کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

15 راهکار برای تقویت و مدیریت ذهن

در دست گرفتن کنترل ذهن
4.3/5 - (3 امتیاز)

آیا ذهن شما پر از سوال و جواب های مختلف است؟🤔 آیا شما نیز از عدم توانایی کنترل ذهن خود رنج می برید؟😕 مدیریت ذهن و کنترل آن یکی از موضوعاتی است که افراد زیادی را درگیر خود کرده است.🤨 در دست گرفتن کنترل ذهن کار آسانی نیست. نیاز به سعی و تلاش زیاد شما دارد. هنگامی که نتوانید ذهن خود را به درستی مدیریت و کنترل کنید، نمی توانید هنگام بروز مشکلات یا هنگامی که نیاز است تصمیم مهمی را اخذ کنید، به درستی فکر کنید و تصمیم مناسبی بگیرید. عدم کنترل ذهن می تواند باعث عدم کنترل احساسات و افکار شود. شما ممکن است متوجه شوید که ذهن مشوشی دارید و در رابطه با موضوعات مختلف به شدت ذهنتان درگیر می شود.😵

متمرکز کردن ذهن یکی از مهم ترین مهارت هایی است که همه افراد باید آن را یاد بگیرند. حال این سوال پیش می آید که چگونه ذهن خود را متمرکز کنیم؟ چگونه بر ذهن خود تسلط داشته باشیم؟ و … . مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه به دلیل اهمیت بالای آرامش ذهنی و تسلط بر ذهن، مقاله جامع و تخصصی زیر را نگارش کرده اند. آنها در این مقاله در رابطه با راهکارهای کنترل ذهن و نحوه در دست گرفتن کنترل ذهن برای شما عزیزان اطلاعات مفیدی را گنجانده اند. اگر شما نیز به دنبال جواب این سوال هستید که چگونه ذهن خود را آرام کنیم؟ پس حتما این مقاله تخصصی و کاربردی را مطالعه بفرمایید. طولانی بودن مقاله نشان از جامع و کامل بودن آن دارد. پس لطفا حوصله به خرج بدهید. در کمال آرامش شروع به خواندن کنید.

چگونه ذهن خود را متمرکز کنیم؟

چگونه ذهن خود را کنترل کنیم؟🤔🤔

هنگامیکه بر روی ذهن خود کنترل نداشته باشید. افکار و احساسات شما به هر سمتی سوق پیدا می کنند. شاید متوجه این موضوع شوید که در ذهن خود در رابطه با موضوعات مختلف، زیاد از حد فکر می کنید و درگیری ذهنی زیادی دارید. دائما در رابطه با خود شک دارید. احساسات خود را همیشه مورد سوال و بررسی قرار می دهید. شما باید بتوانید ذهن خود را کنترل کنید. همچنین افکار و احساسات منفی را از آن خارج و تفکرات مثبت را جایگزین کنید. چگونه ذهن خود را کنترل کنیم؟ خوشبختانه روش های کنترل ذهن بسیار زیاد هستند. اما یادگیری کنترل ذهن کار آسانی نیست. نیاز به تلاش و تمرکز زیاد دارد. اگر شما بتوانید ذهن خود را تقویت کرده و آن را کنترل کنید. به مرور احساس شادی، تعادل بیشتر و کنترل احساسات بهتر خواهید کرد. همچنین می توانید کنترل افکار را نیز در دست بگیرید.

رایج ترین و مهمترین روش های کنترل ذهن عبارتند از:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه 15 راهکار برای تقویت و مدیریت ذهن با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

از تفکرات منفی و حسرت گذشته خوردن دوری کنید 😓🚫

شاید شما اصطلاح نشخوار فکری را شنیده باشید. نشخوار فکری یعنی فکر کردن عمیق به آنچه که در گذشته رخ داده است و حسرت خوردن و تفکرات منفی و ناامید کننده داشتن. برای کنترل و مدیریت ذهن، از نشخوار فکری بپرهیزید. ممکن است متوجه شوید که ناخواسته به موضوع منفی فکر می کنید. یا در رابطه با اتفاقاتی که در گذشته رخ داده است افسوس می خورید. برای اینکه بتوانید از فکر کردن به گذشته دوری کنید و ذهن خود را خالی نگه دارید می توانید:

به بدترین سناریو و اتفاقات رخ داده فکر کنید 💭

اگرچه در نگاه اول این کار به نظر مسخره می آید و می تواند منجر به نشخوار فکری بیشتر شود. اما هنگامی که به بدترین اتفاقات افتاده فکر می کنید و سپس به این فکر کنید که شما توانستید آن اتفاق سخت را پشت سر بگذارید و بر مشکلات پیروز شوید. اعتماد به نفس و امیدتان افزایش می یابد. این کار باعث می شود که شما متوجه این موضوع شوید که می توانید ذهن خود را کنترل کنید و آن را در هنگام مشکلات و سختی ها آرام سازید. فکر کردن گذرا به اتفاقات سخت گذشته می تواند به کاهش نگرانی های شما کمک کند.

زمانی را برای نگران بودن تعیین کنید 🕖

زمانی را برای نگرانی های خود در نظر بگیرید. با اختصاص دادن زمانی برای فکر کردن در مورد مشکلات خود، متوجه خواهید شد که این نگرانی ها و مشکلات نیاز به راه حل و کنترل کردن دارند. شما می فهمید که باید بتوانید برای خارج شدن از این نگرانی ها، ذهن خود را کنترل کنید. زمان گذاشتن برای فکر کردن به نگرانی ها می تواند باعث شود که در طول روز بتوانید ذهن خود را کنترل و مدیریت کنید.

از نگرانی ها فاصله بگیرید ⭕

قدم زدن، بیرون رفتن و طبیعت گردی و … می تواند ذهن شما را از نگرانی هایتان دور کند. ورزش کردن و یا مطالعه کتاب جدید نیز می تواند به شما کمک کند تا از نگرانی هایتان فاصله بگیرید. ورزش و دریافت اطلاعات جدید می تواند به ذهن شما کمک کند به چیزهای مثبت و خارج از درگیری های ذهنی خود فکر کنید و کمتر ناراحت و نگران باشید.

به خودتان ایمان داشته باشید 🟩

شما باید به خودتان ایمان و اعتقاد داشته باشید که می توانید شرایط را تغییر بدهید. اگر شما باور نداشته باشید که می توانید تغییر کنید، پس برای تغییر کردن تلاش زیادی نیز نخواهید کرد. پس تفکرات مثبت در رابطه با خودتان را در ذهن خود پرورش دهید. سعی کنید دائم این موضوع را به خودتان یادآوری کنید که می توانید تغییر کنید و ذهن خود را از هر فکر منفی خالی کنید. این تفکرات و انرژی های مثبت ذهن شما را به سمت آنچه که می خواهید هدایت خواهند کرد.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه 15 راهکار برای تقویت و مدیریت ذهن با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

عادت های قدیمی خود را بررسی کنید 🧐

عادت های قدیمی خود را به خاطر داشتن یک سبک زندگی بهتر و موثرتر کنار بگذارید. ضمیر ناخودآگاه شما که در آن همه عادات شما ثبت می شود، منطقه ای است که احساس آشنایی، ایمنی و اعتماد به نفس را در شما فراهم می کند. شما می توانید هر روز همان کارهای مشابه را انجام دهید و مسیرهای مشابه را طی کنید. اما با این کار شما دیگر باید دست از رویاها و بلند پروازی های خود بردارید. سعی کنید عادت ها و رفتارهای بد خود را کنار بگذارید. یکی از این عادت ها، زیاد صحبت کردن و گفتن حرف های بی معنا در جمع است. سعی کنید سکوت را تمرین کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره مقاله چگونه سکوت کنیم؟ را مطالعه کنید.

پس برای انجام کارهای بزرگ و رشد و توسعه خود نیاز است که کنترل ذهن خود را در دست بگیرید و عادت های قدیمی خود را که مانع از پیشرفت و تسلط شما بر ذهنتان می شود را فراموش کنید. مطالعات نشان می دهند افرادی که به دنبال رشد هستند و این طرز فکر را دارند نسبت به افرادی که ویژگی ها و ذهنیت خود را ثابت حفظ کرده و غیر قابل تغییر می بینند، احتمال بیشتری برای بهبود روابط و ذهنیت خود خواهند داشت.

نسبت به توانایی های خود خوش بین باشید 😊

شاید شما فکر کنید که دقیق بودن و منطقی نگاه کردن به توانایی های ذهنی خود برای کنترل ذهن کلیدی است. اما طبق مطالعات انجام شده، ثابت شده است که خوش بین بودن نسبت به توانایی ها و استعدادهای خود باعث کنترل بهتر ذهن می شود. این خوش بین بودن می تواند به عنوان یک انرژی مثبت به شما کمک کند تا کنترل بهتری برروی ذهن و افکار خود داشته باشید و بتوانید بهتر از قبل ذهن خود را مدیریت کنید.

برای خوش بین بودن، سعی کنید به خود بگویید که موفق خواهید شد و این جمله را بارها و بارها در ذهن خود تکرار کنید. حتی هنگامی که به شدت ذهن مشوش و مشغولی دارید و به این جمله اعتقاد ندارید، باز آن را تکرار کنید. زمان هایی را که توانسته اید ذهن خود را مدیریت کنید، به خودتان یادآوری کنید. یادآوری این موضوع که مثلا امروز توانستم ذهن خود را مدیریت کنم و همانطور که می خواستم آن را کنترل کنم، باعث می شود که تمرکز شما نسبت به ذهن و احساساتتان بیشتر از قبل شود. مبارزه با افکار منفی نیز به شما کمک می کند تا نسبت به خودتان خوش بین تر باشید.

دیدگاه خود را تغییر بدهید 🤓

آنچه را که می خواهید در ذهن خود کنترل کنید مجدد ارزیابی کنید. سعی کنید دیدگاه خود را نسبت به چیزی که در حال کنترل آن در ذهن خود هستید، تغییر بدهید. مثلا اگر به دنبال کنترل ذهن خود برای عدم مصرف الکل یا مواد هستید اما بخشی از ذهن شما می خواهد این کار را انجام دهد. سعی کنید الکل و مواد مخدر را به عنوان یک سم کشنده تصور کنید و با این کار دیدگاه خود را نسبت به آن تغییر دهید. تصور کنید که مصرف آن باعث می شود که سرتاسر بدنتان پر از سم شود و اندام های شما را آلوده خواهد کرد. مطالعات نشان می دهد که تبدیل ذهنی و تغییر دیدگاه باعث می شود که چیزهایی که در ذهن مطلوب قلمداد می شده اند، نامطلوب شوند.

تسلط بر ذهن

تعمیم بیش از حد را متوقف کنید ❌

تعمیم بیش از حد به این معنی است که تنها یک تجربه منفی در گذشته را در نظر بگیرید. آن را بر روی تجربیات دیگر یا پیش بینی های خود در مورد چگونگی آینده نشان دهید. به عنوان مثال، شخصی که بیش از حد تعمیم می دهد ممکن است بگوید: من دوران کودکی سختی داشتم، بنابراین زندگی من برای همیشه سخت خواهد شد. این کار به شدت غلط است و تاثیرات به شدت منفی برای ذهن شما خواهد داشت.

برای جلوگیری از تعمیم بیش از حد می توانید این کارها را انجام دهید: این موضوع را در نظر بگیرید که می توانید با تلاش و سعی آینده خود را بهتر از قبل بسازید و آن را تغییر بدهید. مثلا اگر کودکی سختی داشته اید و فکر می کنید که زندگی شما برای همیشه دشوار خواهد بود، ممکن است نیاز باشد که اهداف و روش های خود را در زندگی تغییر بدهید. از راه هایی که باعث بهبود شرایط و زندگی شما می شود استفاده کنید. سپس خواهید دید که گذشته شما نمی تواند آینده را خراب کند اگر شما تلاش کنید.

از شخصی سازی خودداری کنید ⛔

شخصی سازی به زبان ساده یعنی این که شما خود را مقصر اتفاقات و رویدادهایی که در آن دخیل نیستید بدانید. شخصی سازی یک تله فکری است که در آن افراد مسئولیت شخصی برای چیزهایی که خارج از کنترل آنها است را برعهده می گیرند. به عنوان مثال، دختر شما در مدرسه زمین بخورد و شما بگویید تقصیر من است که او زمین خورده است. در حالیکه در واقعیت اوضاع کاملا خارج از کنترل شما بوده است و ربطی به شما نداشته است. شخصی سازی باعث می شود که ذهن شما دائم مشوش بوده و همیشه خودتان را سرزنش کنید. برای جلوگیری از شخصی سازی سعی کنید با دقت و منطق در رابطه با رویدادها فکر کنید. پرسیدن چند سوال از خودتان می تواند به شما کمک کند تا از شخصی سازی دور شوید.

عجولانه تصمیم نگیرید ❎

از نتیجه گیری و تصمیم گیری عجولانه بپرهیزید. نتیجه گیری و قضاوت های عجولانه تنها ذهن شما را بهم ریخته و نگران می کند. برای اینکه ذهن شما خالی بوده و بتوانید آن را مدیریت کنید، هرگز عجولانه تصمیم نگیرید. برای جلوگیری از نتیجه گیری عجولانه می توانید قبل از قضاوت کردن، مکث کنید و بیشتر به موضوع فکر کنید. از خودتان سوالاتی بپرسید تا واقعیت برایتان نمایان شود. مثلا از خود بپرسید آیا ذهنیتی که در رابطه با این موضوع دارم درست است؟ همچنین می توانید از خود بخواهید شواهد خاصی که نشان می دهد این فکر درست است را شناسایی کنید. تلاش کنید تا عادت تصمیم گیری عجولانه را از ذهن خود پاک کنید. این کار برای تقویت عاطفی و مدیریت ذهن شما بسیار موثر است.

از اغراق کردن و فاجعه سازی دوری کنید 🔴

اگر نامتناسب با شرایط و یا فراتر از آن بخواهید فکر کنید ذهن خود را دائم نگران و مضطرب نگه خواهید داشت. این یک تله فکری است که در آن شخص همه چیز را نامتناسب و اغراق آمیز تصور می کند. مثلا ممکن است شما در یک آزمون رد شوید. نیازی نیست پس از آن به گونه ای رفتار کنید و حرص بخورید که انگار دنیا به آخر خود رسیده است. ممکن است دائم غر بزنید که زندگی من خراب شده است، دیگر نمی توانم شغل خوبی پیدا کنم و … . با فاجعه سازی نه تنها ذهن شما آرام نمی شود بلکه بیش از قبل نگران و درگیر خواهد ماند. برای جلوگیری از فاجعه سازی، روی مثبت اندیشی کار کنید.

چگونه ذهن خود را خالی کنیم؟

یک برنامه مناسب برای زندگی خود بچینید 🙂

اگر برای آنچه که در زندگی می خواهید و اهداف خود یک برنامه منظم و مناسب داشته باشید، دیگر ذهنتان درگیر و مشوش نخواهد ماند. با داشتن مسیر روشن و واضح دیگر نگرانی و دغدغه فکری نخواهید داشت. نگرانی ها و دغدغه های ذهنی می تواند در دراز مدت به شما آسیب برساند. پس با برنامه ریزی و هدف گذاری مسیر زندگی خود را مشخص کنید و از دغدغه های ذهنی خود بکاهید.

لبخند بزنید 😄

حتی اگر حوصله خندیدن را ندارید باز لبخند بزنید. احساسات منفی و چهره عبوس می تواند کنترل ذهن را سخت تر کند. یکی از راه های ساده مقابله با احساسات منفی، لبخند زدن است. لبخند زدن می تواند احساس شادی را در شما به وجود بیاورد و شما را به یک انسان با آرامش ذهن بالا تبدیل کند.

برای خودتان مانع ایجاد کنید ⭕

یکی از راه های کنترل ذهن این است که رسیدن به آنچه که منفی است و ذهن آن را می خواهد را برایش دشوارتر کنید. مثلا اگر صبح، هنگام به صدا درآمدن ساعت آن را خاموش کرده و مجدد می خوابید، برای کنترل بهتر ذهنتان که دستور خاموش کردن و خوابیدن را صادر میکند، میتوانید ساعت را در گوشه ای از اتاق بگذارید تا برای خاموش کردن آن مجبور شوید از رختخواب خود جدا شده و بلند شوید.

مانع ایجاد کردن می تواند ذهن شما را تقویت کرده و کنترل کند. مثلا اگر قسمتی از ذهنتان میگوید که به جای درس خواندن به سمت گوشی موبایل برو و بازی کن! ولی شما نمی خواهید این کار را بکنید. میتوانید تلفن همراه خود را در خارج از اتاق قرار دهید و یا هنگامی که شارژ آن تمام شد مجدد به شارژ نزنید. شما با ایجاد این موانع مجبور خواهید شد که درس بخوانید.

برای تلاش های موفقیت آمیز خود پاداش تعیین کنید 🙆‍♀️

هنگامی که توانستید در موقعیت های مختلف ذهن خود را کنترل و مدیریت کنید، به خودتان پاداش بدهید. به عنوان مثال اگر ذهنتان دستور می داد که حوصله ورزش کردن ندارید اما شما با آن مقابله کردید و توانستید ذهن خود را کنترل کنید و ورزش کنید، پس به خودتان امید بدهید و با یک پاداش کوچک از کنترل ذهن خود تقدیر کنید. یک تکه شکلات و یا استراحت کردن می توانند پاداش های خوبی برای شما باشند. مراقب باشید که پاداش را بیش از حد زیاد نکنید، در این صورت مجدد نمی توانید به خوبی ذهن خود را کنترل کنید و به نقطه شروع باز می گردید. به عنوان مثال، اگر هدف شما کاهش وزن است و زمانی که حوصله نداشتید ذهن خود را کنترل کرده و ورزش کرده اید، چندین شکلات نخورید و گرنه پیشرفتی که داشته اید را از دست خواهید داد.

تلاش های ناموفق برای کنترل ذهن نیاز به مجازات دارد 🙅

اگر نتوانستید ذهن خود را در موقعیت های مختلف کنترل کنید و یا افکار منفی را نتوانستید از ذهن خود دور کنید، خودتان را تنبیه کنید. درست همانطور که پاداش دادن به موفقیت ها می تواند به کنترل بهتر ذهن کمک کند، تنبیه کردن در هنگام شکست ها نیز می تواند باعث شود که در آینده بهتر بتوانید ذهن خود را مدیریت کنید. مطالعات نشان می دهد که تهدید به تنبیه می تواند افراد را به سمت کنترل ذهن سوق دهد.

برای آنکه بتوانید مجازات مناسبی انتخاب کنید و از آن فرار نکنید بهتر است از یکی از اعضای خانواده کمک بگیرید. به او بگویید که اگر نتوانستید ذهن خود را مدیریت کنید و آن کاری که می خواهید نتوانستید به ثمر برسانید باید مجازات شوید.

سعی کنید استرس های خود را کاهش دهید 😌

ذهن و بدن عمیقا به هم مرتبط هستند. ذهن می تواند بدن را تحت فشار قرار دهد و استرس فیزیولوژیکی در بدن می تواند ذهن را به سمت احساس استرس و نگرانی سوق دهد. استرس می تواند باعث شود که ذهن شما بیش از حد درگیر و نگران بماند. استرس اجازه تمرکز برروی ذهن و کنترل و مدیریت آن را از شما خواهد گرفت. پس کاهش استرس برای حفظ انرژی خود کنترلی ذهن مهم است. برای کاهش استرس خود می توانید راهکارهایی که در زیر گفته شده است را امتحان کنید.

نفس عمیق بکشید و تنفس عمیق شکمی را امتحان کنید.

از یک کلمه آرامش بخش برای آرام کردن ذهن خود استفاده کنید.

کمی ورزش کنید. ورزش کردن به شما کمک می کند تا نفس عمیق بکشید و ماهیچه های منقبض شده خود را آرام کنید.

با دوستان و خانواده خود صحبت کنید. زیرا حمایت اجتماعی می تواند به عنوان یک محافظ در برابر استرس عمل کند.

به طبیعت بروید و خود را سرگرم کنید.

چگونه ذهن خود را تقویت کنیم؟

سخنی از مشاوران آویژه

در دست گرفتن مدیریت ذهن و کنترل آن می تواند به شما کمک کند تا هنگام سختی و مشکلات بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. کنترل ذهن با اضطراب و استرس رابطه دارد. هنگامی که نگران و مضطرب هستید، احساس می کنید که نمی توانید ذهن خود را خالی نگه دارید و آن را کنترل کنید. تکنیک های ذهن آگاهی، مدیتیشن و تمرکز اعصاب می تواند به شما برای آرام کردن ذهنتان کمک کنند. البته اگر اضطراب و استرس شما بیش از اندازه باشد و نتوان با روش های ساده آن را کنترل و مدیریت کرد پس بهتر است از یک مشاوره آنلاینبرای تمرکز ذهن و کاهش استرس و اضطراب کمک بگیرید.

حواستان باشد که اعمال، رفتار و گفتار شما ذهن شما را تشکیل می دهند. پس سعی کنید ذهن خود را به رفتارها و گفتارهای نیکو عادت بدهید. اجازه ندهید که مشکلات و یا ناراحتی ها تسلط بر ذهن را از شما بگیرند. هنگامی که شما بتوانید به راحتی ذهن خود را کنترل کنید و آرامش ذهنی داشته باشید مسلما بهتر می توانید تمام کارها را به نحو احسن انجام دهید. پس تلاش کنید و بعد از هربار شکست خوردن ناامید نشوید.

سوالات متداول

چگونه ذهن مضطرب خود را خالی کنم؟

ممکن است غذا خوردن به شما کمک کند که ذهنتان را از نگرانی و اضطراب خالی کنید. بلند شدن و حرکت کردن، پیاده روی کردن، انجام یک کار سرگرم کننده و یا فعالیت های متفاوت می تواند ذهن شما را خالی کند.

چگونه ذهن خود را آرام کنیم؟

نفس های آهسته و عمیق بکشید، دوش بگیرید، به موسیقی آرامش بخش گوش دهید، مدیتیشن کنید، در رابطه با ناراحتی و مشکلات خود بنویسید، تصاویر و یا فیلم های آرامش بخش ببینید.

 

براي مشاوره در زمينه 15 راهکار برای تقویت و مدیریت ذهن

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

نظرات

- یک نظر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉