همه روابط از جمله روابط دوستانه، روابط عاطفی با خانواده، روابط زناشویی و … بر پایه ارتباطات بنا شده است. ازدواج نیز یکی از این روابط است و بسیاری از مشکلات رایج را می توان از طریق برقراری ارتباط مناسب و مفید، حل کرد. یادگیری نحوه صحبت کردن با همسرتان در زندگی مشترک، شما را برای زندگی سالم آماده می کند و به بقا و شکوفایی زندگی شما کمک می کند.
پس اگر شما نیز جز آن دسته از زوجین هستید که نمی دانید چگونه باید با همسر خود صحبت کنید؟ با ما همراه باشید. مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه در این مقاله به شما کمک می کنند تا بتوانید ارتباط موثر و مفیدی را با همسر خود داشته باشید. در این مقاله شما طرز صحبت کردن با همسر را خواهید آموخت. پس حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا ارتباط سالم و زندگی شاد را به ازدواج خود هدیه بدهید.
طرز صحبت کردن با همسر باید چگونه باشد؟
احتمالا شما نیز این جمله معروف را شنیده اید که ارتباط کلید هر ازدواج موفقی است. عدم ارتباط سالم منجر به ناامیدی، رنجش و دعوا زوجین می شود و گاهی نبود ارتباط قوی می تواند ازدواج و زندگی مشترک زوجین را به سمت طلاق سوق دهد. هنگامیکه طرز صحبت کردن با زنان را یاد می گیرید و همسرتان نیز طرز صحبت کردن با مردان را یاد می گیرد، یکدیگر را بهتر درک می کنید و راحتتر می توانید مشاجرات و مشکلات خود را حل کنید. اگر طرز صحبت کردن با همسرتان صحیح باشد روابط گسترده تر می شود و همیشه راحت تر تنش ها و استرس ها را از بین می برید. ارتباط خوب یک مهارت ضروری برای زوجین است.
اگر به دنبال راه های درست و عالی برای برقراری ارتباط موثر با همسرتان هستید و یا می خواهید ارتباط با همسر خود را بهبود ببخشید پس از نکات زیر کمک بگیرید.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
شنیدن کافی نیست، گوش دادن به صحبت های همسرتان را یاد بگیرید
ما همیشه صحبت ها و نیازهای همسرمان را می شنویم. اما آیا به آنها گوش می دهیم یا نه؟ شنیدن با گوش دادن دو موضوع کاملا متفاوت هستند. که متاسفانه برخی از افراد این دو را به اشتباه یکی می دانند. گاهی اوقات همسرتان با شما صحبت می کند و شما صدای صحبت هایش را می شنوید. حتی ممکن است گاهی ناخودآگاه برای تایید کردن صحبت هایش، سر تکان بدهید. اما هیچ کدام از حرف هایش را گوش نداده باشید و ذهنتان به سمت موضوع دیگری درگیر بوده باشد.
اولین نکته برای تقویت ارتباط با شریک زندگی خود این است که یاد بگیرید به حرف های یکدیگر گوش دهید. مراقب افکار، احساسات، نیازها و خواسته هایی که همسرتان در صحبت هایش بیان می کند، باشید. گاهی اوقات همسرتان احتیاج دارد که شما فقط به او گوش بدهید. با او ابراز همدردی کنید. نه اینکه دائم او را به خاطر اشتباهاتش سرزنش و نصحیت کنید. گوش دادن نه تنها به بهبود ارتباط با همسر کمک می کند، بلکه به زوجین یاد می دهد چگونه با دیگران در برقراری ارتباط صبور باشند.
بحث ها را بدون وقفه ادامه ندهید
مسلما هر زن و شوهری بحث و کشمکش هایی را باهم دارند. اما نباید این بحث ها و تعارضات بدون وقفه ادامه یابد. برای برقراری ارتباط بهتر با همسرتان، حواستان به احساسات خود در طول بحث ها باشد. از همسرتان نیز بخواهید که احساساتش را کنترل کند. می توانید با همسر خود توافقی را انجام بدهید و یک کلمه یا عبارت کوتاه را برای توقف و استراحت در حین بحث ها انتخاب کنید. با همسرتان توافق کنید هنگامیکه عصبانی شدید، در آستانه فریاد زدن یا گفتن چیزهای آزار دهنده قرار گرفتید یا نیاز به تنهایی داشتید از کلمه ای مانند توقف بحث، تایم استراحت، زمان برای آرام شدن و … استفاده کنید. تا زمانی که عصبانیتتان فروکش نشده است در تایم استراحت بمانید. اجازه ندهید حرف زدن با همسر به فریاد و دعوا ختم شود.
برای صبحت کردن با همسر به کلمات و جمله هایتان توجه کنید
کلماتی که برای صحبت با همسر انتخاب می کنید می توانند تفاوت های زیادی را در رابطه شما ایجاد کنند. همیشه این سوال را از خود بپرسید آیا کلمه یا جمله ای که می خواهم بگویم نیت و نظر قلبی مرا می تواند نشان بدهد. یا باعث خراب شدن رابطه و ناراحتی همسرم می شود. مسلما حرف های شما در ذهن همسرتان خواهد ماند. حتی معذرت خواهی شما نیز نمی تواند کلمات گفته شده را به طور کامل پاک کند. شما می توانید با شیرین زبانی برای همسر و حرف زدن عاشقانه، او را همیشه دلتنگ خود نگه دارید و رابطه عاشقانه خود را تقویت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دلتنگ کردن شوهر می توانید به مقاله نحوه دلتنگ کردن شوهرمراجعه کنید.
هر چه به ذهنتان می رسد، نگویید
صداقت در هر زندگی مشترکی یک امر مهم و حیاتی است. اما به این معنا نیست که هر چیزی به ذهنتان می رسد را نسنجیده بیان کنید. احتیاط بخش مهمی از برقراری ارتباط خوب با همسر است. اگر حرفی را از روی عصبانیت، ناراحتی، رنجش و یا برای سرزنش می خواهید بگویید، دست نگه دارید. راه دیگری برای آرام شدن و رفع عصبانیت خود پیدا کنید. مثلا می توانید ناراحتی های خود را روی یک برگه کاغذ بنویسید، ضربه هایی به بالش بزنید و یا از یک ورزش برای تخلیه انرژی منفی خود کمک بگیرید. یکی از نشانه خودخواهی همسر این است که دائم دیگران را سرزنش می کند و با حرف هایش باعث ناراحتی همسرش می شود. پس مراقب آنچه به ذهنتان خطور می کند باشید که به اشتباه بر زبان جاری نشود.
جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور
برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری
هنگام صحبت کردن با همسر، احساس همدلی را فراموش نکنید
هنگامی که همسرتان با شما درد و دل می کند. یا ناراحتی خود را به خاطر موضوعی برای شما می گوید، گاهی خودتان را جای او بگذارید تا بتوانید احساساتش را بهتر درک کنید. به آنچه همسرتان می گوید فکر کنید. از او در مورد احساساتش بپرسید. اگر شما در موقعیت همسرتان بودید چه می کردید؟ حتی اگر قادر به درک احساسات او نیستید پس به دیدگاه همسرتان احترام بگذارید. گسترش همدلی با همسر به شما کمک می کند تا ارتباطات خود را با همسرتان تقویت کنید و بتوانید گفت و گو های خود را توسعه دهید.
فریاد زدن ممنوع
فریاد زدن در هنگام صحبت کردن با همسر، نتیجه خوبی را با خود به همراه ندارد. فریاد زدن باعث تشدید وضعیت آشفته و نابسامان می شود. باعث می شود تنش های بین زوجین افزایش یابد. اگر خودتان را در موقعیتی می بینید که نمی توانید جلوی فریاد زدن و هوار کشیدن خود را بگیرید. پس نیاز به توقف و استفاده از تایم استراحت دارید. کمی از محیط دور شوید تا آرامش خود را مجدد بدست آورید. طبق تحقیقات یکی از نشانه های دروغ گفتن همسر این است که وقتی کسی او را باور نمی کند از فریاد زدن کمک میگیرد. پس حواستان باشد فریاد زدن های بی مورد شما باعث نشود دیگران فکر کنند یک فرد دروغ گو یا خودخواه هستید.
در صحبت های خود با همسرتان، جملات و نظرات منفی استفاده نکنید
نظرات منفی را از مکالمات خود حذف کنید. به جای استفاده از جملات منفی هنگام صحبت کردن با یکدیگر، از جملات انرژی مثبت، صادقانه و محترمانه برای برقراری ارتباط با همسرتان استفاده کنید. یکی از مهارت های فن بیان صحبت کردن با همسر این است که در مکالمات خود جملات مثبت بکار ببرید. جملاتی مانند: دوستت دارم، در کنارت احساس آرامش دارم، روز خوبی داشته باشی همسر عزیزم و … . استفاده از جملات مثبت و تشویق کننده در روز می تواند راه خوبی برای افزایش ارتباط مفید و راهی برای صحبت کردن با همسر باشد.
از کلمات برای بیان احساسات مثبت خود استفاده کنید
برخی می گویند چرا نمی توانم با همسرم صحبت کنم؟ یکی از دلایل نبود ارتباط کلامی موثر و مفید با همسر این است که در مکالمات خود احساساتتان را بیان نمی کنید. چه زن و چه مرد نیاز دارد جملات محبت آمیز و احساسی را از همسرش بشنود. غرور و خودخواهی را کنار بگذارید و با همسرتان در مورد احساسات خود صادقانه صحبت کنید. به او بگویید که برای خواسته هایش می جنگید. از زیبایی و ظاهر همسرتان تعریف کنید و اعتماد به نفس او را تقویت کنید. هرگز حتی با هدف شوخی کردن او را مسخره نکنید.
هنگام صحبت کردن با همسر از برقراری ارتباط چشمی غافل نشوید
در هنگام صحبت کردن، زبان بدن نقش مهمی دارد. هرگز از برقراری تماس چشمی و یا تماس فیزیکی با همسرتان غافل نشوید. او می تواند محبت و دوست داشتن را در چشمان شما ببینید و یا با لمس دستانتان آرامش بگیرد. شما می توانید از ارتباط چشمی برای اثبات حرف هایتان استفاده کنید. زیرا اغلب افرادی که در مورد موضوعی دروغ می گویند و یا چیزی را پنهان می کنند نمی توانند ارتباط چشمی موثری را با طرف مقابل خود برقرار کنند. وقتی شما ارتباط خوبی را با همسرتان برقرار کنید و او صداقت و محکم بودن را در چشمان شما احساس کند پس بهتر به صحبت های شما گوش می دهد.
در صحبت های خود احترام را فراموش نکنید! مخصوصا پیش دیگران!
یکی از مهم ترین نکاتی که در طرز حرف زدن با همسر باید مورد توجه قرار بگیرید حفظ احترام است. چه هنگامیکه زن و شوهر تنها هستند و چه هنگامیکه در جمع خانواده و یا دوستان خود قرار دارند باید در صحبت های خود احترام را حفظ کنند. وقتی تنها هستید احترام یکدیگر را حفظ کنید. چون اگر با بی احترامی با یکدیگر صحبت کنید این کار برای شما به یک عادت تبدیل می شود. همچنین هنگامیکه در جمع حضور دارید بیشتر از همیشه در صحبت های خود با همسرتان، احترام یکدیگر را حفظ کنید. وقتی شما احترام همسرتان را حفظ کنید با این کار برای دیگران حد و مرز تعیین کرده اید. سعی کنید حتی شکایت ها و مشکلات خود را نیز با احترام بیان کنید و محترمانه از همسرتان تقاضا کنید به نیازهای شما توجه کند.
از راه های ارتباطی برای برقراری یک رابطه عاشقانه استفاده کنید
صحبت با همسر پشت تلفن را فقط محدود به گفتن نیازها و فعالیت های روزانه نکنید. از پیامک، تماس گرفتن و … برای تقویت ارتباط خود استفاده کنید. یک صحبت عاشقانه پشت تلفن می تواند کاری کند که همسرتان برای دیدن شما لحظه شماری کند. گاهی برای او یک پیامک بفرستید و از اینکه به شما توجه می کند تشکر کنید. همیشه به صحبت های خود تنوع بدهید و از حالت عادی و روزانه خارج کنید.
آیا صحبت های همسرتان را به درستی متوجه شده اید؟
همیشه این موضوع را در صحبت های خود با همسرتان بررسی کنید که آیا دیدگاه و صحبت های شریک زندگی خود را به درستی فهمیدید؟ آیا توانستید منظور خود را از این صحبت ها به همسرتان برسانید؟ می توانید از تکنیک آینه برای فهمیدن این موضوع استفاده کنید. این تکنیک به این گونه است که: وقتی صحبت های همسرتان تمام شد بگویید:« پس چیزی که می خواستی بگویی این است که …» یا بگویید:« من اینگونه متوجه شدم که …» و آنچه را که همسرتان گفته و متوجه شده اید مجدد بیان کنید. این کار به شما فرصت می دهد تا کاملا متوجه منظور همسرتان بشوید و به او نیز فرصت می دهد تا توضیحات تکمیلی را برای فهمیدن شما بدهد. احساس شنیدن و تایید شدن برای هر کسی آرامش بخش است و باعث درک بهتر یکدیگر می شود.
صحبت کردن با همسر در مورد این 5 موضوع فراموش نشود
برخی از مهم ترین نکات که هنگام صحبت کردن با همسر باید رعایت کنید در بالا گفته شد. در این قسمت در مورد موضوعاتی که شما باید در طول هفته حداقل یکبار با همسرتان در مورد آنها صحبت کرده باشید را بیان می کنیم. برای داشتن یک زندگی مشترک شاد و سالم باید ارتباط مفیدی را با همسر خود برقرار کنید. لازمه برقراری ارتباط مفید، انجام بررسی های معمول در مورد موضاعات خاص است. اگر می خواهید ارتباط خوبی را با همسرتان داشته باشید، هر هفته در مورد این 5 موضوع با همسرتان صحبت کنید.
احساسات
صحبت کردن با همسر در مورد احساسات یک موضوع بسیار مهم است. در مورد احساسات خود صادق باشید و سعی کنید آنها را با شریک زندگی خود به اشتراک بگذارید. گاهی اوقات بیان احساسات برای شما سخت است اما با تکرار و تمرین می توانید اینکار را به راحتی انجام بدهید. وقتی ناراحت هستید، نگران هستید و یا استرس دارید ممکن است همسرتان متوجه این موضوع نشود پس سعی کنید همیشه واضح و شفاف احساسات خود را بیان کنید تا همسرتان بتواند شما را در آن موقعیت درک کند. حتی هنگامی که بچه دار شدید باز از بیان احساسات خود غافل نشوید. این کار کمک بزرگی در حفظ رابطه عاشقانه بعد از بچه دار شدن می کند.
دوستان
با وجود اینکه همسرتان شما را دارد و شما نیز او را دارید اما مسلما هر دو نفر شما به برقراری ارتباط با دوستان خود نیاز دارید. به دوستی ها و چگونگی رفت و آمد با آنها توجه کنید و در مورد این موضوع با همسرتان صحبت کنید. همه افراد به برقراری ارتباط با اطرافیان نیاز دارند و شما نمی توانید همسرتان را محدود کنید چون اینکار باعث خستگی، افسردگی و ناامیدی همسر می شود.
امور مالی
یکی از دلایل متداول که زوج ها در نهایت از هم جدا می شوند، مسائل مالی است. نادیده گرفتن انتظارات همسر و نداشتن یک پس انداز خوب بسیار مشکل آفرین است. در مورد حقوق خود صادق باشید. شما و همسرتان هر دو برای داشتن یک زندگی عالی در کنار یکدیگر تلاش می کنید پس چرا از پنهان کاری حقوق دریافتی استفاده می کنید. هر هفته با همسر خود در مورد درآمد، هزینه های اضافی آن هفته، پس انداز خود و … صحبت کنید. این کار به شما کمک می کند تا یک چشم انداز صحیحی نسبت به وضعیت مالی خانواده خود داشته باشید.
ترس ها
صحبت کردن با همسر در مورد ترس ها کمک بسزایی برای رفع آنها می کند. ترس ها راهی برای حکومت بر قلب ما داردند و بر تصمیمات و رفتار ما تاثیر می گذارند. در مورد ترس های خود و همسرتان با یکدیگر صحبت کنید. وقتی بتوانیم ترس های خود را شناسایی کنیم و آنها را آشکار کنیم، به راحتی می توانیم قدرت آنها را کاهش بدهیم.
خانواده
خانواده موضوعی است که بیشتر مکالمه های شما و همسرتان را در بر می گیرد. صحبت با همسر در مورد برنامه ها، قوانین، نمرات فرزندان و … به زوجین کمک می کند تا بهتر بتوانند یکدیگر را درک کرده و موقعیت های نابسامان را اداره و مدیریت کنند. همیشه از نظرات و دیدگاه خانواده خود برای تصمیم گیری در مورد یک موضوع مهم و خانوادگی، استفاده کنید. همسرتان به عنوان شریک زندگی شما حق دارد از تمام مسائل مربوط به خانه و خانواده خود اطلاع داشته باشد. اگر در زمینه رفتار با همسر خود اطلاعات دقیق تری می خواهید، به شما توصیه می کنم حتما مقاله چگونه با همسر خود رفتار کنیم؟ را مطالعه بفرمایید.
سخنی از مشاوران آویژه
همیشه سعی کنید یک ارتباط مفید و موثر با همسر خود داشته باشید. در مورد موضوعات مختلف با یکدیگر صحبت کنید و از نظرات و دیدگاه های یکدیگر مطلع شوید. طرز صحبت کردن با همسر در برقراری ارتباط با او بسیار تاثیر گذار است. چه زن و چه مرد هر دو باید بتوانند طرز رفتار و صحبت کردن خود را مدیریت کنند و به دور از بی احترامی ها با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند. شما می توانید با صحبت کردن بسیاری از مشکلات خود را حل کنید و یا عواطف و احساسات خود را به راحتی با شوهر یا همسر خود در میان بگذارید.
شریک زندگی یعنی کسی که به راحتی بتوانید با او در مورد تمام مسائل صحبت کنید پس به دنبال کلمات کتابی و رسمی نباشید. اگر هنوز نمی دانید که چگونه باید با همسرتان صحبت کنید و یا تازه ازدواج کرده اید و راه های برقراری ارتباط با همسر را بلد نیستید، می توانید از یک مشاوره خانواده برای حل این مشکل کمک بگیرید.
سوالات متداول
آیا طبیعی است که نمی خواهید با همسرتان صحبت کنید؟
سکوت در یک رابطه اغلب به عنوان یک پرچم قرمز تلقی می شود، اما لزوما همیشه چیز بدی نیست. زندگی با همسر و بودن در کنار یکدیگر به این معنی نیست که باید 24 ساعته و 7 روز هفته صحبت کنید. گاهی اوقات، یکی یا هر دو طرف مشغول یا خسته هستند یا تمایلی به صحبت کردن ندارند، و این موضوع اگر کوتاه مدت باشد، اشکالی ندارد.
چرا شوهرم از صحبت کردن با من اجتناب می کند؟
او ممکن است استرس داشته باشد، مشکلاتی داشته باشد که نگران آن است و قادر به مقابله با آنها نیست، یا ممکن است از دست شما عصبانی باشد. اگر شوهرتان شما را نادیده می گیرد، در این مورد با او صحبت کنید و از او بخواهید که بیشتر به شما توجه کند.
سلام من خسته شدم شوهرم اصلا حرف منو گوش نمیده به من توجه نداره بچام بزرگن شرمندشونم هر روز سرو صدا لج بازه احساس منو اصلا درک نمیکنه به زور منو تحمل میکنه از ناراحتی افسرده شدم دوست ندارم توخونش باشم
لطفاً به یک مشاور خوب مراجعه کن
منم خیلی کم حرفم ولی برعکس شوهرم دوست داره باهاش حرف بزنم ولی نمیدونم درموردچی وازکجاشروع کنم،دیگه میبینم منم حرفی ندارم میره توگوشی خودشومشغول میکنه
با سلام وقتتون بخیر من زندگی اول طلاق گرفتم بعد چند سال بعد زندگی دوم رو شروع کردم اونم یه دختر داری چه جور تو خونه حرف میزنم میگه تو به سر دخترم داد میزنه میشه کمکم کنن ببینم چطور صبحت کنم زندگیم خراب نشه
سلام من ۳سال عقد کردم رابطون خوبه ولی کنار هم شاد نیستیم کنار هم که میمونیم همش سرش تو گوشی مسیر خونمون دور وقتی برای دیدنم میاد مدت خیلی کوتاهی خونمون میمونه همش بیرون میخابه مث دوتا غریبه که فقط اسممون تو شناسنامه همه وهر وقت که راجب این موضوع سوال میکنم اعصبانی میشه و بینمون بهم میخوره خیلی گشتم که کسی کمک کنه ولی کسی نبود
۳ سال نامزدید دلیل نرفتن سر خونه زتدگی خودتون چیه ؟
سلام حرفای دل منو گفتیم من از بچگی خیلی خجالتی هستم نمیتونم حرف دلمو به کسی بگم الان هم با شوهرم نمیتونم درمورد آیندمون صحبت کنم یعنی چیکار کنیم چیکارنکنیم انگار به زبونم قفل زدن حرفای کوچیک رو هم نمیتونم بگم خیلی میترسم لطفا کمکم کنیم
سلام،خسته نباشید،
من سهیل هستم از رشت،
۳۰ سالمه،
من در مقابل همسرم خیلی کم حرف هستم و همسرم از این موضوع رنج میبره و مشکل دیگه ای هم نداریم خدایی،
برای مثال همسرم از یک موضوعی کلی حرف میزنه و من بایک تایید یا اره یانه جملشو قطع میکنم.
من همسرمو عاشقانه دوست دارم و سه هفته دیگه کچولومون ب دنیا میاد.
باید چیکار کنم؟؟
هشت سال ازدواج کردیم فقط کم حرفی من باعث ازار و اذیتش میشه،
لطفا اگه میشه کمکم کنینن ممنون.🙏
سلام صحبتهای خوبی بود من خیلی دوست دارم همسرم که میات خانه صحبت کند ولی اینجوری نیست فاصله بین ما خیلی زیاده بیرون با هرکه فکرش میکنم خوش وشاد ولی درخانه باید سکوت کنی حرف نزنی فقط در حد این میخوای اون میخوای همین نمیدانم از چه راهی وارد بشم که باعث خشم عصبانیتش نشمدر حدی که به نظرم من از یاد برده به زور میات خانه میره
با سلام من تریاک خوردم مریض شدم آلانهیچ رابطه با زنم ندارم طلاق نگرفته ولی رفته خونه پدرش آلان چکار باید کرد
سلاماعتیادداریبروکنگرهشصتدرمانشو
من الان تریاک مصرق کردم خوردم الان مریضم اصلا کنترل زندگی ندارمبا خانواده یعنی همسرم و بچم اصلا رابطه ندارم بینم یا نبینم برام هیچ فرقی نمیکنه چکار کنم دارممشکل میخورم افسردگی اینا یا مریضی اصلا حوصله هیچی ندارم
اعتقادی به این حرفا ندارم متاسفانه
خیلی ممنون حرف های خوب بود
سلام مشکل من اینکه وقتی کنار شوهرمم نمیدونم از چی باید صحبت کنم میگه یه چیزی بگو ولی نمیدونم از کجا شروع سر چه صحبتی رو باز کنم هنوزم گفتن برخی مسائل برایم سخت است مثلاً نمیتونم از آینده حذف بزنم
احساس میکنم شما دارید روحیه زنانه خود را سرکوب میکنید
خیلی ممنون عالی بود من ازبچگی خیلی کم حرفم وبه خاطر همین نمیتونم باکسی ارتباط برقرار کنم لطفا راهنمایی کنید
خیلی مفید بود ممنون
عالی بود ممنون از صحبت های خوبتون . قشنگ حرفای دلم رو گفتید ولی متاسفانه طرف مقابلم خیلی گارد داره و من ب سختی میتونم ارتباط برقرار کنم😣