روانشناسی بازی
روانشناسی بازی از موضوعات مهم روانشناسی کودک است . سالهای زیادی است که تحقیقات بر روی کودکان نشان داده که کودکان فعال که بسیار بازی میکنند پیشرفت های فکری و مغزی بیشتری دارند . بطور کل هر چیزی که مربوط به تعامل کودک با محیط است بر تغییر ساختارهای مغز کودک اثر دارد . روانشناسی بازی مبحثی است که استدلال میکند کودکانی که آزادانه بازی میکنند و میزان بازی بیشتری دارند مغزی فعالتر و رفتاری متفاوت تر دارند . آنها اعتماد به نفس بالایی دارند و از توانایی بیشتری برای شاد نگه داشتن خودشان برخوردارند . به عبارت دیگر بازی بسیار مهم است زیرا بچه هایی که بازی میکنند بسیار اجتماعی و از نظر روانی سالم تر هستند .
در مبحث روانشناسی بازی باید بدانید که کودکان ترجیح میدهند با همسالان خود بازی کنند و این یک احساس مثبت و تقویت کننده اعتماد بنفس در کودک است . بازی در کودک دلیل تقویت شدن روحیه اکتشاف و جستجوگر اوست و یک راه موثر برای اجتماعی کردن یک کودک گوشه گیر است . بازی مناطق ابتکار و تعامل را در مغز کودک تحریک میکند و منفعل بودن را از او دور میسازد . و این مطالب نشانگر مهم بودن روانشناسی بازی است . برای راهنمایی بیشتر میتوانید از مشاوره روانشناسی استفاده نمایید .
روانشناسی بازی کودکان
روانشناسی بازی کودکان گاها حتی به مباحث بیولوژیکی و ژنتیکی هم مرتبط میشود . در یک مقاله آمریکایی شواهدی نشان داده شد که بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی موشها و چندی از پریمات ها ، هنگامی که حیوانات جوان تشویق به بازی میشوند شایستگی های اجتماعی ، شناختی و مقررات عاطفی در ابعاد زندگیشان بهبود میابد . تجربه بازی حتی باعث میشود آنها با موقعیت های غیر منتظره سازگار تر باشند . تصور کنید این صحبت ها بر روی یک انسان هوشمند مثل انسان ، تا چه حد میتواند اثر گذار باشد . بطور کل در روانشناسی بازی کودکان ، بازی ابزار پیشرفت توسعه مناطق کنترل سایر سیستم های عصبی بدن در مغز است .
روانشناسی بازی کودکان نشان داده که گاها بازی اثرات جالبی بر کودک دارد . مثلا بازی هایی که در چارچوب قوانین خاصی اجرا میشوند باعث میشوند کودک بتواند از این قوانین ، اطاعت کردن را یاد بگیرد . با این نوع بازی ها کودک کنترل بیشتری بر روی خودش خواهد داشت و یاد میگیرد که بخوبی در آینده بعنوان یک بزرگتر قانونمدار ظاهر شود . این اثرات در بازی هایی مثل فوتبال بطور مثال دیده میشود . بازی فوتبال یک بازی گروهی در چارچوب قوانین و وقت خاصی است که به کودک حتی وقت شناسی را هم آموزش میدهد . سعی کنید کودک را با این دست بازی ها و ورزش ها سرگرم کنید .
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
روانشناسی بازی کودک
روانشناسی بازی کودک نشان داده که در گونه های مختلف جانداران من جمله انسان بازی میتواند اثراتی مثل از بین بردن تنش های اجتماعی و خاتمه دادن به روابط سلطه جویانه و خودخواهانه داشته باشد . در تحقیقات انجام شده بر روی موشها با توجه به روانشناسی بازی آن دسته از موشها که در ابتدای تولد بازیگوش ترند و تعامل بیشتری از نظر بازی کردن با همنوعان خود دارند بسیار با بقیه انواع منفعل همنوعان متفاوت اند . این تحقیقات بر انسان نیز صادق است . هنگامی که کودکان بعنوان مثال کودکان کار از بازی محروم میشوند یا کودکانی که در انزوای اجتماعی به سر میبرند کمبودهای فیزیکی و شیمیایی در مغز آنها ، اختلالات رفتاری مرتبط با عملکرد کنترل اجرایی را نشان میدهد .
اثرات عدم وجود بازی در زندگی کودک
در روانشناسی بازی کودک این دسته از کودکان که از بازی محرومند اضطراب بیش از حد در شرایط استرس زا از خود نشان میدهند این کودکان در وجود خود تنش های بسیاری دارند و ثبات و آرامش کمتری از خود نشان میدهند . آنها کمتر قادر به هماهنگی با یک شریک یا همکار هستند و حتی در زمینه های جنسی و غیر جنسی نیز مشکلات فراوان دارند . با توجه به مبحث روانشناسی بازی این کودکان در آینده والدین موفقی نمیشوند و از لحاظ عاطفی و فکری والدینی بسیار ویرانگر محسوب میشوند . بازی به کودکان نکات اخلاقی ، قانونی و مشارکتی بسیاری می آموزد و کودک را از نظر روحی به فرد سالم تری تبدیل میکند و قسمت های مربوط به هماهنگی مغز را گسترش میدهد .
کتاب روانشناسی بازی کودک
کتاب روانشناسی بازی کودک از ابزاری است که امروزه به والدین دغدغه مند در مبحث روانشناسی بازی کودکان کمک های بسیار میکند . در این مبحث چندین کتاب معرفی میکنیم که در روانشناسی کودککمک های بسیاری به والدین خواهد کرد . این کتاب ها با بهرمندی از نتایج تحقیقات انجام شده پزشکان و روان پزشکان این عرصه نقش مهمی در کمک به والدین ایفا میکنند . کتبی مثل :
- از بازی تا یادگیری ، اثر ارنست ات
- انسان و بازی ، اثر روژه کیوا
- بازی های تقویت کننده مهارت های اجتماعی کودکان ، اثر دی بورا ام پلومر
- بازی درمانی ، اثر ویرجینیا اکسلاین
با تحقیقات بیشتر در این زمینه میتوانید از انواع بیشتر کتاب روانشناسی بازی کودک بهرمند شوید . باید بدانید که انسان در چنین مباحثی نیاز به راهنمایی و مشاوره دارد و خود به تنهایی نمیتواند همه چیز را مدیریت کند .
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
اثر بازی بر مغز کودک
همانطور که در مبحث روانشناسی بازی کودک خواندید بازی مغز را مجبور به سازگاری بیشتر در زندگی میکند . در جوامع مدرن انسانی ، بازی های کودکان باید با نظارت و در چارچوب و محدودیت های خاص انجام پذیرد . این محدودیت ها اغلب به دلایلی قابل فهم برای والدین اعمال میشوند . بچه های کوچک از طریق بازی ارتباط برقرار میکنند . بازی به کودکان اجازه میدهد تا کنترل خود را بدست آورند آنها همچنین آزادی بیان در تجربیات عاطفی خود را با بازی کردن بدست میاورند . با دسترسی به این ظرفیت مغزی ، کودک یاد میگیرد تا هوش مقابله با نگرانی های خود را در شرایط سخت به راحتی پیدا کند . کودک همچنین یاد میگیرد که در شرایط دشوار آرامش خود را و صد البته کنترل عواطف و خشم خود را به دست بگیرد و اجازه ندهد که این احساسات بر او غلبه کنند .
سوالات روانشناسی بازی کودک
سوالات روانشناسی بازی کودک از جانب والدین بسیار زیاد و پیچیده هستند که در اینجا به چند نکته از آنها اشاره میکنیم . یکی از والدین از من میپرسید که چرا فرزند مهاجمی دارد که بازی های بسیار تهاجمی انجام میدهد با تحقیقات بیشتر ما متوجه شدیم که کودک در محیط خانوادگی بسیار متشنجی زندگی میکند . او بارها شاهد خشونت های خانوادگی بوده و در مدرسه قلدری میکند . او در هنگام بازی اتاق را به یک میدان جنگ که در آن خانه عروسکی محاصره شده ؛ تبدیل میکند . در این زمینه باید بدانید که بازی و واقعیت در کودکان فاصله و تفاوت زیادی ندارند . در نگاه اول این کودک موجودی متهاجم است اما در حقیقت درد های بسیاری را در رفتارش آشکار میکند . او قربانی اشتباهات والدین است و رفتار آنها را انعکاس میدهد .
بازی درمانی در کودکان
در جواب سوال پرسیده شده در مبحث سوالات روانشناسی بازی کودک و در توصیه به همه والدین در شرایط مشابه با والدین گفته شده در بالا ، ما بازی درمانی را پیشنهاد میکنیم . اینکه اوقاتی را در روز در اختیار کودک قرار دهید و بازی های مناسب و در چارچوب قوانین و محدودیت ها را با او بیاموزید . این نکته باعث میشود کودک احساس دیده شدن و شنیده شدن را داشته باشد و احساسات خود را به راحتی در بازی بروز بدهد در واقع کودک شما با درایت شما به یک انسان توانمند تر در اجتماع تبدیل میشود . در صورتی که نمیتوانید به تنهایی به این مهم دست بیابید سعی کنید حتما به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی روی بیاورید ، چرا که این مراکز شامل متخصصان و تحصیل کردگان این عرصه میباشند .
خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستامرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژهخدمات متنوعی را در زمینه روانشناسی کودکبه شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .