کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

چگونه به یک فرد ناراحت دلداری بدهیم و ابراز همدردی کنیم؟

فنون دلداری دادن موثر
3.3/5 - (15 امتیاز)

چگونه دیگران را دلداری بدهیم؟🤔 راه های دلداری دادن به فرد ناراحت چیست؟🤔 مسلما حمایت از دوستان خود در مواقع سخت یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانید انجام دهید.😊 همدردی و دلداری دادن فردی که ناراحت است می تواند به او کمک کند تا ناراحتی اش کاهش یافته و بتواند راهکار مناسبی برای حل مشکلاتش بیابد.🙃 اما دانستن اینکه دقیقا چه بگویید و یا چه رفتاری داشته باشید و چگونه ابراز همدردی کنید، بسیار مهم است. گاهی به دلیل بلد نبودن روش دلداری دادن فرد ناراحت، به اشتباه با رفتار و یا گفتار خود باعث می شویم که حالش بدتر شود.😯

خوشبختانه حمایت عاطفی از دوست ناراحت اصلا سخت نیست. مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه به بررسی فنون دلداری دادن موثر فرد ناراحت پرداخته اند. آنها مقاله جامع و کاربردی زیر را برای شما عزیزان نگارش کرده اند. اگر شما نیز به دنبال راهکار برای ابراز همدردی با فرد ناراحت هستید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

چگونه به دوستانمان دلداری بدهیم؟

✅ 16 راهکار برای ابراز همدردی با فرد ناراحت

خوشبختانه، حمایت عاطفی از دوستانتان کار سخت و دشواری نیست. مطالعات نشان داده است که صحبت کردن با دوستان می تواند به تنظیم احساسات آنها کمک کند. پس هنگام ناراحتی و مشکلات همدردی با دوست می تواند تاثیر قابل توجهی بر حالت روحی او داشته باشد. البته حقیقت این است که صحبت کردن با فرد ناراحت و غمگین می تواند احساس ناخوشایندی را برای افراد به همراه داشته باشد. همچنین اگر شما نتوانید از راهکارهای مناسبی برای ارسال پیام دلداری و همدردی استفاده کنید می تواند همدری و دلداری شما نتیجه عکس برای فرد ناراحت داشته باشد و شرایط روحی او را بدتر کند. چگونه به دوستانمان دلداری بدهیم؟ بهترین و کاربردی ترین راهکارهای دلداری دادن فرد ناراحت عبارتند از:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چگونه به یک فرد ناراحت دلداری بدهیم و ابراز همدردی کنیم؟ با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

از او بپرسید چه احساسی دارد؟ 🤨

یکی از راه های دلداری دادن فرد ناراحت و کمک به بهتر شدن حال او، این است که از او بپرسید که چه احساسی دارد. این کار باعث می شود که بین شما و دوست ناراحت گفت و گویی صورت پذیرد و او بتواند ناراحتی ها و احساسات خود را بیان کند. صحبت در مورد ناراحتی ها به او کمک می کند تا حال بهتری داشته باشد.

در هر شرایطی، حتی در موقعیت های غم انگیز و ناراحت کننده، فرد بیش از یک احساس را تجربه می کند. به عنوان مثال اگر یکی از والدین آنها پس از یک بیماری طولانی مدت فوت کنند، مطمئنا آنها احساس غم و اندوه خواهند کرد. اما ممکن است احساس کنند از اینکه بیماری او تمام شده است و دیگر زجر نمی کشد نیز خوشحال اند. احساسات فرد در ابتدا آنقدر پیچیده است، که نمی توان آنها را آشکار کرد. پس شما می توانید کمک خوبی باشید تا احساسات خود را شناخته و آنها را بیان کند.

احساسات آنها را تصدیق کنید 😊

هیچ کسی دوست ندارد که احساس کند، احساسات و عواطف او غیر منطقی یا نادیده گرفته شده است. هنگامیکه فردی ناراحت است، به دنبال این است که دیگران او را آرام کنند. آرام شدن به دنبال تایید عاطفی است. تایید عاطفی فرد ناراحت به او این احساس را میدهد که شما او را قبول دارید، به احساساتش احترام گذاشته و سعی می کنید او را درک کنید. حمایت عاطفی از دوست ناراحت بدون اینکه سعی کنید او را نصیحت کنید و یا از تجربه های خود بگویید، یکی از فنون دلداری دادن موثر است. اهمیت ندادن به احساسات و ناراحتی های فرد ناراحت برای او این پیام را ارسال می کند که احساساتش برای شما اهمیتی ندارد و یا ناراحتی او جزئی است. در عوض، با استفاده از جملات دلداری دهنده و تایید احساسات آنها، به او نشان دهید که واقعا برای شما اهمیت دارد و احساساتش را درک میکنید.

شما می توانید برای تایید احساسات او و نشان دادن اینکه به او گوش می دهید از جملات زیر کمک بگیرید:

🟠 من می فهمم که ناراحت هستی و حق داری.

🟡 مشکل تو چیست و چرا ناراحتی؟

🟢 چه کمکی می توانم به تو کنم؟

🔵 این موضوع بسیار دردناک است.

🟣 من نیز این دوران را گذرانده ام و مانند تو ناراحت بودم.

🟤 میدونم که این موضوع به شدت تو را ناراحت کرده است.

🔴من دقیقا می دانم چه احساسی داری چون خودم نیز آن را تجربه کردم.

به آنها توجه کنید 😄

شاید شما بی اختیار چیزی را که فرد ناراحت تجربه کرده است، با چیزی که در گذشته برای شما رخ داده است، مقایسه کنید. با این حال، فرد ناراحت اصلا دوست ندارد در مورد خاطرات شما و آنچه که از سرگذرانده اید، در این شرایط بشنود. او می خواهد در مورد آنچه که برای خودش رخ داده، صحبت کند. چرخاندن چشم ها، نادیده گرفتن آنها، استفاده از زبان بدن نامناسب و یا حتی بی اهمیت نشان دادن مشکلات او یا سرگرم شدن با تلفن همراه می تواند به او بی احترامی تلقی شود. توجه کردن به فرد ناراحت یکی از مهم ترین نکاتی است که شما برای آشتی کردن با برادر یا خواهر خود نیز باید آن را رعایت کنید.

سعی نکنید مکالمه را فورا مثبت کنید 😐

یک تمایل طبیعی است که بخواهید با نگاه کردن به جنبه های مثبت، به فرد کمک کنید احساس بهتری داشته باشد. اما ممکن است این کار راهکار مناسبی برای دلداری دادن به فرد ناراحت نباشد. زیرا او احساس می کند شما حال بد او را نادیده گرفته اید و یا احساساتش را درک نمی کنید و برایتان مهم نیست. پس سعی کنید فقط به او گوش کنید بدون اینکه بخواهید جنبه مثبت چیزها را به او نشان دهید و یا به او کمک کنید تا غم خود را پردازش کنند.

راهکار برای ابراز همدردی با فرد ناراحت

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه چگونه به یک فرد ناراحت دلداری بدهیم و ابراز همدردی کنیم؟ با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

درک کنید که او می خواهد شنیده شود 🧏‍♀️

یکی از مهم ترین راه های دلداری دادن به فرد ناراحت، این است که به صحبت های او گوش دهید. بیشتر أوقات، افرادی که ناراحت هستند فقط به کسی نیاز دارند که به آنها گوش دهد. سعی کنید بدون قضاوت کردن و یا نصیحت کردن و یا حتی ارائه راه حل، تنها به او گوش دهید. شاید بتوانید در پایان مکالمه و هنگامیکه دیگر حرفی برای گفتن ندارد، راه حل هایی برای حل مشکلاتش و کاهش ناراحتی هایش ارائه دهید. اما در آغاز مکالمه بر گوش دادن تمرکز کنید و اجازه دهید فرد ناراحت احساس کند که شنیده می شود.

اگر فرزندان شما باهم اختلاف دارند و دائم بحث و دعوا می کنند نیز سعی کنید زمانی را به آنها اختصاص بدهید و اجازه بدهید در رابطه با مشکلات و دلایل تعارضات خود با شما صحبت کنند. شنیدن ناراحتی های فرزندانتان یکی از راه های حل اختلافات آنها است. اگر به دنبال یادگیری راه حل های بیشتر هستید مقاله راه های حل اختلاف بین فرزندان را مطالعه کنید.

حواستان را جمع او و صحبت هایش کنید 🧐

هنگامیکه دوست ناراحت شما در حال صحبت کردن است، تمام حواس خود را جمع کنید. اجازه ندهید هیچ چیزی حواستان را پرت کند. اگر تلوزیون روشن است آن را خاموش کنید. موبایل خود را در حالت بیصدا بگذارید. زبان بدن شما می تواند به او نشان دهد که حواستان جمع اوست یا نه. مثلا دائم به اطراف نگاه نکنید یا دائم با نگاه کردن به ساعت به دوست ناراحت خود این احساس را ندهید که از صحبت هایش خسته شده اید و یا می خواهید بروید.

از زبان بدن خود استفاده کنید 🙌

برای اینکه به فرد ناراحت ثابت کنید که به او گوش می دهید و یا به حرف هایش اهمیت می دهید، از زبان بدن خود استفاده کنید. یک راهکار برای ابراز همدردی با فرد ناراحت این است که هنگامیکه صحبت می کند، با او تماس چشمی برقرار کنید. برای حرفی که می زند سر تکان دهید. در موقعیت های مناسب لبخند بزنید و یا با اخم، ناراحتی و نگرانی خود را نشان دهید.

نصیحت کردن ممنوع ⛔

اکثر افراد ناراحت و غمگین هرگز دوست ندارند مورد پند و نصیحت قرار بگیرند. پس اگر به دنبال دلداری دادن به فرد ناراحت هستید، هرگز از نصیحت کردن استفاده نکنید. در صورتی می توانید او را نصیحت کنید که خودش بخواهد. استفاده از جملاتی مانند مشکلی نیست، حل می شود، این معنا را می رساند که مشکل او اصلا مهم نیست و یا شما بهتر از او می دانید چه احساسی دارد. در عوض سعی کنید به جای نصیحت کردن دوستتان با او ابراز همدلی و همدردی کنید.

او را در آغوش بگیرید 👯‍♀️

اگر با فرد ناراحت احساس صمیمیت می کنید و یا با او دوست هستید، می توانید برای دلداری دادن به فرد، او را بغل کنید و در آغوش بگیرید. البته بهتر است قبل از اینکه او را در آغوش بگیرید، از او بپرسید که تمایلی به این کار دارد یا نه. می توانید به او بگویید بیا بغلت کنم تا آرام شوی و یا می خواهم تو را در آغوش بگیرم، آیا دوست داری؟ و … . زیرا ممکن است برخی افراد با برقراری تماس فیزیکی راحت نباشند. در آغوش گرفتن یکی از پرکاربردترین رفتاری است که می تواند در موقعیت های مختلف تاثیرات خوبی داشته باشد. مثلا شما می توانید از بغل کردن برای آشتی کردن با برادر خود استفاده کنید.

مشکلاتش را بزرگ جلوه ندهید ❌

خوب است که با دوست ناراحت خود احساس همدلی و همدردی کنید. اما سعی کنید به گونه ای واکنش نشان ندهید که ناراحتی او چند برابر شود. مثلا هنگامیکه برای شما از مشکلاتش می گوید، او را تایید کنید و سعی کنید با همدلی و قرار دادن خودتان به جای او، با فرد ناراحت دلداری کنید. اما واکنش های هیجانی نسبت به مشکلش نشان ندهید. مثلا نگویید وای چه اتفاق وحشتناکی بوده من جای تو بودم حالم بدتر بود یا بگویید این مشکل تو راه چاره ای ندارد و … . حتی اگر مشکل او بسیار بزرگ بوده، سعی کنید در این شرایطی که او ناراحت است، این موضوع را بیان نکنید. زیرا در این شرایط او سریع ناامید شده و غم و ناراحتی اش دو چندان می شود.

چگونه دیگران را دلداری دهیم؟

به او یادآوری کنید که حمایتش می کنید 🤩

به دوست ناراحت خود یادآوری کنید که در کنارش هستید تا از او حمایت کنید. دلداری دادن به فرد ناراحت باید همراه با ایجاد احساس حمایت برای او باشد. فرد ناراحت اگر احساس کند که مورد حمایت شما قرار می گیرد، می تواند قوی بوده و با امید به دنبال یافتن راه هایی برای حل مشکلات خود باشد. شما می توانید برای حمایت از او از جملاتی مانند: من اینجا هستم، مشکلت هر چه که باشد. من برای کمک به تو تا هر زمان که بخواهی در کنارت می مانم. من کاملا از تصمیم تو حمایت می کنم. من به تو کمک می کنم تا ناراحتی و غم را از بین ببری و … استفاده کنید. یکی از مهم ترین مشکلات خانوادگی عدم حمایت کافی از یکدیگر در مواقع سختی و مشکلات است. برای یادگیری مهارت های حل مشکلات خانوادگی می توانید از مطالعه مقاله دلایل مشکلات خانوادگی کمک بگیرید.

برای او هدیه بخرید 🧧🎁

برای ابراز همدردی با دوست خود می توانید یک کارت پستال و یا هدیه کوچکی تهیه کرده و آن را تقدیم دوستتان کنید. مسلما دریافت هدیه می تواند فرد ناراحت را تا حدودی خوشحال کند. همچنین باعث می شود برای مدتی او فراموش کند چه مشکلی داشته است. هدیه خریدن می تواند یکی از راه های دلداری دادن فرد ناراحت باشد. او احساس می کند که برای شما مهم بوده و به او اهمیت می دهید.

از جملات مناسب برای دلداری استفاده کنید 🥰

جملات دلداری دهنده می توانند فرد ناراحت را آرام کنند. یکی از راه های دلداری دادن فرد ناراحت استفاده از جملات انگیزشی و مثبت است. البته باید سعی کنید در این باره زیاده روی نکنید. سعی کنید از جملاتی مانند تو می توانی این مشکل را حل کنی، من در کنارت هستم تا با غم و ناراحتی مبارزه کنی، به آنچه که داری فکر کن و قدردان باش و … استفاده کنید.

او را قضاوت نکنید ❎

یکی از بدترین مواردی که می تواند هنگام همدردی با دوست ناراحت اتفاق بیافتد این است که رفتار و یا مشکل او را مورد قضاوت قرار دهید. قضاوت کردن فرد ناراحت و غمگین می تواند باعث شود که او احساس ناامیدی و یا سرافکندگی کند. همچنین باعث می شود که دیگر با شما درد و دل نکرده و از مشکلاتش نگوید. شما برای ابراز همدردی و همدلی با او نباید عجولانه او را قضاوت کنید. قضاوت عجولانه، او را از شما دور می کند. البته منظور از قضاوت نکردن این نیست که از رفتارهای ناشایست و نامناسب او حمایت کنید. حمایت از رفتارهای نامناسب اصلا درست نیست. شما باید سعی کنید در آن موقعیت به دلیل غم و ناراحتی فرد صبر کرده و هنگامیکه شرایط را مناسب دیدید در مورد اشتباهات او با او صحبت کنید.

یادآوری خاطره های شیرین 😁

به طور کلی انسان ها تمایل دارند از نظر بیولوژیکی روی احساسات منفی تمرکز کنند. هنگامیکه فرد در مورد چیزی ناراحت است یا استرس دارد، به یاد آوردن یک خاطره شیرین و پرت کردن حواس او می تواند باعث شود که تمرکز برروی نکات منفی و ناراحتی خود را فراموش کند. عکسی از یک خاطره عالی برای فرد ناراحت ارسال کنید. می توانید از یک جوک و یا پیام خنده دار همراه عکس استفاده کنید. ارسال عکس هایی که خاطرات مثبت را یادآوری می کنند، می توانند برای دوست ناراحت شما به شدت مفید باشد.

مراجعه به مشاوره را به او پیشنهاد دهید 🧕

اگر با دوست خود احساس صمیمیت می کنید و می دانید که او اکنون یک فرد ناراحت است که به کمک یک روانشناس نیاز دارد. سعی کنید درباره مراجعه به مشاوره، با او صحبت کنید. از او بخواهید که به یک مشاروه خانواده مراجعه کند و مشکلاتش را با او در میان بگذارد. بهترین فردی که می تواند با او همدردی کرده و برای غم و ناراحتی اش چاره ای بیابد، مشاور است. همچنین خودتان نیز می توانید از روانشناس کمک بگیرید و فنون دلداری دادن موثر را یاد بگیرید. مشاور می تواند به شما آموزش دهد که چگونه ابراز همدردی کنید؟ و چه راهکارهایی برای دلداری دادن به فرد ناراحت می تواند برای دوست شما مسمر ثمر باشد.

چگونه ابراز همدردی کنیم؟

سخنی از مشاوران آویژه

هنگامیکه فردی ناراحت است، مراقبت از او و یا دلداری دادن به فرد ناراحت می تواند باعث شود که شما احساس درماندگی و یا سردرگمی کنید. اما اگر شما فنون دلداری دادن موثر را بدانید و راهکارهای مناسبی برای ابراز همدردی با فردی که ناراحت است را بلد باشید، می توانید از ناامیدی و سردرگمی نجات پیدا کنید. شما با یادگرفتن راهکارهای آرامش دادن به دیگران هنگام ناراحتی می توانید کمک شایانی به دوست ناراحت خود کنید. به یاد داشته باشید که انسان ها در مواقع سختی و مشکلات نیاز به کمک دارند نه هنگام شادی و خوشحالی. پس تا جایی که می توانید با فرد ناراحت ابراز همدردی کنید و او را به سمت یک زندگی شاد و شاد بودن هدایت کنید.

سوالات متداول

جملات دلداری دهنده چگونه اند؟

جملاتی که احساس امید و شادی و همچنین اهمیت داشتن و مورد حمایت قرار گرفتن را به فرد ناراحت انتقال میدهند، می توانند جملات دلداری دهنده باشند. مانند: تو آدم فوق العاده ای هستی و حتما با این مشکلات مبارزه کرده و پیروز می شوی. یا ناراحتی تو برای من بسیار مهم است و سعی می کنم به تو کمک کنم و … .

چگونه به دوستانمان دلداری بدهیم؟

هرگز از سرزنش کردن و یا نصیحت کردن استفاده نکنید. سعی کنید احساسات آنها را درک کرده و خودتان را در موقعیت و شرایط آنها قرار بدهید. همچنین از جملات مثبت برای انگیزه دادن به آنها استفاده کنید.

براي مشاوره در زمينه چگونه به یک فرد ناراحت دلداری بدهیم و ابراز همدردی کنیم؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- 19 نظر:

  1. سلام دوستم مادرشو از دست داده و میخوام با حرف اینا بتونم حالشو خوب بکنم

  2. سلام دوستم پدربزرگش رو از دست داده. چجوری باید دلداریش بدم و کنارش باشم؟

  3. یکی از دوستام مشکل خانوادگی داره من همه چیز زندگی اون رو میدونم به جز مشکل خانوادگی کل مشکل دیگه هم داره مامانش هم میدونه نمیدونم چتور کمکش کنم س

  4. دوستم به یکی از دوستاش اعتماد کرده بود و حالا اعتمادش رو شکسته و خیلی ناراحته .. چی کار کنم؟ به دوستم چی بگم؟

  5. همکلاسیم افسرده هستش و حس میکنم باید بهش کمک کنم ولی نمیدونم چجوری اون زیاد باهام حرف نمیزنه و حس میکنم بهم اعتماد نداره

  6. سلام پسر جاریم ، صمیمی ترین دوستش رو توی خودکشی از دست داده ، پدر خود پسر جاریم هم پدرشو توی خودکشی ازدست داده ، چطوری میتونیم کمکش کنیم

  7. سلام عزیزم ببین بهش بگو بهم اعتماد کن بهت قول میدم از اعتمادت سواستفاده نکنم شنونده خوبی باش بگو من همیشه کنارم قول میدم ترکت نکنم بگو درکت میکنم از حال دلت باخبرم و…

  8. سلام .ی پسر راخیلی دوست دارم .اما این پسر با دختر خالش عاشق همدیگرن بعد این دختر خالش رفت. بایکی دیگه عقد کرد پسره هم حساس خیلی ناراحت و اومد پیشم هم دردی کنه نمیتونم ردش کنم دوسش دارم ..ومیخام کمکش کنم برگردونشم پیشم میخام بهشت دلداری کنم

    1. چیزی که داری تجربه میکنی عشق نیست. مطمعنم آدمی هستی که به راحتی میشه از احساساتت سو استفاده کرد و اینم بخاطر مشکلات و هنجار هایی هست که در دوران کودکی تجربه کردی..
      لطفا خیلی از احساسات رو با دوست داشتن اشتباه نگیرید دوست داشتنی که اینطوری به وجود میاد از نظر من غلطه و فقط بخاطر خلا های عاطفی هست.

    2. به نظرم هنوز بهش حستو نگو چون اون هنوز تو شرایطی قرار نگرفته که اون قضیه رو حظم کنه فقط بهش بگو میتونی هر وقت دلت خواست باهام حرف بزنی یا اگه چیزی گفت میتونی فقط دلداریش بدی وقتی حالش خوب شده یت بهتر بگم بهتر شد بهش بگو ولی غیر مستقیم

  9. یکی از اقواممون که ۱۴،۱۵ سالشه مادرش بعد یه مریضی طولانی جلو چشمش فوت کرده ایشون دختر هستن و از وقتی به دنیا اومدن یکم‌ضریب هوشیشون پایین بوده و این باعث شده از همون اول مورد تحقیر و آزار و اذیت بقیه قرار بگیره و حالا که تو این شرایط قرار گرفته من چندباری سعی کردم که باهاش درد و دل کنم ولی نتونست درد و دل کنه انگار یه چیزی مانعش میشد که حرفاشو بگه حتی گریه هم نمی‌کرد ولی معلوم بود که واقعا به درد و دل احتیاج داره من همسن این دختر خانم هستم خیلیییی دلم میخواد که بهش کمک کنم تا از این شرایط نجات پیدا کنه به نظرتون چیکار کنم ؟

  10. سلام دوستم بعد از هفت سال از نامزدش جدا شده خیلی افسرده شده چه ژوری باید بهش دلداری بدم

  11. سلام دوستم بعد از هفت سال از نامزدش جدا شده خیلی افسرده شده چه ژوری باید بهش دلداری بدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉