کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

برای کودک از چه سنی کتاب بخوانیم؟نحوه کتاب خواندن برای کودک ۱ ماهه تا ۳ ساله

برای کودک از چه سنی کتاب بخوانیم؟
5/5 - (1 امتیاز)

کتاب خواندن برای کودک از بدو تولد بسیار مفید است😀. کتاب خواندن برای نوزاد می تواند به رشد مغز، مهارت های زبانی و اجتماعی فرزند شما کمک کند.

همچنین این فعالیت می تواند پیوند قوی بین شما و فرزندتان ایجاد کند.

پدر و مادر عزیز قبل از اینکه نوزادان حتی یک کلمه از حرف های شما را درک کنند، بیشتر آنها عاشق شنیدن صدای شما هنگام کتاب خواندن هستند.

در واقع، زمانی که برای آنها داستانی را می خوانید آنها عاشق این ترکیب هستند: نوازشش کنید، تصاویر جالب کتاب را نشانش دهید، با صداهای جذاب برایش کتاب را بخوانید.

کتاب خواندن مغز کودک را تحریک می کند تا کنجکاوتر باشد، سریعتر یاد بگیرد. کتاب خواندن به کودکان کمک می کند واژگان خود را پرورش دهند و دنیای اطراف خود را درک کنند🤩.

خواندن کتاب یک تجربه چند حسی است که می تواند به کودک شما کمک کند تا مهارت های خود را در زمینه های مختلف توسعه دهند. در این مقاله روانشناسان مرکز مشاوره کودک آویژه مقاله کاملی در مورد اهمیت کتاب خواندن برای کودکان نگارش کرده اند پیشنهاد می کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

از چه زمانی باید کتاب خواندن را برای کودک شروع کنید؟

آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می کند که کتاب خواندن را از بدو تولد برای کودکتان شروع کنید تا فرزند شما برای زبان آموزی و مهارت های خواندن اولیه آماده شود.

❇️اگر نمی‌دانید چگونه برای یک نوزاد کتاب بخوانید، روانشاسان خانواده آویژه ایده‌های ساده و مناسبی را برای هر سن آماده کرده اند تا کار کتاب خواندن را هرچه زودتر شروع کنید.

نحوه کتاب خواندن برای کودک ۱ ماهه تا ۳ ساله

کتاب خواندن برای نوزادان تازه متولد شده

هر چیزی که برای نوزادان تازه متولد شده بخوانید، از شنیدن آن، لذت می‌برند. صدای شما به تنهایی برای نوزاد آرامش‌بخش است، بنابراین با خیال راحت هر چیزی را که می خواهید، بخوانید😂😂.

کتاب‌هایی با چهره‌های ساده، رنگ‌های روشن و تصاویری مانند یک جشن برای این نوزادان مناسب هستند.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه برای کودک از چه سنی کتاب بخوانیم؟نحوه کتاب خواندن برای کودک ۱ ماهه تا ۳ ساله با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

کتاب خواندن از سن ۲ تا ۱۲ ماهگی، برای نوزادان شما جالب‌تر و تعاملی‌تر شود. زیرا آنها به تدریج از دنیای اطراف خود آگاه‌تر می‌شوند و درک آنها از زبان نیز افزایش می‌یابد.

در حدود ۶ ماهگی، نوزاد شما کلمات ساده را درک می‌کند و چند ماه بعد به رنگ‌ها، حیوانات و اشیا اشاره میکند.

این امر نشان می‌دهد که نوزاد شما به تدریج با زبان آشنا می‌شود و درک او از کلمات و مفاهیم افزایش می‌یابد. بنابراین، خواندن برای نوزادان در این سن بسیار مهم است و می‌تواند به رشد و یادگیری آنها کمک کند.

نکات کتاب خواندن تعاملی برای نوزادان در سن ۲ تا ۱۲ ماهگی :

به نوزاد خود کتاب‌هایی بدهید که در آنها چیزهایی برای لمس کردن و دستکاری کردن وجود داشته باشد. نوزادان از لمس کردن چیزهای مختلف لذت می‌برند و این به آنها کمک می‌کند تا مهارت‌های حرکتی خود را بهبود بخشند.

❇️هنگامی که نوزاد شما شروع به دستکاری لبه‌ها و صفحات کتاب کرد، می‌توانید از او بخواهید تا کتاب را ورق بزنید.

❇️اجازه دهید نوزاد شما کتاب را لمس کند و با تصاویر آن بازی کند.

برای نوزاد خود کتاب‌هایی بخوانید که در مورد کارهایی است که او هر روز انجام می‌دهد. نوزادان از دیدن تصاویری از خودشان که در حال انجام کارهایی مانند غذا خوردن، حمام کردن، بازی کردن یا خوابیدن هستند، لذت می‌برند.

❇️این نوع کتاب‌ها به آنها کمک می‌کند تا دنیای اطراف خود را بهتر درک کنند.

❇️از نوزاد خود بخواهید که به تصاویر کتاب اشاره کند و در مورد آنها صحبت کند.

به نوزاد خود عکس‌های خانواده و دوستانتان را نشان دهید. در مورد هر عکس با او صحبت کنید و به او بگویید که هر شخص کیست و چه رابطه‌ای با شما دارد.

❇️نوزاد شما از دیدن عکس عزیزانش لذت خواهد برد.

❇️به نوزاد خود عکسی از خواهر یا برادرش نشان دهید و بگویید: “این خواهرت/برادرت است. او خیلی دوستت دارد.

نوزادان دوست دارند اشیاء را با دهان خود کشف کنند. اگر نوزاد شما دوست دارد کتاب را با دهان خود بخورد، نگران نباشید. این یک مرحله طبیعی در رشد آنها است.

❇️فقط کتاب‌های محکمی را انتخاب می‌کنید که از مواد مضر ساخته نشده‌اند.

وقتی نوزادتان بزرگ‌تر شد، او را در خواندن کتاب مشارکت. از او بخواهید که به تصاویر کتاب اشاره کند یا صداهای حیوانات یا اشیا را تقلید کند.

❇️به نوزاد خود بگویید: آیا می‌توانی این سگ نشون بدی؟

❇️به نوزاد خود بگویید: این گربه صداش چیه؟

کتاب خواندن برای نوزادان تازه متولد شده

 

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه برای کودک از چه سنی کتاب بخوانیم؟نحوه کتاب خواندن برای کودک ۱ ماهه تا ۳ ساله با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

کودکان از سنین ۱۲ تا ۲ سالگی، با اشاره کردن به رنگ‌ها، حیوانات، شخصیت‌ها و اشیایی که در کتاب‌ها می‌بینند، توانایی درک خود از کلمات را نشان می‌دهند. خواندن کتاب‌ها به درک بهتر آنها از کلمات جدید و کاربرد آنها در متن‌های مختلف کمک می‌کند.

نکات کتاب خواندن برای کودکان تا ۲ سالگی :

کتاب‌هایی را بخوانید که انجام فعالیت‌های روزمره کودک را تقویت می کنند. کودکان می‌توانند با شخصیت‌هایی که کارهای مشابهی مثل خودشان را انجام می‌دهند، مانند سلام و خداحافظی کردن، خوردن غذا، حمام کردن، ارتباط برقرار کنند.

❇️ این کار به آنها کمک می‌کند تا با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کنند و مهارت‌های مهمی مانند درک زبان و مهارت‌های حرکتی را یاد بگیرند.

❇️ کتاب‌های در مورد حمام کردن، مانند کتاب‌های شنا کردن

هنگام خواندن کتاب، انگشتان خود را به حالت‌های مختلف حرکت دهید و از صدای حیوانات یا اشیا تقلید کنید. این کار به نوزاد شما کمک می‌کند تا کلمات را با حرکات فیزیکی مرتبط کند.

❇️ حرکت یک بره کوچک که در گله خود می‌چرخد.

❇️ صدای یک گربه کوچک که میو میو می‌کند.

کتاب‌های دارای عناصر تعاملی را انتخاب کنید. بسیاری از نوزادان در این سن در حال توسعه مهارت‌های حرکتی ظریف خود هستند، بنابراین ممکن است نوزاد شما کتاب‌هایی را که دارای عناصر تعاملی مانند زبانه‌ و دکمه‌ها هستند، بسیار دوست داشته باشد.

در کتاب خواندن خود ریتمیک باشید. کودک خود را تشویق کنید که همراه با کتاب‌ خواندن شما آواز بخوانند و دست بزنند.

❇️ ریتم یک بخش مهم از زبان است و به کودکان کمک می‌کند تا الگوهای زبانی را درک کنند. خواندن کتاب‌های شعر به کودکان کمک می‌کند تا با ریتم آشنا شوند و مهارت‌های زبانی خود را تقویت کنند.

هنگام خواندن کتاب، از اسم فرزندتان استفاده کنید. نوزاد شما از دیدن شخصیتی با نام خودش هیجان زده خواهد شد.

❇️ کودکان در این سن به نام خود اهمیت می‌دهند و از شنیدن آن لذت می‌برند. خواندن کتاب‌هایی که شخصیت اصلی آنها با نام کودک شما است، می‌تواند به او کمک کند تا احساس خاص بودن و ارزشمند بودن کند.

❇️ به دنبال کتاب‌هایی باشید که شخصیت اصلی آنها همنام فرزندتان است.

❇️ اگر کتابی پیدا نکردید که شخصیت اصلی آن با نام فرزندتان یکی باشد، می‌توانید خودتان آن را تغییر دهید.

با صدای خنده‌ و صدای حیوانات کتاب بخوانید. با لحنی پرانرژی و هیجان‌انگیز کتاب بخوانید.

❇️از صدای حیوانات مختلف برای توصیف شخصیت‌ها در کتاب استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر کتاب در مورد یک سگ است، می‌توانید بگویید: هاپ هاپ! بله، این یک سگ دوست داشتنی است!

کتاب خواندن برای کودکان ۲ تا ۳ ساله

 

کتاب‌های ضخیم برای نوزادان کوچک‌تر مناسب هستند، زیرا محکم هستند و نمی‌توانند آنها را پاره کنند. اما کودکان بزرگتر می‌توانند صفحات را ورق بزنند و می‌خواهند کتاب‌هایی بخوانند که تصاویر و داستان‌های پیچیده‌تری دارند.

وقتی نوزاد شما 24 تا 36 ماهه است، می‌توانید شروع به خواندن کتاب‌های دارای تصاویر بزرگ و رنگارنگی کنید که توجه نوزاد شما را جلب می‌کنند و داستان‌های ساده‌ای دارند که او می‌تواند آنها را درک کند.

نکات کتاب خواندن برای کودکان تا ۳ سالگی :

کودک خود را تشویق کنید در کتاب خواندن مشارکت کند. در طول خواندن داستان کتاب مکث کنید و از نوزاد خود بپرسید به نظر او چه اتفاقی خواهد افتاد؟ او را تشویق کنید تا فکر کند و خلاقیت خود را نشان دهد.

❇️این کار به نوزاد شما کمک می‌کند تا مهارت‌های داستانگویی خود را تقویت کند و یاد بگیرد که چگونه داستان‌های خود را خلق کند.

❇️بعد از خواندن هر صفحه، از نوزاد خود بپرسید که فکر می‌کند شخصیت بعدی داستان چه کسی باشد یا چه کاری را باید انجام دهد.

از فرزندتان بخواهبد برای شما کتاب بخواند. آیا کتابی دارید که کودکتان با آن بسیار آشنا است؟ او ممکن است دوست داشته باشد داستان آن کتاب را برای شما بخواند!

❇️ این یک فرصت عالی برای فرزندتان است تا مهارتهای زبانی خود را تقویت کند و اعتماد به نفس خود را بالا ببرد.

❇️ از فرزندتان بخواهید که به شما نشان دهد که می‌تواند کلمات را در کتاب شناسایی کند.

ایجاد پیوند بین داستان‌های کتاب و زندگی کودک

❇️ در خواندن داستان‌های کتاب به وقایعی اشاره کنید که در زندگی نوزادتان رخ می‌دهد، مانند دیدار با پدربزرگ و مادربزرگ، به اشتراک گذاشتن یک اسباب بازی یا چرت زدن بعد از ناهار.

❇️ این کار به نوزاد شما کمک می‌کند تا با تجربیات زندگی واقعی خود ارتباط برقرار کند و آن را درک کند. همچنین، به او کمک می‌کند تا احساس نزدیکی بیشتری با شما پیدا کند.

کتاب‌های خودتان را بسازید.

❇️عکس‌هایی از افرادی که نوزادتان می‌شناسد و دوست دارد، جمع کنید. می‌توانید عکس‌های خانوادگی، عکس‌های دوستان یا عکس‌های شخصیت‌های کارتونی مورد علاقه او را جمع کنید. عکس‌ها را در یک آلبوم عکس یا مجله بچسبانید. سپس، به نوزاد خود اجازه دهید که آن را ورق بزند و در مورد افرادی که می‌بیند به شما بگوید.

❇️ این کار به نوزاد شما کمک می‌کند تا با افراد مورد علاقه خود ارتباط برقرار کند.

به او نشان دهید که بزرگسالان نیز کتاب می‌خوانند.

❇️ بگذارید کودک تان شما را در حال لذت بردن از یک کتاب یا مجله ببیند. آنچه را که در حال خواندن هستید، با صدای بلند بخوانید. مهم نیست که به چه می‌خوانید، بلکه مهم این است که با علاقه کتاب بخوانید.

❇️ این کار به نوزاد شما کمک می‌کند تا کتاب خواندن را به عنوان یک فعالیت طبیعی و لذت‌بخش ببیند.

سخنی از مشاوران آویژه

از نظر روانشناسان مرکز مشاوره خانواده تلفنی آویژه خواندن کتاب برای نوزاد یا کودک شما هیچ وقت اشتباه نیست.

کتاب خواندن برای نوزاد و کودک شما خیلی خوبه. هر چقدر زودتر شروع کنید و بیشتر این کار را انجام بدید، بهتره. وقتی یه داستان یا فعالیتی پیدا کردید که فرزندتون رو به کتاب خواندن علاقه مند می‌کنه، اون رو به بخشی از زمان کتاب خواندن خودتان تبدیل کنید.

اگر نوزادتون در زمان کتاب خواندن تکون می‌خوره، نگران نباشید. اجازه بدید کنارتون روی مبل بشینه یا روی زمین بازی کنه. حتی اگر چشماش به کتاب نباشه، احتمال اینکه همچنان به شما گوش بده زیاده.

  • از هر فرصتی برای خواندن کتاب استفاده کنید. می‌تونید در هر زمان از روز و در هر مکانی کتاب بخونید.
  • از کتاب‌های مناسب سن فرزندتون استفاده کنید. کتاب‌های ساده و با تصاویر رنگی برای نوزادان و کتاب‌های داستانی و آموزشی برای کودکان بزرگتر مناسب هستند.
  • از حرکات دست و بدن خود برای جذاب‌تر کردن داستانکتاب استفاده کنید.

براي مشاوره در زمينه برای کودک از چه سنی کتاب بخوانیم؟نحوه کتاب خواندن برای کودک ۱ ماهه تا ۳ ساله

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉