کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

۷ راهکار برای تقویت رابطه پدر و پسر + وظایف پدر نسبت به پسر

۷ راهکار برای تقویت رابطه پدر و پسر
3.9/5 - (9 امتیاز)

راهنمایی برای پدران …

در زندگی هر کودکی وجود پدر و مادر و داشتن رابطه خوب با هر دو ضروری هست. داشتن رابطه سالم با والدین باعث می شود که کودک سلامت روان بهتری داشته باشد، خوشحال تر و البته موفق تر باشد. هر کدام از والدین نقش جداگانه ای دارند و جای همدیگر را نمی گیرند. در این مقاله مرکز مشاوره خانواده آویژه می خواهیم در مورد نقش پدر در زندگی پسر صحبت کنیم.

چگونه یک رابطه پدر پسری خوب داشته باشیم؟

رابطه پدر پسری تنها یک رابطه خانوادگی نیست، شکل این رابطه بر تمام زندگی یک پسر تاثیر می گذارد و ذهن و روان او را از کودکی، تا نوجوانی و بزرگسالی می سازد.

وجود و کیفیت این رابطه برای رشد عاطفی، شناختی و اجتماعی لازم است. پسر از طریق پدرش یاد می گیرد که چطور یک مرد باشد، چطور کار کند و روابط اجتماعی برقرار کند.

در این مقاله مشاوره کودک آویژه می گوییم که نقش پدر در زندگی پسر چه هست؟ وظایف پدر در قبال پسر چیست و چطور می شود رابطه پدر پسری را تقویت کرد.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ۷ راهکار برای تقویت رابطه پدر و پسر + وظایف پدر نسبت به پسر با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

نبود رابطه درست و بی محبتی پدر

ارتباط پدر پسری در وهله اول به معنی آموزش نقش جنسیتی است. پدر به پسرش یاد می دهد که چطور مثل خودش مرد موفقی باشد. هم در دنیای کار و هم در خانواده.

❤️ پسر از طریق پدر هم مهارت های عملی و فنی مثل تعمیرات یاد می گیرد که به شکل گیری نقش شوهر و پدر بودنش کمک می کند و هم ویژگی های روانی مردانه را یاد می گیرد.

❤️ پسری که این الگو را در زندگی نداشته باشد ممکن هست دچار آسیب هایی بشود.

❤️ بی توجهی پدر، باعث می شود تا او رفتار های مردانه را به درستی یاد نگیرد و نداند چه رفتار هایی درست است. همچنین عقده ای در او به وجود می آید.

❤️ بی محبتی پدر به پسر، در او احساس بی ارزشی و بی هویتی ایجاد می کند، او گمان می کند مرد خوبی نیست.

این عقده نقش شوهر و پدر بودن آینده او را هم ضعیف می کند. این پسران و یا پسرانی که از حضور پدر محروم اند، ممکن است رفتار های زنانه بیشتری از خودش بروز بدهد و یا از گروه های دوستی طرد بشود یا دچار مشکل هویتی بشود و نداند مرد بودن یعنی چی. به همین دلیل در این متن به اهمیت رابطه پدر پسری اشاره می کنیم و بعد راه هایی برای تقویت رابطه پیشنهاد می دهیم.

چگونه یک رابطه پدر – پسری خوب داشته باشیم؟

رابطه خوب پدر پسری چه فایده هایی دارد؟

💚 افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس

💚 ایجاد هویت فردی و جنسی سالم

💚 احساس امنیت

💚 خلاقیت و نشاط بیشتر

💚 افزایش شجاعت و توانمندی

💚 قدرت حل مسئله بهتر

راهکارهایی برای تقویت رابطه پدر پسری

عشق و محبت

کارهای ساده ای مانند آغوش گرفتن، تشویق کردن و نشان دادن علاقه به زندگی پسرتان – حس تعلق و امنیت او را تقویت می کند. این ارتباط عاطفی زمینه را برای یک رابطه سالم فراهم می کند.

مهم است که به یاد داشته باشید که محبت را باید هم در رفتار و هم در حرف هایتان داشته باشید.

آدم ها نمی توانند حدس بزنند که کسی دوستشان دارد یا نه پس به پسرتان بگویید چقدر دوستش دارید و به او افتخار می کنید و برای شما مهم است. نشان دادن محبت اصلا از مردانگی شما یا پسرتان کم نمی کند.

زمان با کیفیت

گذراندن زمان با کیفیت با هم پیوند شما را تقویت می کند. در فعالیت هایی شرکت کنید که هر دوی شما از آنها لذت می برید، خواه ورزش کردن، ساختن یا تعمیر کردن یک وسیله یا فقط پیاده روی.

تلاش کنید در این لحظات با تمام وجود کنار فرزندتان باشید و مشکلات کاری و مالی را برای ساعاتی رها کنید..

وظایف پدر نسبت به پسر

یادگیری از یکدیگر

تجارت و توانمندی های خودتان را به او یاد بدهید و البته تلاش کنید از پسرتان هم یاد بگیرید.

سنت های ویژه پدر پسری

داشتن یک روتین خاص و ویژه بین شما و پسرتان، به او احساس خاص بودن می دهد و ارتباط شما را عمیق تر می کند. مثلا دوچرخه سواری های دوشنبه، انجام یک مدل بازی یا دست دادن خاص که فقط مخصوص شماست، هر فعالیت خاص و دونفره می تواند شامل این روتین شود.

روتینی که تبدیل به خاطراتی ارزشمند و تقویت کننده پیوند پدر پسری می شود.

پیشنهاد یک سری فعالیت برای تقویت پیوند پدر پسری

🟠 تولد تا 5 سال: بازدید از زمین بازی، داستان خواندن، خمیر بازی، بازی‌های رومیزی ساده، رفتن به پارک یا باغ وحش، بازی‌های آموزشی

🟠 6 تا 12 سال: بازی های ورزشی،ساختن کاردستی (مانند ساخت خانه پرندگان)، آزمایش های علمی، دوچرخه سواری، پیاده روی، کارهای هنری، بازدید از موزه ها، بازی های رومیزی

🟠 13 تا 18 سال: بحث های شغلی، تماشای مسابقات ورزشی، بازی های ویدیویی، کار روی ماشین یا پروژه های فنی، یادگیری مهارت های جدید با هم (مانند کدنویسی یا عکاسی)، مسافرت، دویدن یا تمرینات بدنسازی

🟠 بعد از 18 سال: برنامه ریزی شغلی، پیاده روی یا ورزش های ماجراجویی، به اشتراک گذاشتن تجربه ها، شرکت در کنسرت یا رویداد ورزشی، سفر

راهکارهایی برای تقویت رابطه پدر پسری

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ۷ راهکار برای تقویت رابطه پدر و پسر + وظایف پدر نسبت به پسر با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

گوش دادن فعال

گوش دادن به حرف های پسرتان راه را برای داشتن یک ارتباط خوب باز می کند. انجام دادن فعالیت های بالا به صورت تنهایی می تواند موقعیت های خوبی برای گوش دادن به حرف ها و درد و دل های پسرتان باشد. ارتباط گرفتن مرد ها با هم می تواند کمی چالش داشته باشد برای همین چند نکته برای راحت تر شدن این نکته را یادآوردی می کنیم:

💙 تمام توجه خود را به پسرتان معطوف کنید. تماس چشمی برقرار کنید و بدون وقفه انداختن یا توصیه کردن به حرف او توجه کنید.

💙کاری را که انجام می‌دهید متوقف کنید. وقتی فرزندتان در حال صحبت کردن است، مهم است که کاری را که انجام می‌دهید متوقف کنید. مخصوصا گوشی را کنار بگذارید.

💙 آنچه را که می‌گویند بازتاب دهید. یعنی حرف پسرتان را خلاصه کنید، تا هم دقیقا متوجه حرفش بشوید هم او بفهمد که شما گوش دادید.

گفتگو داشته باشید

کودکان ما با پیام های منفی که از تبلیغات و شبکه های اجتماعی می شنوند، بمباران می شوند و مدام فکر می کنند چون قد و هیکل آنچنانی ندارند یا خیلی پولدار نیستند، مردان کامل و قوی نیستند. این موضوع به شما بستگی دارد تا با حرف زدن با پسرتان او را راهنمایی کنید.

در اینجا مروری کوتاه بر برخی از موضوعاتی است که بهتر هست در مورد آنها با پسرتان صحبت کنید:

🔥 روابط:

با پسرتان درباره دوستی‌ها و روابط سالم صحبت کنید. مطمئن شوید که آن‌ها می‌دانند چه چیزی به معنای قرار ملاقات سالم است و همچنین چه رفتاری سمی یا توهین‌آمیز محسوب می‌شود.

رابطه خوب پدر پسری چه فایده هایی دارد؟

🔥 پول:

آموزش نحوه مدیریت پول به پسرتان یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که می‌توانید به او بدهید. در مورد اهمیت پس‌انداز، بودجه‌بندی و سرمایه‌گذاری بحث کنید و در عین حال به آنها فرصت‌هایی برای تمرین مهارت‌هایشان بدهید.

🔥 رسانه‌های اجتماعی:

وقتی صحبت از رسانه‌های اجتماعی به میان می‌آید، مهم است که حتی قبل از اینکه پسرتان یک حساب رسانه اجتماعی داشته باشد، اصول آداب دیجیتالی را آموزش دهید. همانطور که آنها بزرگتر می شوند، به آنها یاد بدهید که به عنوان پسر چه رفتاری باید در فضای مجازی داشته باشند.

🔥 فشار همسالان:

با پسرتان در مورد خطرات فشار همسالان و نه گفتن به مسائلی مانند نوشیدن الکل یا مصرف مواد صحبت کنید.

🔥 معنویت:

اعتقاد شما هرچه که باشد، به پسرتان کمک کنید معنای عمیق زندگی را درک کند.

توجه داشته باشید که تحقیقات مشاوره خانواده نشان می دهد که زمان مثبتی که با پدرانشان می گذرانند می تواند احتمال مضطرب شدن، افسرده شدن یا پرخاشگری پسران را کاهش دهد. پس انجام این کارها قطعا ارزشش را دارد.

وظایف پدری

وظایف پدری

🛑 الگوی خوب

پسرها در درجه اول با تماشای پدرانشان مرد بودن را یاد می گیرند. همانطور که مردان جوان تعامل پدران خود را با دیگران از جمله شریک زندگی خود مشاهده می کنند، در مورد احترام، نحوه تعامل مردان با دیگران، و اینکه چگونه مردان باید با درگیری ها و تفاوت ها برخورد کنند، یاد می گیرند.

درک این موضوع که تاثیر پدر بر پسرش بی نظیر است به شما کمک می کند عمیق تر در مورد رابطه خود با پسرتان فکر کنید و مسئولیت خود را به عنوان یک الگوی خوب جدی بگیرید.

🛑 تعیین مرزها: قوانین و پیامدها

برای اینکه کودک خوبی تربیت کنید، باید یک سری قوانین و اصول در خانه داشته باشید. بعضی پدر ها خودشان را از تربیت کنار می کشند یا به دلیل مشغله های کاری یا چیزهای دیگر و فقط گهگاهی برای مسائل مهم حضور دارند. باید بدانید که حضور شما در زندگی پسرتان خیلی مهم تر از چیزی است که فکرش را بکنید، اگر می خواهد مرد خوبی را تحویل جامعه بدهید، باید در تربیتش حضور داشته باشید.

🛑 چالش های رابطه پدر پسری

هر مرحله از رشد پسر شما مجموعه ای از چالش ها را به همراه دارد:

🟩 دوران کودکی:

در این سال ها، برقراری تعادل بین تفریح ​​و انضباط کلیدی است. کنجکاوی و بازی را تشویق کنید، در حالی که به آرامی راهنمایی کنید و محدودیت هایی را تعیین کنید.

🟩 سال های نوجوانی:

این مرحله با تلاش برای استقلال مشخص می شود. ارتباطات باز را حفظ کنید، به نیاز آنها برای آزادی و اختیار داشتن احترام بگذارید. حواستان به تفاوت های نسلی باشد و سعی کنید مشکلاتشان را درک کنید، هر چند از نظر شما بی اهمیت و ساده باشند.

🟩 بزرگسالی:

وقتی پسر شما وارد زندگی بزرگسالی می شود، نقش شما بیشتر به سمت یک مشاور تغییر می کند. در صورت درخواست راهنمایی ارائه دهید، از تصمیمات آنها حمایت کنید و به استقلال آنها احترام بگذارید. از مقایسه و سرزنش کردن آنها خودداری کنید تا همیشه برای مشورت و کمک به سمت شما بیایند.

مسائلی که پدر باید به پسرش آموزش دهد

مسائلی که پدر باید به پسرش آموزش دهد:

💟 مقابله با شکست: به پسر خود بیاموزید که شکست بخشی از یادگیری و رشد است. تجربیات خود را در مورد شکست و چگونگی غلبه بر آنها به اشتراک بگذارید. این گشودگی نه تنها پیوند شما را تقویت می کند، بلکه انعطاف پذیری را نیز می آموزد.

💟 ابراز احساسات: پسر خود را تشویق کنید تا احساسات خود را بیان کند. به او نشان دهید که ناراحتی، عصبانیت یا ناامیدی اشکالی ندارد و ابراز این احساسات نشانه قدرت است نه ضعف.

💟 مدیریت مالی: اصول اولیه بودجه بندی، پس انداز و سرمایه گذاری را آموزش دهید. پسرتان را تشویق کنید تا از طریق کمک هزینه یا مشاغل پاره وقت، امور مالی خود را مدیریت کند.

💟 هدایت روابط: در مورد اهمیت احترام، ارتباطات و مرزها در روابط بحث کنید. تجربیات خود را به اشتراک بگذارید و به نظرات او در مورد دوستی و عشق گوش دهید.

💟 برنامه ریزی شغلی: در مورد انتخاب شغل راهنمایی ارائه دهید. سفر خود را به اشتراک بگذارید، در مورد گزینه ها بحث کنید و کارآموزی یا کار پاره وقت را برای کشف علایق تشویق کنید.

سخنی از مشاوران آویژه

در نهایت امر، رابطه پدر و پسر می تواند پیچیده باشد. پدران و پسران با علایق بسیار متفاوت می توانند به سختی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. گاهی اوقات، پدران و پسران در برابر یکدیگر احساس رقابت می کنند.

پدران و پسرانی که اختلاف سنی یا عقیده ای زیادی دارند ممکن هست به طور متفاوتی به زندگی نگاه کنند و به چالش بخورند مثلا برای پدری کار کردن و زود ازدواج کردن ارزش باشد اما پسرش به استقلال و پیشرفت فکر می کند. نکته مهم درک تفاوت هاست، درست است که در سنین بالاتر ارتباط سخت تر می شود اما در هر سنی می توانید رابطه خود را بهبود ببخشید. همچنین یادتان باشد که در هر حال پسر شما مرد منحصر به فردی خواهد شد و وظیفه شما تنها همراهی و راهنمایی است.

براي مشاوره در زمينه ۷ راهکار برای تقویت رابطه پدر و پسر + وظایف پدر نسبت به پسر

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- 2 نظر:

  1. کاش میتونستم حتی برای یکبار با پدرم صحبت شیرینی داشته باشم او را در بغل بگیرم و به او بگویم که چقدر ارزشمند است برایم و دوستش دارم ،ولی حیف زندگی و سرنوشت جوری رقم خورده که نمی‌توانم حتی به صورت شکسته اش نگاه کنم او پیرست و مثل شمع میسوزد و آب می‌شود و دلم هربار شکسته تر …..تا میتوانید به پدر تان نزدیک شوید و در کنارش باشید هیچ کس مثل او نیست و هیچ کس وجود پدر را نمیشناسد…..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉