کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

برای رفع بی حوصلگی چکنیم؟ ۱۱ راهکار برای درمان بی حوصلگی

برای رفع بی حوصلگی چکنیم؟
لطفا به این مقاله امتیاز دهید

بی حوصلگی در زندگی شخصی و مسائل کاری به خصوص زمانی که فرد کم سن و سال تر بوده و ایام جوانی اش را سپری می کند، بسیار شایع است. رهایی از بی حوصلگی برای این افراد از خواسته های خودشان و اطرافیانشان است.

📛 سنین حساسی وجود دارد که فرد تحت تاثیر تجربه کمتر در زندگی اغلب در برابر مسائل مختلف احساس بی تابی کرده و در برابر سختی ها و ناملایمات بسیار بی حوصله و بی طاقتی می کند.

❓ با بررسی بی حوصلگی در روانشناسی می توانیم به درمان بی حوصلگی بپردازیم. برای درمان بی حوصلگی باید بدانیم علت چیست و چه کارهایی برای رفع بی حوصلگی می توانیم انجام دهیم یا اینکه برای رفع بی حوصلگی چه بخوریم؟

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه توصیه های بسیار کارآمدی را برای غلبه بر این حس و حال ناشی از بی حوصلگی ارائه کرده‌اند، بهتر است راههای رهایی از بی حوصلگی را بیاموزید پس مقاله زیر را تا انتها بخوانید:

بی حوصلگی چیست؟

بی حوصلگی عدم توانایی در حفظ آرامش و صبوری در زمان هایی است که شما منتظر دریافت نتیجه ای هستید که به آن نرسیده اید. به طور کلی سه نوع بی حوصلگی را می توان برای افراد متصور کرد:

۱۱ راهکار برای درمان بی حوصلگی

برای آشنایی با راهکارهایی برای کنترل افکار مزاحم مقاله رو به رو را بخوانید: نحوه کنترل افکار مزاحم

1⃣ گاهی اوقات بی حوصلگی افراد نه تحت تاثیر حوادث و اتفاقات خاصی است و نه تحت تاثیر مشکلاتی که از بیرون فرد را تحت فشار قرار می دهد.

گاهی اوقات شما احساس بی حوصلگی می کنید، تنها به این خاطر که حال و هوای درونی تان چندان مساعد نیست و حتی خودتان هم دلیل این حال و احوال را نمی دانید.

این نوع از بی حوصلگی در وجود شما به مرور زمان کمرنگ شده و بدون نیاز به اقدام خاصی حالتان بهتر می شود.

بی حوصلگی ناشی از ناملایمات و سختی های زندگی از جمله مواردی است که شاید برای مدت زمان زیادی شما را درگیر کرده و ذهنتان را مورد اذیت و آزار قرار می دهد.

2⃣ بیماری عزیزانتان، مشکلات مالی و اقتصادی از جمله مواردی هستند که می توانند شما را به فردی کم حوصله تبدیل کنند. طوری که به هیچ عنوان علاقه ای به انجام کارهایتان نداشته و به زور و با فشار بسیار روزهای خود را به پایان می رسانید.

3⃣ بی حوصلگی ناشی از رفتارهای نادرست دیگران در مواقعی خود را نشان می دهد که مجبور هستید به رغم تمایلات قلبی خودتان با افرادی در ارتباط باشید که رفتارهایشان چندان مورد تایید شما نبوده و اذیتتان می کند.

با این حال امکان اینکه بی خیال این افراد شده و از زندگی خودتان دورشان کنید، تا حد زیادی غیرممکن خواهد بود. رئیستان، اعضای خانواده تان، همکارانتان جز این دسته از افرادی هستند که رفتارهایشان گاهی اوقات بیش از حد خسته کننده بوده و صبرتان را لبریز می کنند.

بی حوصلگی افراد در زمینه انجام فعالیت های روزمره و وظایفی که به شما محول شده است تحت تاثیر عوامل خاصی اتفاق می افتد. به طور کلی، بی‌حوصلگی تاثیرات منفی زیادی در ابعاد مختلف بر روی زندگی افراد دارد.

می شود، بی حوصلگی افراد را با دو حس و حال دیگر در وجود آنها مترادف دانست:

بی حوصلگی چیست؟

🟢 اصولا مشکل بی تابی و بی حوصلگی زمانی به سراغ شما می آید که یا کاری که قصد انجامش را داشتید، خیلی طول کشیده و فرسایشی شده است و یا اینکه هیچ چیز تقریبا آن طور که طبق برنامه ای که خواسته بودید، پیش نمی رود.

🟢 باید به این موضوع توجه کنید که طولانی شدن روند بی حوصلگی شما می تواند عواقب منفی بسیاری را برای دنبال کرن اهدافتان به همراه داشته باشد. پس بهتر است، رسیدگی و غلبه بر این این حس در وجودتان را جدی بگیرید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه برای رفع بی حوصلگی چکنیم؟ ۱۱ راهکار برای درمان بی حوصلگی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

مهم ترین نشانه های یک فرد بی حوصله را می توان اینطور عنوان کرد:

تاثیرات بی حوصلگی بر زندگی افراد می تواند مقطعی و یا طولانی مدت باشد. بعضی از مهم ترین تاثیرات بی حوصلگی را در افراد می توان این طور برشمرد:

مهم ترین نشانه های یک فرد بی حوصله

علت بوجود آمدن احساس بی حوصلگی

1⃣ کمبود تحریک:

وقتی شما در محیطی قرار میگیرید که فعالیت‌ها یا تجربیات جدیدی برایتان وجود ندارد، ممکن است احساس بی‌حوصلگی و کلافگی کنید. محیط‌های خسته‌کننده و بسته که موجب بی تحرکی یا کم تحرکی میشوند، نیز می‌توانند به بی‌حوصلگی دامن بزنند.

2⃣ اضطراب و استرس:

همواره عوامل روانی مانند فشارهای روانی و استرس توانسته اند به کاهش تمرکز و انگیزه منجر شوند و در نتیجه شما را بی‌حوصله کنند.

3⃣ مشکلات احساسی و عاطفی:

احساسات منفی مانند افسردگی،ترس یا ناامیدی می‌توانند به بی‌حوصلگی و بیتابی منجر شوند. این احساسات معمولا اثرات طولانی روی ذهن شما بر جای می گذارند.

4⃣ عدم هدف‌گذاری در زندگی:

نداشتن اهداف مشخص یا احساس عدم پیشرفت در زندگی می‌تواند باعث بی‌حوصلگی و از بین رفتن انگیزه شود.

چنانچه به خودکشی فکر می کنید و یا به دنبال راهکارهای جلوگیری از خودکشی می گردید مقاله رو به رو را مطالعه نمایید: پیشگیری از خودکشی

بی حوصلگی با شما چه می کند؟

بی حوصلگی روابط را برهم می ریزد:

بی حوصلگی شما می تواند رابطه با خانواده، دوستان و عزیزانتان را تیره و تار کند. این موضوع به خاطر آن است که در زمان های بی حوصلگی شما به راحتی ناامید و آشفته شده و کنترل امور خود را در زندگی از دست می دهید. طوری که گاهی اوقات این آشفتگی درونی تان موجب شده با افراد اطراف درگیر شده و دچار تنش های بسیار زیادی در تعامل با سایرین شوید.

🟢 بی حوصلگی شدید شما گاهی اوقات منجر به رفتارهایی از جانب شما می شود که تبعات سنگینی داشته و موجب آسیب های زیادی در روابط شما با دیگرانی که نقش مهمی در زندگی تان دارند، می شود.

مانع پیشرفت شغلی و کاری شما می شود:

گاهی اوقات بی حوصلگی توان انجام کارها و وظایف شغلی را از شما گرفته و موجب می شود در مسائل کاری آنطور که باید و شاید درست تصمیم گیری نکنید.

امری که زمینه ساز انتخاب های نادرست و ضعیف شما شده و موجب شکست خوردنتان در مسائل کاری تان می شود. بی حوصلگی شما فرصت های شغلی تان را از شما دور کرده و منجر به کاهش بهره وری های فردی تان می شود.

اضطراب و استرس در وجودتان را تشدید می کند:

بی حوصلگی شما میزان اضطراب و استرس شما را بالا برده و موجب می شود دائما بی تاب باشید. این بی تابی به خاطر آن است که همه چیز به آن سرعتی که انتظارش را داشتید، پیش نمی رود.

به مرور زمان تکرار این موضوع بر سلامت جسمی و روانی شما تاثیرات منفی گذاشته و شما را به فردی ناراضی از خودتان و شرایط و اوضاع زندگی تان تبدیل می کند.

تمرکزتان را کاهش می دهد:

بی حوصلگی شما به میزان بسیار زیادی فکرتان را درگیر کرده و موجب آن می شود که تمرکز کافی برای انجام کارهایتان نداشته باشید.

در اصل بی حوصلگی موجب شده هنگامی که لازم است، ذهن تان را معطوف به موضوع خاصی کنید، ذهنتان مشوش شده و درگیر چندین مسئله می شود. مسائلی که اغلبشان بی اهمیت بوده و فقط موجب می شود، میزان بازدهی شما کاهش پیدا کرده و کارتان چندین برابر شود.

علت بوجود آمدن احساس بی حوصلگی

خلاقیت تان را محدود می کند:

حواستان به این موضوع باشد که بی حوصلگی شدید به مرور زمان ذهن شما را از ارائه راهکارهای خلاق دور کرده و شما را به فردی بدون ایده و خلاقیت تبدیل می کند.

این موضوع تحت تاثیر آن است که در زمان انجام کارهایتان از روی بی حوصلگی نه اشتیاق چندانی برای انجام کارتان دارید و نه علاقه مند هستید برای ایجاد راهکارهای جدید، وقت زیادی بگذارید.

آیا می دانید چگونه باید خونسرد بود؟ برای یادگیری راهکارهای خونسرد بودن مقاله رو به رو را مطالعه نمایید: راهکارهای خونسرد بودن

برای رفع بی حوصلگی چکنیم؟

مشاوران مرکز مشاوره آویژه به شما پیشنهاد می‌ کنند تا برای غلبه بر بی حوصلگی خود برخی از موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

1⃣ پذیرش بی‌حوصلگی:

قدم اول برای غلبه بر بی حوصلگی آن است که این احساس را در وجودتان پذیرفته و نسبت به انتقاداتی که در این رابطه در مورد شما مطرح می شود، به هیچ عنوان مقاومت نکنید.

انکار طولانی مدت بی حوصله بودنتان تنها روند درمان و مقابله با آن را برایتان دشوار می سازد. هرچقدر زودتر در برابر پذیرش این ویژگی خود تسلیم شوید، اقدامات سریع تری برای حل و فصل و رفع این حال و هوای نه چندان خوشایند انجام خواهید داد.

2⃣ تمرین شکر گذاری را انجام دهید:

شاید باورش برایتان بسیار سخت باشد اما تمرین شکرگزاری به میزان زیادی به شما کمک می کند تا بر احساسات منفی درونی تان غلبه کرده و به خصوص در موقعیت های حساس و سخت صبوری پیشه کنید.

سعی کنید هر زمان که بی حوصلگی شما را از پا در آورده و دلتان می خواهد دنیا به یک چشم بر هم زدن تمام شود، به جای تمرکز روی احساسات منفی روی نعمت ها و داشته هایتان تمرکز کنید، آنها را به خاطر آورده و به خاطرشان از صمیم قلب خدا رو شکر کنید. قرار نیست، نعمت های بزرگ و خاصی را در زندگی تان شمارش کنید می توانید از کوچکترین موارد شروع کنید.

بی حوصلگی با شما چه می کند؟

3⃣ مدیریت علائم فیزیکی:

بهتر است برای غلبه بر بی حوصلگی تان، روزانه تمرین های تنفسی انجام دهید. نفس های عمیق و آهسته کشیده و تا 10 بشمارید. این کار بدن شما را آرام کرده و شما را از نظر احساسی از موقعیتی که در آن احساسات منفی دارید، دور می کند.

ورزش یوگا در ابتدای صبح می تواند توصیه خوبی برای انجام تمرینات تنفسی تان باشد.

4⃣ تمرین همدلی و صبوری کنید:

اگر می توانید سعی کنید، تمرین هایی را برای کنترل احساسات منفی خود انجام دهید. بهترین راهکار در این زمینه آن است که در مواقعی که عصبانی هستید و مدام با فرد مقابلتان کلنجار دارید، خود را برای مدت کوتاهی هم که شده جای او بگذارید.

تمرین همدلی موجب می شود، بی صبری شما به مرور زمان از بین رفته و با تصور کردن خودتان در موقعیت طرف مقابل، کمی ملایم تر و متعادل تر رفتار کنید و دیر تر عصبانی و خشمگین شوید.

5⃣ با خودتان صحبت کنید:

گاهی اوقات حرف زدن با خودتان می تواند بیش از حد تصور به شما برای کنترل پیدا کردن روز خودتان و دور کردن بی حوصلگی به شما کمک کند.

موقعیت هایی را به خودتان یادآوری کنید که تحت تاثیر بی حوصلگی شدیدی که داشته اید، رفتارهای خطرناکی از خود نشان داده اید، طوری که پس از گذشتن از آن موقعیت ها نسبت به رفتارهای پیشن خود احساس عذاب وجدان داشته و بابت رفتارهایتان پشیمان هستید.

صحبت کردن با خودتان موجب می شود، آن زمان هایی که به خاطر بی حوصلگی دمق بوده و حرفی نمی زنید و در لاک تنهایی خود فرو رفته اید، برایتان پربارتر شده و نتایج خوبی برایتان به همراه داشته باشد. تمرین کنید تا نصیحت کردن خودتان برایتان یک عادت بشود.

برای شناخت نشانه هایی که میگویند شما به اختلال جنون خرید مبتلا هستید، مقاله رو به رو را بخوانید: اختلال جنون خرید

6⃣ از یک مشاور کمک بگیرید:

اگر واقعا به نظرتان میزان بی حوصلگی شما به جاهای بسیار حساس رسیده و متوجه این موضوع شده اید که توان کنترل کردن و غلبه بر آن را ندارید، بهتر است از یک فرد مشاور و روانشناس خانواده در این زمینه راهنمایی بگیرید.

صحبت کردن شما با چنین افرادی قطعا تاثیرات مثبتی روی ذهن و روانتان گذاشته و به شما کمک می کند تا بر حس و حال منفی درونی تان غلبه کنید.

فقط بهتر است با مشاور و روانشناس خود صادق بوده و در هنگام صحبت کردن با وی در مورد دلایل بی حوصلگی تان، به همه مواردی که باید مورد توجه قرار دهید، توجه کنید.

برای رفع بی حوصلگی چکنیم؟

7⃣ هدف های کوچکی را در زندگی خود تعریف کنید:

مهم ترین تاثیر بی حوصلگی روی شخصیت شما این است که دلتان نمی خواهد هیچ کاری را انجام دهید و اغلب اوقات بدون انجام کار خاصی دائم در حال فکر و خیال های منفی هستید. بهتر است برای غلبه بر این حالت، مدتی را با خودتان مهربان تر باشید، به جای فکر کردن بر وظایف سنگینی که بر روی دوش شماست، به مجموعه ای از وظایف کوچکتری که می توانید انجام دهید و از انجام دادن آنها حس خوبی نصیبتان می شود، فکر کنید.

مرتب کردن اتاق خواب، میز کارتان، رسیدگی به گل ها، تمیز کردن قفسه کتابخانه تان، انجام خریدهای مورد نیاز خانه، آشپزی کردن از جمله این موارد می تواند باشد.

8⃣ تغذیه خود را کنترل کنید:

نوع مواد خوراکی و غذایی که مصرف می کنید، تاثیر مستقیمی بر تشدید و یا تضعیف بی حوصلگی شما دارد. سعی کنید در دوران بی حوصلگی از ریزه خواری کردن های مدام اجتناب کنید و تا حد ممکن خوردن غذاهای فست فود و با ادویه های تند را فراموش کنید. سالم خوری می تواند در این دوران آرامش بیشتری را به شما بدهد و خلق و خویتان را نرم تر کند.

سعی کنید در زمان های بی حوصلگی خود، برنامه مشخصی را برای غذا خوردنتان تعیین کنید و حتما خود را به خوردن هر سه وعده غذایی در طی یک شبانه روز ملزم کنید. تاثیر خوردن صبحانه در این دوران را هرگز دست کم نگیرید.

سخنی از مشاوران آویژه

🔘 مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه به شما توصیه می کنند که در زمانی هایی که از مشکل بی حوصلگی رنج می برید، بیشتر به خودتان توجه کرده، به دنبال راههای رهایی از بی حوصلگی باشید و کمتر به اطرافیانتان فشار آورید.

🔘 هرچه که ارزیابی بیشتری از خودتان داشته باشید، میزان کنترل شما بر روی رفتارهایتان بیشتر خواهد شد. در نتیجه به درمان بی حوصلگی نزدیک خواهید شد.

🔘 سعی کنید در تصوراتتان هم که شده خود را فردی صبور، شکر گزار، فعال و قدردان ببینید. این نوع افکار مثبت قطعا برای اینکه در زندگی روزمره خود هم به درستی رفتار کنید، راه را برایتان هموارتر خواهند کرد.

🔘 بی‌حوصلگی می‌تواند تأثیرات منفی و بدی بر کیفیت زندگی، روابط اجتماعی و عملکرد فردی داشته باشد. برای رفع بی حوصلگی، افراد می‌توانند از روش‌هایی مانند تغییر محیط، ایجاد اهداف جدید یا مشاوره با یک متخصص روانشناس استفاده کنند.

براي مشاوره در زمينه برای رفع بی حوصلگی چکنیم؟ ۱۱ راهکار برای درمان بی حوصلگی

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉