ترس از مرگ چیست و چگونه آن را از بین ببریم؟
اگر جز آن دسته از افرادی هستید که ترس از تجربه مرگ برای حتی چند لحظه ای کوتاه هم که شده، ذهنتان را درگیر ساخته است، خواندن مقاله زیر را به هیچ عنوان از دست ندهید.
💢 شاید این موضوع بارها و بارها موجب شده باشد که احساس کنید چقدر زندگی بی ارزش است و چقدر فرد ناتوانی برای مقابله با مرگ هستید.
💢 قطعا احساساتی که به همراه ترس و اضطراب ناشی از مرگ عایدتان می شود، احساسات خوشایندی نخواهد بود.
مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه راهکارهای خوبی برای مقابله با این ترس پیشنهاد کرده اند. تبدیل احساسات منفی شما به احساسات مثبت از جمله اولویت هایی است که در متن زیر برای ارائه کمکی موثر به شما مد نظر قرار گرفته اند. موضوعاتی که قطعا می توانند کمک حالتان باشد و به شما برای غلبه بر ترستان کمک کنند.
💥 ترس از مرگ چیست؟
ترس و اضطراب ناشی از مرگ می تواند در دوره های زمانی مختلفی شما را تحت تاثیر قرار داده و زندگی تان را با نوعی سردرگمی و احساسات ناخوشانید همراه سازد.
در چنین زمان هایی ذهن شما بیشتر از آنکه به زندگی تان و وقایع عادی مربوط به آن معطوف شود، درگیر موضوعات غم انگیزی مانند ترک کردن عزیزانتان و از دست دادن همه تعلقات خاطری میشود که در زندگی دارید.
قطعا مهم ترین حالاتی که در چنین شرایطی به سراغ شما می آید، این موارد است:
🔥 مدام گریه و زاری می کنید و غصه می خورید.
🔥 ترس از تنهایی پس از مرگ یک لحظه هم تنهایتان نمی گذارد.
🔥 به پوچی و بی ارزش بودن زندگی تان فکر کرده و انگیزه خود را برای انجام امور روزمره هم از دست می دهید.
🔥 به فردی بی هدف تبدیل شده و پذیرش و تحمل سختی های زندگی برایتان دشوار می شود.
🔥 احساس بلاتکلیفی شدید کرده و نمی خواهید قدمی برای بهتر کردن حالتان بردارید چرا که به اعتقاد شما در نهایت بی فایده است و این اقدامات نمی توانند تاثیری در بهبودی حالتان داشته باشند.
شاید همه افراد برای حتی یک بار هم که شده در زندگی خود به مرگ فکر کرده و یا حتی از آن ترسیده باشند اما حس ترس بیش از حد نسبت به مرگ زمانی به سراغتان می آید که یکی یا چند مورد از خصوصیات اخلاقی زیر را داشته باشید:
🔥 از نظر جسمی بیمار باشید.
🔥 عزت نفس پایینی داشته باشید.
🔥 روحیه جنگجویی در زندگی نداشته باشید.
🔥 فردی بی اعتقاد باشید.
🔥 به طور کلی فردی وابسته و ترسو باشید.
🔥 احساسات منفی شدیدی نسبت به خودتان داشته باشید.
چگونه بعد از مرگ مادر آرام شویم؟ این مقاله را بخوانید: چطور با مرگ مادر کنار بیاییم؟
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
دلایل وسواس فکری ترس از مرگ
چه بخواهید یا نه در مواقع ترس از مرگ و اضطراب ناشی از مردنتان تمامی انرژی های منفی سراغتان آمده و ذهن شما را از تمام جوانب مثبت زندگی تان دور می سازد. می توان عنوان کرد مهم ترین دلایلی که موجب تشدید و یا حتی شکل گیری چنین احساسی در وجود شما می شود، برخی از مولفه های زیر است:
🖤 به تازگی طعم تلخ تجربه از دست دادن عزیزی را در زندگی را چشیده اید و انی موضوع شدیدا شما را ترسانده است.
🖤 به بیماری خاصی مبتلا هستید که مشخص نیست تا چه زمانی با شما برای زنده ماندن یاری کند.
🖤 باورها و اعتقادات بسیار ضعیفی داشته و اعتقاد درستی در مورد زندگی پس از مرگ ندارید.
🖤 حادثه ای شبیه به مرگ را تجربه کرده اید و ترس ناشی از این حادثه هنوز هم در وجودتان باقی مانده است.
🖤 روابط صمیمانه و یا عاشقانه را تجربه نکرده باشید و یا در این روابط شکست سنگینی خورده باشید.
🖤 رویاهایی در سر داشتید که همگی به دلیل شرایط زندگی تان از بین رفته و اکنون رویای دیگری ندارید.
فکر مرگ عزیزان تان شما را آزار میدهد؟ این مقاله را بخوانید: ترس از دست دادن عزیزان
نشانه های وسواس فکری ترس از مرگ
تداوم ترس بیش از حد از مرگ می تواند منجر به وارد آمدن آسیب های زیادی بر سلامت روان و ذهنتان شود. به عنوان مثال اگر شما نتوانید ترس و اضطراب بیش از حد از مرگ را در وجود خود کنترل کنید به مرور زمان علائم دیگری که این حس را در وجودتان تشدید می کند را تجربه خواهید کرد. علائمی مانند:
🖤 بی خوابی و یا بدخوابی
🖤 مشکلات معده
🖤 نوسانات خلقی بیش از حد و اندازه
🖤 مشکل بیش از حد و اندازه در تمرکز کردن
🖤 خستگی دائمی و همیشگی
🖤 احساس بی انگیزگی و بلاتکلیفی برای انجام دادن کارها و وظایفی که به شما محول می شود.
پدران و مادرانی که فرزند از دست داده اید این مقاله برای شماست! غم از دست دادن فرزند
چگونه ترس از مرگ را از بین ببریم؟
شاید باورتان نشود اما درمان و غلبه بر ترس از مرگ فقط و فقط یک راهکار بسیار موثر دارد و آن این است که خودتان برای تغییر ذهنیت خودتان تلاش کنید.
برخی از مهم ترین راهکارهایی که می توان برای کنترل ترس از مرگ پیشنهاد داد، شامل موارد زیر است:
بیشتر به زندگی فکر کنید
بهتر است در قدم اول برای جایگزین کردن مفهوم زندگی به جای مرگ در ذهنتان وارد عمل شوید. هر چقدر فکر شما بیشتر به سمت زندگی کردن معطوف شود، کمتر فرصتی برای فکر کردن به مقوله مرگ و تنهایی خواهید داشت.
🔳 سعی کنید از زندگی تان لذت ببرید. بهتر است علت فکر کردن به مرگ را متوجه شوید.
اطلاعات خود را بالا ببرید
به جای فرار از شرایطی که دارید، سعی کنید تا حد ممکن اطلاعات خود را در زمینه دنیای پس از مرگ افزایش دهید. به منابع موثقی برای این مورد مراجعه کرده و سعی کنید در این راه از دیدن فیلم ها و مطالعه کتاب هایی که با پیش داوری شدید، در مورد موضوع مرگ نوشته شده اند، امتناع کنید.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
مرگ را یک پدیده غیرعادی نبینید
به مقوله مرگ هم مانند مقوله تولد نگاه کنید. این واقعیت را بپذیرید که مردن شما به معنای تمام شدنتان نیست. بهتر است چنین جمله ای را به معنای واقعی کلمه با خود تکرار کنید.
🔳 نگاه غیرعادی شما به مقوله مرگ به عنوان یک مقوله غیرعادی می تواند بر شدت ترس و نگرانی تان بیفزاید. سعی کنید این واقعیت را بپذیرید که مرگ یک فرآیند طبیعی در زندگی تان است.
اعتقاداتتان را تقویت کنید
حتی اگر بدترین تجربه های ناشی از مرگ را در زندگی اطرافیانتان که برایتان بسیار هم عزیز بوده اند تجربه کرده و یا می کنید باز هم هیچ یک از این موارد نمی تواند شما را توجیه کند که تبدیل به فرد بی اعتقادی شوید.
🔳 شاید باورش برایتان سخت باشد، اما بهتر است بدانید که هر اندازه میزان باورهای قلبی و اعتقادات درونی خود را در زمینه های مذهبی تقویت کنید، احتمال متمایل شدنتان به سمت افکار منفی بسیار کمتر خواهد شد.
منتظر مرگ نباشید:
بهتر است برای کنترل ترس خود، برای مدتی هم که شده ذهنتان را به سمت افکار مثبت متمایل سازید. به عنوان مثال از رفتن به قبرستان ها خودداری کنید.
🔳 آهنگ ها و موسیقی هایی که ذهن شما را خراب و احوالتان را به هم می ریزند، گوش نکنید. داستان ها، فیلم های غم انگیزی که موجب تشدید ترستان می شود نه بخوانید و نه حتی گوش دهید.
🔳 مثبت نگری شما جایگاه مرگ در زندگی تان را به مرور زمان کمرنگ می سازد.
فکر به گذشته و آینده را کنار بگذارید:
به شما توصیه می کنیم تا حد امکان از فکر کردن به افکار منفی گذشته و نگرانی بی مورد نسبت به آینده دست بردارید. در لحظه ی حال زندگی کنید. در همین لحظه ای که نفس می کشید و می توانید صدای نفس کشیدن هایتان را به وضوح بشنوید و زنده بودنتان را با تمام وجود درک کنید. قدردان همین لحظات باشید.
وقت شناس باشید:
گاهی اوقات ترس از مرگ در وجود شما تحت تاثیر ناراحتی های بی حد و اندازه تان از این موضوع است که به خوبی و آنطور که باید و شاید از زمانتان درست استفاده نکرده اید. در باور ذهنی شما فرصت های بسیاری در زندگی تان از دست رفته است و گمان می کنید دیگر نمی توانید آن فرصت ها را به دست آورید.
🔳 گمان می کنید که زمانتان برای زندگی کردن کمتر شده است و هزاران دغدغه فکری دیگری دارید که باید به آنها برسید.
🔳 از همین حالا سعی کنید، قدر زمان را بیشتر دانسته و از فرصت هایی که به شما رو می کنند، بیشتر استفاده کنید.
اهل مقابله باشید نه فرار
فرار شما از ترسی که در وجودتان رخنه کرده است، تنها موجب آن می شود که به صورت دائمی با این ترس زندگی کنید. اهل فرار کردن از ترس هایتان نباشید.
🔳 سعی کنید ترستان را با استفاده از روش های کارآمدی که توصیه شده است، کنترل و با آن مقابله کنید.
اهل ورزش باشید:
این موضوع کاملا ثابت شده است که ورزش دائمی می تواند بر شدت جسارت و اعتماد به نفس افراد افزوده و اضطراب و تشویش های بی مورد را از آنها دور کند.
🔳 برای مقابله با ترستان ورزش را در برنامه روزانه خود لحاظ کنید، ورزش جدا از اینکه منجر به از بین رفتن احساسات منفی در وجود شما می شود، موجب خواهد شد بدنتان در وضعیت باثبات تر و سالم تری قرار گرفته و زمینه ساز طول عمرتان شود. ضمن آنکه امید به زندگی را هم در وجودتان تقویت می کند.
مدیتیشین را فراموش نکنید:
از آنجایی که مدیتیشین راهی عالی برای تقویت سیستم تنفسی بدن شماست و نوعی مراقبه محسوب می شود، می تواند تا حد زیادی افکار مزاحم را از شما و ذهنتان دور کرده و ذهنتان را به مرور زمان آرام سازد.
چرا بعد از گریه خوابم میاد؟ این مقاله را بخوانید: تاثیر گریه بر مغز
ترستان را پنهان نکنید:
صحبت کردن در مورد منبع ترستان یا یک فرد که با وی احساس صمیمت بیش از حد و اندازه ای می کنید، می تواند به شما کمک کند تا به مرور زمان با آن ترس مقابله کنید.
🔳 هر چقدر فردی که با وی در مورد این موضوع صحبت می کنید به شما نزدیک تر باشد، راحت تر می توانید برایش از مشکلی که در وجود خود احساس می کنید، حرف بزنید.
عادات زندگی خود را تغییر دهید:
گاهی اوقات سبک زندگی اشتباه شما، موجب ایجاد احساسات منفی در وجودتان می شود. به عنوان مثال سبک غذایی نادرستی که دارید، بلاتکلیفی های بی حد و اندازه در طی روز، دور بودن از فضای جامعه و نداشتن موقعیت اجتماعی مناسبی که زمینه ساز تعامل شما با دیگر افراد شود، جز همین دسته محسوب می شوند.
🔳 بهتر است تا جای ممکن سعی کنید عادات زندگی خود را تغییر داده و از نو با سبک به روز تر و بهتری زندگی خود را پیش ببرید.
به متخصصان مربوطه مراجعه کنید:
گاهی شما خودتان متوجه این موضوع می شوید که ترستان حالت عادی نداشته و زندگی شما را به کلی فلج کرده است. حتی با وجود برخی از اقداماتی که انجام داده اید تا بتوانید این ترس را کنترل کنید باز هم اینطور احساس می کنید که تلاش های شما به اندازه ترس شما نبوده و خیلی تاثیر خاصی بر این حال و احوالاتی که دارید، نداشته است.
🔳 توصیه می کنیم در این جا با مراجعه به روانکاو یا مشاوره خانواده بخواهید که برایتان دارو تجویز کرده و سعی کنید به این واسطه بر ترس خود غلبه کنید.
شاد بودن را تمرین کنید:
اگر شما تا به حال متوجه ترس غیرعادی تان نسبت به مقوله مرگ شده اید، حتما متوجه این موضوع هم شده اید که دلیل اصلی ترستان از این موضوع چه بوده و چه زمان هایی احساس می کنید بیشتر در دام چنین احساسات منفی گرفتار می شوید.
🔳 توصیه می کنیم تا حد امکان خود را از موقعیت هایی که این حس را در وجودتان دو چندان کرده، دور سازید و سعی کنید برای شادی دلتان اقدامات کوچک اما دائمی را انجام دهید.
🔳 شاد بودن شما قطعا موجب کمرنگ شدن و از بین رفتن ترس نهفته ای می شود که در دلتان دارید.
چگونه افسردگی بعد از فوت پدر را پشت سر بگذاریم؟؟؟ این مقاله را بخوانید: چگونه با مرگ پدر کنار بیاییم؟
سخنانی از مشاوران آویژه
اگر احساس می کنید که ترس از مرگ بیش از حد و اندازه معمول در وجود شما رخنه کرده است و نمی توانید به آسانی از شر احساسات منفی ناشی از آن خلاص شوید، بهتر است برای درمان جدی این مشکل وارد عمل شوید. شک نداشته باشید که هر نوع درمانی حتی خیلی جزئی و کوچک می تواند از شدت اضطراب شما کاسته و به کنترل احساساتتان در این زمینه کمک کند.
سعی کنید تا حد ممکن برای از بین بردن ترستان از مرگ به صورت اصولی وارد عمل شوید. مراجعه به یک روانشناس و مشاوره با تجربه می تواند در این زمینه به شما کمک کند و این حس را در وجودتان ایجاد کند که هرگز تنها نیستید و کسی هست که به شما برای مقابله با ترستان کمک کند.