کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

نوجوانی از چه سنی شروع می شود؟ سن نوجوانی از نظر روانشناسی

نوجوانی از چه سنی شروع می شود؟
3.8/5 - (99 امتیاز)

تعریف سن نوجوانی نسبت به گذشته تغیییر کرده است. “نوجوانی اکنون از 10 تا 24 سالگی طول می کشد”.

مشاوران و روانشناسان نوجوان می گویند که سن نوجوانی در حال حاضر از سن 10 تا 24 سالگی به طول می انجامد، اگرچه قبلاً تصور بر این بود که در 19 سالگی دوره نوجوانی به پایان می رسد.

از جمله دلایلی که سن نوجوانی از نظر روانشناسی به تاخیر افتاده، ادامه تحصیل جوانان برای مدت طولانی و همچنین تأخیر در ازدواج و پدر و مادر شدن است که زمان شروع بزرگسالی را عقب انداخته است.

سن نوجوانی از نظر روانشناسی
مشکلات و چالش های دوره نوجوانی
مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه نوجوانی از چه سنی شروع می شود؟ سن نوجوانی از نظر روانشناسی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

مراحل نوجوانی

نوجوانی دوره گذار از کودکی به بزرگسالی است. این دوره شامل برخی تغییرات بزرگ است. «تغییرات فیزیلوژیکی در بدن و نحوه ارتباط نوجوان با جهان».

بسیاری از تغییرات جسمی، جنسی، شناختی، اجتماعی و عاطفی که در این دوران اتفاق می‌افتد می‌تواند برای نوجوان و خانواده‌هایشان نگرانی و اضطراب ایجاد کند.

نوجوانی و چالش های دوران بلوغ
تحولات دوره نوجوانی

سنین اولیه نوجوانی (سنین 10 تا 13 سال)

در این مرحله، کودکان اغلب با سرعت بیشتری شروع به رشد می کنند. آنها همچنین متوجه تغییرات دیگری در بدن می شوند، از جمله رشد مو در زیر بغل و نزدیک اندام تناسلی، رشد سینه در زنان و بزرگ شدن بیضه ها در مردان. البته این تغییرات در دختران یک یا دو سال زودتر از پسران شروع می‌شوند. دقت داشته باشید که برخی از این تغییرات در سن 8 سالگی برای دختران و 9 سالگی برای پسران طبیعی است. بسیاری از دختران ممکن است قاعدگی خود را در حدود 12 سالگی، به طور متوسط ​​2-3 سال پس از شروع رشد سینه، شروع کنند.

این تغییرات جسمی و جنسی می تواند در برخی حس کنجکاوی و اضطراب را برانگیزد. به خصوص زمانی که نوجوانان ندانند باید انتظار چه چیزی را داشته باشند.

نوجوانان در این سنین اولیه تفکر ملموس و سیاه و سفید دارند. چیزها یا درست هستند یا غلط، عالی یا وحشتناک، بدون وجود فضای خاکستری!!. در این مرحله طبیعی است که جوانان تفکر خود را بر روی خودشان متمرکز کنند «خودمحوری». در این سنین نوجوانان اغلب نسبت به ظاهر خود آگاه هستند و احساس می کنند که همیشه توسط همسالان خود مورد قضاوت قرار می گیرند.

نوجوانان در این سنین بیش از پیش احساس نیاز به حریم خصوصی دارند. آنها ممکن است به کشف راههایی برای مستقل شدن از خانواده اقدام کنند. در این سنین نوجوانی، اگر والدین محدودیت ها را بیشتر کنند، ممکن است آنها به شدت واکنش نشان دهند.

دوران نوجوانی چگونه می گذرد؟
تحولات و مراحل دوره نوجوانی

سنین میانی نوجوانی (سنین 14 تا 17 سال)

تغییرات جسمی ناشی از بلوغ در اواسط نوجوانی ادامه می یابد. اکثر پسران در این سنین جهش رشد خود را آغاز کرده اند و تغییرات مربوط به بلوغ همچنان ادامه دارد. مثلاً وقتی صدایشان بم تر می شود. برخی دچار آکنه و جوش می شوند. تغییرات فیزیکی ممکن است برای دختران تقریباً کامل شده باشد، و اکثر دختران اکنون پریودهای منظمی داشته باشند.

داده های مشاوره خانواده نشان می دهد، در این سن، بسیاری از نوجوانان به روابط عاشقانه و جنسی علاقه مند می شوند. البته یکی دیگر از روش‌های معمول برای کشف رابطه جنسی برای نوجوانان از هر جنسیتی در این سنین، خودتحریکی است که به آن خودارضایی نیز می‌گویند.

بسیاری از نوجوانان در این مرحله سنین نوجوانی در حالی که برای استقلال بیشتر تلاش می کنند با والدین خود مشاجره بیشتری دارند. به همین دلیل زمان کمتری را با خانواده و زمان بیشتری را با دوستان می گذرانند. آنها به شدت نگران ظاهر خود هستند و فشار همسالان ممکن است در این سن به اوج خود برسد.

تغییرات مغزی در این دوره سنی نوجوان

مغز در این مرحله به تغییر و بلوغ ادامه می‌دهد، اما هنوز تفاوت‌های زیادی در نحوه تفکر یک نوجوان ​​در مقایسه با بزرگسالان وجود دارد. بیشتر این امر به این دلیل است که لوب های فرونتال آخرین نواحی از مغز هستند که به بلوغ می رسند – تا زمانی که فرد به 20 سالگی نرسد، رشد کامل نمی شود! لوب های فرونتال نقش مهمی در هماهنگی تصمیم گیری های پیچیده، کنترل تکانه و توانایی در نظر گرفتن گزینه ها و پیامدهای متعدد دارند.

مشکلات دوره نوجوانی
ویژگی های دوره نوجوانی

اواخر سنین نوجوانانی (18-21 … و بالاتر!)

در این سنین نوجوانان عموماً رشد فیزیکی را کامل کرده و به بلوغ رسیده اند. آنها در حال حاضر کنترل تکانه بیشتری دارند و بهتر می توانند خطرات و پاداش ها را به طور دقیق ارزیابی کنند. در مقایسه با اواسط نوجوانانی، جوانان در اواخر نوجوانی ممکن است منطقی تر فکر کنند:

“در حالی که من عاشق فیلم های …. هستم، باید برای امتحان فردای خود مطالعه کنم.”

نوجوانانی که وارد اوایل بزرگسالی می شوند اکنون احساس قوی تری از فردیت خود دارند و می توانند ارزش های خود را شناسایی کنند. آنها ممکن است بیشتر بر آینده متمرکز شوند و تصمیمات را بر اساس امیدها و ایده آل های خود قرار دهند. روابط دوستانه و عاشقانه پایدارتر می شود. آنها از نظر عاطفی و جسمی بیشتر از خانواده خود جدا می شوند. با این حال، بسیاری با والدین خود رابطه بزرگسالانه ای دوباره برقرار می کنند. و آنها در این دوره از والدین مشاوره می خواهند و در مورد موضوعات مهم بحث می کنند.

سوالات متداول

از نظر سازمان بهداشت جهانی نوجوان کیست؟

نوجوانی مرحله ای از زندگی بین کودکی و بزرگسالی است، از سنین 10 تا 19سالگی . دوره نوجوانی مرحله های منحصر به فرد از رشد انسان است.

سن نوجوانی از نظر یونیسف از چه زمانی شروع می شود؟

یونیسف از تعریف WHO از تعریف دوره نوجوانانی پیروی می کند که عبارت است از “افراد 10 تا 19 ساله”.

5 ویژگی نوجوانی چیست؟

پنج ویژگی اصلی نوجوانی عبارتند از رشد و تکامل بیولوژیکی، سردرگمی، افزایش قدرت تصمیم گیری، افزایش فشارهای همسالان و جستجوی هویت خود.

مشاوره نوجوان

در این مقاله مرکز مشاوره روانشناسی آویژه در خصوص سن شروع نوجوانی نکاتی را بیان کردیم. اگر شما هم دیدگاه و نظراتی دارید و در این مقاله به آن پرداخته نشده است، از شما تقاضا داریم تا آن را در بخش دیدگاه های پست بنویسید تا دیگران هم از آن بهره ببرند و از سوی دیگر در مقاله دیگری در حیطه مشاوره نوجوان به صورت اختصاصی به آن پرداخته شود.

براي مشاوره در زمينه نوجوانی از چه سنی شروع می شود؟ سن نوجوانی از نظر روانشناسی

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- 18 نظر:

  1. به نظرم اگه بخوایم از نظر هویت اجتماعی نگاه کنیم افرادیکه دانشگاه نرفتن البته در این دور زمونه که دانشگاه شرایطش ساده تر شده به نظرم نوجوان محسوب میشه البته فک کنم بحث نوجوان ابدی شاید به این قضیه ربط داره چون بدون لیسانس شما تا ابد نوجوان باقی می مونی با لیسانس فاسدی (ولی خدایی خیلی بده تو این زمونه کسی تحصیلات عالیه نداشته باشه )نوجوان باشی بعد ابدی هم بشی که دیگه واویلا

  2. بابا واقعا که شاعر خودش میگه کودکی 10 ساله بودم.بعد نوجوان به انگلیسی میشه تینیجر و ترتین ( سیزده) اولین عددی هست که اولش سیر داره پس از 13 سالگی میشه نوجوان بعد 12 سالگی آخیرین سال ابتدایی است که میشه پایان کودکی.

    1. ناموسا داداش من تا ۱۸ سالگی ۷۳۰ روز دیگه می‌خوام بعد هنوز خانواده بهم میگن پسر ناموسا تو خیلی اعتماد نفس داری ببین من وقتی ۱۷ ۱۲ ماهم تموم شد میشم بزرگسال از نظر قانونی خدارو شکر ۷۳۰ روز میخوام. بعد هم داداش بیخیال فکر سن سال رو نکن

    2. خب هرکی یه چیز میگه یجا میگن کودک 13ساله یه جا میگن نوجوان 13 ساله میدونی شاعر چندسال پیش گفته ولی الان دیگه به دخترهای 10ساله هم میگن نوجوان

  3. اهههعه مامانم خیلی خنگهههه هی بهش میگم من الان دوازده سالمه نوجوانم دیگه هی میگه نه تو دختر بچه ای بچه ای اههههه خنگ بی سواد😡😡😡😡😠💔

    1. از الان معلومه چه نوجوانی هستی که درباره مادرت این جور بی ادب حرف میزنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉