کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

ترس از مجرد ماندن یا ازدواج نکردن چیست؟ (Anuptaphobia)

ترس از مجرد ماندن یا ازدواج نکردن
5/5 - (2 امتیاز)

⚠️ ترس از مجرد ماندن یا ترس از ازدواج نکردن (Anuptaphobia) یک اختلال اضطرابی است که با ترس شدید و غیرمتناسب از مجرد ماندن مشخص می شود. افراد مبتلا به این اختلال از فکر اینکه هیچوقت نتوانند یک شریک زندگی برای خود پیدا کنند، دچار وحشت می شوند.

بسیاری از افراد آرزو دارند که همسر مناسبی را پیدا کنند و یک رابطه عاشقانه شاد و پایدار داشته باشند. اما گاهی اوقات، این آرزو می‌تواند تبدیل به یک ترس شدید و غیرمنطقی شود که به آن “آنوپتافوبیا” یا ترس از مجرد ماندن گفته می‌شود.

⚠️ ترس از ازدواج نکردن صرفاً ترس از تنهایی نیست، بلکه ترس از این است که هرگز کسی را پیدا نکنیم که با او زندگی خود را بسازیم و عشق واقعی را تجربه کنیم. این ترس می‌تواند به حدی شدید باشد که باعث غم ازدواج نکردن، مشکلات در روابط با دیگران و حتی افسردگی به دلیل ازدواج نکردن شود.

در بسیاری از فرهنگ‌ها مثل فرهنک فعلی ما ایرانیان، انتظار می‌رود که افراد تا سن سی سالگی ازدواج کرده باشند و یک زندگی مشترک را شروع کرده باشند. این فشار اجتماعی می‌تواند برای برخی افراد بسیار سنگین باشد و باعث شود که احساس کنند اگر تا سی سالگی ازدواج نکرده‌اند، مورد انتقاد قرار می‌گیرند و این باعث مجرد ماندن تا آخر عمر افراد میشود.

این ترس و اضطراب می‌تواند به مرور زمان بر زندگی آنها تأثیر منفی بگذارد و مانع از تجربه‌های جدید و لذت‌بخش در زندگی آنها شود.

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان دچار آنوپتافوبیا هستید، بهتر است این مقاله مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه را به دقت مطالعه کنید. در این مقاله روانشناسان آویژه سعی کرده اند به شما کمک کنند تا ترس از ازدواج نکردن را مدیریت کنید و زندگی شادی را تجربه کنید.

علل ترس از ازدواج نکردن چیست؟

علت ترس از مجرد ماندن یا آنوپتافوبیا مشخص نیست.

⭕ ژنتیک ممکن است در این زمینه نقشی داشته باشد، به خصوص اگر فرد سابقه خانوادگی قوی فوبیا داشته باشد. این البته شامل انواع مختلف فوبیا و اختلالات اضطرابی یا پانیک نیز می‌شود.

⭕ نقش محیط فرد نیز در مورد این نوع از فوبیا بسیار مهم است. ترس‌های غیرمنطقی اغلب هیچ دلیل واقعی ندارند جز عزت نفس پایین فرد و احساس کلی عدم برآورده شدن انتظارات کسانی که آنها را دوست دارند یا برایشان احترام قايل هستند مانند والدین.

⭕ اعتماد به نفس ضعیف که اغلب نتیجه آزار و اذیت شدید یا تمسخر مداوم است نیز ممکن است باعث شود که این ترس کنترل فرد را در دست بگیرد و او را کورکورانه به مسیر نابودی هدایت کند.

⭕ افرادی که ترس از ازدواج نکردن دارند احساس خودکم بینی پیدا می کنند. این باعث می شود که آنها در یک رابطه به هر کسی که حتی محبت اندکی به آنها نشان دهد، باج دهند.

برای دانستن میزان تاثیر زیبایی در انتخاب همسر میتوانید مقاله رو به رو را بخوانید: تاثیرات زیبایی در ازدواج

ترس ازدواج نکردن

۸ ترس رایج در مورد مجرد ماندن

ترس از مجرد ماندن یا آنوپتافوبیا ممکن است باعث شود افراد از ازدواج نکردن وحشت داشته باشند. این ترس می‌تواند به حدی شدید باشد که افراد را مجبور کند با هر کسی وارد رابطه شوند، حتی اگر به آن فرد علاقه نداشته باشند یا آن رابطه برای آنها مناسب نباشد.

این افراد ممکن است در روابط ناسالم باقی بمانند زیرا از ترس تنها ماندن، حاضر نیستند از آن رابطه خارج شوند.

ترس از مجرد ماندن می‌تواند ناشی از فشارهای اجتماعی باشد، مانند انتظارات خانواده و دوستان مبنی بر ازدواج در یک سن خاص. این فشارها می‌تواند باعث شود افراد احساس کنند اگر ازدواج نکنند، مورد انتقاد قرار گرفته یا از جامعه طرد خواهند شد.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ترس از مجرد ماندن یا ازدواج نکردن چیست؟ (Anuptaphobia) با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

ترس از اینکه هیچ کس دیگر مرا دوست نخواهد داشت

🛑 چگونه بر این ترس غلبه کنیم؟

این یک ترس بسیار رایج است؛ شما لایق عشق و شادی هستید. با مراقبت از خود، تمرین عشق به خود و احاطه کردن خود با افراد و فعالیت های مثبت، می توانید بر این ترس غلبه کنید و یک شریک زندگی دوست داشتنی را وارد زندگی خود کنید.

ترس از از دست دادن فرصتهای قبلی

این یک باور بسیار رایج است که به ویژه بعد از پایان یک رابطه آسیب زا یا طولانی مدت ایجاد می شود. ممکن است احساس کنید که دیگر هیچ چیز خوب در زندگی شما وجود ندارد و دیگر هیچ کس شما را دوست نخواهد داشت.

🛑 چگونه بر این باور غلبه کنیم؟

قبل از اینکه تسلیم این باور شوید، مهم است که در نظر بگیرید که آیا این واقعاً درست است. آیا شما واقعاً بهترین رابطه را در زندگی خود داشته اید؟ آیا شما واقعاً هیچ چیز خوب دیگری در زندگی خود ندارید؟

به جای اینکه به گذشته از طریق عینکهای رنگی و نوستالژی نگاه کنید، به آینده و رابطه عاشقانه ای که می خواهید در آینده داشته باشید نگاه کنید. شاید شما حتی بتوانید سطح انتظارات خود را بالا ببرید تا مطمئن شوید که در آینده رابطه مناسبی پیدا خواهید کرد.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ترس از مجرد ماندن یا ازدواج نکردن چیست؟ (Anuptaphobia) با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

ترس از مجرد ماندن تا آخر عمر

تنها کسی که ممکن است شما را به این ترس محکوم کند خود شما و افکار منفی شماست.

🛑چگونه بر این باور غلبه کنیم؟

به آنچه از آخرین رابطه آموخته اید و آنچه را می توانید با خود به رابطه آینده ببرید، فکر کنید . تصویری از آینده ایده آل خود را برای خود بکشید. احساسی که در این رابطه خواهید داشت را ترسیم کنید و آنچه برای رسیدن به آن نیاز دارید را انجام دهید.

ترس از بالا رفتن سن

من خیلی پیر هستم؛ هیچ کس مرا نمی خواهد

🛑 چگونه بر این باور غلبه کنیم؟

واقع بین باشید؛ به دنبال شریک زندگی باشید که تجربه های زندگی مشابه شما را داشته باشد و رویاهای سازگاری برای آینده خود داشته باشد.

به خودتان یادآوری کنید که ارزش شما به سن شما بستگی ندارد.

به دنبال شریکی باشید که شما را برای آنچه هستید دوست داشته باشد، نه برای سن شما.

برای اطلاع از شرایطی که زمینه طلاق را فراهم می کنند مقاله رو به رو را بخوانید: چه ازدواج هایی به طلاق ختم می شوند؟

این یک اشتباه ساده است، زیرا با این ترس همه شرکای مناسب به سرعت از اطراف شما ناپدید می شوند!

🛑 چگونه بر این باور غلبه کنیم؟

مکث کنید، نفس عمیق بکشید و شروع به لذت بردن از جستجوی خود برای یافتن همسر مناسب کنید.

خودتان را از حالت عجله خارج کنید و برای جستجوی خود وقت بگذارید.

به خودتان یادآوری کنید که شما شایسته یک رابطه عالی هستید و نباید به چیزی کمتر از آن رضایت دهید.

به دنبال مشاوره ازدواج باشید تا بتوانید با این باور مقابله کنید.

ترس از قضاوت دیگران

اگر دوستان و خانواده تان شما را دوست دارند، آنها برای حمایت از شما در یافتن رابطه و همسر مناسب در کنار شما خواهند بود. آنها می دانند که یافتن عشق واقعی یک سفر دشوار است .

🛑 چگونه بر این باور غلبه کنیم؟

از تبدیل این موضوع به یک درام که شما قربانی هستید و ازدواج نکردن شما یک واقعه وحشتناکی است خودداری کنید. از کمک دوستان، خانواده و همکاران خود برای یافتن شخص مناسب استفاده کنید.

به دنبال فرصت هایی برای ملاقات با افراد جدید و گسترش دایره اجتماعی خود باشید.

ترس از پایان دادن به یک رابطه سمی

این کار نشان می دهد که من در زندگی شکست خورده ام.

چه کسی شما را قضاوت می کند؟ آیا بهتر نیست که قدرت پایان دادن به یک رابطه بد را داشته باشید تا اینکه به آن بچسبید؟

🛑 چگونه بر این باور غلبه کنیم؟

زاویه دید خود را از نگاه کردن به گذشته به لذت بردن از زمان حال و انتظار برای یک رابطه جدید و بهتر تغییر دهید.

به خودتان یادآوری کنید که پایان دادن به یک رابطه بد نشانه ی ضعف نیست، بلکه نشانه ی قدرت و رشد است.

از خودتان بپرسید که چه چیزی باعث شد رابطه شما به این نتیجه برسد و از آن درس بگیرید.

ترس از بچه دار نشدن

آیا ساعت بیولوژیکی شما در حال کار کردن است و داشتن فرزند برای شما بسیار مهم است؟ ممکن است تعجب کنید که قدیمی ترین زایمان طبیعی در انگلستان در سن 59 سالگی بوده است.

🛑چگونه بر این باور غلبه کنیم؟

روی داشتن یک زندگی سالم و شاد تمرکز کنید. سپس شریک ایده آل خود را پیدا کنید تا از شما در این زمینه پشتیبانی کند. استرس از دست دادن زمان را از دورن خود خاموش کنید زیرا این کار می تواند منجر به تصمیمات بدی شود.

این مقاله را حتما بخوانید: دلیل اصلی انتخاب همسر اشتباه

علل ترس از ازدواج نکردن چیست؟

اگر علاقه دارید نشانه های کمال گرایی در انتخاب همسر را بشناسید، مقاله رو به رو را بخوانید: کمالگرایی در ازدواج

علائم ترس از مجرد ماندن یا ازدواج نکردن

ترس از مجرد ماندن یا آنوپتافوبیا هم علائم جسمی و هم روانی دارد. اضطراب شدیدی که آنها به دلیل عدم داشتن رابطه متعهدانه احساس می کنند ممکن است آنها را از حضور در اطراف سایر زوج ها یا دوستان یا اعضای خانواده خود که درگیر روابط متعهدانه هستند، باز دارد.

🔴 اضطرابی که آنها در مورد مجرد بودن احساس می کنند می تواند آنقدر زیاد باشد که تمام جنبه های زندگی آنها را مختل کند و باعث شود آنها از ابراز سایر احساسات و عواطف خود نیز اجتناب کنند.

علائم جسمی آنوپتافوبیا می تواند شدید باشد و بدون هشدار ظاهر شود. فقط با فکر کردن به اینکه ممکن است ازدواج نکنید، ممکن است دچار موارد زیر شوند:

🔘 فشار خون بالا

🔘 ضربان قلب سریع

🔘 گرگرفتگی

🔘 لرز سرد

🔘تعریق

🔘 سردرد

🔘 تهوع

🔘 لرزش

🔘 سرگیجه

🔘 ناتوانی در تنفس

🔘 ناتوانی در تمرکز

🔘 بی حسی

🔘احساس سبکی سر یا غش کردن

🔘 وز وز گوش

🔴 فرد ممکن است یکی از این علائم یا چندین مورد را به طور همزمان تجربه کند. شدت علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ممکن است بسته به سایر اتفاقات در زندگی فرد به جز نگرانی های مربوط به رابطه، گاه بی گاه روی دهد.

مانند علائم جسمی، علائم روانی نیز ممکن است شدید و کنترل آن سخت باشد. یک حمله پانیک می تواند منجر به بسیاری از احساسات زیر شود:

🔘 شرم

🔘 ترس از مرگ یا مردن

🔘 احساس گناه

🔘 ترس از عدم کنترل

🔘 سرزنش خود

🔘 کناره گیری و انزوا

🔘 احساس یأس

🔘 ترس از آسیب دیدن یا صدمه دیدن

🔘 نوسانات خلقی

🔘 خشم

🔘 ناتوانی در تمرکز

🔘 تحریک پذیری

🔴 کنترل این احساسات در هنگام قرار گرفتن در یک رابطه ناسالم می تواند بسیار دشوار باشد. نداشتن کسی برای درد و دل کردن می تواند باعث احساس عدم امنیت و عزت نفس پایین شود. افسردگی و اضطراب شدید می تواند یک چرخه ویرانگر ایجاد کند که تأثیر عمیقی بر سلامت روانی یک فرد داشته باشد.

علائم ترس از مجرد ماندن یا ازدواج نکردن

برای دانستن مهم ترین نکاتی که در انتخاب همسر باید به آنها توجه کنید، مقاله رو به رو را بخوانید: ملاک های انتخاب همسر

درمان ترس از ازدواج نکردن

ترس از مجرد ماندن درمان ویژه یا اختصاصی ندارد که به طور فردی یا به طور گروهی برای آن استفاده شود. داروهای ضد اضطراب باعث آرامش فرد می شوند تا سایر روش های درمانی به طور مؤثرتری به کار برده شوند. در حالی که دارو به کنترل جنبه های فیزیولوژیکی علائم ترس از تنهایی کمک می کند، سایر اشکال درمان برای مقابله با علائم روانی و چگونگی تأثیر آنها بر سلامت روان و احساس عزت نفس فرد مورد نیاز است.

درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از انواع درمان روانشناسی است که برای درمان آنوپتافوبیا استفاده می شود. CBT به افراد مبتلا به ترس از ازدواج نکردن کمک می کند تا افکار و باورهای منفی خود را در مورد مجرد بودن شناسایی کنند و آنها را با افکار مثبت جایگزین کنند.

✳️CBT همچنین به افراد مبتلا به فوبیای مجردن ماندن کمک می کند تا مهارت های مقابله ای را توسعه دهند که به آنها کمک می کند تا با ترس و اضطراب خود کنار بیایند.

روان درمانی بین فردی (IPT):

روان درمانی بین فردی (IPT) یک نوع دیگر از درمان روانشناسی است که برای درمان ترس از مجرد ماندن استفاده می شود. IPT به افراد مبتلا به آنوپتافوبیا کمک می کند تا الگوهای ارتباطی خود را در روابط خود شناسایی کنند و آنها را تغییر دهند.

✳️IPT همچنین به افراد مبتلا به فوبیای مجرد ماندن کمک می کند تا احساسات خود را در مورد مجرد بودن پردازش کنند.

یوگا:

یوگا یکی از انواع روش های جایگزین است که برای درمان آنوپتافوبیا استفاده می شود. یوگا با استفاده از تنفس و تمرکز آگاهانه برای غلبه بر استرس و اضطراب مفید است.

✳️تمرین یوگا به صورت روزانه می تواند ذهن را آرام کند و به بیمار کمک کند تا موانع ذهنی را که ممکن است تأثیر منفی بر کیفیت کلی زندگی او داشته باشد، غلبه کند.

ورزش:

ورزش به بهبود خلق و خو، کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس کمک می کند. ورزش همچنین می تواند به افراد مبتلا به آنوپتافوبیا کمک کند تا احساس کنند که کنترل بیشتری بر زندگی خود دارند.

✳️ ورزش جریان خون به مغز را بهبود می بخشد، اکسیژن تازه را فراهم می کند و مواد زائدی را که می توانند تمرکز و آگاهی را مختل کنند، از بین می برد. همچنین اندورفین ترشح می کند که می تواند احساس شادی در فرد را افزایش دهد.

حس ارزشمندی

در کنار این درمان ها، فرد باید به خود یادآوری کند که ارزشمند و دوست داشتنی است، حتی اگر مجرد باشد. روابط ناسالم را ترک کرده و بر روی خود و اهدافش تمرکز کند. در نهایت، او باید صبر داشته باشد و بداند که یافتن عشق واقعی ممکن است زمان ببرد.

سخنی از مشاوران آویژه

ترس از مجرد ماندن یک ترس واقعی است که می تواند زندگی یک فرد را مختل کند. این ترس می تواند باعث شود که افراد در انتخاب شریک زندگی خود به روابط سطح پایین راضی شوند. همچنین می تواند منجر به اشتیاق بیشتر برای رابطه با شریک سابق زندگی شود.

پیشنهاد مشاوران مرکز مشاوره خانواده تلفنی آویژه، این کار را با انجام کارهای زیر انجام دهید:

🔘 با خودتان صادق باشید و در مورد ترس خود از مجرد بودن صحبت کنید.

🔘 یاد بگیرید که مجرد بودن چیز بدی نیست.

🔘 روی شادی و رفاه خود تمرکز کنید، نه بر پیدا کردن یک شریک.

🔘 یک شبکه حمایتی قوی ایجاد کنید.

🔘 با یک درمانگر صحبت کنید.

غلبه بر ترس از مجرد بودن ممکن است زمان و تلاش ببرد، اما ارزشش را دارد. شما شایسته یک زندگی شاد و رضایت بخش هستید، حتی اگر در حال حاضر مجرد هستید.

براي مشاوره در زمينه ترس از مجرد ماندن یا ازدواج نکردن چیست؟ (Anuptaphobia)

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- 2 نظر:

  1. ولی به نظرم هیچ اتفاقی نیفته بچه ها اینهمه آدم تا آخر عمر ازدواج نکردن هیچیشون نشد مثلا من نگاه کن میدونم لوس و ننر بودم ولی خب من همونیم درکل هیچ حادثه ای نمی افته منم مجردم به امید اینکه کل مشکلات حل شه هرچند دوست داشتم ازدواج کنم با ۲ تا بچه ولی نشد به هرحال خوش حال باش و به زندگی ادامه بده به سفر برو دنیا رو ببین مبارک کل ازواجی باشه که ازدواج کردن 🐣🐣🔥🔥 واقعا من دخترهای خوشگل و شیک جذاب کم ندیدم که بعضیهاشون هرزه و تنه لش بودن توهین میکردن راستی یارو جذاب دیدی دخب برو بهش پیشنهاد بده ما دیگه از پوچی در اومدیم🤘🤘🔥🔥زندگی جنب و جوش تحرک مواد،عرق لیبرال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉