خواب نوزاد
خواب نوزاد قطعا یکی از اصلی ترین مواردی است که باید برای حفظ سلامت نوزاد توسط والدین مورد توجه قرار بگیرد . خواب نوزاد آنقدر حساس است که در تمام ابعاد زندگی نوزاد تاثیر گذار خواهد بود . اکثر افراد فکر میکنند که الگوی خواب همه نوزادان شبیه به هم هستند و همگی از یک الگوی رفتاری تبعیت میکنند . در صورتی که به هیچ وجه اینگونه نیست . هر نوزاد با تمام ویژگی های منحصر به فرد خودش پا به جهان هستی میگذارد . این موضوع در مورد خواب نوزاد نیز صدق میکند . قطعا الگوی خواب نوزاد یک خانواده با خانواده دیگر متفاوت است . برای مثال الگوی خواب نوزاد یک خانواده خواب عمیق و سنگین است و الگوی دیگری سبک و سطحی است و با کوچکترین صدا خواب نوزاد مختل میشود و او بیدار میشود . به خصوص والدین کم تجربه باید این موضوع را جدی بگیرند .
تنظیم خواب نوزاد
تنظیم خواب نوزاد در ابتدا امری محال و غیر ممکن به نظر میرسد . به این دلیل که نوزادان تا مدتی بعد از به دنیا آمدن با ساعات خواب در طول شبانه روز غریبه هستند . اکثر نوزادان در طول روز خواب هستند و در زمان تاریکی و در شب بیدار میشوند و در جهت تامین نیاز های خود مثل تغذیه ، مک زدن نوزاد در خواب و دریافت محبت از والدین شروع به علامت دادن میکنند . اما آیا راهی برای تنظیم خواب نوزاد وجود دارد ؟ . پاسخ مثبت است و والدین در ابتدا باید صبوری پیشه کنند تا مغز نوزاد و سیستم عصبی او به قدری رشد کند که بتواند از نظر خواب با شبانه روز سازگار شود . به تدریج والدین نیز با رفتار خود با کودک مثل شیر دادن به نوزاد در طول روز و با نور کافی میتوانند به روند تنظیم خواب نوزاد کمک کنند .
میزان خواب نوزاد
میزان خواب نوزاد و مدت خوابیدن نوزاد از سوالاتی است که همواره ذهن خیلی از پدر مادر ها را به خود مشغول میکند . به خصوص والدین کم تجربه همیشه در مورد این موضوع نگران هستند . اما نگرانی در این مورد بی اساس است . به این دلیل که تنظیم خواب نوزاد در روزها و ماه های ابتدایی به گونه ای است که خواب نوزاد در اکثر ساعات شبانه روز طبیعی است . در بعضی موارد میزان خواب نوزاد به ۱۲ تا ۱۶ ساعت و در برخی نوزادان به ۱۸ ساعت در روز نیز میرسد . والدین حتی در صورت خوابیدن نوزاد خود تا ۲۰ساعت در روز نیز نباید نگران باشند . همانطور که گفته شد الگوی فردی خواب نوزادان با یکدیگر متفاوت است و نگرانی برای میزان خواب نوزاد بیهوده است . مادران توجه داشته باشند که هر دو ساعت نوزاد خود را برای شیر خوردن بیدار کنند .
ساعت خواب نوزادان
ساعت خواب نوزادان تازه متولد شده باید به قدری کافی باشد که نوزاد از همان ابتدای زندگی خود با اختلال خواب مواجه نشود . برای این کار لازم نیست والدین کودک کار خارق العاده ای انجام دهند . گاهی پدر و مادر ها به دلیل دلسوزی و مهر پدرانه و مادرانه سعی میکنند ساکت ترین و دنج ترین شرایط را برای خواب کودک خود انتخاب کنند . در صورتی که نوزادان نوزادان تازه متولد شده قدرت این را دارند که در هر مقدار نور و هر مقدار صدا و شلوغی بخوابند .
در واقع بهترین فردی که مقدار مورد نیاز ساعت خواب نوزادان را میداند خود آنها هستند . نوزادان به صورت فطری و بدون نیاز به آموزش هر زمان که نیاز به خواب داشته باشند میخوابند . برای خواب راحت کودک به یک تخت مجهز نیازی نیست . بهترین حالت برای خوابیدن یک کودک خوابیدن به پشت روی یک تشک با پارچه یا ملحفه چسبیده به آن است .
زمان خواب نوزادان تازه متولد شده
زمان خواب نوزاد از آن جهت خیلی مهم است که به رشد مغز او کمک زیادی میکند . پس از وظایف اصلی پدر و مادر این است که با بالا بردن اطلاعات خود در این زمینه به این روند کمک کنند . به دلیل تفاوت رفتاری در نوزادان و علائم مثبت و منفی که از خود نشان میدهند گاهی والدین کم تجربه گیج میشوند و ممکن است در رفع نیازهای کودک افراط یا تفریط کنند . بنابراین در این حالت بهترین پیشنهاد این است که والدین با مراجعه به یک مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی معتبر مشکلات خود را با یک روانشناس در میان بگذارند .
قطعا با قرار گرفتن در روند مشاوره روانشناسی والدین میتوانند تمام وظایف پدری و مادری خود را در قبال فرزندشان به نحو عالی و کامل انجام دهند . والدین با تجربه تر نیز میتوانند با مراجعه روانشناس به اشتباهات خود پی ببرند و در مورد فرزند جدید آنها را تکرار نکنند .
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
میزان خواب کودکان و نوزادان تازه متولد شده در مواقع مختلف
همانطور که در بالا اشاره شد مقدار ساعت خواب افراد در سنین مختلف و در واقع نیاز آنها به خواب متفاوت است . پدر و مادران باید همزمان با نگه داری از کودک دائم در تلاش باشند که به آگاهی خود در این مورد اضافه کنند . مثلا بدانند که کودک و نوزادان تازه متولد شده در سنین مختلف به چقدر خواب نیاز دارند تا بتوانند در تنظیم خواب نوزادان تازه متولد شده خود موفق تر باشند . بنابر این والدین آموزش از راه های مختلف را فراموش نکنند . فارغ از اینکه هر شخص الگوی خواب منحصر به فردی برای خود دارد در ادامه به نیاز افراد به خواب در سنین مختلف اشاره میکنیم .
- تولد تا ۲ماهگی : ۱۰ تا ۱۸ساعت
- ۲ماهگی تا ۱۲ماهگی : ۱۴ تا ۱۵ساعت
- ۱۲تا ۱۸ماهگی : ۱۳ تا ۱۵ ساعت
- ۱۸ماهگی تا ۳سالگی : ۱۲ تا ۱۴ساعت
- ۳سال تا ۵سال : ۱۱ تا ۱۳ساعت
- ۵ تا ۱۲ سالگی : ۹ تا ۱۱ ساعت
- دوران نوجوانی : ۸ تا ۱۰ساعت
- دوران بزرگسالی : ۷ تا ۹ ساعت
اختلال خواب در نوزادان تازه متولد شده
اختلال خوابدر نوزادان ممکن است علاوه بر احوالات در لحظه نوزاد برای آینده او نیز تهدید آمیز باشد . اما خب یکی از مشکلاتی که برای فهمیدن اختلالات نوزادان هست ، این است که آنها نمیتوانند برای بیان مشکلات خود از ارتباط کلامی استفاده کنند . قطعا بهترین و مطمئن ترین راه در این مورد مشورت با یک متخصص میباشد . فردی که در رشته روانشناسی بالینی کودک فعالیت میکند . او سالهای زیادی را برای کسب تجربه در این زمینه صرف کرده است . اما از بعضی نشانه ها میتوان به احتمال خطر اختلال پی ببریم . این علائم عبارت اند از :
- ترس های شبانه کودک که مانع از خوابیدن او میشود
- خر و پف کردن کودک در هنگام خواب
- پریدن از خواب به علت کابوس دیدن
- به سختی خوابیدن کودک
- شب اداری کودک
- خوابیدن بیش از اندازه در طول روز
- مشاهده پدیده خواب گردی در کودک
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
اختلال وحشت شبانه
اختلال وحشت شبانه در زمان خواب نوزاد اتفاق می افتد . در واقع این حالت بین خواب و بیداری روی میدهد . از نظر فراوانی این اختلال بین کودکان ۲ تا ۶ ساله نیز بسیار شایع است . این مساله هیچگاه به عنوان یک آسیب بچه ها را تهدید نمیکند ولی قطعا خاطر پدر و مادر آنها را آزرده میسازد . کودکانی که با این اختلال درگیر هستند نشانه هایی دارند . مثلا خود را به این طرف و آن طرف میزنند . نفس نفس زدن ، فریاد و جیغ کشیدن و گریه کردن در خواب نیز از دیگر نشانه های اختلال وحشت شبانه میباشد . این کودکان اجازه نمیدهند کسی حتی لمسشان کند . از طرفی جالب است بدانیم آنها خواب نمیبینند و با چشم باز خواب هستند و هیچ محرکی در پیرامون مثل صدای پدر و مادر را حس نمیکنند .
خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه فرمایید .
در این راستامرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژهخدمات متنوعی را در زمینهمشاوره اختلال خواب و بی خوابیبه شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .