روانشناسی رنگها در کودکان
روانشناسی رنگها در کودکان با توجه به مطالعات انجام شده مبحثی بسیار شگفت انگیز است . رنگها بر روی بدن ، ذهن و احساسات تأثیر میگذارند .روانشناسی کودک به وضوح نشان دهنده مزایای رنگ هایی است که به رشد و پیشرفت کارکردهای مغز ، خلاقیت ، بهره وری از استعداد و البته یادگیری مربوط میشود . اثرات رنگ بر روی انسان میتواند متفاوت باشد ؛ رنگ های متفاوت میتواند باعث ایجاد هیجان ، آرامش دادن ، الهام دادن ، افزایش اضطراب یا تنش و یا آسودگی خاطر میشود . این اثرات بیشتر در کودکان دیده میشود . با توجه به روانشناسی رنگها در کودکان کودکان میتوانند نسبت به رنگ های مختلف حساس تر باشند به همین دلیل یک نکته بسیار مهم ، انتخاب رنگ مناسب برای کودکان است .
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
انتخاب رنگ برای کودک
در مبحث روانشناسی رنگها در کودکانبا استفاده از رنگ قرمز پررنگ در اتاق کودک ، یک کودک مضطرب خواهید داشت ، یا اگر لباس او را کاملا قرمز کنید و یک کوله پشتی قرمز به او بدهید میتوانید او را بیشتر و بیشتر بیقرار کنید . این امر برای کودکان بیش فعال بسیار صادق است . هنگامی که رنگ قرمز در اطراف یک کودک بیش فعال استفاده میشود ، این ترکیب میتواند منجر به تبدیل شدن او به یک بمب اتمی که در طول روز بیش از حد فعال است باشد . این نکته میتواند موفقیت های آموزشی کودک را منفی کند . در مشاوره روانشناسی اغلب به شما تاکید میشود از وسایل آبی ، سبز و بنفش در وسایل فرزندان پر انرژی که بیش فعال هستند استفاده کنید .
روانشناسی رنگها در کودکان دبستانی
روانشناسی رنگها در کودکان دبستانی اثبات کرده که عوامل محیطی نقش مهمی در تغذیه ، رشد ، پیشرفت مغز و آموزش کودکان دبستانی ایفا میکنند . با توجه به مبحث روانشناسی رنگها در کودکان هر یک از ویژگی های محیط فیزیکی کودکان به آموزش و پیشرفت آنها کمک میکند . اگر چه در این مسیر طراحی ، نظم ، طرح ، رنگ و همچنین نقاط بازی ممکن است به یادگیری کودک کمک کند ، این عوامل همچنین ممکن است مانع پیدایش پتانسیل در وجود کودک شوند . رنگ یکی از قوی ترین و مهم ترین اجزای طراحی داخلی است .
رنگ میتواند بر واکنش های روانشناختی و همچنین سلامت فیزیولوژیکی کودکان تاثیر بگذارد . به خصوص در کودکان سنین 6 تا 7 ساله که مدرسه را تازه شروع کرده اند اما هنوز قادر به خواندن و نوشتن کامل مهارت های ارتباطی نیستند ، رنگ نشان دهنده منبع بسیار مهمی از اطلاعات بیرونی است . با توجه به اثر روانشناسی رنگها در کودکان دبستانی باید بدانید که رنگ مولفه مهم طراحی فضاهای آموزشی کودکان است . کودکان در محیط های مناسب توانایی بالقوه خود را نشان میدهند و در فضایی که امکانات و فرصت یادگیری آنها را فراهم میکنند چیزهای بسیاری یاد میگیرند . تحقيقات انجام شده به خوبی نقش مهمي را كه عوامل محيطي در توسعه سطوح موفقيت و بهره وري از مغز ، كاهش ميزان خطا و القا رفتار مثبت ايفا ميكنند ، نشان ميدهد .
روانشناسی رنگها در کودکان پیش دبستانی
روانشناسی رنگها در کودکان پیش دبستانی هم مانند روانشناسی رنگها در کودکان دبستانی مبحثی بسیار مهم و قابل توجه است . پیوندهای مغز در کودک تا سن 5 تا 6 سالگی تکمیل نشده و در سالهای بعدی به بلوغ میرسد . با توجه به عدم توانایی خواندن و نوشتن در این سن ، آنها بیشتر بر مطالب بصری برای برقراری ارتباط متکی هستند . بنابراین رنگ یک ابزار مهم بیان برای آنهاست . چشم نوزادان بعد از ماه ششم شروع به رشد میکند و تا سن 10 سالگی ادامه میابد . هنگامی که پیام مربوط به درک رنگ از چشم به مغز منتقل میشود ، مغز هورمونی را که بر احساسات و سطوح انرژی اثر میگذارد ، آزاد میکند .
اثرات منفی و مثبت روانشناختی رنگها در انسانها متفاوت است . در حالی که کودکان پیش دبستانی در اتاق کاملا زرد احساس ناراحتی میکنند ، در یک اتاق با رنگ آمیزی آبی رنگ ، احساس آرامش و آسودگی میکنند . با توجه به روانشناسی رنگها در کودکان لازم است که در طراحی اتاق های کودکان بسیار حساس باشید . رنگ دیوارها و وسایل هر اتاق در خانه اهمیت دارد ، اما اتاق کودک باید جذاب و سرگرم کننده باشد ، البته با رنگ و عناصری که به رشد و پیشرفت مغز کمک میکند . در مبحث روانشناسی رنگها در کودکان پیش دبستانی باید در انتخاب رنگ دیوار برای اتاق کودک تلاش کنید که از روحیه کودکان مراقبت کنید ، آنها را با یک محیط مناسب ، با رنگ بندی مناسب که به سلامت جسمی و روحی کمک میکند ، و محیطی را برای خواب راحت ایجاد میکند روبرو سازید .
نکات روانشناسی رنگها در کودکان
نکات روانشناسی رنگها در کودکان بسیار گسترده هستند اما مهمترین آن این است که بدانید دید یکی از مهم ترین حواس ماست که ما را به جهان متصل میکند . رنگ یکی از مهمترین ویژگی هایی است که میتواند به ما در ارزیابی و تعریف از یک شیء کمک کند . هر فرد واکنش های خاصی را در ادراک خود ذخیره میکند و به همین ترتیب ادراک هر رنگ به احساسات مرتبط و مربوط میشود . اتاق خواب میتواند برای والدین عادی باشد . با این حال ، برای یک کودک ، جایی است که شبها خواب است ، روزها بازی میکند و وقت خود را با دوستانش میگذراند .از دیگر نکات روانشناسی رنگها در کودکان این است که رنگ اتاق کودکان در سنین خیلی پایین نباید بسیار تند و مضطرب کننده باشد . وسایل و رنگ بندی اتاق باید حتی الامکان ساده باشد .
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
اثرات رنگ بر مهارت های کودکان
با توجه به روانشناسی رنگها در کودکان دبستانی کودکان باید در مناطقی که خلاقیت و تخیل خود را تقویت میکنند ، تحصیل کنند . با توجه به این که کلاس های درس مهم ترین ابزار خدمت به این هدف هستند ، در میان عواملی که بیشترین توجه را به خود جلب میکند ، کلاس درس از مهمترین های عرصه اثرگذاری بر کودک درجه بندی میشود . در روانشناسی رنگها در کودکان این نکته حائز اهمیت است که کودکان برای تسهیل ارتباط با محیطشان از احساسات استفاده میکنند . آنها از دید خود با نور و رنگ و دیگر عوامل محیطی بصری ، برای برقراری ارتباط استفاده میکنند . با توجه به مطالعات انجام شده ، رنگ نقش مهمی در توسعه مهارت های شناختی و حرکتی کودکان دارد واین مباحث با روانشناسی رنگها در کودکان پیش دبستانی هم ارتباط تنگاتنگی دارد .
مشاوره و روانشناسی رنگها در کودکان
مشاوره و روانشناسی رنگها در کودکان اذعان میدارد که علاوه بر تاثیر بر خلق و خوی ما و احساسات و اعمال ، رنگ ، بر محیط خانه و فضای بزرگ یا کوچک ، سرد و گرم خانه هم تأثیر میگذارد . رنگ ها رایج ترین ابزار توسط کودکان برای ابراز احساسات و افکار خود هستند . رنگها میتوانند بسته به شرایطی که در آن استفاده میشوند ، اثرات مثبت یا منفی داشته باشند . بعضی زنگ ها در یک اتاق میتواند تغییراتی در الگوی تنفس ، ضربان قلب ، فشار خون و تنش عضلانی ایجاد کند . از سوی دیگر ، محرک های بسیار کوچک رنگی میتوانند منجر به اضطراب ، بی خوابی ، واکنش عاطفی بیش از حد و نگرانی شوند . به عنوان مثال ، یک محیط کاملا سفید باعث عدم تحرک میشود و بر خلاف انتظارات ، یک اثر متعادل یا خنثی ایجاد نمیکند .
اثر رنگ قرمز و آبی
مطالعات علمی نشان میدهد که رنگ نه تنها بر لایه بیرونی مغز بلکه کل سیستم عصبی مرکزی کودک تاثیر میگذارد . با توجه به سیستم اندازه گیری EEG ، مردان و زنان به رنگ به اندازه متفاوت واکنش نشان میدهند . مشاهده شده است که پالس دریافتی از یک کودک پرخاشگر در اتاقی که آبی یا صورتی رنگ شده است ، آرام است . قرمز یک رنگ غالب در میان تمام رنگها است . این رنگ یک محرک قوی است . در مطالعات علمی ، قرمز تاثیر بیشتری بر فعالیت بصری و عملکرد سیستم عصبی در مقایسه با آبی دارد . در مبحث مشاوره و روانشناسی رنگها در کودکان ما سعی کردیم به شما اطلاعات لازم را بدهیم اما برای اطلاعات بیشتر حتما از مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی کمک بگیرید .
خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستامرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژهخدمات متنوعی را در زمینهروانشناسی کودکبه شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .