کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

چطور از بلاتکلیفی دربیایم؟ ۵ قدم طلایی برای رفع بلاتکلیفی در زندگی

چطور از بلاتکلیفی دربیایم؟
3/5 - (1 امتیاز)

قدم های پنج گانه برای رفع بلاتکلیفی در زندگی

بلاتکلیفی بیش از حد بر سر موضوعات مختلف در زندگی می تواند به مرور زمان زمینه ساز سردرگمی و عدم قطعیت افراد برای تصمیم‌گیری بر سر موضوعات مختلف باشد.

🟪 گاهی اوقات بلاتکلیفی بیش از حد شما حتی در موضوعات کوچک هم خود را نشان می دهند. موضوعاتی که شاید خیلی هم حساس نبوده و عدم قطعیت در مورد آنها نمی تواند، نگران کننده باشد.

🟪 مشکلات مربوط به بلاتکلیفی از زمانی آغاز می شود که افراد بر سر موضوعات بسیار مهم زندگی خود، قدرت انتخاب و تصمیم گیری درست را از دست داده و تبدیل به فردی می شوند که نمی توانند راه درستی را برای پیشبرد زندگی خود انتخاب کنند.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه با شناخت کامل و کافی از مقوله بلاتکلیفی نکات مهمی را در این رابطه مطرح می کنند که می تواند به افراد جهت مقابله با این حس ناشی از سردرگمی کمک کند. پیشنهاد می کنیم اگر از مشکل بلاتکلیفی در بخش های مختلف زندگی خود رنج می برید، خواندن مقاله زیر را به هیچ عنوان از دست ندهید:

بلاتکلیفی چیست؟

احساس بلاتکلیفی در زندگی هر فرد همراه با نوعی از احساسات منفی دیگر است. عدم فعالیت و ندانستن این موضوع که برای انجام کارهای خود باید دقیقا چه کاری انجام داد و یا چه تصمیمی گرفت، می تواند منجر به ایجاد وضعیتی غم‌انگیز، غیرقابل تحمل و حتی تهدید کننده برای افرادی شود که از مشکل بلاتکلیفی رنج می برند. این موضوع می تواند حتی در نوع شدیدش منجر به اختلال در سلامت روان این افراد شود.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چطور از بلاتکلیفی دربیایم؟ ۵ قدم طلایی برای رفع بلاتکلیفی در زندگی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

فرد بلاتکلیف کیست؟

💚 فرد بلاتکلیف به کسی گفته می شود که در موقعیت های مختلف زندگی خود نمی داند چه تصمیمی باید بگیرد.

💚 اصولا افراد بلاتکلیف این جمله را که «نمی دانم چه کاری باید انجام دهم» زیاد در زندگی خود تکرار می کنند.

مهم نیست، موضوعی که فرد بلاتکلیف بر سر آن به مشکل خورده است، چقدر کوچک یا بزرگ باشد. مهم این است که برای وی امکان آنکه به تنهایی روی آن موضوع تمرکز کرده و بتواند تصمیم گیری مستقلی در زمینه های مختلفی که ذهنش را درگیر کرده، انجام دهید، وجود ندارد.

فرد بلاتکلیف دارای چند مشخصه مهم و اصلی است:

📛 اغلب در انتخاب اهدافش مردد است

یک فرد بلاتکلیف نمی داند واقعا چه هدفی را در زندگی اش باید دنبال کند. از این رو فردی مانند وی را مدام در حال پریدن از این شاخه به آن شاخه می بینید.

ممکن است روزی با هیجان به شما بگوید قصد دارد فلان کار را در زندگی اش انجام دهد اما خیلی زود از تصمیم خود منصرف شده و دنبال کار دیگری می رود.

۵ قدم طلایی برای رفع بلاتکلیفی در زندگی

📛 مدام در حال پرسیدن نظرات دیگران است

یک فرد بلاتکلیف به هیچ عنوان نمی تواند فردی صاحب نظری در زندگی خودش باشد. این مورد از افراد را همیشه در حال سوال پرسیدن از اطرافیانشان می بینید. البته که حتی گاهی اوقات مشکل بلاتکلیفی این افراد با مشورت کردن و پرسیدن نظرات دیگران هم حل نمی شود.

با این حال یک فرد بلاتکلیف ترجیح می دهد، بدون در نظر گرفتن خواسته قلبی خودش از دیگران برای اقدام در زمینه های مختلف نظر بپرسد.

📛 از تصمیماتش زود پشیمان می شود

از آنجایی که یک فرد بلاتکلیف در اغلب موارد نمی داند که واقعا چه چیزی از زندگی اش می خواهد، از این رو همواره در حالت پشیمانی از انجام کارهایی که تصمیم گرفته آنها را به سرانجام برساند، است.

این گروه از افراد اغلب خیلی زود از تصمیماتی که گرفته منصرف می شوند و زودتر از سایر افراد معمولی از حرکت کردن و تلاش کردن برای زندگی خود دست بر می دارند.

📛 اغلب افرادی بی نظم هستند

بلاتکلیفی بیش از حد این افراد در زمینه امور مختلف زندگی موجب شده است، نظم زندگی شان از دست برود و نتوانند یک برنامه منظم و منسجم برای خود در نظر بگیرند.

از این رو یک فرد بلاتکلیف نسبت به سایر افراد دیگر از مشکل بی برنامگی و یا عدم توانایی اجرای برنامه های زندگی اش همیشه رنج می برد.

مهم ترین ویژگی های سلامت روان افراد بلاتکلیف :

افراد بلاتکلیف اغلب از سلامت روانی بسیار اندکی برخوردار هستند و کمتر پیش می آید که حتی در موقعیت های معمولی نیز شبیه به افراد دیگر عمل کنند. بلاتکلیفی آنها موجب شده است که با برخی از اختلالات مهم دست و پنجه نرم کنند:

💥 اختلال اضطراب فراگیر

نگرانی های بیش از حد و اندازه این گروه از افراد به حدی غیرعادی و غیرمعمول می شود که می تواند مشکلات جدی را برایشان به همراه داشته باشد. افراد بلاتکلیف تحت هر شرایطی احساس نگرانی و اضطراب بیش از حد داشته و نمی توانند، بدون استرس و اضطراب هیچ اقدامی را به سرانجام برسانند.

💥 اختلال دو قطبی

اغلب کسانی که این مشکل را با خود دارند، گاهی حتی از اختلال دو قطبی هم رنج می برند. اختلالی که با دوره هایی از افسردگی و خوشحالی آنی و شدید همراه بوده و این تغییرات خلق و خو در وجودشان بسیار غیرطبیعی اتفاق می افتد.

احساسات و رفتارهای غیرطبیعی این افراد ناشی از تغییرات سریع و آنی است که در روحیه و احوالاتشان شکل می گیرد.

مهم ترین ویژگی های سلامت روان افراد بلاتکلیف

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چطور از بلاتکلیفی دربیایم؟ ۵ قدم طلایی برای رفع بلاتکلیفی در زندگی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

💥 افسردگی

شدت افسردگی در وجود افراد بلاتکلیف بسته به میزان ناتوانی هایشان در تصمیم گیری برای زندگی خودشان است. گاهی اوقات فرد بلاتکلیف از این موضوع که چرا نمی تواند، کارهایش را به راحتی و شبیه افراد و اطرافیانی که آنها را می بیند و با آنها در ارتباط است، انجام دهد، به شدت بهم ریخته و در لاک خود فرو می رود.

💥 وسواس بیش از حد

یکی از مهم ترین ویژگی افراد بلاتکلفی، وسواس بیش از حد آنها در زمینه موضوعات مختلف است. یک فرد بلاتکلیف اغلب اوقات پیش از شروع یک کار ایده ال ترین حالت ممکن آن کار را برای خود تصور کرده و افکارش را به سمتی هدایت می کند که در نهایت همین افکار وی را از هر گونه اقدام و حرکت درست در زنگی اش باز می دارد.

فرد بلاتکلیف سعی دارد بهترین اقدامات را در زمینه موضوعات مختلفی که در ذهنش پیدا می شود، انجام دهد، حال آنکه این میزان وسواس بیش از حد برای انجام دادن کارها، او را در نهایت خسته کرده و از حرکت باز می دارد.

راه های درمان بلاتکلیفی:

مانند هر نوع اختلال شخصیتی دیگری، بلاتکلیفی افراد هم راهکار و راه چاره ای دارد. برخی از مهم ترین راهکارها برای این حس مرتبط با سردرگمی و ناتوانی در انجام امور زندگی را می توان اینطور عنوان کرد:

🟢 قدم اول: خواسته هایتان را بنویسید:

بهتر است یک دفترچه یادداشت تهیه کرده و در آن به صورت دقیق جزئیات چیزهایی که در زندگی خود می خواهید را یادداشت کنید. سعی کنید تا حد امکان خواسته هایی را در اولویت قرار دهید که به شرایط کنونی زندگی تان نزدیک هستند و خیلی خواسته های دور از دسترسی به نظر نمی رسند.

🟢 قدم دوم: برنامه ریزی را در اولویت قرار دهید

در بخش دیگر از دفترچه ای که برای خودتان تهیه کرده اید، شروع به برنامه ریزی کنید. سعی کنید هر شب پیش از خواب، چندین مورد از کارهایی که روز بعد باید حتما انجامشان دهید را نوشته و آنها را از همان شب اولویت بندی کنید. سعی نکنید برنامه ریزی خود را طوری انجام دهید که ظرف مدت کوتاهی از انجامشان خسته شده و دست از نوشتن بردارید.

راه های درمان بلاتکلیفی

🟢 قدم سوم: در حوزه های مورد علاقه خود دانشتان را بالا ببرید

اگر فکر می کنید بلاتکلیفی شما در زمینه های خاصی بیشتر است، آن زمینه ها را شناسایی کرده و سعی کنید در همان موارد مشخص شده، شروع به بالا بردن دانش و اطلاعات خود کنید.

به عنوان مثال اگر حس می کنید که برای انتخاب و خرید لباس مشکل دارید. از مجله های مد و زیبایی کمک بگیرید. اگر در زمینه خانه داری دچار مشکل هستید، مجلات و کتاب های این حوزه را مطالعه کنید. هر چقدر دانش شما در زمینه های مورد نظرتان بیشتر شود، بلاتکلیف بودنتان در آن زمینه ها کمتر می شود.

🟢 قدم چهارم: یک دوست و همراه همیشگی را برای خود انتخاب کنید

سعی نکنید در موقعیت های مختلفی که احساس بلاتکلیفی تان زیاد شده است، با افراد مختلفی که می شناسید، صحبت کنید. کافی است یک دوست و یک راهنما را برای خود تعیین کرده و در مواقعی که به مشکل می خورید، حتما از نظرات وی استفاده کنید. داشتن مشاوره قابل اعتمادی که می توانید به راحتی با او صحبت کرده و از وی کمک بخواهید، می تواند بسیار موثر باشد.

🟢 قدم پنجم: به خود فرصت آزمون و خطا بدهید

کمی انعطاف پذیری تان را بیشتر کرده و سعی کنید به خودتان فرصت آزمودن راه های مختلف را داده و از خطا کردن و مرتکب اشتباه شدن نه هراس داشته باشید و نه حتی ناراحت شوید. بگذارید، خطاها و آزمون هایتان در زمینه های مختلف، به شما کمک کرده و برای از بین بردن مشکل بلاتکلیفی تان به شما کمک کنند.

سخنانی از مشاوران آویژه

بهتر است برای از بین بردن مشکل بلاتکلیفی تان تصمیم بگیرید، کمی شجاعانه تر رفتار کنید. دست از مردد بودن و تردید داشتن های دائم برداشته و سعی کنید در کمترین زمان ممکن تکلیفتان را در مورد موضوعات مختلف با خودتان مشخص کنید. نگران عواقب و نتایج تصمیماتی که می گیرید نباشید. کافی است در هنگام انجام وظایفتان سعی کنید صدرصدِ خودتان را وسط گذاشته و با اعتماد به نفس مراحل مختلف زندگی تان را پشت سر بگذارید.

براي مشاوره در زمينه چطور از بلاتکلیفی دربیایم؟ ۵ قدم طلایی برای رفع بلاتکلیفی در زندگی

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉