقویت کنید.

این اقدام را می توانید به سادگی از طریق ارتباط برقرار کردن با آنها در شبکه های اجتماعی مختلف، پیگیری کنید. حتما به صورت روزانه برای آنها عکس بفرستید و با آنها تماس تصویری یا صوتی برقرار کنید.

به دوری و فاصله فکر نکنید

از مهم ترین اقداماتی که می توانید جهت غلبه بر افسردگی مهاجرت خود انجام دهید این است که خیلی به فاصله ای که اکنون میان شما و اعضای خانواده و دوستانتان وجود دارد، فکر نکنید.

تصور کنید در شهر دیگری هستید اما همچنان در کشور خودتان زندگی می کنید و هر زمان که اراده کنید، خانواده تان را می بینید.

این راه حل به خصوص زمانی که تازه مهاجرت کرده اید، بسیار کارساز خواهد بود و می تواند به مرور زمان از ناراحتی های شما به دلیل دوری از کشور و عزیزانتان کمک کند و شما را با شرایط جدید وفق دهد.

با خودتان مهربان باشید

بهترین راهکار مشاوران مرکز مشاوره آویژه به شما این است که پس از مهاجرت بیشتر از قبل حواستان به خودتان باشد نه دیگرانی که اکنون از آنها دور هستید و نمی توانید با آنها ارتباط نزدیک و حضوری برقرار کنید.

قبل از هر چیز برای شروعی دوباره برنامه ریزی کنید.

حواستان به این باشد که تغذیه تان درست و به اندازه باشد.

خوابتان کافی بوده و ساعات خوابتان کاملا منظم است.

حتما ورز‌ش‌های هوازی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

بهتر است که روزانه برای چند دقیقه ای حتما بدوید و در این مدت سعی کنید کنترل بیشتری روی احساسات خود داشته و منطقی به همه چیز نگاه کنید.

سخنی از مشاوران آویژه

تجربه مهاجرت همیشه با احساسات ضد و نقیضی همراه است. طبیعی است زمانی که دور از خانواده و کشورتان زندگی می کنید، احساس دلتنگی شدیدی برای خانه داشته باشید. با این حال پیشنهاد ما به شما این است که به هیچ عنوان بابت این موضوع ناراحت نشوید. شک نداشته باشید که مانند هر برهه زمانی دیگری، سازگاری با محیط جدید پس از مهاجرت هم نیاز به زمان دارد و باید در این راستا به خودتان کمک کنید.

از اینکه اکنون به عنوان یک مهاجر در کشور دیگری زندگی می کنید، ناراحت نباشید. تغییر همیشه در زندگی افراد نیاز است و بدون این تغییرات زندگی شما حالت سکون و خسته کننده ای به خود می گیرد.

حواستان به دیگر مهاجران هم وطنتان باشد. آنها می توانند دوستان و همراهان بسیار خوبی برای شما در آغاز سفرتان و دورانی که دلتنگی تان به خاطر دوری از خانه و خانواده بیشتر است، باشند.

براي مشاوره در زمينه افسردگی بعد از مهاجرت (علائم و راهکارهایی برای آمادگی روحی برای مهاجرت)

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉