کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

بعد از دعوا با همسر چه کنیم؟ + بعد از دعوای زناشویی این کارها را نکنید!

بعد از دعوا با همسر چه کنیم؟
4/5 - (1 امتیاز)

دعوای زناشویی اغلب زمانی در زندگی مشترک اتفاق می افتد که زن و شوهر بر سر موضوعات مختلفی با یکدیگر دچار اختلاف نظر می شوند.

اگرچه تعداد کمی از زوج ها تمایل به اعتراف در مورد این اختلاف نظرات دارند با این حال تعارض و اختلاف نظر در تمام ازدواج ها مشترک است و قطعا نمی توانید زوجی را پیدا کنید که در زندگی زناشویی خود با یکدیگر اختلافاتی نداشته باشند و به دلیل وجود آن اختلافات گاهی با یکدیگر جر و بحث نکنند.

مهم این است که بتوانید پس از دعواهایی که با همسرتان در جریان زندگی مشترک تجربه کرده‌اید، راه حل های مفیدی برای تکرار نشدن آنها و حل مشکلات خود ارائه دهید و بعضی کارها را انجام ندهید.

قطعا در شرایط و زمانی که دچار اختلاف زناشویی هستید، آنقدر برای ارائه راه حل های منطقی و موثر آماده نیستید و شاید پس از دعوا، گاهی اوقات اشتباهات بدتری تحت تاثیر تصمیم های نادرست از شما سر بزند.

پیشنهاد مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه این است که حتما مقاله زیر را برای آشنایی با بایدها و نبایدهای بعد از دعوای زندگی زناشویی تان تا انتها بخوانید. فراموش نکنید که مشکلاتی که گاهی اوقات در جریان زندگی مشترک سر راهتان قرار می گیرند، تنها مختص به شما نبوده و تجارب مشابه این اختلافات را می توان در زندگی سایر زوج های دیگر هم دید.

بنابراین از همین ابتدا به شما توصیه می کنیم که هیچ گاه ظاهر آرام زندگی دیگران را با واقعیت طوفانی زندگی خودتان در زمان بحث و دعوا با همسرتان مقایسه نکنید.

کافی است یک قدم از عالم رویا به سمت واقعیت بردارید. شما و یا همسرتان فرشته نیستید و زندگی مشترک شما هم با تمام جذابیت ها که در خود دارد، داستانی خیالی یا فیلمی رمانتیک نیست.

در زندگی مشترک شما همه چیز کاملا واقعی است فکرتان را بزرگ تر کنید و از تصور اینکه یک زندگی بدون چالش، اختلاف نظر، بحث و دعوا با همسرتان را برای همیشه داشته باشید، بیرون بیایید و در واقعیت طوری رفتار کنید که اختلافات زندگی تان به حداقل برسد و مواردی که در ادامه مطرح می شود را بعد از دعوای زناشویی مورد توجه قرار دهید.

بعد از دعوای زناشویی این کارها را نکنید

بعد ازدعوای زناشوییاین کارها را نکنید

عمق دعواهای زناشویی را می توانید با تصور زندگی مشترک دو فرد خودخواه با دو گذشته و شخصیت کاملا متفاوت درک کنید. حالا برای اینکه درک شما کامل شود، چند عادت عجیب و غریب را هم به هر یک از شخصیت های این زندگی مشترک اضافه کنید. حدس بزنید در چنین حالتی چه اندازه احتمال شکل گیری اختلاف زناشویی وجود دارد و در صورت وقوع چنین اتفاقاتی این درگیری ها تا چه حد ادامه پیدا خواهد کرد؟

از آنجایی که هر ازدواجی تنش ها و مسائل خاص خود را دارد، نمی توان اقدامی برای فرار از دعواها و اختلافات احتمالی انجام داد اما می توانید نحوه برخورد خود را به بهترین شکل ممکن برای تداوم رابطه بهتر پس از یک اختلاف نظر و یا جر و بحث نه چندان طولانی تغییر دهید.

گاهی تحت تاثیر رفتارهای اشتباه پس از دعوا و اختلاف در زندگی زناشویی این امکان وجود دارد که یکی از شما دو نفر یا هر دو نفرتان احساس تنهایی و انزوای شدید کنید. از این رو هم شما و هم همسرتان باید انتخاب کنید که در صورت بروز تعارض در زندگی مشترکتان چگونه رفتار کنید.

اگر مایلید برای نجات رابطه خود پس از دعوای زناشویی تان تلاش کنید، کارهای زیادی وجود دارد که می توانید انجام دهید و حس شروع دوباره را تجربه کنید. با این حال این نکته را فراموش نکنید که شکستن چرخه مربوط به یک رابطه پر از بحث و ناخوشایند، نیازمند تغییر اساسی طرز فکر شماست.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه بعد از دعوا با همسر چه کنیم؟ + بعد از دعوای زناشویی این کارها را نکنید! با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

به تفاوت شخصیت هایتان فکر نکنید:

یکی از مهم‌ترین دلایلی که در ازدواج به خاطر آن دچار تعارض و اختلاف نظر می شویم این است که در برابر پذیرش تفاوت های یکدیگر مقاومت می کنید.

جالب اینجاست که در اکثر مواقع افرادی کاملا متفاوت از شخصیت خودتان را برای زندگی مشترک انتخاب می کنید.

به عنوان فردی صبور با فردی عجول ازدواج می کنید، به عنوان شخصی که در انجام کارهایش بسیار سرعت عمل دارد، عاشق فردی می شوید که کاملا آرام بوده و هیچ عجله ای برای انجام کارهای روزمره اش ندارد. در اصل شما با انتخاب فردی کاملا متفاوت از شخصیت خود تنوع و تفاوت هایی را به عنوان چاشنی زندگی خود انتخاب کرده اید که پیش از آن تجربه شان را نکرده بودید. اتفاقا این موضوع اگر شما فرد با تدبیری باشید، اصلا هم بد نیست.

اما اگر حواستان نباشد،پس از گذشت مدت کوتاهی، تمامی این اختلافات جذاب می توانند تبدیل به نیروی دافعه در زندگی تان شود. طوری که حتی بر سر ناراحتی های بسیار کوچک مانند نحوه صحیح فشار دادن خمیر دندان یا بر سر تفاوت های فلسفی بزرگ مانند رسیدگی به امور مالی یا تربیت فرزندان با یکدیگر بحث می کنید.

حتی ممکن است این اختلاف نظرات تا جایی پیش رود که شما تعجب کنید که چگونه و چرا چنین انتخابی کرده اید و چطور خداوند شما را از همان روز اول زندگی مشترک در کنار هم قرار داده است.

درک این تفاوت ها و پذیرش و تطبیق خود با آنها بسیار مهم است. همانطور که آدم و حوا یکدیگر را به عنوان هدیه ای از خدا پذیرفتند، بهتر است شما هم هدیه زندگی تان را پذیرفته و باور پیدا کنید که خداوند همسری را به شما داده که به واسطه روش هایی که هنوز نمی دانید و یا یاد نگرفته اید، قرار است، شخصیتتان را کامل کند. هیچ استثنایی در این زمینه وجود ندارد. پس بهتر است سازش را به تداوم قهر و دعوا پس از جر و بحث‌های طولانی تان ترجیح دهید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه بعد از دعوا با همسر چه کنیم؟ + بعد از دعوای زناشویی این کارها را نکنید! با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

خودخواه نباشید:

یکی از بهترین کارها پس از شروع یک ماجرای اختلاف آمیز با همسرتان این است که پس از جر و بحثی که بین تان شکل گرفته، خودخواهی و غرور خودتان را کنار بگذارید.

قطعا حفظ هماهنگی و تعادل در رابطه در تمام دوران ازدواج بسیار دشوار است. اینکه دو نفر با یکدیگر ازدواج کرده و سعی کنند همچنان در مواقع حساسی مانند دعواهای زناشویی راه های خودخواهانه و جداگانه ای را در پیش گیرند، هرگز منجر به پایان دعوا و کشمکش آنها نمی شود.

به جای اینکه بخواهید همیشه در ماجرای دعوا و بحث زناشویی اول باشید، این ظرفیت را در خود تقویت کنید تا گاهی هم آخر باشید.

به جای دیدن خودتان به تنهایی، زندگی مشترکتان را ببینید و تفکر نجات هر دویتان را جایگزین تفکر نجات خودتان به تنهایی کنید. بنابراین اگر بخواهید پایان ماجرای جر و بحثتان به جاهای باریک کشیده نشود، بهتر است تسلیم شوید تا اینکه شمشیر را برای ادامه جنگ و دعوا از رو ببندید.

همسرتان را سرزنش نکنید:

اگر جز آن دسته از افرادی هستید که در حالت بحث و دعوا، مدام همسرتان را سرزنش می کنید، بهتر است از همین حالا این رفتار خود را متوقف کنید.

صحبت کردن در مورد مسائل و مشکلاتتان به صورت واضح و دور از حاشیه خیلی بهتر جواب می دهد. فراموش نکنید، فردی که مخاطب شماست، شریک زندگی تان است و قرار نیست پس از دعوا برای همیشه با او قطع رابطه کنید.

بنابراین، بهتر است در هنگام دعوا با همسرتان، بازی سرزنش کردن را آغاز نکنید. این موضوع قطعا موجب فاصله گرفتن شما از یکدیگر می شود و رنجش و عصبانیت و حتی ناامیدی همسرتان از شما را به دنبال می آورد.

بعد از دعوا با همسر چه کنیم؟

دنبال جنگیدن نباشید:

بهتر است تا آنجا که در زندگی مشترک به شما بستگی دارد، با همسرتان در صلح زندگی کنید. گاهی رعایت زندگی صلح آمیز پس از یک دعوای چالش برانگیز می تواند بسیار سخت باشد. اما شما با کمی گذشت می توانید این ایده و فکر را پیاده کنید.

زندگی مسالمت آمیزی داشته باشد به جای اینکه منتظر باشید، اول طرف مقابلتان برای صلح و آشتی پیش قدم شود، جهت حل تعارض و مشکلات پیش آمده، خودتان پیش قدم شوید.

خشم و تلخی کردن هنگام دعوا را کنار بگذارید و رابطه با همسرتان را به هیچ عنوان متوقف نکنید، بگذارید زندگی تان در جریان باشد. این اجازه را به شیطان درونتان ندهید که با جدا کردن شما از کسی که به او اهمیت می دهید، پیروز ماجرا شود.

خشن رفتار نکنید:

در هنگام دعوا نیازی نیست فقط کاسه و کوزه ها را سرهم بشکنید. گاهی هم با اندک محبت فیزیکی می توانید روند ابراز دلخوری و ناراحتی تان را بهتر پیش ببرید.

در آغوش گرفتن همسرتان و یا لمس کردن دستانش زمانی که با شما بحث می کند، می تواند حس آرامش بهتری به هر دویتان بدهد. ضمن اینکه در چنین حالتی هورمون های استرس کاهش پیدا کرده و قطعا در پایان جر و بحثتان حس بهتری خواهید داشت.

کینه توز نباشید:

حل تعارض زن وشوهری نیازمند بخشش است. این را بدانید که هر چقدر هم برای دوست داشتن و راضی نگه داشتن همسرتان اقدام کنید، باز هم در مراحلی محکوم به شکست خواهید بود.

تنها تسکین نهایی در ماجراهای اختلاف آمیز با همسرتان بخشش است. سریع ببخشید و سریع هم فراموش کنید. این کلید یک ازدواج سالم و رابطه صمیمانه است.

کینه های خود را از طرف مقابلتان دور بیاندازید و با یکدیگر مهربان باشید. اینکه پس از هر اختلاف به جای گذشت و بخشش، کینه از همسرتان به دل بگیرید، قطعا در نهایت آسیب های جدی به رابطه شما وارد می کند. برای این کار کافی است چند لحظه هم که شده یاد فداکاری هایی بیفتید که در دوران مختلف زندگی تان انجام داده است.

انتقام جویانه رفتار نکنید:

حل و پایان دعوا و اختلاف زناشویی شما مستلزم رویارویی عاشقانه با همسرتان پس از دلخوری های پیش آمده است.

بهترین ازدواج ها، آنهایی است که زن و شوهر حتی در هنگام بحث و اختلاف نظر هم یکدیگر را دوستانی می بینند که خوب به حرف های هم گوش می دهند، ناراحتی ها و گلایه های یکدیگر را درک می کنند و بعد از هر مشکل و ناراحتی که پیش آید به دنبال حل مشکل پیش آمده هستند.

لازمه این کار تنها عشق ورزی به همسرتان است. رفتارهای با درایت نسبت به همسرتان نیاز به صبر و فروتنی و خرد دارد.

دعوای زناشویی

 

بعد ازدعوا با همسر چه کنیم؟

در این رابطه چند نکته بسیار مهم است:

انگیزه های خود در جریان دعوا را بررسی کنید:

به نظرتان حرف ها و کلماتی که انتخاب می کنید، به شما کمک می کنند یا به رابطه تان آسیب می رسانند؟

نگرش های خود در حین دعوا را بررسی کنید:

به جای اینکه بخواهید در جریان دعوا مانند بولدوزر از روی همسرتان رد شوید کافی است به وی احترام گذاشته و حرف هایش را بشنوید.

شرایط را بررسی کنید:

زمان مکان دعوای شما بسیار مهم است. بحث و دعوا با همسرتان زمانی که خسته از سر کار بازگشته یا در ملا عام و حضور دیگران هستید، هرگز گزینه خوبی نخواهد بود.

شرایط فعلی زندگی همسرتان و اینکه چه گذشته ای را داشته و در چه محیطی بزرگ شده است را کاملا درک کنید.

بیشتر شنونده باشید تا اینکه فقط به دنبال جواب دادن به حرف های همسرتان باشید. درک کنید که از چه چیزی ناراحت است وحتی گاهی از او در مورد ناراحتی اش سوال بپرسید.

گاهی پس از شنیدن صحبت هایش، او را دوستانه نصیحت کنید.

در هنگام دعوا بر سر یک موضوع ناراحتی های گذشته خود که به موضوعات دیگری مربوط است را مطرح نکنید. اجازه دهید مشکلاتتان یک به یک حل شود.

به جای شخص مقابلی که می بینید، روی مشکلتان تمرکز کنید و نخواهید پس از هر بار جر و بحث همه چیز مطابق میل شما تغییر کند.

به جای قضاوت های همسرتان در هنگام جر و بحث ، واقعیت ها را درک و بر روی آنها تمرکز کنید.

هرگز در هنگام پایان دعواهای زناشویی تفکر بازنده و برنده نداشته باشید. خودتان را با همسرتان یکی بدانید نه جدا از هم.

سخنی از مشاوران آویژه

پیشنهاد مشاوره خانواده تلفنی آویژه این است که بهتر است فراموش نکنید که این زندگی که در آن دچار چالش شده اید، هم برای شماست و هم برای همسرتان. در هیچ یکی از مواقع و موقعیت ها خود را تنها نبینید. این موضوع را با تمام وجود بپذیرید که همان زمانی که شما به دلیل بحث و ناراحتی های پیش آمده از همسرتان دلخور و از زندگی خود دلسرد شده اید، او نیز به عنوان شریک زندگی تان دقیقا همین احساس را دارد.

شک نداشته باشید که تمامی احساساتی که در وجودتان درک می کنید، در وجود همسرتان هم پیدا می شود. خودتان را در این مسیر تنها نبینید و مطمئن باشید هر قدمی که برای بهتر شدن زندگی و بازگشت به حالت عادی و صلح آمیز بر می دارید، یک مرحله شما را به احساسات خوب و آرامش بخش نزدیک می کند. صبور باشید و اشتباه خود را بپذیرید این بهترین راهکار برای ایجاد آرامش پس از تنش ها و اختلافاتی کوتاه و یا طولانی بین شما و همسرتان است.

براي مشاوره در زمينه بعد از دعوا با همسر چه کنیم؟ + بعد از دعوای زناشویی این کارها را نکنید!

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉