کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

ترس از تنهایی یا مونوفوبیا | 4 دلیل و ۱۰ راه درمان ترس از تنهایی

ترس از تنهایی یا مونوفوبیا
لطفا به این مقاله امتیاز دهید

با دلایل و راهکارهای مربوط به مقابله با ترس از تنهایی آشنا شوید

ترس از تنهایی یا همان اتوفوبیا اغلب اوقات از سوی اکثر افرادی که در زندگی خود حتی برای مدتی کوتاه تنهایی را تجربه می‌کنند، احساس می شود.

🚫 اغلب کسانی که درگیر اختلال ترس از تنهایی می شوند، تحت تاثیر حادثه خاصی در شرایطی که تنها هستند، دچار وحشت و ترس شدید شده و نمی دانند که چه کاری برای رفع ترس و وحشت درونی شان انجام دهند.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه در این مقاله سعی دارند تا ضمن بررسی اختلال ترس از تنهایی یا همان اتوفوبیا، نشانه های مختلف این اختلال را مطرح و راه های رفع آن را برای کمک به افرادی که از این مشکل در زندگی خود رنج بسیاری می برند، مورد بررسی قرار دهند.

اگر شما هم جز افرادی هستید که ترس از تنهایی را تجربه می کنید و یا در اطرافتان کسانی هستند که به این اختلال روانشناسی مبتلا شده اند، حتما مقاله زیر را تا انتها بخوانید. توصیه های بسیار خوبی در ادامه مطرح شده است که می تواند کمک حال شما و یا عزیزانتان باشد.

ترس از تنهایی چیست؟🙄

قرار نیست در زندگی خود همیشه در کنار کسانی باشید که بودن با آنها برایتان آرامش بخش است. گاهی اوقات تحت تاثیر شرایط زندگی تان مجبور به قرار گرفتن در شرایطی می کنید که در آن تنها هستید و اگر عادت به تنها ماندن نداشته باشید، قطعا تحمل چنین شرایطی برایتان دشوار و یا حتی غیرقابل تحمل می شود.

ترس از تنهایی شما در چنین شرایطی می تواند به چند عامل بسیار مهم و موثر بستگی داشته باشد:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ترس از تنهایی یا مونوفوبیا | 4 دلیل و ۱۰ راه درمان ترس از تنهایی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

ترس از تنهایی به دلیل شرایط دوران کودکی

یکی از مهم ترین دلایل ترس شما از تنهایی می تواند تحت تاثیر شرایط خاصی باشد که شما در دوران کودکی خود تجربه کرده اید و حاصل آن تجربه چیز جز ترس شدید شما از تنهایی نبوده است.

هر اندازه که ترس شما از تنهایی در دوران کودکی تان قوی تر و در برهه زمانی طولانی تری با شما همراه بوده باشد، در بزرگسالی هم به همان اندازه از این ترس رنج خواهید برد.

پس بهتر است اگر پدر و مادر هستید و فرزندی دارید که با این مشکل دست به گریبان است، حتما به وی برای غلبه بر این ترسش کمک کرده و سعی کنید عواطف و احساساتش را در این زمینه جدی بگیرید. حتی اگر آن احساسات ناشی از ترس فرزنداتان در نگاه شما غیرعادی باشد.

ترس از تنهایی چیست؟

ترس از تنهایی تحت تاثیر تجربه های تلخ بزرگسالی

یکی دیگر از مهم ترین دلایل ترس شما از تنهایی می تواند مربوط به تجربه تلخی باشد که به تازگی و یا حتی سال های قبل در زندگی خود تجربه کرده اید. به عنوان مثال یکی از عزیزانتان را از دست داده اید و غم از دست دادن وی به شدت شما را عصبی، نگران و ترسو ساخته است.

توصیه مشاوران آویژه به شما این است سعی کنید تا حد ممکن از فکر کردن بیش از حد و اندازه به دلیل ترستان دست برداشته و نگاه منطقی تری به جدایی تان از عزیز و یا عزیزانتان داشته باشید.

ترس از تنهایی به دلیل فشارهای زندگی

ترس از تنهایی شما می تواند تحت تاثیر معاشرت بیش از حدتان با افرادی هم باشد که مدام شما را تحت فشار قرار داده و علیرغم دانستن حس شما نسبت به خود مدام تاکید می کنند، به زودی تنهایتان گذاشته و شما را رها می کنند.

قطعا شنیدن چنین تهدیداتی اگرچه در مراحل اول تاثیر چندانی رو شما نخواهند گذاشت با این حال پس از مدتی متوجه این موضوع خواهید شد که شما با ترس، ترک شدن از سوی عزیزانتان مواجه هستید. کسانی که زندگی بدون آنها برایتان غیرقابل تحمل است.

توصیه می کنیم اگر پدر و مادر هستید به هیچ عنوان مواقعی که قصد تنبیه فرزند خود را دارید، حرفی از تنها گذاشتن وی نزنید و او را تهدید به تنها شدن نکنید. حتی اگر همسر فرد دیگری باشید و مدام برای تحریک احساسات طرف مقابلتان چنین اظهاراتی را مطرح کنید، قطعا رابطه شما به مسیرهای خوبی ختم نمی شود.

ترس از تنهایی به دلیل مشکلات ژنتیکی

گاهی اوقات نیز ترس از تنهایی شما ریشه در برخی خصلت های ذاتی و درونی تان دارد که از ابتدای دوران کودکی همراهتان بوده اند و شما را مورد اذیت قرار می دادند.

توصیه مشاوران آویژه به شما این است که سعی کنید به مرور زمان به واسطه برخی از راهکارهای موثر مانند ورزش کردن، کتاب خواندن انگیزه خود را در این رابطه بالا برده و به شیوه منطقی تری در برابر ناملایمات زندگی رفتار کنید.

ترس از تنهایی به دلیل شرایط دوران کودکی

نشانه های مهم ترس از تنهایی

اگرچه هر یک از افراد بسته به شخصیتی که دارند نگاه خاص و متمایزی به مقوله ترس از تنهایی خود و یا سایر اطرافیانشان داشته و تعریف خاصی از این مقوله دارند. با این حال برخی از نشانه های مشترک در این حوزه وجود دارد که می تواند در اکثر افراد درگیر به این اختلال دیده شود.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ترس از تنهایی یا مونوفوبیا | 4 دلیل و ۱۰ راه درمان ترس از تنهایی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

فکر و خیال منفی

اغلب اوقات درگیر فکر و خیال های منفی می شوید. فکر و خیال هایی که اکثر مواقع زمانی به سراغتان می آیند که شما در خانه تنها هستید و کسی در کنارتان نیستید. خودتان به خوبی این موضوع را متوجه شده اید که این فکر خیال ها به محض بیرون آمدنتان از تنهایی به پایان می رسند.

دوست ندارید تنها سفر کنید

به هیچ عنوان دلتان نمی خواهید سفری بروید که قرار است در آن سفر خودتان تنها باشید. اغلب اوقات این ترس ناشی از این موضوع خواهد شد که سفرتان به تنهایی می تواند زمینه ساز اتفاقات ناگوارتری برایتان شود که شما به هیچ عنوان توانایی مقابله با آنها را ندارید و حضور یک نفر دیگر در کنارتان الزامی است.

اسباب زحمت دیگران هستید

ترس از تنهایی بیش از حد شما موجب شده است که در اکثر اوقات به هیچ وجه دلتان نخواهد تنها باشید و مدام در سرتان برای بودن در کنار افراد دیگر و برقراری ارتباط و رفت و آمدهایی برنامه ریزی می کنید که شاید به هیچ وجه مورد تایید سایر اطرافیان شما نباشد و تنها به دلیل ترسی که دارید با شما همراهی می کنند.

شب ها خواب خوبی ندارید

اغلب کسانی که در زندگی خود ترس از تنهایی را تجربه می کنند، مواقع خواب فکر و خیال های متعددی را در سر می پرورانند. قطعا شما هم به عنوان کسی که ترس از تنهایی دارد، درگیر چنین فکر و خیال هایی شده اید. به عنوان مثال فکر می کنید، شخص دیگری درست زمانی که در اتاق خواب خود استراحت می کنید، در خانه در حال راه رفتن است و یا اینکه حس می کنید از سمت در اصلی خانه و یا داخل اتاق های دیگر سر و صدا شنیده می شود.

به شدت عصبی هستید

ترس از تنهایی بیش از حد شما را به فردی عصبی و زود رنج تبدیل کرده است که نمی تواند در برابر ناملایمات زندگی و رفتارهای نادرست اطرافیانش چندان صبور باشد و از این رو هر اشتباهی از سوی اطرافیانتان شما را به طرز شدیدی بهم می ریزد و ناراحت و عصبانی می کند.

به شدت محتاط هستید

ترس از تنهایی شما را به فردی بسیار محتاط تبدیل کرده است که با هیچ تغییری همراهی نمی کند و اغلب اوقات از این جهت که تغییرات احتمالی در زندگی وی را مجبور به ایجاد تغییر در برخی از عادت هایش می کند به فردی ناراضی و مقام در برابر تغییر تبدیل می کند.

بیشتر در عالم غیر واقعی زندگی می کنید

ترس از تنهایی موجب شده است شما به چیزهایی فکر کنید و در مورد موضوعاتی صحبت کنید که شاید چندان با واقعیت همخوانی نداشته و فقط حاصل تجربیات تلخ و منفی شما در مواقعی است که تنها بودن را تجربه کرده و از این تنهایی به شدن تاراضی و گریزان هستید. در اصل اضطراب و تنهایی شما را به فردی تبدیل کرده است که فکرتان به جای حرکت به سمت افکار مثبت و واقعی در جهتی در حرکت است که افکار نادرست و دروغین بروز پیدا می کنند.

نشانه های مهم ترس از تنهایی

راهکارهای مقابله با ترس از تنهایی

بهتر است اگر این ترس شما را اذیت کرده و زندگی تان را بهم ریخته است، حتما یکی از راهکارهای زیر را برای مقابله با آن و کمک به خودتان امتحان کنید.

📌تنهایی هایتان را پربار کنید:

در قدم اول بهتر است با تمرکز ویژه برای اوقات تنهایی خود برنامه ریزی ویژه ای انجام دهید.

💚 سعی کنید مواردی را در برنامه خودتان پیاده کنید که موجب می شوند در هنگام تنها بودن ذهنتان به کارهای مختلفی مشغول شود و از فکر و خیال در مورد چیزهای بی ارزش و بی اهمیت دور شوید.

📌 کتاب بخوانید:

یکی از بهترین ایده ها برای فرار از ترس خود در زمانی که تنها هستید، خواندن کتاب با صدای بلند و یا گوش دادن کتاب های صوتی است که صدای خواننده می تواند ذهن شما را به خود درگیر کرده و از فکر کردن به افکار منفی دور کند.

📌 با عزیزان خود تماس بگیرید

گاهی اوقات هم خوب است که برای بیرون آمدن از فکر و خیالی که ذهن شما را در مواقع تنهایی به خود مشغول می کند، با عزیزانتان تماس گرفته و با آنها در مورد مسائل جالب و جذابی که جز زندگی روزمره شان هست و می تواند ذهن شما را از ترسی که درگیرتان ساخت دور کند، صحبت کنید.

📌 موسیقی خوب را فراموش نکنید:

به یاد داشته باشید که گوش دادن به یک موسیقی شاد، دلنواز و آرام می تواند به آسانی در مدت کوتاهی شما را وارد دنیای زیبا و جذابی سازد و ذهنتان را از فکر کردن به موضوعات منفی دور نگه دارد.

💚 موسیقی می تواند روح شما را آرامش دهد و شک نداشته باشید، اوقاتی که تنها هستید تاثیر مثبت موسیقی می تواند بیشتر خود را نشان دهد.

راهکارهای مقابله با ترس از تنهایی

📌 برای خود جذابیت هایی ایجاد کنید:

بهتر است به جای آنکه در مواقع تنهایی با افکار منفی خود همراهی کرده و ذهنتان را به سمت چیزهای منفی ببرید، سعی کنید خود را غرق در انجام کارهایی کنید که می توانند موجب زیباتر شدن لحظات شما در زندگی عادی تان شوند.

💚 آشپزی در مواقع تنهایی، نظافت خانه، تماشای فیلم های جذاب می تواند برخی از این اقدامات باشد.

📌 از نوشتن افکار خود به صورت روزانه غافل نشوید:

بهتر است تا جای ممکن با نگارش اهداف و رویاهای بزرگ و زیبایی که در سر دارید، ذهن خود را از فکر کردن به افکار منفی دور کنید. همین حالا دفترچه ای را برای خود تهیه کرده و سعی کنید به صورت روزانه در آن از اهداف و برنامه های زندگی تان و همچنین نعمت هایی که اکنون در زندگی دارید، بنویسید و بابت آنها قدردان خداوند باشید.

📌 دست از دلسرد شدن بردارید

بیایید با خودتان روراست باشید، اولین و تنها کسی که می تواند اضطراب ناشی از تنهایی را از شما دور سازد، خود شما هستید.

💚 درست است که مقابله با ترس هایتان در مراحل اولیه اقدام کردنتان چندان به راحتی امکانپذیر نیست با این حال تداوم شما در این زمینه می تواند قطعا منجر به تغییرات مثبتی شود.

📌 با یک روانشناس صحبت کنید:

اگر این توانایی را در خودتان نمی بینید که بتوانید بدون کمک های اطرافیان تغییرات اساسی را در افکار منفی خود که به خاطر ترس از تنهایی در زندگی تان ایجاد شده اند ، به وجود آورید، به شما پیشنهاد می کنیم که حتما با یک مشاور حرفه ای و کار بلد و یا روانشناسی که می تواند ترس شما را به مرور زمان از بین ببرد، صحبت کنید.

📌 دنبال شادی بروید

تا حد امکان به خودتان برای غلبع بر ترس هایتان کمک کنید و سعی کنید با قرار گرفتن در موقعیت هایی که شما را اذیت می کنند، به مرور زمان توانایی خود را برای مقابله با افکار منفی که در چنین موقعیت هایی به سراغتان می آیند بالا ببرید.

سخنی از مشاوران آویژه

💚 بهتر است به جای ترسیدن در مواقعی که تنها هستید، با پربار کردن لحظات مربوط به تنهایی تان، توانایی های خود را برای مقابله با ترس ها و افکار منفی خود بالا برده و سعی کنید با کمک به خودتان از احساسات منفی مربوط به تنها ماندن دوری کنید.

براي مشاوره در زمينه ترس از تنهایی یا مونوفوبیا | 4 دلیل و ۱۰ راه درمان ترس از تنهایی

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉