کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

چطور با مرگ مادر کنار بیاییم؟

چطور با مرگ مادر کنار بیاییم؟
5/5 - (1 امتیاز)

13 راهکاری که به شما کمک می کند مرگ مادرتان را راحت تر بپذیرید

فوت مادر می تواند یکی از مهم ترین دلایل ایجاد افسردگی در افرادی باشد که حتی تا پیش از رفتن مادرشان هیچ تجربه ای در این زمینه نداشته اند. بزرگی غم ناشی از دست دادن مادرتان می تواند برای ماه ها و یا حتی سال ها شما را از بازگشت به روال عادی زندگی تان دور ساخته و تاثیرات بسیار نامطلوبی بر سلامت ذهنی و حتی جسمی تان به جا بگذارد.

درست است که غم از دست دادن مادر را به این سادگی نمی توان پذیرفت، اما مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه برخی از نکات مهم را برای آن گروه از خوانندگان خود ارائه کرده است که با این غم دست و پنجه نرم می کنند و نمی دانند چطور از آن خلاصی پیدا کنند. توصیه می کنیم برای مواجهه و برخورد منطقی تر با این مشکل بزرگ مطلب زیر را تا انتها دنبال کنید.

اولین واکنش های شما به مرگ مادرتان

ماه های زیادی زمان لازم است تا به عنوان فرزندی که مادرش را از دست داده است به روال عادی و معمول زندگی خود بازگردید. قطعا در این بازه زمانی حتی کوچکترین مسائل و موضوعات می تواند یادآور خاطرات مادرتان برای شما باشد. همین موضوع موجب می شود که خیلی سخت بتوانید با غم نبودنش کنار بیایید.

قطعا سخت ترین بخش ماجرا این است که می دانید دیگر هرگز مادری نخواهید داشت.

میزان تلخی این واقعیت هیچ ارتباطی به سن و سال شما نخواهد داشت.

این موضوع به خاطر آن است که شما می دانید، در زندگی تان کسی را از دست داده‌اید که بی هیچ قید و شرطی شما را دوست داشته و دائما به شما احساس امنیت و آرامش می داده است.

۱۱ تاثیر مهمی گریه دارد و باید بدانید! این مقاله را حتما بخوانید: گریه کردن چه تاثیری بر بدن ما دارد؟

اولین واکنش های شما به مرگ مادرتان

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چطور با مرگ مادر کنار بیاییم؟ با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

عذاب وجدان بعدازمرگ مادر

هنگام مواجه با خبر مرگ مادرتان اغلب احساسات زیر را تجربه خواهید کرد:

🥺 انکار خبر مرگ وی:

شاید اولین حسی که پس از شنیدن این خبر دردناک تجربه می‌کنید، انکار خبری باشد که به گوشتان رسیده است. در این حال، احساس شوکه شدن و یا بی حسی شدید خواهید کرد. این روش از جانب مغز و برای مواجهه افراد با اخبار تلخ و ناراحت کننده است.

🥺 خشم بیش از حد:

پس از عبور از مرحله باور کردن مرگ مادرتان، قطعا اولین واکنش شما، خشم بیش از حد خواهد بود. در این شرایط تمام احساسات شما تبدیل به خشم شده و ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه شدیدی از خود نشان دهید.

🥺 فریب دادن خودتان:

از آنجایی که به هیچ عنوان دلتان نمی خواهد در این شرایط حرف هایی که از مرگ مادرتان حکایت می کنند را بشنوید و یا اینکه دوست ندارید جای خالی اش را ببینید، شروع به فریب دادن خودتان می کنید. این موضوع به خاطر آن است که برای پذیرش واقعیت اتفاقی که افتاده است، برای خود زمان می خرید.

🥺 افسردگی بیش از حد:

پس از مرگ مادرتان دنیا با تمام زیبایی هایی و جذابیت هایی که برایتان دارد، غیرقابل تحمل می شود. گریه کردن جزیی از برنامه دائمی زندگی تان می شود و در خوابیدن و غذا خوردن هایتان حتی دیگر فعالیت های روزانه خود با مشکل جدی مواجه می شوید.

🥺 پذیرش واقعیت:

زمان می برد تا شما بپذیرید که دیگر مادرتان را در زندگی تان ندارید و قرار نیست دیگر او را ببینید،صدایش را بشنوید و یا طعم لذیذ غذاهایی را که برایتان درست می کرد، بچشید. اما در نهایت این موضوع را پذیرفته و سعی می کنید با این غم زندگی کنید.

فکر مرگ عزیزان تان شما را آزار میدهد؟ این مقاله را بخوانید: ترس از دست دادن عزیزان

چطور با مرگ مادر کنار بیاییم؟

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به شما توصیه می کنند که راهکارهای زیر را برای مقابله و کنار آمدن با غم از دست دادن مادرتان مورد توجه قرار دهید:

اجازه غصه خوردن را به خودتان بدهید:

اشک و گریه زاری کردن شما می تواند در این شرایط بهترین قدم برای بیرون آمدن از شوکی باشد که تحت تاثیر شنیدن خبر مرگ مادرتان، درگیر آن شده اید. گریه کنید و اشک بریزید. سوگواری کردن شما برای مادرتان بهترین راه درمان شما در مراحل اولیه مصیبتی است که درگیرش شده اید.

مقاومت شما در برابر گریه و زاری کردن منجر به غم و اندوه بیشتر شما می شود. این موضوع قطعا زمینه ساز آسیب های جدی در وجودتان می شود.

زمان خاصی برای سوگواری تعیین کنید:

بزرگی غم از دست دادن مادرتان می تواند تمام زندگی شما را فلج کرده و شما را از پا در بیاورد. بهتر است در این شرایط کمی بیشتر حواستان به حال خودتان هم باشد.

زمان های مشخصی از روز را برای سوگواری تان تعیین کنید.

وقتی آن زمان تمام شد تمام تلاشتان را برای ادامه دادن به روال عادی زندگی تان به کار برید.

به خودتان کمک کنید تا برای مدت زمان کوتاهی هم که شده دست از غصه خوردن بردارید.

روی حمایت های سایرین حساب کنید:

در شرایطی که زندگی شما به هیچ عنوان حالت نرمال و سابق خود را ندارد، سعی نکنید از اطرافیانتان فاصله بگیرید. به خانواده، دوستانی که دارید و خواهر و برادرتان تکیه کنید.

اگر آنها هم مانند شما عزادار رفتن مادرتان هستند، سعی کنید شما هم برای آنها تکیه گاه خوبی باشید.

یادتان باشد که صحبت کردن شما با دیگرانی که آنها هم از این موضوع ناراحت و غمگین هستند، برای همه شما مفید و موثر است.

چگونه ترس از مرگ را از بین ببریم؟ این مقاله را بخوانید: ترس از مرگ

عذاب وجدان بعد از مرگ مادر

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چطور با مرگ مادر کنار بیاییم؟ با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

از خودتان مراقبت کنید:

درست است که حال مساعدی برای انجام بسیاری از کارها ندارید، اما بهتر است که کمی بیشتر مراقب خودتان باشید. اولویت قائل شدن شما برای سلامتی تان، به شما کمک خواهد کرد که استرس و ناراحتی را که تحت تاثیر این اتفاق بزرگ درگیرشان هستید، تا حد قابل قبولی کنترل کنید.

سعی کنید ساعت خواب و بیداری تان را تنظیم کنید.

دست از شب زنده داری هایی که در آنها فقط اشک می ریزید و فکر و خیال های منفی می کنید. بردارید.

یک دلخوشی کوچک برای خود دست و پا کنید

به شما حق می دهیم که در این دوران هیچ علاقه ای به انجام کارهایتان که شاید تا پیش از این بسیار به چشمتان می آمدند و دوستشان داشتید، نداشته باشید.

اما بهتر است برای کمک به خودتان هم که شده یک کار ساده را انتخاب کرده و هر روز به انجامش مقید شوید.

کارهایی که موجب می شود کمی حس شاد بودن کرده و از فکر و خیال های بی مورد دور شوید.

سفر کنید:

قطعا سفر کردن شما و ورودتان به محیط های جدیدی که تا پیش از این تجربه بازدید از آنها را نداشته اید، می تواند به بهبود حالتان کمک کند. سفر کردن ضمن آنکه موجب می شود کمی غصه هایتان را فراموش کنید، زمینه ساز افزایش انگیزه شما برای ادامه دادن زندگی تان خواهد شد.

ورزش کنید:

ورزش کردن روزانه علاوه بر آنکه ذهنتان را تا حد زیادی آرام نگه می دارد به شما کمک می کند که شب ها خواب راحت تری داشته باشید. توصیه می کنیم از انجام ورزش های سنگین و سخت پرهیز کرده و ورزش هایی را دنبال کنید که فقط موجب تغییر حال و احوالتان می شوند.

پیاده روی، دوچرخه سواری، یوگا، شنا می توانند گزینه های خوبی برای آرامش ذهنتان باشند.

از کمک گرفتن از بقیه خجالت نکشید:

قطعا شرایط شما در این بازه زمانی طوری نیست که بتوانید از پس تمام مسوولیت هایی که به شما محول شده است، برآیید. اگر دوستانی در محیط کارتان دارید از آنها بخواهید برای مدتی بخشی از کارهایتان را به عهده بگیرند.

از اینکه اقوام و یا فامیل و دوستان شما گاهی برایتان غذا آورده و یا خانه تان را تمیز می کنند، اصلا ناراحت نشوید. زمان زیادی برای جبران کردن محبت های آنها خواهید داشت.

یاد مادرتان را زنده نگه دارید:

به هیچ عنوان برای فرار از غم بزرگی که در درون شما رخنه کرده است، سعی به فراموش کردن خاطراتتان با مادرتان نداشته باشید. یادش را گرامی بدارید. هر روز برایش و به یادش شمع روشن کنید. تولدش را جشن بگیرید.

برایش نامه بنویسید. یادگاری هایش را استفاده کنید. از آنها در اتاقتان و منزلتان استفاده کنید.

با عکسش که همراهتان و مقابل چشمانتان است، صحبت کنید. حتی گاهی اوقات از برنامه روزانه تان برایش بگویید و بگذارید ارتباطتان همچنان برقرار باشد.

برای بازگشتتان به روال عادی زندگی تلاش کنید:

قطعا بیشترین میزان غم و اندوه شما برای فوت مادرتان مربوط به شش ماه اول مرگش می شود. پس از این مدت، عادت به نبود مادرتان زندگی تان را به سمت و سوی دیگری پیش می برد.

حتی با خود این واقعیت را بپذیرید که تا یک سال اول، حال خوشی نخواهید داشت. سعی کنید پس از این مدت بسیاری از حقایق را بپذیرید و به استقبالشان بروید.

نگران مادرتان نباشید:

در تمام مدت زمانی که حس می کنید مادرتان شما را تنها گذاشته و رفته است. به یک موضوع فکر کنید. او به مسافرتی رفته است که بسیار برای تجربه کردنش مشتاق بوده و قرار است در این سفر کمی استراحت کند و حال و هوایش تازه شود.

حس اینکه به خود تلقین کنید مادرتان در جای بسیار خوبی است و آرامش دارد، می تواند غم و غصه های شما را به مرور کمرنگ تر سازد و به مرور زمان حال دلتان را رو به راه تر کند.

۱۰ راهکار برای رهایی از عذاب وجدان! این مقاله را حتما بخوانید: چگونه از احساس گناه خلاص شویم؟

چطور با مرگ مادر کنار بیاییم؟

با یک روان درمان صحبت کنید:

بهتر است در این مدت حتما با یک متخصص سلامت روان حرفه ای مانند یک روانگر و یا روانشناس صحبت کنید. او می تواند به شما در پردازش احساساتتان کمک کند.

این مورد زمانی بیشتر اهمیت پیدا می کند که متوجه شوید حتی با مرور زمان هم نتوانستید با غم نبودن مادرتان کنار بیایید.

عذاب وجدان را کنار بگذارید:

بدترین حسی که می تواند در این مدت زمان حساس سراغ شما آمده و ذهنتان را درگیر نماید، عذاب وجدان بعد از مرگ مادرتان است. بهتر است این واقعیت را بپذیرید که احساس گناه و عذاب وجدان شما به مرگ مادرتان یک واکنش کاملا طبیعی است و فقط مختص شما نبوده و ذهن و فکر همه افراد را پس از مرگ پدر و مادرشان برای یک دوره خاص درگیر می کند. با این حال حواستان باشد که نباید به این احساس زیاد پر و بال دهید. برای مقابله با این حس منفی بهتر است به این نکات توجه کنید:

در ذهن خود سفرهایی که با مادرتان رفته اید و خاطرات خوشی را در کنار وی تجربه کرده اید، به یاد آورید.

به کارهای انجام نشده ای که در زندگی تان می خواستید برای مادرتان انجام دهید، اما نتوانستید آرزویتان را محقق کنید، به هیچ عنوان فکر نکنید.

به کارهای خوبی که برایش در مناسبت های مختلف انجام داده و موجب خوشحالی اش شده اید، فکر کنید و از آنها لذت ببرید.

به این موضوع فکر کنید که مادرتان هیچ زمانی از شما توقع انجام کار خاصی را نداشته و فقط و فقط شما را به خاطر خودتان دوست داشته است.

توجه تنها به هر یک از این موارد می تواند به شما کمک کند تا از عذاب دادن بیش از حد و اندازه خودتان در زمان نبود مادرتان دست بکشید. کافی است این واقعیت را بپذیرید که شما در حد توان و ظرفیتی که داشتید در زمان حیات مادرتان به او محبت کرده و در کنارش بوده اید.یادتان باشد، جای خالی مادر شما زمانی پر می شود که توانسته باشید، خود را آماده پذیرش واقعیت زندگی تان کرده باشید.

پدران و مادرانی که فرزند از دست داده اید این مقاله برای شماست! غم از دست دادن فرزند

سخنانی از مشاوران آویژه

پذیرش واقعیت مربوط به مرگ مادرتان می تواند تا مدت زمان زیادی برای شما غیرقابل باور باشد. قطعا از دست دادن حمایت‌ها، راهنمایی ها و عشق و محبت مادرتان می تواند رنج و درد زیادی را برایتان باقی بگذارد. اما بهتر است این واقعیت را بپذیرید که درمان چنین درد و غمی و مقابله با آن به هیچ عنوان غیرممکن نخواهد بود. قطعا ظرف مدت زمان کوتاهی نخواهید توانست با غم از دست دادن مادرتان کنار بیایید. از این رو نیاز است که کمی به خودتان فرصت بدهید. هیچ کس نمی تواند این موضوع را درک کند که شما در زمان از دست دادن مادرتان چه اندازه غمگین بوده و اکنون تا چه اندازه ناراحت و ناامید هستید. بنابراین بهتر است پیش از آنکه نیازمند محبت دیگران برای مقابله با این واقعیت ناراحت کننده باشید، خودتان برای بهبود حال و احوال خودتان دست به کار شوید. به این موضوع فکر کنید که زندگی هیچ کس، حتی خود شما هم دائمی نبوده و بالاخره روزی به پایان می رسد.

براي مشاوره در زمينه چطور با مرگ مادر کنار بیاییم؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉