کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

چگونه تنبلی را کنار بگذاریم؟ ۸ راهکار موثر برای غلبه بر تنبلی

چگونه تنبلی را کنار بگذاریم؟
5/5 - (1 امتیاز)

آشنایی با راهکارهای 8 گانه غلبه بر تنبلی

تنبلی مشکل شایع این روزها در بین بسیاری از افراد است. شاید تاکنون بارها از خودتان این سوال را پرسیده اید که چرا این همه در انجام کارهای روزمره خود تنبلی می کنید و چگونه می توانید از شر تنبل بودنتان خلاص شوید؟

تنبلی پدیده ای است که در دوره های زمانی مختلفی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. وقت آن رسیده که برای غلبه بر این ویژگی منفی در وجودتان، وارد عمل شده و اقدامات اساسی انجام دهید.

بهتر است در مرحله اول تنبلی تان را کنار گذاشته و با خواندن مقاله زیر توصیه مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه را مورد توجه قرار دهید:

آیا واقعا فرد تنبلی هستید؟

برای آنکه متوجه شوید فردی تنبل هستید یا نه. به روند انجام کارهایتان دقت کنید. کافی است از خودتان این سوال را بپرسید که در طی روز چه میزان از وظایفی که بر عهده شما گذاشته شده است، به خوبی انجام داده و تا چه میزان از زیر بار کارهایتان به بهانه های مختلف در رفته و آنها را به یک روز دیگر موکول کرده اید.

در مراحلی که شما به عنوان یک فرد تنبل شناخته می شوید، به هیچ عنوان رغبتی برای انجام کارهایتان نداشته و مدام خودتان را دلگرم این مسئله می کنید که هنوز هم فرصت برای انجام کارها دارید و نیازی نیست خود را به زحمت بیاندازید. بر خلاف انسان های موفق که اگر در طی روز مولد نبوده و کار خاصی انجام ندهند، دچار عذاب وجدان شده و اضطراب و استرس می گیرند، افراد تنبل هیچ گاه به این احساسات منفی دچار نشده و اغلب اوقات توقع چندانی هم از خودشان ندارند.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چگونه تنبلی را کنار بگذاریم؟ ۸ راهکار موثر برای غلبه بر تنبلی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

علل تنبلی چیست؟

وقتی نمی خواهید کاری را انجام دهید و یا بسیاری از فعالیت هایی که می دانید باید انجامشان دهید را به تعویق می اندازید، یعنی شما در چرخه معیوب تنبلی گرفتار شده اید. تنبلی می تواند علت های مختلفی داشته باشد، با این حال باید عنوان کرد که موارد زیر مهم ترین علل تنبلی هستند:

۸ راهکار موثر برای غلبه بر تنبلی

بی انگیزگی :

گاهی اوقات شما تحت تاثیر شرایط و نوع زندگی که دارید، انگیزه چندانی برای فعالیت و ساختن زندگی خود نداشته و در اغلب اوقات بی انگیزه هستید. در اصل در چنین مواقعی شرایط زندگی شما به گونه ای است که شما هیچ گونه هدفی برای پیشروی در زندگی برای خود تعریف نکرده و قصد هیچ گونه پیشرفتی را در زندگی خود ندارید.

این موضوع گاهی اوقات از داشتن امکانات زیاد حاصل می شود و گاهی اوقات هم از نداشتن امکانات کافی و به اندازه ناشی می شود.

افسردگی:

حوادث و تجربیات تلخ زندگی شما احساس بی فایده بودن و بی ارزش بودن زندگی تان را در ذهن شما چند برابر ساخته است و همین موضوع موجب شده است که درگیر روزمرگی شوید و به فکر ارتقای زندگی خود نباشید.

گاهی اوقات از دست دادن عزیزان و فرصت هایی که قبلا تلاش زیادی برای آنها کرده بودید، اما بی نتیجه بودند، عامل اصلی افسردگی شما و در نهایت تنبلی تان هستند.

ترس از شکست:

محافظه کار بودن شما همیشه هم خوب نبوده و گاهی اوقات به قدری در وجودتان زیاد می شود که شما را از هر گونه حرکت رو به جلویی باز می دارد. در اصل در چنین حالتی شما برای حفظ وضعیت کنونی خود سعی در مقاومت در برابر هر گونه تغییری کرده و نگران هستید که مبادا در صورت انجام اقدامی که نمی دانید سرانجامش چه می شود، وضعیت کنونی خود را هم آشفته کنید.

این در مواقعی است که شما در گذشته تجربه شکست سنگینی را داشته و این تجربه تلخ ذهنیت شما را برای هر گونه تغییر در زندگی به هم ریخته است.

علل تنبلی چیست؟

فرسودگی شغلی:

تنبلی حاصل از فرسودگی شغلی اغلب برای افرادی پیش می آید که کارمند بوده و سال هاست تحت تاثیر زندگی کارمندی خود به یک شکل رفتار کرده و انگیزه خود را برای تغییر شیوه زندگی شان از دست داده اند. در اصل در چنین مواقعی زندگی شما به قدری روند تکراری داشته که این وضعیت موجب شده است شما به زندگی با یک ریتم عادت کرده و از هر فرصتی خارج از محیط کاری خود برای استراحت کردن استفاده کنید. فرسودگی شغلی زمانی تنبلی را در وجود شما تشدید می کند که تحت تاثیر موقعیت شغلی فعلی تان نتوانسته باشید به آن که در ذهن داشتید، دست پیدا کنید.

کمبود خواب

شک نداشته باشید که اگر اکثر اوقات دچار کمبود خواب هستید، تنبلی دیر یا زود بر تمام بخش‌های زندگی شما سایه می اندازد. موضوع بی خوابی را با موضوع کم خوابی و سحر خیز بودن یکسان در نظر نگیرید. اینکه شما تصمیم می گیرید، سحر خیز باشید و برای اهدافتان تلاش کنید با این موضوع که تحت تاثیر شرایط کاری و موقعیت زندگی خواب چندان با کیفیتی نداشته و هر فرصتی برای خوابیدن استفاده می کنید، یکسان نبوده و با هم فرق می کنند.

اعتیاد به شبکه های اجتماعی:

زمان شما در پای شبکه های اجتماعی آنچنان با سرعت می گذرد که خودتان هم متوجه گذر آن نمی شوید. گاهی قصد شما این است که برای یک مدت کوتاه وقتتان را صرف این شبکه ها کنید، اما جذابیت محتوای این شبکه های به قدری زیاد است که شدیدا شما را درگیر کرده و وقت انجام هر کار مفید دیگری را از شما می گیرد.

جدا از اینکه وقتتان پای شبکه های اجتماعی هدر می رود برنامه و نظم کلی زندگی شما هم به هم می ریزد. همین موجب تنبلی شدید شما و به تعویق انداختن انجام کارهایتان می شود.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چگونه تنبلی را کنار بگذاریم؟ ۸ راهکار موثر برای غلبه بر تنبلی با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

احساسات سه گانه مهم در رفع عادت تنبلی

شاید باورتان نشود اما وجود هر یک از این سه احساس در شخصیت شما می تواند تا حد زیادی احساسات منفی مربوط به تنبلی را از زندگی شخصی شما دور کند:

احساسات سه گانه مهم در رفع عادت تنبلی

❤️ عشق:

عشق یه انجام هر کاری انگیزه ای را در وجودتان ایجاد می کند که زمینه ساز دوری شما از تنبلی می شود. وقتی عاشق انجام کاری هستید، شک نداشته باشید که برای به سرانجام رساندن آن شب و روز خود را یکی کرده و همه دغدغه و فکر و ذکر شما به سرانجام رساندن آن کار می شود.

این فقط در مورد کارتان صدق نمی کند. عشق شما به هر فردی در زندگی تان هم موجب می شود تا بدون هیچ گونه تنبلی کارهای مربوط به آن شخص را انجام داده و حتی از انجام این کارها لذت هم خواهید برد. شک نداشته باشید که هر زمان به کسی که با تمام وجودتان دوستش دارید، قول انجام کاری را خواهید داد، بی هیچ معطلی آن کار را پیش خواهید برد.

❤️ ترس:

ترس از اینکه به خاطر انجام ندادن وظایفتان مورد سرزنش کسی قرار بگیرید، موجب خواهد شد تا بر تنبلی تان غلبه کرده و کارتان را به درستی انجام دهید.

اگر کسی این تذکر را به شما بدهد که در صورت انجام ندادن فلان کار دچار مشکل می شوی، قطعا حس تنبلی شما برای انجام آن کار از بین خواهد رفت. ترس شما گاهی اوقات محرک شما برای انجام کارها و وظایفتان است و می تواند عامل مهمی در رفع تنبلی شما محسوب شود.

❤️ طمع:

طمع داشتن به شما انگیزه زیادی برای انجام کارهایتان می دهد. به عنوان مثال شما برای انجام کاری در موعد مقرر انگیزه دارید، چرا که می دانید برای انجام آن پاداش خواهید گرفت. حرص و طمع عامل مهمی در غلبه بر تنبلی شما و تلاش برای هدفتان است. از بین سه مورد عنوان شده هر یک به تنهایی می تواند عاملی در زمینه غلبه شما بر تنبلی محسوب شود با این حال مورد عشق به انجام کاری از سایر موارد بهتر است.

راهکارهای مقابله با تنبلی:

هدف تعیین کنید:

برای خودتان هدف تعیین کنید. مهم نیست هدفی که دارید با چه انگیزه ای قرار است انجام گیرد. اگر به دنبال محقق شدن آن هستید حتما برایش برنامه ریزی کنید.

هدفتان را روی کاغذ آورده و چند عاملی که موجب می شود شما زودتر و سریع تر به آن برسید را در کنار هدفتان یادداشت کنید. سعی کنید هر روز یک قدم حتی کوچک برای انجام کارهای مورد نظر بردارید تا در هر مرحله احساس نزدیکی بیشتری به هدفتان داشته باشید. در تعیین اهداف خود به این چند مورد توجه کنید:

راهکارهای مقابله با تنبلی

روتین های قوی ایجاد کنید:

یکی از مهم ترین شروط غلبه بر تنبلی تغییر روتین های زندگی تان است که تا پیش از این دنبال می کردید و همان ها موجب تشدید تنبلی تان شده بودند. بهتر است روتین زندگی خود را تغییر داده و سعی کنید عادات جدیدی را جایگزین عادات قبلی کنید. این سه مورد می تواند به شما در تغییر سازنده روتین زندگی تان کمک کند:

عواقب تنبل بودنتان را در نظر بگیرید

ورزش را فراموش نکنید:

شاید باورتان نشود اما انجام روزانه ورزش مورد علاقه تان به میزان بسیار زیادی زمینه را برای ترغیب شما به انجام کارهای روزمره تان بیشتر می کند. مهم نیست ورزشی که انجام می دهید، چه نوعی باشد. تنها نکته مهم این است که در انجام فعالیت ورزشی خود استمرار داشته و سعی کنید هر روز حداقل بیست دقیقه را تحرک ورزشی داشته باشید.

با افراد مسئولیت پذیر بیشتر ارتباط برقرار کنید:

نقش اطرافیانتان را در غلبه بر تنبلی تان نادیده نگیرید. هرچقدر افرادی که در کنار شما هستند و با آنها در ارتباط هستید، افراد فعال تر و با انگیزه تری باشند، احتمال آنکه شما هم فردی با انگیزه و فعال و به دور از هر گونه تنبلی باشید، بیشتر است. سعی کنید دوستانی را برای خود پیدا کرده و یا حفظ کنید که به شما انگیزه زیادی برای ساختن زندگی تان و پیشرفت کردنتان می دهند.

کمتر تصمیم بگیرید و بیشتر عمل کنید:

بهتر است انتظار زیادی از خود نداشته باشید. تصمیم گرفتن های پی در پی و سخت گیری های بیش از حد در مورد خودتان شما را از انجام هر کاری منصرف می کند. بهتر است در ابتدا هدف اولی که تعیین کرده اید را دنبال کنید و به مرور زمان تصمیمات و اهداف دیگری را به آن اضافه کنید. سعی کنید با خودتان مهربان تر باشید و از خودتان توقعات بسیار بزرگی که به جای ایجاد انگیزه شما را از انجام کار دلسرد می کند، نداشته باشید.

عواقب تنبل بودنتان را در نظر بگیرید:

نیازی نیست که همیشه راه های اشتباه را خودتان طی کنید تا به این نتیجه برسید که مسیرتان را اشتباه انتخاب کرده‌اید. اطرافیان شما الگوی بسیار خوبی برای شما می توانند باشند. به آنهایی که نتوانسته اند از ظرفیت های خود برای بهبود زندگی شان استفاده کنند، نگاه کنید و سعی کنید آنها را به عنوان درست عبرتی برای خود قرار داده و از این طریق بر عادت تنبلی تان غلبه کنید. در این راه از موارد زیر هم کمک بگیرید:

تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید

فقط روی کارتان تمرکز کنید:

اینکه عادت داشته باشید، به محض شروع هر کاری منتظر دریافت نتیجه های بسیار خاصی باشید اصلا راهکار خوبی برای پیشبرد اهدافتان و غلبه بر عادت تنبلی تان نیست. بهتر است برای مدتی فقط با فکر کردن به هدفتان رو به جلو حرکت کنید و از فکر کردن در مورد اینکه قرار اسن نتیجه کارتان چه چیزی شود، امتناع کنید.

سعی کنید به جای ترس و یا ناامیدی از آینده در زمان حالتان برای هدفتان تلاش کنید. انتظار اینکه در راه رسیدن به هدف سختی نکشید و یا به موانعی برخورد نکنید را هم از ذهنتان دور کنید. چرا که چینین انتظاراتی از عادات افراد تنبل است.

تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید:

با خودتان صادق باشید، آیا شما هدف خاصی در زندگی تان دارید و دغدغه پیشرفت و موفقیت را در سر خود پرورش می دهید یا اینکه اصلا فکرتان به این موارد خطور نمی کند.

افراد تنبل اصولا انتظار چندان زیادی از خودشان نداشته و در همین حالت تنبلی خودشان که هستند، از خود راضی اند و انتظار خاصی از زندگی شان ندارند. اگر واقعا فکر می کنید که تمایل به پیشرفت و رسیدن به موفقیت دارید به خواسته تان توجه کرده و برای خاطر خودتان هم که شده تنبلی را کنار بگذارید.

سخنی از مشاوران آویژه

آن چیزی که شما تحت عنوان عادت به تنبلی از آن یاد می کنید، می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد شود. بهتر است قبل از آنکه بخواهید اقدامی برای مقابله با تنبلی خود انجام دهید، علت اصلی ایجاد این حس را در وجودتان مورد بررسی قرار دهید. گاهی اوقات فهمیدن علل و عوامل تنبلی می تواند کمک بزرگی به غلبه بر این حس در وجود شما کند. مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه توصیه می کنند که برای فهم این موضوع از یک مشاور و روانشناس کمک بگیرید. شک نداشته باشید صحبت های شما با یک متخصص می تواند در غلبه بر این حس و حال در وجودتان کمک زیادی کند.

براي مشاوره در زمينه چگونه تنبلی را کنار بگذاریم؟ ۸ راهکار موثر برای غلبه بر تنبلی

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉