کانال تلگرام اخبار نظام وظیفه آویژه

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

اینستاگرام آویژه

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

راهکارهای کاهش استرس در خانواده چیست؟

راهکارهای کاهش اضطراب و استرس در خانواده
2.5/5 - (4 امتیاز)

با عوامل استرس زا در خانواده چکنیم؟

استرس همانند سایر حس ها، چیزی معمولی است که همه در زندگی اشان تجربه می کنند. همه ما تا حالا استرس را در شرایط مختلف و به میزان مختلف تجربه کرده ایم. یکی از این شرایط وجود استرس در خانواده است که ممکن است مقداری پیچیده تر از سایر استرس ها باشد. زیرا وقتی شما در خانواده استرس زا بزرگ شوید، این موضوع قطعا بر سایر جنبه های زندگی شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.

آشنایی با عوامل استرس زا در خانواده و یا به طور کلی تر، آشنایی با عوامل استرس زا به شما در شناسایی آن، قبول کردن آن و مدیریت شرایط بسیار می تواند کمک کند. استرسی که مدیریت نشود باعث به وجود آمدن سطح بالاتری از استرس می شود و در نهایت اگر از آن جلوگیری نشود می تواند منجر به مشکلات بزرگتری شود. از جمله مشکلات ناشی از استرس در خانواده می توان به عدم موفقیت در کارها، بیماری های اعصاب و روان و بیماری های فیزیکی مانند فشار خون، قند خون و تضعیف سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. اگر سرپرست خانواده ای هستید و یا حتی به عنوان عضوی در خانواده خود مشاهده کردید که خانواده پراسترس و پر التهابی دارید باید سعی کنید که با استفاده از راهکارهایی استرس را در خانواده خود مهار کنید.

در ادامه با چند راهکار برای کنترل استرس با ما همراه باشید:

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
شما میتوانید برای مشاوره و تراپی در زمینه راهکارهای کاهش استرس در خانواده چیست؟ با بهترین روانشناسان مرکز مشاوره خانواده آویژه تماس حاصل نمایید. ساعت پاسخگویی ۹ صبح الی ۱۲ شب.

برای مشاوره تلفنی فوری داخل کشور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تلفنی فوری

جهت مشاوره برای هم وطنان خارج از کشور روی لینک زیر کلیک کنید.
هموطنان خارج از کشور

برای رزرو وقت مشاوره حضوری روی لینک زیر کلیک کنید.
رزرو جلسه مشاوره حضوری

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

1. عوامل استرس زا درون خودت را بشناس

قبل از این که به فکر وجود استرس در خانواده و عوامل استرس زا در خانواده باشید باید سعی کنید که دلایل استرس درونی خود را شناسایی بکنید. زیرا تا زمانی که خود شما مضطرب هستید نمی توانید اضطراب دیگری را از بین ببرید. زمینه های استرس در خودتان را شناسایی کنید، تجربه نشان داده است که زمینه های اضطراب در یک خانواده بین اعضای آن تا حد زیادی مشترک است. به طور مثال اگر تحصیل برای شما با اهمیت باشد و ایجاد مشکل در آن شما را مضطرب می کند، به احتمال زیاد نیز در فرزندان شما ایجاد استرس می کند.


بیشتر بخوانید: در دعوای خانوادگی چکنیم؟


دلایل ایجاد استرس در خانواده

2. فعالیت آرامش بخش برای خانواده

کاهش استرس و اضطراب در خانواده می تواند توسط کارهایی که برای همه اعضای خانواده آرامش بخش هستند انجام دهید. ممکن است این فعالیت دیدن یک فیلم کمدی با خانواده باشد یا رفتن به یک رستوران و یا پیک نیک و …

3. فعالیت های فیزیکی برای کاهش استرس را جدی بگیرید

این کار یک تمرین فردی است ولی وقتی شما این کار را انجام بدهید می توانید به راحتی آن را به سایر اعضای خانواده خود آموزش دهید تا در مواقعی که در معرض استرس شدید قرار می گیرند بتوانند با استفاده از این کارها استرس خود را کنترل کنند. یکی از نقش های خانواده در پیشگیری از اضطراب فرزندان می تواند آموزش همین تکنیک های ساده فیزیکی باشد که در ادامه برای شما آورده ایم

تنفس عمیق: وقتی که ضربان قلب شما بر اثر استرس بالا می رود سعی کنید با تنفس عمیق ذهن خود را بر روی چیزی دیگر متمرکز کنید. این کار را به مدت یک دقیقه انجام دهید

دراز کشیدن و آرام کردن بدن: سعی کنید بدن خود را ریلکس کنید و ماهیچه های خود را شل کنید. این کار به آرامش اعصاب شما نیز کمک می کند.


بیشتر بخوانید: تکنیک های مشاوره مشکلات خانوادگی


نقش خانواده در کاهش استرس

4. خواب کافی داشته باشید

متاسفانه در دنیای مدرن امروزه، وسایل الکترونیک و موبایل ها تا تخت خواب ما نیز آمده اند اگر همسرتان و یا فرزندانتان عادت کرده اند که قبل از خواب نیز گوشی خود را به همراه داشته باشند باید سعی کنید این عادت را تغییر دهید. نقش خانواده در پیشگیری از اضطراب بسیار موثرتر از نقش آن در درمان اضطراب و استرس است و آموزش های این چنینی مواردی هستند که شما می توانید با تمرین کردن آن ها با خانواده خود در امر پیشگیری بسیار کمک کنید.

داشتن خواب کافی شبانه باعث می شود که ذهن متمرکزی داشته باشید و همین موضوع باعث می شود که استرس کمتر به سراغ شما بیاید.

5. قبول کردن احساسات

هیچ وقت به خانواده خود به گونه ای رفتار نکنید که آن ها احساسات و عواطف خودشان را از شما پنهان بکنند. ترس، غمگینی، استرس همگی مواردی هستند که یک فرد در زندگی بارها و بارها در سوح مختلف آن ها را تجربه می کند.

بیان شدن احساسات اعضای خانواده در جمع باعث می شود که هر شخص حمایت خانواده را احساس بکند و علاوه بر این می تواند از تجربیات اعضای خانواده در آن زمینه استفاده بکند. این کار بسیار مهم و حیاتی است زیرا تاثیر خانواده در استرس را به خوبی نشان می دهد. در صورتی که شما به احساسات اعضای خانواده توجه نکنید و فرزند خودش را در این امر تنها ببیند استرس تنهایی نیز به او اضافه خواهد شد و وخامت اوضاع بیشتر می شود ولی هنگامی که بتواند با خانواده خود صحبت کند اطمینان خاطر دارد که می تواند از این شرایط نیز به سلامت عبور کند.

6. انرژی اتان را برای چیزهایی که می توانید کنترل کنید ذخیره کنید

موارد بسیار زیادی وجود دارند که شما هیچگونه کنترلی بر روی آن ها ندارید و اگر انرژی و زمان خود را صرف آن ها کنید به هیج نتیجه ای نخواهید رسید. ولی در مقابل اتفاقاتی که در خانه شما و برای خانواده شما می افتد به طور کامل تحت نظر شما است و شما به آن ها احاطه دارید. سعی کنید از این فرصت به خوبی استفاده کنید و انرژی اتان را برای مدیریت استرس در خانواده صرف کنید.


بیشتر بخوانید: علت دعوای زیاد زن و شوهر چیست؟


تاثیر مشکلات خانوادگی بر استرس

7. خنده بهترین درمان است

اگر به یک خانواده پر استرس نگاه کنید متوجه می شوید چیزی که در این خانوده جای خالی اش احساس می شود خنده است!! شادابی و نشاط بزرگترین دشمن استرس و افسردگی هستند. سعی کنید محیط خانه را به فضایی شاد برای همسر و فرزندانتان تبدیل کنید. در طول هفته حداقل یک برنامه برای شادی خانواده در نظر بگیرید. نیازی نیست که حتما به سینما و یا گردش بروید. بلکه می توانید از برنامه هایی که همه اعضا از آن لذت می برند استفاده کنید

به طور کلی سعی کنید که استرس را در خانواده خود به حداقل ترین سطح ممکن برسانید، تحقیقات نشان دهده اند که در خانواده پر استرس تربیت فرزندان با مشکلات جدی ای مواجه می شود که در زندگی آن ها بسیار موثر است. تیک های عصبی، نداشتن کنترل اعصاب، رنجش زود همه ناشی از استرس های دوران کودکی هستند که به وقت خودشان مورد درمان قرار نگرفته اند.


بیشتر بخوانید: 17 مهارت کنترل خشم در زندگی زناشویی


نشانه های استرس در خانواده

8. مراجعه به فردی متخصص

گاهی اوقات به علت شرایط حاکم بر خانواده پر استرس سطح این اضطراب به قدری پیشرفت می کند که دیگر نقش خانواده در کاهش استرس موثر نیست و باید از یک شخص متخصص کمک گرفت. اگر متوجه شدید که یکی از اعضای خانواده دچار استرس و اضطراب شدید است می توانید بعد از صحبت با خود او به یک مشاور خانواده مراجعه کنید و روند درمان را از طریق او پیگیری کنید

به یاد داشته باشید که سلامت روانی اعضای خانواده بسیار مهم است زیرا ارتباط فرزندان در آینده با محیط اجتماع بیشتر خواهد شد و اگر نتوانند استرس و اضطراب وارده از هر جهت( تحصیلی، شغلی و …) را کنترل کنند، زندگی سختی را در میان مردم خواهند داشت.

خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستامرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژهخدمات متنوعی را در زمینهمشاوره قبل از ازدواجبه شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد. جهت کسب آموزش های بیشتر این مقاله لاتین را مطالعه کنید.

براي مشاوره در زمينه راهکارهای کاهش استرس در خانواده چیست؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژهاز سراسر کشور

با ۰۲۱۶۲۹۹۹۰۶۶ تماس بگيريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

آیا به مشاوره فوری نیاز دارید؟

 

مشاوره حضوری 👉

مشاوره تلفنی فوری👉