کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

۱۵ راهکار درمان پرخاشگری در زنان و مردان

۱۵ راهکار درمان پرخاشگری در زنان و مردان
4/5 - (3 امتیاز)

راهکارهای 13 گانه برای رفع مشکل پرخاشگری در زنان و مردان

پرخاشگری در زنان و مردان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد🤬. قطعا شما هم به عنوان یک زن و یا یک مرد تجارب مختلفی را در زمینه پرخاشگری کردن داشته اید🤬 و شاید حتی هنوز هم حالات مرتبط با آن گاهی اوقات و یا اکثر مواقع در مراحل مختلف زندگی خود تجربه می کنید. به خصوص زمانی که به مراد دلتان نرسیده اید و آن چیزی که می خواستید برایتان محقق نشده است😐.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه ضمن ارائه تعریف پرخاشگری به معرفی انواع پرخاشگری و راه‌های درمان پرخاشگری پرداخته اند. به شما پیشنهاد می کنیم اگر خود را به عنوان یک فرد پرخاشگر شناخته و یا اطرافیانتان با چنین مشکلی دست و پنجه نرم می کنند برای رسیدن به یک راهکار موثر جهت رفع آن مقاله زیر را تا انتها دنبال کنید.

فرد پرخاشگر کیست؟

فرد پرخاشگر، اغلب اوقات دو ویژگی بارز خشم و عصبانیت شدید را دارا بوده و از سوی دیگران به این عنوان شناخته می شود.

🔴 احساسات شدید ناشی از عصبانیت، فرد پرخاشگر را اغلب اوقات به فردی غیرقابل کنترل و حتی خطرناک تبدیل می کند که اطرافیان به مرور زمان متوجه این حقیقت می شوند که بهتر است در هنگام پرخاشگری وی تا جای ممکن از وی فاصله بگیرند.

🔴 در تعریف علم روانشناسی، هر رفتار و یا عملی که هدف فرد در آن آسیب رساندن به شخص، حیوان و یا حتی آسیب رساندن به اموال فیزیکی باشد، پرخاشگری محسوب می شود. در این رابطه می توان به چند نمونه از مصداق های پرخاشگری اشاره کرد:

📌 به کارگرفتن خشونت فیزیکی زیاد

📌 فحش دادن و به کار بردن الفاظ تند و تیز در مواقع عصبانیت

📌 آسیب رساندن عمدی به اموال دیگران

📌 اذیت و آزار قرار دادن عامدانه اشخاص

زنان پرخاشگرتر هستند یا مردان؟

شاید این تصور غلط در وجود شما هم شکل گرفته باشد که مردان اغلب اوقات بسیار پرخاشگرتر از زنان هستند و در توصیف یک شخصیت پرخاشگر، اغلب اوقات ذهنتان سمت مردان می رود تا زنان.

باید به شما در همین ابتدا بگوییم که این یک تصور کاملا نادرست و کلیشه ای بوده و هیچ تمایزی در این رابطه میان مردان و زنان وجود ندارد.

🌟 در اصل باید اینطور بیان کرد که جنسیت شما هیچ ارتباطی به پرخاشگر بودن و یا نبودنتان نداشته و تنها این ویژگی های شخصیتی شماست که شما را در نگاه دیگران به عنوان چنین فردی توصیف می کند. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که اغلب اوقات خصوصیات زنان پرخاشگر با مردان پرخاشگر تا حد زیادی تفاوت می کند.

🌟 به این معنا که زنان پرخاشگر در هنگام دچار شدن به چنین حالتی بیشتر با حالت کلامی خشم و عصبانیت خود را بروز داده و شاید گاهی اوقات هم با پرتاپ اشیا سعی در بروز چنین احساسی از خود داشته باشند، حال آنکه اغلب اوقات پرخاشگری مردان خود را به صورت رفتاری نشان داده و در بیشتر موارد پرخاشگری در میان آنها منجر به حملات فیزیکی از سوی آنها علیه کسی یا چیزی می شود که خشم و عصبانیتشان را برانگیخته باشد.

برای تقویت مهارت نه گفتن به صورت محترمانه و دانستن علت ناتوانی در نه گفتن مقاله رو به رو را مطالعه نمایید: مهارت نه گفتن

درمان پرخاشگری در زنان و مردان

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ۱۵ راهکار درمان پرخاشگری در زنان و مردان با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

افراد پرخاشگر چه ویژگی هایی دارند؟

پرخاشگری هم مانند بسیاری از اختلالات شخصیتی با ویژگی های مختلفی همراه است. در علم روانشناسی افراد پرخاشگر را می توان اینطور توصیف کرد:

📛 ماهیتا عادات و رفتارهای تهاجمی از خود نشان می دهند.

📛 در اکثر مواقع برای رسیدن به موفقیت تلاش های بی وقفه می کنند.

📛 سخت کار بوده و کمتر موقعیتی را می توان پیدا کرد که آنها را منفعل دید.

📛 اعتماد به نفس بسیار بالایی دارند.

📛 به راحتی از کوره در رفته و عصبانی می شوند.

📛 بیشتر نگاه خصمانه به اطرافیان دارند تا یک نگاه دوستانه.

📛 مدام خود را در حالت فوریت احساس می کنند.

📛 به شدت افرادی اهل رقابت می شوند.

📛 صبر و تحمل چندانی ندارند.

📛 انگیزه بالایی برای رسیدن به هدفشان دارند.

📛 پرانرژی هستند.

📛 بسیار عجول بوده و در انجام کارهایشان شتاب زده عمل می کنند.

📛 غیرقابل کنترل بوده و اغلب بسیار سرسخت هستند.

📛 شاید بتوان جاه طلبی بیش از حد و اندازه و رقابت جو بودن را مهم ترین ویژگی شخصیت های پرخاشگر دانست.

علت پرخاشگری در زنان چیست؟

گاهی اوقات زنان در مراحل مختلف زندگی خود حس پرخاشگرانه بیشتری را نسبت به دیگر مراحل احساس می کنند. این موضوع می تواند دلایل مختلفی و متفاوت از دلایل پرخاشگری مردان داشته باشد:

🚫 بهم ریختن هورمون های زنانه

قطعا اگر شما هم به عنوان یک زن گاهی اوقات پرخاشگری های غیرقابل باوری از خود نشان داده و مدام احساس عصبانیت شدیدی از موضوعات خاصی می کنید، به این خاطر است که هورمون های زنانه شما دچار تغییرات خاصی در بدنتان شده اند.

طبیعتا هر چقدر به زمان سیکل عادت ماهیانه خود نزدیکتر شده باشید، این حالت عجیب و نه چندان مطلوب را روزانه بارها و بارها تجربه خواهید کرد.

اگر شما هم از بی حوصلگی رنج می برید و به دنبال راهکارهایی موثر برای رفع بی حوصلگی میگردید بهتر است مقاله رو به رو را بخوانید: درمان بی حوصلگی

زنان پرخاشگرتر هستند یا مردان؟

🚫 شکست عشقی شدید

قطعا تحت تاثیر احساسی بودن بیشتر زنان نسبت به مردان، تجربه هر گونه شکست عشقی برای آنها می تواند با سطح بالایی از پرخاشگری همراه باشد. قطعا اگر شما هم تجربه چنین شکستی را داشته باشید، به همان اندازه که حفظ رابطه احساسی تان برایتان اهمیت داشته باشد به همان اندازه هم شروع به پرخاشگری می کنید.

طبیعتا شکست عشقی از نوع خیانت به شما می تواند بدترین حالت ممکن در این زمینه باشد.

🚫 غم از دست دادن عزیزان

مرگ عزیزان شما برایتان به عنوان یک زن، موضوعی غیرقابل باور و دردناک خواهد بود. قطعا در شرایطی که مرگ ناگهانی عزیزان خود را در زندگی تجربه کنید، تحت تاثیر عدم تمایل برای پذیرش واقعیت شروع به پرخاشگری کرده و رفتارهای خشونت آمیز زیادی از خود نشان می دهید.

مرگ ناگهانی پدر، مادر، فرزند، همسر خواهر و برادر برای شما جز آن دسته از مواردی خواهد بود که احتمالا میزان پرخاشگری تان در مراحل و دوره های مختلف زندگی را تشدید می کند.

🚫 نادیده گرفتن حق و حقوقتان

به عنوان یک زن، زمانی که متوجه این موضوع شوید که تنها تحت تاثیر جنسیت شما حقتان پایمال شده است و بفهمید که کسانی سعی در نادیده گرفتن حق و حقوقتان دارند، برای گرفتن حق خود اغلب اوقات شروع به پرخاشگری کرده و سعی می کنید از این طریق به هدفتان برسید.

این موضوع اغلب اوقات زمانی تشدید می شود که فرد مقابل شما که قصد ضایع کردن حقتان را دارد، یک مرد و فردی غیرهمجنس شماست.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه ۱۵ راهکار درمان پرخاشگری در زنان و مردان با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

علت پرخاشگری در مردان

برخی از مهم ترین علل پرخاشگری در مردان را می توان اینطور عنوان کرد:

🚫 از دست دادن موقعیت کاری و شغلی

از آنجایی که شغل مردان اهمیت زیادی برای آنها در زندگی شان دارد، شاید بتوان یکی از مهم ترین دلایل بروز رفتارهای پرخاشگرانه در آنها را مرتبط به زمانی دانست که آنها شغل ایده ال خود را از دست داده و یا دچار ورشکستگی شغلی می شوند.

قطعا در اکثر این مواقع اغلب مردان این تصور را خواهند کرد که تمام زندگی خود را از دست داده و برای در موقعیت های مختلف همین شروع به پرخاشگری می کنند.

تنبلی از علت اصلی عقب افتادن از امور روزمره و عدم موفقیت می باشد. اگر شماهم به دنبال راهکارهایی برای دوری از تنبلی می گردید بهتر است مقاله رو به رو را مطالعه نمایید: مقابله با تنبلی

افراد پرخاشگر چه ویژگی هایی دارند؟

🚫 تجربه خیانت

خیانت دیدن از جمله موضوعاتی است که می تواند یک مرد را به سمت رفتارهای پرخاشگرانه و تند خویانه سوق دهد.

خیانت از طرف دوست، همسر، شریک زندگی از جمله مواردی است که مردان اغلب نمی توانند به سادگی از آنها عبور کرده و در چنین مواقعی سعی می کنند، تمام عصبانیت و خشم خود را به واسطه رفتارهای پرخاشگرانه و غیرقابل عادی بروز دهند.

🚫 شکست در موقعیت های حساس زندگی

یکی از مهم ترین زمان هایی که مردان احساس پرخاشگری شدید می کنند، زمانی است که شکست خوردنشان در امری کاملا محتمل و قطعی شده باشد. شکست خوردن در یک مسابقه ورزشی، شکست خوردن در یک رقابت علمی بسیار مهم، شکست خوردن در یک رابطه عشقی، شکست خوردن در ساختن زندگی خوب و با امکانات منطقی همه و همه از جمله مواردی است که می تواند یک مرد را به سمت پرخاشگری سوق دهد.

🚫 درک نشدن از سوی دیگران

قطعا یکی از مهم ترین لحظاتی که یک مرد، حس پرخاشگری شدید را در وجود خود احساس می کند، مربوط به زمانی است که احساس کند از سوی اطرافیانش و کسانی که جز افراد خاص زندگی اش هستند، درک نشده است.

هر چقدر این حس در میان مردان بیشتر تجربه شود، آنها در رابطه با افراد خاص زندگی شان پرخاشگرانه تر رفتار می کنند.

🚫 مشکلات اقتصادی شان شدید شود

از آنجایی که در اکثر مواقع مردان وظیفه و مسولیت کامل تامین یک زندگی از منظر اقتصادی را بر عهده دارند، درگیر شدنشان در مشکلات اقتصادی آنها را عصبانی و خشمگین کرده و موجب می شود رفتارهایی از خود نشان دهند که در نگاه اطرافیانشان کاملا غیرمنطقی و غیرقابل باور است.

چه زمانی به فکر درمان پرخاشگری تان باشید:

بهتر است در صورت تجربه هر یک از حالات زیر برای درمان پرخاشگری تان وارد عمل شوید:

  1. عصبانیت و پرخاشگری تان زود به زود اتفاق می افتد.
  2. پرخاشگری بیش از حدتان در روابط حرفه ای و شخصی تان مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
  3. بر روی زندگی روزانه شما تاثیرات معکوس برجا گذاشته است.
  4. احساس می کنید این حالت افراطی عصبانیتتان از کنترل شما خارج شده و توانی برای مقابله با آن ندارید.

طبیعتا هر یک از موارد مطرح شده می تواند برای زندگی شما مشکلات جدی ایجاد کرده و آسیب های زیادی را به زندگی تان وارد نماید؛ از این رو بهتر است در هر یک از این مواقع در اسرع وقت به دنبال رفع مشکل پرخاشگری تان باشید.

اگر شما هم از اختلال خوابگردی رنج می برید و به دنبال علت و درمان این اختلال می گردید بهتر است مقاله رو به رو را بخوانید: اختلال خوابگردی چیست؟

علت پرخاشگری در زنان چیست؟

راهکارهای درمانی موثر برای حل مشکل پرخاشگری

راه های درمان پرخاشگری در زنان و مردان

سعی کنید تا جای ممکن روی کنترل احساسات و عواطف خود کار کنید.

خویشتن دار بودن در مواقع مختلف را تمرین کنید.

هنگام عصبانیت شدید از موضوعی خاص آب و یا نوشیدنی آرامش بخش میل کنید.

موقعیت هایی که موجب رنجش و عصبانیت شدید شما شده اند را ترک کرده و سعی کنید در این مواقع خودتان تنها باشید.

به خودتان فرصت دهید و سعی کنید با خودتان کمی مهربان تر باشید.

تا جای ممکن از فکر و خیال آسیب رساندن به خود و یا دیگران در مواقع پرخاشگری خود دوری کنید.

اگر مشکل شما حاد و غیرقابل کنترل شده است حتما به یک مشاور خوب و قابل اعتماد مراجعه کنید.

آسیب های دوران کودکی و نوجوانی تان را که به رفتار پرخاشگرانه شما منجر شده است، بررسی کنید و نسبت به رفع آنها اقدام کنید.

روش های جدیدی را برای مقابله با احساسات سخت و غیرقابل کنترل خود پیدا کنید.

علت پرخاشگری در مردان

برای آشنایی با روش های موثر در ترک سیگار بهتر است مقاله رو به رو را بخوانید: ترک قطعی سیگار

در مواقعی که ناامیدی در زندگی به سراغتان می آید، صبور بودن را تمرین کنید.

یاد بگیرید که یک ارتباط منطقی و منسجم را جایگزین ارتباط پرخاشگرانه خود در زندگی کنید.

در صورتی که از هیچ از یک موارد بالا نتیجه خوبی برای کنترل خصلت پرخاشگری تان عایدتان نشد، به شما توصیه می کنیم از طریق یکی از راه های زیر به فکر درمان اساسی مشکل پرخاشگری تان باشید.

درمان شناختی درمانی را تجربه کنید. از این طریق می توانید الگوهای فکری و رفتاری منفی در زندگی خود را شناخته و به دنبال جایگزینی برای آنها باشید. این رویکرد می تواند به بهبود و کنترل حالات پرخاشگرانه شما در زندگی کمک کند.

درمان روان پویشی را تجربه کنید. به واسه این روش درمانی خواهید توانست ریشه های پریشانی عاطفی و عصبانیت های بی حد و مرز خود را شناسایی و آنها را برطرف کنید.

رفتاردرمانی دیالکتیکی را تجربه کنید. این روش درمانی به شما کمک خواهد کرد تا مهارت های زیادی را برای رفع مشکلات پرخاشگری خود پیدا کنید.

درمان بین فردی را دنبال کنید. به این واسطه خواهید توانست با صرف مدت زمان اندکی به نتایج خوبی در روند درمان خود دست پیدا کنید.

سخنانی از مشاوران آویژه

این موضوع که شما به عنوان یک انسان گاهی اوقات از کوره در رفته و شدیدا عصبانی شوید، یک موضوع کاملا عادی بوده و نباید بابت آن عنوان یک فرد پرخاشگر را به خود نسبت دهید.

مشکل از جایی آغاز می شود که شما به مرور زمان خودتان متوجه این موضوع شوید که فواصل زمانی بین تجارب مربوط به پرخاشگری تان کوتاه تر می شود. توصیه می کنیم در چنین مواردی حتما برای رفع جدی مشکل خود وارد عمل شوید. در این زمینه می توانید از مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه بهره ببرید.

 

براي مشاوره در زمينه ۱۵ راهکار درمان پرخاشگری در زنان و مردان

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉