کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

تفسیر روانشناسی نقاشی کودکان + ۹ نشانه نگران کننده

تفسیر روانشناسی نقاشی کودکان
5/5 - (2 امتیاز)

روانشناسی نقاشی کودک به شما نکات بسیار مهمی را در مورد فرزندتان گوشزد می کند. از این رو بهتر است حتما حواستان به نوع نقاشی هایی که کودک شما طراحی کرده و می کشد، باشد.

⬅️ در نظر داشته باشید با تفسیر درست روانشناسی نقاشی کودکان شما اطلاعات زیادی درمورد ذهنیت کودک خود می توانید به دست آورید.

🔘 گاهی اوقات روانشناسیِ اثر هنری کودک شما در قالب یک کاغذ نقاشی می تواند آینده وی را دگرگون کند. پس به هیچ عنوان از کنار تصاویر عجیب و غریب و خط خطی هایی که کودکتان به اسم نقاشی به شما می دهد و توقع شنیدن تعریف و تمجید از جانب شما را دارد، بی تفاوت نگذرید.

⬅️ مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه راهنمایی های بسیار خوبی را در زمینه روانشناسی نقاشی کودکان در قالب مقاله زیر به شما ارائه داده اند. توصیه می کنیم حتما این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

اهمیت نقاشی کودکان چیست؟

آیا تا به حال به آثار هنری فرزندان خود نگاهی انداخته اید و یا به این موضوع فکر کرده اید که فرزند دلبندتان وقتی این نقاشی ها را به تصویر در می آورده به چه چیزی فکر می کرده و در چه عالم و رویایی بوده است؟

🟢حقیقت این است که نقاشی های کودک شما از سنین خاصی از ارزش و اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و می تواند حقایق جالبی را از وی برای شما به نمایش بگذارد.

🟢اهمیت این موضوع به خاطر آن است که همواره نقاشی کشیدن بچه ها با تخیلاتی از جانب آنها همراه بوده است. این تخیلات حاصل تجربیات واقعی آنها از زندگی روزمره ای است که تا به حال در کنار والدین و دوستان خود تجربه کرده اند و در فکرشان و ذهنشان تاثیرات مختلفی برجای گذاشته است.

🟢بر خلاف بزرگسالان که در هنگام طراحی یک اثر هنری فکر بسیاری کرده و به موضوعات مختلفی توجه می کنند، کودکان در لحظه کشیدن نقاشی به هیچ وجه عمیق فکر نکرده و بی توجه به قضاوت و نظرات اطرافیان همان چیزهایی را که به ذهنشان خطور می کند، ترسیم می کنند.

📌 از همین روست که می توانید مطمئن باشید آثار هنری کودک شما در قالب نقاشی بازگوی افکار و ایده هایی است که در ذهن کودک شما شکل گرفته است.

✳️ به همین خاطر است که روانشناسان بسیاری بر این باورند که هنر نقاشی کودک شما راهکاری برای تجزیه و تحلیل ابعاد ذهنی مختلف وی محسوب شده که به راحتی در دسترس است و خیلی راحت می تواند موضوعات مختلفی را برایتان عیان کند.

برای آگاهی از شیوه های مختلف تحقیر کودکان و تاثیرات جبران ناپذیر تحقیر کودکان، مقاله رو به رو را مطالعه نمایید: علت تحقیر کودکان

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه تفسیر روانشناسی نقاشی کودکان + ۹ نشانه نگران کننده با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

آیا باید نگران نقاشی های فرزندم باشم؟🙄

اینکه کودک شما گاهی اوقات، چیزهای بسیار عجیب و غریبی را در نقاشی هایش به تصویر می کشد، نباید برای شما چندان نگران کننده باشد. گاهی اوقات تصاویر کشیده شده تحت تاثیر برنامه های تلوزیونی و یا بازی های رایانه ای است که ذهن کودک شما را به خود مشغول کرده است.

📌اگر نگران این موضوع هستید بهتر است به جای بازخواست کردن کودکتان برای کشیدن چنین نقاشی هایی، دیگر به وی اجازه تماشای برخی از برنامه های تلوزیونی و یا بازی های رایانه ای را ندهید.

اهمیت نقاشی کودکان

اگر میخواهید دلیل ناخن جویدن کودکتان را بدانید و مناسب ترین راهکارها را برای ترک این عمل یاد بگیرید، مقاله رو به رو را بخوانید: درمان ناخن جویدن کودکان

روانشناسی نقاشی کودک در سنین مختلف:

روانشناسی نقاشی کودک 12 ماهه:

⏺️ علائم کاملا تصادفی و خط خطی کردن صفحه نقاشی ترجیحا با یک یا حداقل دو رنگ متفاوت.

این نقاشی ها نشان دهنده هیچ چیزی در ذهن کودک شما نبوده و نمی توانید از طریق آنها متوجه موضوعی شوید. حتی میزان خط خطی کردن صفحات هم ربطی به خلق و خوی آنها ندارد و این حرکت بیشتر از لذت تکان دادن دست ناشی می شود.

روانشناسی نقاشی کودک 2 ساله:

⏺️ خط خطی های کنترل شده

این مرحله خط هایی که از سوی کودک شما کشیده می شود کاملا کنترل شده بوده و بیشتر نشان دهنده مهارت های نقاشی فرزند شما و حتی نوشتنش در آینده است. کودک در این مرحله یاد می گیرد دایره یا خطوطی شبیه به حرف V انگلیسی را روی کاغذ نقاشی خود بیاورد.

روانشناسی نقاشی کودک 3 ساله:

⏺️ کشیدن شکل های ابتدایی: کودک در این مرحله شروع به کشیدن اشکال هندسی می کند، دایره و مربع از مهم ترین اشکالی است که در این دوران نقاشی می شوند.

امکان دارد کودک شما در این سن فردی تنها را با دست ها و پاهایی که فقط یک خط است نقاشی کند. در این سن کودکان می توانند به شما بگویند که منظورشان از خط خطی هایی که کشیده اند چیست. اگرچه امکان دارد آنچه که آنها توصیف می کنند را از نقاشی شان متوجه نشوید. در اغلب این نقاشی ها آنها فقط از یک رنگ استفاده می کنند و اغلب نام خودشان را روی تصویر فردی که کشیده اند می گذارند.

روانشناسی نقاشی کودک4 ساله:

⏺️ کودک در نقاشی هایش الگوسازی می کند. در این سن همه چیزهایی که نقاشی می کند، تفسیر خاصی داشته و مفهومی دارد.

در این دوران اول از همه کودک شروع به یادگیری کشیدن آدم ها می کند و بعد در نقاشی هایش خانه و خورشید و کوه ها را هم می کشد. نقاشی این دوره سنی قطعا معنا و مفهوم دارد چرا که کودک شما پیش از شروع نقاشی تصمیم می گیرد که چه چیزی را بکشد.

روانشناسی نقاشی کودک در سنین مختلف

روانشناسی نقاشی کودک 5 ساله:

⏺️ کودک شما در این سن تصاویر را با جزئیات بیشتری کشیده و هر آنچه که در نقاشی هایش می آورد، می تواند معنای خاصی را داشته باشد.

نقاشی کودکان در این سن بیشتر از تمامی سن های پیش از این، از منظر روانشناسی ارزش بررسی دارد. اکثر موارد علایق، تجربیات و گذشته ای که داشته اند در تصاویرشان آورده می شود. در اکثر نقاشی ها خودشان در محور قرار دارند چرا که خود را در مرکز جهان می بینند.

این موضوع در سنین بالاتر هم ادامه دارد و نقاشی های کودک با هدف و انگیزه خاصی کشیده می شود که می توان از آن تعابیر مختلفی کرد.

روانشناسی نقاشی کودکم به چه صورت است؟

کافی است به نقاشی های فرزند خود توجه بیشتری کنید. قطعا متوجه موضوعاتی که برای آنها خوشایند بوده و یا ناخوشایند محسوب می شوند، خواهید شد.

🟢 این موضوع برای آن دسته از کودکانی که تمایل بیشتری به کشیدن نقاشی دارند و به طور روزانه زمان زیادی برای نقاشی کشیدن صرف می کند، صدق می کند.

🟢 با این حال روانشناسی نقاشی های کودک شما تنها به این طریق امکان پذیر است. اینکه محتوای نقاشی هایش را بررسی کرده و ببینید بیشتر بر روی چه موضوعات و مواردی تمرکز کرده است.

برای داشتن فرزندی مسئولیت پذیر خواندن مقاله رو به رو را به شما عزیزان توصیه می کنم: تربیت فرزند مسئولیت پذیر

تفسیر تصویر خانواده در نقاشی کودکان

هنگامی که کودک شما تصویری را از خانواده خود نقاشی می کند، نوع نقاشی او می تواند گویای کیفیت روابط خانواده باشد.

🟢 به عنوان مثال در تصویری که از خانواده توسط کودک کشیده شده دقت کنید. در اکثر موارد دستان اعضای خانواده در دست هم بوده و کودک در کنار پدر و مادر خود قرار دارد. این موضوع نشان دهنده آن است که تفسیر کودک از روابط اعضای خانواده تفسیری صمیمانه و محبت آمیز است.

🟢 نتیجه جالب تری از نقاشی های کودکان به دست آمده است. مثلا اینکه کودکانی که خود را از والدینشان دورتر نقاشی می کنند و یا از نظر جثه از آنها بسیار کوچکتر هستند، در محیط خانه ای پر از سر و صدا، شلوغی، بهم ریختگی و فقدان ساختار اساسی و منظم رشد کرده اند. این موضوع به خصوص در نقاشی های کودکان 4 الی 6 ساله خود را نشان می دهد.

🟢 شاید برایتان جالب باشد که بدانید اگر تعاملات والدین و فرزندان در خانواده به درستی نباشد و پدر و مادر زمان کمتری را برای گذراندن اوقات خود با کودکشان سپری کنند، این موضوع نشان دهنده آن است که کودک احساس ضعیف کرده و به همین خاطر در نقاشی هایش خود را دور تر از پدر و مادر می کشد. گاهی اوقات تحت تاثیر روابط وی با هر یک از والدین او به یکی از این اعضا در تصاویر نزدیک یا دورتر می شود.

🟢 البته که در این زمینه به توضیحات خود بچه ها گوش دهید. قطعا توضیحات آنها می تواند برداشت های شما از نقاشی هایی را که کشیده اند، تکمیل تر کند.

🟢 اگر کودک شما در نقاشی هایش خود را غمگین کشید این یعنی کودکتان دچار نوعی تضاد درونی شده و باید بیشتر از این حواستان به وی و نیازهایی که دارد باشد.

روانشناسی نقاشی کودک4 ساله

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه تفسیر روانشناسی نقاشی کودکان + ۹ نشانه نگران کننده با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

نقاشی های نگران کننده کودکان چه می توانند باشد؟

1⃣ اندام های خصوصی اغراق آمیز

اگر به فرض مثال کودک سه ساله شما، در نقاشی هایش زنی با اندام های خصوصی اغراق آمیز را می کشد، ممکن است احساس نگرانی کنید. اما در این بخش هم توجه به دو نکته مهم است:

🟢 اول اینکه این نقاشی ها با این محتوا چقدر تکرار می شوند دوم اینکه بررسی کنید و ببینید که آیا کودک شما نسبت به برخی از موضوعات حساس و کنجکاو نشده اند؟

🟢 گاهی این موضوع می تواند ناشی از تمایل آنها برای کشف برخی از مسائل باشد. بهتر است این نکته را هم بدانید که کودکان سه ساله شروع به آگاهی بیشتری از اعضای مختلف بدن می کنند و در این سن نسبت به همه اعضای بدن حساس تر می شوند.

2⃣ مضطراب بودن:

چهره های بدون چشم، عناصر آسمان مانند ابرها و باران یا پرندگان در حال پرواز

3⃣ خجالتی بودن:

چهره های کوتاه قد بدون بینی و دهان و یا چهره های ریز نقش با بازوهای نزدیک به بدن

4⃣ بی احتیاط:

چهره های بزرگ بدون گردن و همراه با اندام های نامتقارن

5⃣ عصبانت و خشمگین بودن:

چهره هایی با دست های بزرگ، بینی بزرگ بازوهای بلند و یا چشم های ضربدری اگر این نقاشی ها از سوی کودکتان تکرار شد باید بدانید که نشان دهنده پرخاشگری شدید کودک شما خواهد بود و بایستی مراقب رفتارهایش باشید.

6⃣ پر حرف بودن:

چهره هایی که در آنها اندازه دندان ها و دهان بسیار بزرگ تر از سایر اعضای صورت است.

ر عدم احساس امنیت:

اندام هایی با سرهای بسیار کوچک و بدن بسیار بزرگ و بدون دست و پا. چشمان بیش از حد بزرگ در نقاشی کودک شما می تواند نشان دهنده آن باشد که احساس می کند از سوی دیگران تحت کنترل است.

8⃣ حس درماندگی:

نقاشی افراد با دستان بسیار کوچک می تواند، نشان دهنده ناامنی و درماندگی کودک شما باشد. دستان بسیار بزرگ تر از سایر اندام های بدن می تواند موید این واقعیت باشد که کودک تمایل به برقراری ارتباط با دیگران داشته و دوستدار کمک و تعامل است.

تفسیر تصویر خانواده در نقاشی کودکان

9⃣ ترس و شرمگین بودن:

اگر نقاشی های کودک شما از خودش و یا آدم های دیگر بسیار کوچک سایز است، نشان دهنده ترس و شرم در وجود کودکتان است که باید به آن توجه کنید.

با کودکتان در مورد آثار نقاشی اش صحبت کنید

بهتر است پیش از آنکه نقاشی های کودک خود را به مشاوره کودک نشان دهید تا احوالات روحی و روانی وی را تجزیه و تحلیل کند، با خود وی در مورد نقاشی هایی که می کشد، صحبت کنید.

از کودک خود بخواهید تا برای شما توضیح دهد که نقاشی اش چه معنایی دارد و از او در مورد تصویری که از خودش در نقاشی هایش می کشید و یا شما به عنوان والدینش به طور دقیق سوال بپرسید.

اگر کودک شما خودش هم به نکات خاصی در این رابطه اذعان کرد که نگرانی های شما را تایید می کرد، با تمام دانش و اطلاعاتی که از وی به دست آورده اید از او بخواهید تا بر ترس ها و ویژگی های اخلاقی نامناسبی که دارد غلبه کند.

به او بگویید که قصد دارید کمکش کنید و حرف زدن بیشترش در مورد نقاشی ها می تواند به شما کمک کند تا او را بهتر همراهی کنید. اگر اقدامات و صحبت های شما روی کودکتان اثر مثبتی برجای گذاشت، شک نداشته باشید که نتایج این اثر را به صورت عینی در نقاشی های بعدی وی خواهید دید.

⚠️ اما اگر متوجه عدم تغییر و یا تغییرات منفی در نقاشی های کودک خود شدید، قطعا با یک کارشناس و روانشناس کودک صحبت کنید.

برای آگاهی از روش هایی که به شما در تربیت فرزندی با ادب کمک میکند، مقاله رو به رو را بخوانید: تربیت کودک باادب

سخنی از مشاوران آویژه

🟦 با تمام این موارد که در باب روانشناسی نقاشی کودکان شما گفته شد، بهتر است بدانید که تجزیه و تحلیل نقاشی های کودک شما بایستی توسط یک فرد متخصص انجام شود.

🟦 برداشت های شخصی شما از این نقاشی ها نمی تواند چندان درست و کارشناسانه باشد. حتی اگر این موارد را به صورت مکرر در نقاشی های فرزند خود دیدید، باز هم بهتر است اظهار نظر در مورد آنها را به فرد متخصص دیگری واگذار نمایید.

🟦 پیشنهاد مشاوره تلفنی خانواده آویژه این است که یادتان باشد که هیچ یک از این موارد تا زمانی که از سوی یک متخصص تایید نشده باشد، دلیلی برای هشدار نبوده و نگران کننده نخواهد بود.

🟦 حتی آن گروه از نقاشی های خشونت آمیزی که شما را نگران می کند و یا مربوط به اندام های جنسی و تناسلی می شود هم نیاز به یک نگاه تخصصی دارد. در صورت تایید روانشناس هم نمی توان عامل نقاشی را به عنوان تنها منبع برای اطلاع از وضعیت روانی کودک خود در نظر گرفت.

براي مشاوره در زمينه تفسیر روانشناسی نقاشی کودکان + ۹ نشانه نگران کننده

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉