قطعا اگر جایی در دنیا وجود داشته باشد که والدینتان به آنجا تعلق نداشته باشند، آنجا دقیقا وسط ازدواج و زندگی مشترک شماست.
داشتن خانواده ای حامی در زندگی موهبتی بزرگ است با این حال دخالت والدین در زندگی فرزندانمی تواند تنش ها و مشکلات زیادی را ایجاد کند.
⚠️ مزاحمت های شدید پدر و مادر پس از ازدواج فرزندانشان بر خلاف آنچه که خودشان تصور می کنند، نه تنها لطف و محبت محسوب نمی شود، بلکه عامل نوعی اختلاف شدید بین زن و شوهر است.
⬅️ اگر فرزندان بزرگی دارید که ازدواج کرده اند یا در شرف ازدواج هستند، بهتر است در مورد نحوه برخورد با آنها در جریان زندگی مشترکشان با دقت رفتار کنید. قطعا فرزند شما به هیچ عنوان از دخالت والدین در زندگی مشترک خود راضی نبوده و نمی تواند با این موضوع کنار بیاید.
بهتر است تا پیش از آنکه کار به جاهای خطرناکی نرسیده است، پای خود را از زندگی مشترک فرزندانتان بیرون بکشید و اجازه دهید خودشان برای زندگی جدیدشان تصمیم بگیرند. در نظر داشته باشید دخالت پدر و مادر در زندگی مشترک زوجین عوارض جبران ناپذیری برای رابطه آنها دارد.
این مطلب مشاوره خانواده تلفنی آویژه به شما کمک می کند تا با چالش های بسیاری که دخالت والدین در زندگی مشترک فرزندان ایجاد می کند، آشنا شوید و به طرز عاقلانه تری با آنها برخورد کنید.
↩ بهتر است پیش از هر اقدامی در مورد مقابله با دخالت والدین در زندگی مشترکتان، تاثیر منفی این دخالت ها بر روابط خود با همسرتان را تایید کنید. این موضوع فرصتی به شما می دهد تا ایجاد یک رابطه مستقل، آینده ای بهتر را در زندگی مشترک خود بسازید.
دلایلی که فرزند به والدین اجازه دخالت در زندگی مشترک را می دهد:
به طور کلی دلایل زیادی می تواند موجب شود تا شما به والدین خود این اجازه را بدهید که در زندگی مشترک شما و همسرتان دخالت کنند.
✅ درس گرفتن از موفقیت ها و شکست های موجود در زندگی والدینتان یک چیز است، تبعیت و وابستگی شدید به آنها چیز دیگری است.
✅ قطعا هر گونه رابطه عمیق مداخله جویانه از جانب والدین در زمان ازدواج شما ختم به تنش با همسرتان خواهد شد.
✅ اگر جز آن دسته افرادی هستید که هیچ مشکلی با دخالت والدین خود در زندگی تان ندارید، باید بدانید که دیر یا زود رابطه شما به دلیل نارضایتی های همسرتان با مشکلات جدی مواجه می شود.
شاید بتوان برخی از مهم ترین دلایلی را که شما اجازه دخالت والدین در زندگی مشترکتان را می دهید، شامل موارد زیر عنوان کرد:
⛔ صحبت کردن بیش از حد در مورد پدر و مادرتان موجب حواس پرتی شما از مسائل مربوط به زندگی مشترکتان شده و عاملی برای پررنگ شدن حضورشان در زندگی شما می شود.
⛔ دلبستگی شدید به والدین و احساس امنیت در کنار آنها موجب می شود، بخواهید حتی بعد از ازدواج هم بیشتر وقت خود را در کنار آنها سپری کنید و برای انجام هر کاری از آنها نظر بگیرید.
⛔ عدم مرز بندی دقیق بین زندگی مشترک جدیدتان و زندگی با خانواده تان در گذشته از سوی شما
⛔ نارضایتی از شریک زندگی و احساس تنهایی موجب می شود تمایل بیشتری برای وقت گذراندن در کنار خانواده خود داشته باشید. با این حال شما با این اقدام مجوز دخالت والدین در زندگی مشترکتان را صادر می کنید.
در برخی از این شرایط ممکن است این احساس به شما دست دهد که مجبور شوید در نهایت بین شریک زندگی خود و والدینتان یک طرف را انتخاب کنید.
اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به والدین خود اجازه دخالت در زندگی مشترک با همسرتان را می دهید، باید بدانید دیر یا زود این موضوع موجب افزایش اختلاف نظر شما با همسرتان خواهد شد. پس بهتر است فکر به حال آن بکنید.
چنانچه مورد بی احترامی خانواده همسرتان قرار گرفته اید اما نمیدانید چگونه رفتار کنید، مقاله رو به رو را بخوانید: بی احترامی خانواده همسر
چرا والدین در زندگی مشترک شما دخالت می کنند؟
دخالت والدین در زندگی مشترک اقدامی کاملا نادرست و اشتباه است. اگر از این گروه والدین علت اصلی دخالت در زندگی مشترک فرزندانشان را بپرسید، این امکان وجود دارد که حتی ناراحت شده و تصوری که شما به عنوان دخالت از آن صحبت می کنید را تعبیر به محبت و دل نگرانی کنند.
به طور کلی چند دلیل اصلی موجب دخالت والدین در زندگی مشترک شما خواهد شد:
استحقاق:
اغلب والدین احساس می کنند که چون فرزندانشان را به دنیا آورده و بزرگ کرده اند، این حق را دارند تا هر زمان که دوست داشتند، در زندگی فرزندانشان دخالت کرده و اظهار نظر کنند.
✅ این موضوع معمولا خود را در قالب نگرانی های بی مورد و تمایل شدید به نشان دادن عشق و توصیه های مختلف از سوی والدین نشان می دهد.
✅ در بسیاری از موارد، نقش والدین و به ویژه مادر پسرها می تواند به رفتارها و مداخله های نامناسبی منجر شود که اغلب با نارضایتی از سوی همسر فرزندتان همراه می شود و می تواند به مرور زمان دلخوری های بسیار شدیدتری را به وجود آورد.
نادیده گرفتن مرزها:
گاهی اوقات علت اصلی دخالت والدین در زندگی مشترک تنها از این موضوع نشات می گیرد که مرزهای زندگی مشترک فرزندشان را با زندگی خودشان یکی دانسته و همین موضوع موجب شده تا حتی اجازه ندهند، فرزندانشان بدون اجازه آنها کوچکترین کاری را انجام دهند.
✅ آنها حتی از اقداماتی که بدون هماهنگی با آنها در زندگی مشترکتان انجام می دهید، ناراحت شده و حتی شاید برای ابراز این ناراحتی به سراغ شریک زندگی تان رفته و تمام دلخوری های خود را از بابت مستقل عمل کردن شما به رویتان بیاورند.
✅ این موضوع گاهی سبب می شود که والدین شما در طی روز بارها و بارها سراغ شما را گرفته و به صورت تلفنی و یا حتی حضوری از اینکه چه کارهایی را انجام داده اید، اطلاع کسب کنند.
برای یادگیری اقدامات لازم برای بعد از دعوا با همسرتان مقاله رو به رو بخوانید: اقدامات بعد از دعوای زناشویی
وابستگی بیش از حد به فرزند:
قطعا اگر دخالت والدین همسر و یا خودتان در زندگی مشترکتان را درک کرده باشید، این موضوع را به خوبی می فهمید که برخی از والدین به دلیل وابستگی بیش از حد خود به فرزندشان تمایلی به دور شدن از وی ندارند.
✅ این احساس حتی زمانی که فرزند آنها ازدواج کرده و حتی شاید خودش صاحب فرزند هم شده، با آنها همراه است.
✅ نمونه این مورد را بیشتر می توان در تعاملات مادران با فرزندان پسرشان دید. در واقع این احساس زمانی به وجود می آید که مادر پسر اغلب شریک زندگی فرزندش را تهدیدی برای خود تلقی کرده و برای جلب توجه فرزندش کارهای زیادی انجام می دهد. امری که در نهایت دلخوری شدید همسر شما را به همراه می آورد.
مشکلات روابط والدین:
اگر هر یک از والدین شما مشکلاتی را در وجود خود داشته باشند، این موضوع می تواند زمینه دخالت آنها در زندگی مشترکتان را بیشتر فراهم کند.
✅ در اصل در چنین شرایطی نگاه والدینتان به شما این گونه است که توقع دارند فرزندشان بیشتر از آنکه در کنار همسرش زندگی مشترک خود را بگذراند، ترجیح دهد در کنار مادر و پدرش باشد و نیازهای عاطفی آن ها را بیشتر تامین نماید.
پول:
پول یکی از بزرگترین عوامل در زمینه دخالت والدین در زندگی مشترک فرزندانشان محسوب می شود.
✅ شاید پدر و مادر خودتان و یا همسرتان بسیار برای شما سخاوتمندانه رفتار کرده و بذل و بخشش های زیادی را برای زندگی شما انجام می دهند با این حال اقدامات آنها مبنی بر ارائه کمک های مالی به شما می تواند سطح و میزان کنترل آنها بر روابط شما را بسیار تحت تاثیر قرار دهد و به طور جدی بر سلامت روابط زوجین تاثیرات منفی بگذارد و در نهایت زمینه رنجش طولانی شما را از یکدیگر فراهم کند.
رفت و آمد های زیاد و غیرقابل کنترل:
رفت و آمدهای زیاد والدین به خانه شما و همسرتان می تواند نظم و تعادل رابطه را برهم بزند. فراموش نکنید هر چقدر فاصله زمانی دیدارهای شما با والدینتان کمتر باشد و آنها زود به زود به دیدنتان آمده و یا از شما بخواهند مدام به دیدنشان بروید، کدورت های ناشی از دخالت های بیجا و اظهارات نظراتی که چندان مورد تایید شما نیست، در رابطه مشترکتان بیشتر می شود.
✅ تمایل زود به زود دیدن شما، اصرار والدین برای رفتن به ملاقات ها و مهمانی ها برنامه ریزی نشده می تواند برای هر زوجی خسته کننده و آزار دهنده باشد.
✅ بهتر است از همان ابتدای دوران ازدواج مدت زمانی که برای دیدن والدین خود زمان صرف می کنید و یا آنها را به منزلتان دعوت می کنید، کاملا مدیریت شده و این موضوع را با هماهنگی همسرتان پیش ببرید.
برای دانستن راهکارهایی برای کاهش دخالت خانواده همسر در رابطه مقاله رو به رو را بخوانید: با دخالت خانواده همسر چه کنیم؟
راه های جلوگیری از دخالت والدین در زندگی مشترک:
کمک به یک زوج برای درک تاثیرات نامطلوب والدین بیش از حد درگیر بر روابطشان همیشه آسان نیست چرا که در اغلب موارد، والدین با پذیرش این حقیقت که آنها کار اشتباهی انجام می دهند، مشکل دارند.
آنچه اهمیت دارد این است که شما به عنوان یک زوج چگونه آن را مدیریت می کنید. در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد:
⭕ حمایت از یکدیگر در حفظ مرزها و چارچوب زندگی مشترک در مواقعی که دخالت والدین شما در زندگی تان شروع شده است.
⭕ عدم دفاع از رفتارهای والدین، زمانی که قصد مداخله در زندگی تان را دارند.
⭕ عدم شکایت از همسر و مشکلات زندگی تان نزد والدین.
⭕ عاقلانه رفتار کنید و به والدین خود نشان دهید که دیگر بچه نیستید.
⭕ به والدین خود این نکته را یادآوری کنید که شما خودتان مسئول تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها در زندگی تان هستید، حتی اگر برخی اوقات تصمیمات شما مورد تاییدشان نباشد.
⭕ زمانی را برای دیدن والدین به تنهایی اختصاص دهید و همیشه همراه همسرتان به دیدن آنها نروید.
⭕ ایجاد این حس و باور در شریک زندگی تان که نسبت به والدین شما برایتان اولویت دارد.
⭕ پیش از مشورت با والدین خود با شریک زندگی تان مشورت کنید.
⭕ بیش از حد تمامی موضوعات مربوط به زندگی مشترکتان را با والدین در میان نگذارید.
⭕ اجازه این را به والدین خود ندهید که شما را تحت الشعاع قرار داده و کارهایی را انجام دهند که مجبور شوید آنها را به رابطه مشترکی که دارید، ترجیح دهید.
اگر از همسر خود متنفر هستید حتما این مقاله را بخوانید: از همسرم متنفرم چیکار کنم؟؟
اگر از حسادت مادر شوهرتان خسته شده اید مقاله رو به رو را بخوانید: مادرشوهر حسود
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
دخالت خانواده همسر در زندگی مشترک
🟪 شک نداشته باشید که با در اولویت قرار دادن نظرات و خواسته های شریک زندگی خود، درک احساسات وی و ایستادن در مقابل والدینتان به منظور تعیین حد و مرز و محافظت از رابطه زناشویی تان به احتمال زیاد امکان هر گونه دخالت در زندگی مشترک شما به حداقل ممکن رسیده است و قطعا رابطه صمیمانه و موفق تری را تجربه خواهید کرد.
🟪 مهم نیست دوران کودکی شما چگونه گذشته و خانواده تان در این دوران چطور با شما رفتار کرده اند. پیشنهاد ما مشاوران مرکز مشاوره خانواده «آویژه» به شما این است که ازدواج را مانند یک فرصت بی نظیر ببینید که موجب می شود شما از حالت یک دختر و پسر بی تجربه به مرد و زنی باتجربه و باتدبیر تبدیل شوید.
🟪 بهتر است از همان ابتدای ازدواج، رابطه با پدر و مادر خود را در اولویت دوم و همسرتان را در اولویت اول زندگی خود قرار دهید.
🟪 همانطور که تمام کتاب های مقدس هم این نکته را مطرح کرده اند. وقتی با یک نفر عهد رسمی می بندید، باید خود را از خانواده اصلی تان جدا کرده و به عنوان یک همسر، وفاداری خود را به شریک زندگی و زندگی مشترکتان ثابت کنید.
سخنی از مشاوران آویژه
این نکته را با تمام وجود خود بپذیرید که والدین شما در خوشی ها و اختلافات زناشویی تان هیچ جایی ندارند پس بهتر است تمامی مسائل و مشکلات زندگی را خودتان و با همسرتان حل و فصل کرده و هیچ گاه از عیب و ایرادات و مشکلات رابطه تان برای پدر و مادر خود صحبت نکنید.
💚 فراموش نکنید که احترام شما به همسرتان راه را برای هر گونه دخالت والدین در زندگی مشترکتان به طور کامل می بندد.
💚 هر چقدر بیشتر از خودتان تمایل نشان دهید که همسرتان را به عنوان عضو اصلی خانواده بپذیرید، والدین کمتر به خود اجازه دخالت در روابط شما را می دهند.
💚 بهتر است حتی در مسائل و موضوعات خانوادگی با همسرتان کنار بیایید و در بیشتر مواقع با وی سازش کنید.
💚 هیچ گاه شرایط را به گونه فراهم نکنید که وسط دعواهای خانوادگی قرار گرفته و همسرتان را مقابل خودتان ببینید.
💚 بهترین راه برای محافظت از زندگی مشترک شما، دوری از جر و بحث های خانوادگی است.
💚 تکریم پدر و مادر چیز خوبی است تا زمانی که هم شما و هم والدینتان، تفاوت بین حسن نیت و مداخله را به طور کامل درک کنید.
💚 اینکه شما در سنین بزرگسالی تان به پدر و ماد خود اجازه دهید، برای شما تعیین تکلیف کنند، اصلا روش قشنگ و جالبی نیست و این احتمال وجود دارد که همسرتان را از شما دلسرد کند.
💚 اگر با مشکل مداخله والدین در زندگی خود مواجه هستید، بهتر است این موضوع را با محبت اما قاطعانه به آنها گوشزد کنید.
💚 این نکته را فراموش نکنید والدین شما خالقتان نیستند. آنها شما را دوستتان داشته و بزرگ کرده اند. اما هیچ یکی از این موارد دلیلی برای دخالت های بی حد و اندازه آنها در زندگی مشترک شما و همسرتان نمی شود.
خداروشکر والدین دخالتی در زندگی ام ندارند و آنهایی که مثلا قصد دخالت داشته اند سخت پشیمان شده اند شاید مورد ظلم قرار نگرفته اند ولی عذاب وجدانی دارند که حس میشود همیشه همراهشان هست و شده مشکل آنها نا ما حفظ خونسردی را از خدا خواستارم چون همیشه وجدانها را بیدار میکند و حقیقت را معلوم